Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ty naprawde myślisz, że grafa na next genach będzie wyraznie lepsza od najwyższych ustawień graficznych w obecnych pecetowych wersjach? Przecież kąsole na starcie będą słabsze niż topowe piece

No i co z tego? Klucz to dobra optymalizacja, a nie sama moc na papierze.

co pokazuję ps3 - na papierze motz z kosmosu

optymalizacja leży ...

Czy ja wiem czy moc.... CPU tylko mocny, słaba grafa i mało ramu, także nie do końca trafiony przykład.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ragus, chwalipięta :) Zawsze +10 do za(pipi)istości.

W sumie zgadzam się z pajgim, ludzie kupują sprzęt od Apple za 3 koła i nikt nie płacze.

Ale i oprogramowanie masz znacznie tańsze.

Opublikowano

@up, jasna sprawa, ale jeśli jesteśmy w temacie gier, to oferta również na korzyść MS i Sony - mówię o nieco poważniejszych graczach.

Opublikowano
oraz nie pobita do dzisiaj grafika Crysisa z 2007 roku.

Ty weź może jednak skocz po te tabletki?

A niby w której grze jest lepsza grafa niż w Crysis w wersji na PC? Np. to co dostały konsole, a co nosi taką samą nazwę, to jakieś niepełnosprawne, uszkodzone w czasie połogu dziecko

BF3, Crysis 2, Far Cry 3, Metro 2033 i jeszcze by się znalazło.

A i drugi Wiesiek na maksymalnych myślę że też nie ma się czego wstydzić

Ale zaraz zaraz, ja piszę o grach na konsole w porównaniu do Crysisa w wersji na PC. W obietnicach i zachwytach nad current genami (zwłaszcza PS3), nie było mowy o tym, że nie będą w stanie konkurować z gierkami z pieca już w roku następnym (w sumie mam poważne wątpliwości czy w 2006 mieli czym konkurować...)

edit. chodzi o to, że nie ma co pompować balonika na jakieś wypasione bebechy, skoro realnie patrząc w dniu startu systemu będą już przestarzałe.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Z tego co wiem to Crysis po modach to dalej Top 3 tej generacji(jak nie 1 miejsce)

Opublikowano

Mi styknie jak będzie efekt taki jak w Skyrim na 100 modach odpalonych naraz :P

Opublikowano

No to czemu andrew zarzuca konsolom, że nie potrafią zagwarantować grafiki jak Crysis 1 odpalonym wtedy na kompie za 4k? W 2008 roku wyszedł Warhead, żeby go utrzymać na max detalach to trzeba właśnie tyle wydać na peceta, ja kupiłem X360 za 800zł :F

Opublikowano

Dla mnie te next geny to by mogłoby nawet 4 k kosztować, no bez przesady panowie to jest inwerstycja na lata, czasem sobie myślę, co by było gdyby Xbox 360 i PS3 gdyby były o jakieś 600 droższe i miały np. po 1 GB Ram i mocniejsze CPU ( Xbox ) i GPU ( PS3 ). Patrząc na te cuda, co teraz robią, to spokojnie by dociągnęły do końca z jakością mniej więcej PC.

A niektórzy to by chcieli next gena za 1500 na premierę i do 2017 w max detalach Full HD 60 FPS

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dla mnie te next geny to by mogłoby nawet 4 k kosztować, no bez przesady panowie to jest inwerstycja na lata

lololololo pecety za 5 tysięcy lololololo

Wybijasz argumenty z ręki... ;-)

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Konsola po 4000 zł i gry po 250 zł, kto by myślał o PC :P

Opublikowano

Ale o co Ci chodzi ? Wszyscy kur.wa narzekają teraz na konsole, a jak był 1 pokaz BF3 na konsole, to płacz i zgrzytanie zębów sięgały nieba. Lepiej moim zdaniem walnąć 4 koła za coś co da radę przez 5-6 lat się godnie prezentować, i taka sytuacja się nie powtórzyła. Dla mnie osobiście grafa to drugorzędna sprawa, ale już różnica multi 64 czy 24 to nie bzdura moim zdaniem.

Pajgi dobrze to skwitował, że nieraz na lapka czy smartfona się da i parę tysięcy, ale już konsole to musi być mniej niż 2 koła.

Choć pewnie skończy się jak zawsze, tanie konsole, max Full HD i 60 FPS i znowu po 3 latach boleść i żal przeogromny

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No nie, znowu?

CO Z TEGO, ŻE KONSOLE BĘDĄ SŁABSZE OD DZISIEJSZYCH PC-tów!? X360 też jest słabszy od PC-ta z 2005 roku, i co z tego (pipi)? Dopiero PC z 2009 mógł go przewyższyć możliwościami graficznymi. Albo nie, inaczej. Może pod względem benchmarków czy innych chorych cyferek sprzęt jest mocniejszy. Ale kogo to obchodzi? To są konsole! GTA IV na konsolowych odpowiednikach jakiś syfiastych kart graficznych sprzed tysiąca lat i 512 MB RAM powodował opad szczeny i działał lepiej, niż to samo GTA IV odpalone na kompach NASA.

Weźcie się ogarnijcie, że to konsole wyznacznikiem trendów na rynku. Widać to było zmianie generacji około 2000 roku, szczególnie było widać w 2005 roku, będzie widać i teraz, przy kolejnej generacji. Gierki są pisane zawsze pod kątem konsol, później tylko PC dostaje lepsze tekstury, efekty, 8xAA, i inne blury. Świat, silnik, fizyka, AI, wszystko! jest tak robione, by bez problemu śmigało na konsolach będących w średniowieczu, patrząc na podzespoły. Dopiero przy premierze next-genów dokona się przeskok, który od razu będzie widoczny także na PC. Graficznie może nie będzie aż takiej różnicy, ale pod względem mechaniki gry to będzie kosmos.

PS. Aha, przeskok PS2 -> PS3 to trochę coś innego, niż przeskok Xbox -> X360. PS2 dzieliły od Xboksa lata świetlne, jeśli chodzi o wydajność. Sama platforma nie doczekała się zbyt wielu zabójczych gier, a już na pewno było ich 10x mniej, niż na PS2, ale nie można odmówić jej tego, że takie Splinet Cell Chaos Theory miażdżył graficznie wszystko na PS2.

Opublikowano

No to czemu andrew zarzuca konsolom, że nie potrafią zagwarantować grafiki jak Crysis 1 odpalonym wtedy na kompie za 4k? W 2008 roku wyszedł Warhead, żeby go utrzymać na max detalach to trzeba właśnie tyle wydać na peceta, ja kupiłem X360 za 800zł :F

Zagwarantowałyby gdyby nie bardzo słabe układy graficzne i za(pipi)iście mała ilość ramu. W tamtych czasch karty graficzne były bardzo słabiutkie w wyższych rozdzielczościach i na nasze nieszczęście wtedy zaczęła się kolejna generacja konsol. 7900 który jest w ps3 to ścierwo. Gdyby to był 8800 to konsole zaskakiwałyby grafiką do dzisiaj. Procesory w PS3 i X360 są bardzo dobre lecz to za mało.

Opublikowano

Przecież te kąsolki to robią dla ciemnej masy co ma problem zainstalować Steama czy nie potrafią złożyć sobie PC (i lubi przepłacać za gry - profit dla koncernów), a wy tam chcecie żeby włożyli nie wiadomo jakie części? Bez jaj, 99,9% nabywców nawet nie będzie wiedziała ile ich zabawka ma RAMu. :rolleyes:

Opublikowano

No nie, znowu?

później tylko PC dostaje lepsze tekstury, efekty, 8xAA, i inne blury.

i właśnie to wielu ludziom przeszkadza.

Komp z 2009 bił możliwościami Xbox 360 ? Rok po premierze Gersow 1 na PC mieli lepszą grafę, rozdziałkę i inne duperele, a każdy przyzna że poziom GowA to poziom z grubsza całej generacji.

Opublikowano

Ale o co Ci chodzi ? Wszyscy kur.wa narzekają teraz na konsole, a jak był 1 pokaz BF3 na konsole, to płacz i zgrzytanie zębów sięgały nieba

Nie wszyscy. Specyficzna grupka internautów.

Opublikowano

@up, zwłaszcza na PPE, gry-online, i praktycznie każdej innej stronce gamingowej ta grupka się uaktywniła.

Opublikowano

Pewnie przez Butchera ludzie byli wkurzeni. On w PSX napisał że wersja konsolowa bf3 dużo nie będzie się różniła od wersji pc(lub coś w tym stylu) XDD

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ja wciąż nie mogę zrozumieć, czemu graphics whores tak usilnie trzymają się pudełek do gier. Złóżcie sobie mocarnego pieca i fapujcie do woli, nam zostawiając granie...

Opublikowano

No jak nie ma eksów, to się daje GOTY usługom

Opublikowano

No (pipi)ens, Batman AC i Limbo w grudniu :D

A na żydboksie graj dwa miliony lat w blasterki i pudziany, żeby zostać legendą i wygrać talon na hamburgera i małe frytki.

Opublikowano

Już piąty rok z rzędu PS3 ma wyżej ocenionego exa od najwyżej ocenianego na x360 na metacritic.

2008 PS3: Little Big Planet - 95, Metal Gear Solid 4 - 95. X360: Gears od War 2 - 93

2009 PS3: Uncharted 2 - 96. X360: Forza 3 - 92

2010 PS3: God od War 3 - 92. X360: Halo Reach 91

2011 PS3: Uncharted 3 - 92, Little Big Planet 2 - 91. X360: Gears od War 3 - 91, Forza 4 - 91

2012 PS3: Journey - 92. X360: Trials Evolution - 91

Na PS Vite wyszła w tym roku najlepiej oceniana gra Persona 4 Golden - 95. PS plus stało się najlepszą usługą w historii konsol. Jeśli chodzi o gry to Sony trzyma poziom a Microsoft stacza się coraz niżej. Microsoft zszedł na psy i żal mi xbotów pokroju kad2 i jego chłopaka/chłopaków.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Teraz wiem, że Little Big Planet jest lepszym tytułem w porównaniu do Gears of War 2. O całe 2 ... eee, kartofle? cegły? złotówki? dolary?

Te cyferki zjadły wam kur.wa mózgi. Was nie powinno się sądzić, was trzeba leczyć.

Idioci.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Przyszłośc PS4

inFamous 3, LittleBiGPlanet 3, Wipeout, Uncharted 4, Killzone 4, Gran Turismo 6, God of War 4, MotorStorm 4

na PS4.

Wyobraźcie sobie. Jak będą wyglądały grafik?

Przyszłośc X720???

Halo 5, Forza 5, Gears of War 4 na X720. Trzy tytuły? Mało xDDDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.