Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Nic dziwnego biorąc pod uwagę, że fani racerów na X360 to wąska grupa i docelowy target Hrizon jest taki co Forza Motorsport 4 - ci sami ludzie grają w obie gry, a właścicieli Forza 4 jest po prostu kilka razy więcej.

No i żeś wyjechał z tymi 15$, heh. Tylko jeden sklep sprzedawał po takiej cenie w BF - Microsoft Store - ich gra, ich sklep, to mogli dać najniższą cenę. Nie ma to nic wspólnego z popularnością. Tak samo AC3 sprzedawali po 25$ a dopiero co gra miała premierę, nie mówiąc już o Skyrim, które jest jedną z najpopularniejszych gier na X360, a sprzedawali po... 10$.

Trolling failed ;)

PS. Szczurek - Horizon sprzedaje się lepiej niż jakikolwiek nowy ex na PS3 w tym roku ;)

Horrizon wcale nie ma super mult i nie dziwi, ze jest ponizej 4ki, co nie zmienia faktu, ze jako racer jest topem!

To zestawienie nie ma za bardzo nic wspólnego z multi - to jest zestawienie, które pokazuje ilu UU w danym tygodniu odpaliło konretną grę będąc podłączonymi do sieci, np. 100 osób odpali MW3 jeden raz, a 99 odpali BO2 pięć razy, a MW3 i tak będzie wyżej.

Podejrzewam, że jakby liczyć godziny spędzone z grą to Minecraft mógłby być pierwszy biorąc pod uwagę, że kupiło 5 mln, a żeby cokolwiek tam zrobić, to trzeba siedzieć godzinami.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

to jeszcze z pierwszego Xboxa a dzisiejsze nawet nie dorównują jej grafice a co dopiero na tamte czasy PS2 :P

p.s. trochę marna jakość filma ale i tak widać potencjał.Zaznaczę tylko że to można odpalić na x360.Gra ogólnie była kozacka !

http://www.youtube.com/watch?v=XYKCrYJMQv8&feature=relmfu

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Ja bym naprawdę nie narzekał na popularność Horizona, bo wg leaderboardsów sprzedało się już co najmniej 600k sztuk, to mniej więcej tyle samo co Most Wanted na obu platfromach razem wziętych.

Samochodówki nie są tak popularne już.

DAWAĆ PGR5 SKUR.WESYNY!

Opublikowano

No sorry, ale X360 też szału nie zrobił w tym roku. Nie wiem jak można być dumnym, że ma się słabo, ale mniej słabiej od drugiego. Zwłaszcza, biorąc pod uwagę fakt, że ta stagnacja ciągnie się od dwóch lat z silną prognozą na trzeci. Sony dominowało ex'owo w 2011, a rok 2012 naturalnie był słabszy (choć miał szansę, no i wyszło Journey), natomiast MS wypuścił 4 duże ex'y. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Z multiplatform? Ok, ale w sumie można je mieć na konsoli konkurencji. Więc żadna to wyjątkowość.

W przyszłym roku MS wyda w zasadzie jedynie Gears of War robione przez opuszczonych przez założycieli wyrobników z Polski (PCF), pracujących we współpracy z wyrobnikami silnika graficznego również opuszczonych przez założycieli (EPIC). Nie nastraja to optymistycznie, na szczęście Gearsy są dosyć prostą formułą i gotowym materiałem, że chyba trudno byłoby coś takiego zepsuć.

Sony znowu będzie w ofensywie - God of War 4, The Last of Us, Ni no Kuni, Sly 4, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, Disgaea Dimension 2... To też mocny znak, że Sony nie porzuca konsumentów, nawet przy końcu generacji serwuje potężne tytuły. Dla mnie taka sytuacja to jasny przekaz - Sony dba o bazę konsumentów do końca, a więc konsola na dłużej starcza i oferuje więcej. I to jest jeden z mocnych powodów dla których warto wybrać w przyszłości kontynuatora - czyli PS4.

Edytowane przez Mendrek
Mała pomyłka, ok GoW 4, wiadomo że chodzi o Ascension.

Opublikowano

Samochodówki nie są tak popularne już.

Na xboxie pewnie tak gdyż użytkownicy x360 lubią tylko "szczelanki". Na PS3 Gran Turismo 5 osiągnęło sprzedaż 9,2 miliona.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Tak, tylko szczelanki. Dlatego FM2-4 sprzedały się razem w prawie 11 milionach. Weź ty te swoje tabletki albo rozpędź się i yebnij baranka w ściane.

GT5 Prologue 5.3 + GT5 9.2 = 14.5 miliona. Idź dalej szczelać w Halo i Gears of War.

Wszystkie części Gran Turismo 68 milionów, Halo tylko 51 milionów. I CO TERAS??

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Tak, tylko szczelanki. Dlatego FM2-4 sprzedały się razem w prawie 11 milionach. Weź ty te swoje tabletki albo rozpędź się i yebnij baranka w ściane.

GT5 Prologue 5.3 + GT5 9.2 = 14.5 miliona. Idź dalej szczelać w Halo i Gears of War.

Jeśli do sprzedaży doliczasz płatne demka to ok, GT wygrywa...

Opublikowano
Sony znowu będzie w ofensywie - God of War 5, The Last of Us, Ni no Kuni, Sly 4, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, Disgaea Dimension 2..

God of War 5.....o czymś nie wiem O_o

Edytowane przez Soul

Opublikowano

GT start serii 1997 r

Halo start serii 2001

I CO TERASS!

btw skąd masz dane :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Dragon's Crown, Disgaea Dimension 2... To też mocny znak, że Sony nie porzuca konsumentów, nawet przy końcu generacji serwuje potężne tytuły.

heart-attacks_0.jpg

Szkoda, że screenów nie robiłem jak pisał o "popierdółkach z XBLA".

To prawie tak dobre jak remastery 7 letnich gier od Andrew :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

GT start serii 1997 r

Halo start serii 2001

I CO TERASS!

PS3 jest w sprzedaży rok krócej niż X360 a mimio to obie konsole zrównały się.

I CO TERASSSSS

Opublikowano

GT start serii 1997 r

Halo start serii 2001

I CO TERASS!

I CO TERASSSSS

generacja do generacji x0 sprzedał się dwa razy lepiej niż jego młodszy brat a PS3 dwa razy gorzej niż PS2

I CO TERASSSS!!!!

Opublikowano

GT start serii 1997 r

Halo start serii 2001

I CO TERASS!

I CO TERASSSSS

generacja do generacji x0 sprzedał się dwa razy lepiej niż jego młodszy brat a PS3 dwa razy gorzej niż PS2

I CO TERASSSS!!!!

W poprzedniej generacji xbox był na drugim miejscu a teraz skończy na trzecim.

I CO TERASSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

dalej zyskał ponad 2x tyle rynku a Sony straciło dokładnie tyle samo

i CO TERASSS!

363gr2.jpg

Edytowane przez typfon

Opublikowano

i CO TERASSS!

Już piąty rok z rzędu PS3 ma wyżej ocenionego exa od najwyżej ocenianego na x360 na metacritic.

I CO TERASSSSS!!!!!

Opublikowano

Jaki to jest God of War 5? Przespalem czworke i zapowiedzeili juz piatke?

Opublikowano

i CO TERASSS!

363gr2.jpg

A wiesz, że premiera PS2 była w 2000 roku? Ile minęło lat do dnia dzisiejszego? A wiesz,że premiera PS3 była w 2006 roku? Dodaj 6 latek w przód dla PS3 i wtedy wyjeżdżaj z tekstami, że PS2 sprzedało się 2 razy lepiej. Pozdro.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

i CO TERASSS!

363gr2.jpg

A wiesz, że premiera PS2 była w 2000 roku? Ile minęło lat do dnia dzisiejszego? A wiesz,że premiera PS3 była w 2006 roku? Dodaj 6 latek w przód dla PS3 i wtedy wyjeżdżaj z tekstami, że PS2 sprzedało się 2 razy lepiej. Pozdro.

aaa więc dynamika sprzedaży PS3 jest taka sama jak PS2

ciekawe

On November 29, 2005, the PlayStation 2 became the fastest game console to reach 100 million units shipped, accomplishing the feat within 5 years and 9 months from its launch

http://en.wikipedia....i/PlayStation_2

a ile tam się ostanio sony chwaliło że sprzedało ? 70 mil?

Edytowane przez typfon

Opublikowano
Sony znowu będzie w ofensywie - God of War 5, The Last of Us, Ni no Kuni, Sly 4, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, Disgaea Dimension 2..

God of War 5.....o czymś nie wiem O_o

Mendrek jak zawsze (bo podejrzewam, że to on) wymienia milion gier w które nie zagra. I widzę, że produkuje ciągle nowe.
Opublikowano

Ok poprawiłem, no ale nie zmienia to faktu że wychodzi kolejny God of War. To czy w niego zagram (albo raczej kiedy), czy nie - to nie ma znaczenia, to kwestia gustu i szerokiego wyboru. Bo to że to będzie kolejny epicki God of War chyba nie ma wątpliwości? :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.