Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Po za tym ja mowilem,ze gry na pc sa tansze,to Karas gada glupoty.

Nigdzie nie napisałem ze nie są tańsze jeśli tak mnie ktoś zrozumiał to sory , tyle że nie są 2x tańsze (po za naszym cudnym krajem) jak to mówi Fenikz.
  • Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Po za tym ja mowilem,ze gry na pc sa tansze,to Karas gada glupoty.

Nigdzie nie napisałem ze nie są tańsze jeśli tak mnie ktoś zrozumiał to sory , tyle że nie są 2x tańsze (po za naszym cudnym krajem) jak to mówi Fenikz.

W PL tez 2 razy tansze nie sa. Far cry 3 130zl PC,Ps3 200zl(Ceny z ultimy),w Muve FC 3 tyle samo na pc i 9zl wiecej na PS3/Xbox360.No chyba,ze ktos kupuje Ruskie kody do steam.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Headset? Hehe ciekawe czy w końcu będą dorzucać kabel HDMI bo jak się dowiedziałem, że w najnowszych modelach Ps3 nadal wrzucają euro to jebłem :)

Nie wiem jak M$ ale jeżeli on też nie dorzuca HDMI do Xboxów to wtedy WiiU to prawdziwy nextgen bo ma kabel HDMI w zestawie, (pipi)a ;]

Każda firma daje euro chyba dlatego, że przez większość generacji to był jedyny kabel, który gwarantował, że podłączysz konsolę. Tak przynajmniej mi się wydaje.

Opublikowano

. Tak sprytny ruch + jazda na nazwie PLAYSTATION i lider jest oczywisty.

Fajnie tylko, ze ta "nazwa" nie znaczy juz tego samego co kiedys, zwlaszcza w usa. Tam synonimem konsoli jest teraz xbox.

W ogole czy Ty znasz historie konsol? Nintendo majac o wiele lepsza marke dalo dupy juz nie raz, to samo atari, sega, etc.

A swiadomosc konsumentow jest obecnie wysoka jak nigdy dotad.

Swoja droga to, ze szajsung nie wchodzi w konsole, mimo, ze wlazl juz praktycznie wszedzie moze oznaczac, ze tegie glowy faktycznie prognozuja zmierzch ery konsol.

Z drugiej strony podobni analitycy ukatrupil juz nie jeden kawalek hardware'u, nawet wtedy, gdy branza miala swoje zlote czasy, wiec tak naprawde chui tam wie ;f

A czy USA to cały świat? Zapomniałeś o takim szczególe jak Europa, Japonia i reszta świata, a tutaj marka PLAYSTATION jest cały czas synonimem tego co zawsze. Nawet przy tak mocnym rynku jakim jest amerykański Xboxowi nie uda się pokonać marki PLAYSTATION w świadomości większości ludzi na świecie.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Generalnie juz zostala pokonana, ale mniejsza o to ;)

Opublikowano

. Tak sprytny ruch + jazda na nazwie PLAYSTATION i lider jest oczywisty.

Fajnie tylko, ze ta "nazwa" nie znaczy juz tego samego co kiedys, zwlaszcza w usa. Tam synonimem konsoli jest teraz xbox.

W ogole czy Ty znasz historie konsol? Nintendo majac o wiele lepsza marke dalo dupy juz nie raz, to samo atari, sega, etc.

A swiadomosc konsumentow jest obecnie wysoka jak nigdy dotad.

Swoja droga to, ze szajsung nie wchodzi w konsole, mimo, ze wlazl juz praktycznie wszedzie moze oznaczac, ze tegie glowy faktycznie prognozuja zmierzch ery konsol.

Z drugiej strony podobni analitycy ukatrupil juz nie jeden kawalek hardware'u, nawet wtedy, gdy branza miala swoje zlote czasy, wiec tak naprawde chui tam wie ;f

A czy USA to cały świat? Zapomniałeś o takim szczególe jak Europa, Japonia i reszta świata, a tutaj marka PLAYSTATION jest cały czas synonimem tego co zawsze. Nawet przy tak mocnym rynku jakim jest amerykański Xboxowi nie uda się pokonać marki PLAYSTATION w świadomości większości ludzi na świecie.

Tym bardziej że 60% sprzedanych x360 jest w USA i UK.

Opublikowano

Panowie chyba nie na czasie bo w Europie PS3 jest ok. 27 mln, a X360 ok. 22 mln więc jakoś tej dawnej dominacji nie widać nawet tutaj :P

Opublikowano

Dlaczego rozumowanie sonoklapa sprowadza się do tego że "USA nikogo" skoro tam przeważnie exy PS3 sprzedają się najlepiej, za to zawsze jest wymieniana Japonia, gdzie PS3 służy jako symulator randek itp mangowej chuyowizny?

Opublikowano

Trzeba mieć naprawdę miazgę z mózgu pisząc "tylko USA i UK" skoro to są kolejno pierwszy i trzeci największy rynek gier na świecie, na których sprzedaje się większość gier w tym TAKŻE NA PS3 :D Widać, że co niektórzy to mają bele siana we łbie bo te "wszędzie indziej = mniej niż 50% rynku :P

Nie wiem kto by te Anczarted i god of łory kupował gdyby nie "tylko USA i UK" skoro w Europie kontynentalnej i Japonii exy PS3 w porównaniu do tych dwóch rynków sprzedają się w śladowej ilości :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

<Zły obrazek>

118788d925.png

Fixed.

hue hue, chyba pierwszy śmieszny post Mendrka w tym temacie

A co do Wii U. OMÓJBORZE, MA PROCEK 1,2 GHz. Ale czekaj, Arkham City będące szybkim portem na nim działa! To co (pipi), magia? A może czas zrobić zadanie domowe i się ogarnąć? Od dobrych kilku lat prędkość zegara stoi w miejscu, nie to się liczy. Nie mówiąc o tym, jak coraz bardziej GPU staje się najważniejszym podzespołem w komputerach/konsolach, co najwyraźniej zastosowano w Wii U.

Opublikowano

te same gadki były po premierze PS3 - "spokojnie, te multiplatformy były na szybko przeniesione, za rok będą kosić na PS3! xbox hui".

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

No dokładnie, poczekamy na porty które wyjdą za rok, zaraz się okaże że i one były "robione na szybko".

Może i GPU jest dobre, ale nie można było też CPU przyzwoitego dać? I ramu może troszkę szybszego... takie drogie podzespoły na poziomie tych w 6 letnich konsolach :(

Opublikowano

Lista rzeczy których w życiu nie oszukasz :

1. Mnie nie oszukasz

2. **uja ręką nie oszukasz ( jak napisał św. Łukasz )

3. Wódki nie oszukasz, znałem co się chwalili że litra obalili w pół godziny, ide na impreza i tam zaliczają spotkanie z porcelanowym bogiem po 1 połówce

4. Matematyki nie oszukasz, 2+2 zawsze 4. A te dramatycznie lepiej wyglądające multiplatformy to se mogą wsadzić.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W PL tez 2 razy tansze nie sa.

To ja się pytam gdzie niby...

Na PC są 2x tańsze gry

...??
Opublikowano

Na PC są 2x tańsze gry

...??

Ruskie kody do steam?

Opublikowano

Na PC są 2x tańsze gry

...??

Ruskie kody do steam?

A masz racje zapomniałem o tej super ofercie która w cenne ma wliczoną dużą szanse na bana.
Opublikowano

no wiadomo, że trochę podkoloryzowałem, przecież to są wojny więc czasami trzeba, hehe.

Tak czy siak, są dużo tańsze przynajmniej u nas w PL.

Opublikowano

Aktualnie standard jest taki, ze gry w dniu premiery na PS3/X360 - 179-199, PC - 119-139.

Opublikowano

Generalnie juz zostala pokonana, ale mniejsza o to ;)

Nie żartuj. Xbox wygrywał z PS3 w okresie od 2006-2009. Od 2009 to PS3 wygrywa. SONY miało rok później premierę z PS3, mało tego od tej premiery przez kolejne 3 lata dawało ciała co w rezultacie wyszło na 4 lata w plecy i 8 mln sztuk konsol strat w stosunku do Xboxa. Na dzień dzisiejszy PS3 odrobiło stratę 8 baniek i jest na remis z tym, że idzie już lepiej z tempem niż klocek i jest kwestią krótkiego czasu kiedy jego wyprzedzi. Będzie liderem jeszcze w tej generacji i długo, długo po niej. Konkluzja: Start dla X'a, końcówka dla PS3 i końcowy sukces dla SONY mimo tylu karygodnych błędów.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

O, zgadzam się z Dixi! Niesamowite uczucie ^_^

Prawie. Bo liderem tej generacji nie jest. Ale jest prawdopodobne, że koniec końców wyprzedzi Wii.

Opublikowano

pyrrusowe zwycięstwo( o ile w ogóle jakieś będzie) i największe obawy o start nowego systemu od lat- taki jest obraz SONY po tej generacji

Opublikowano

IMO nie. Sony miało katastrofalny start i fakt, że się pozbierali to ogromne osiągnięcie.

Opublikowano

Ja też się cieszę że Soniacz się ogarnął. Kiedyś nie do pomyślenia było polecić komuś PS3 wiedząc o istnieniu Xboxa.

Ale się starają, są te pplusy, zniżki, pare tych gierek jeszcze się robi, może być ciekawie. Teraz cena jest naprawdę niska i moim zdaniem jeszcze sporo PS360 zejdzie, nawet po premierze next genow.

Opublikowano

Pewnie, przed nimi jeszcze długa droga do poziomu 130-150$ za konsolę. Obie konsole powinny dobić za 2 lata z hakiem do 95-100 mln sztuk każda.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Marian- oceniając SONY w latach 2006-2012 to ja mam bardzo poważne obawy o start PS4 i tego co SONY zmąci, bo każdy system jaki w tym czasie wprowadzali, to była albo fiasko (PSP GO) albo niewykorzystanie potencjału jaki dawała pozycja na rynku po poprzedniej generacji (PS3 i VITA). PS3 z opresji jako tako wyszyło, bo SONY skierowało w końcu swoją ofertę do biednych (PS+) i upośledzonych (Move)- z czego tylko pierwsza grupa skorzystała, druga wybrała konsolę od Microsoftu. VITA ssie dalej pałę i dystans do wszystkiego innego na rynku jeszcze się zwiększa. Nie powiedziałbym, że obecna sytuacja SONY, to jakaś gwarancja sukcesu dla startu PS4, z punktu widzenia klienta, jak i samej firmy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.