Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

IMO nie. Sony miało katastrofalny start i fakt, że się pozbierali to ogromne osiągnięcie.

Dokładnie tak jak mówisz. Po takim knock out ze strony Xboxa 360 na starcie, po takim pierwszym pier.dolnię.ciu to wielki szacunek dla SONY, że wstało, utrzymało się na nogach i przeszło do kontry również dobrym pier.do;lnięciem w postaci exów, plusa, slimki i ceny konsoli.

Edytowane przez Dixi

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Impreza w dziale marketingu Sony nie może trwać wiecznie, w końcu musi się skończyć wódka.

Opublikowano

Sony sprzedało 525 tysięcy PS3(15% więcej niż rok temu) i 165 tysięcy PS VITA(Dla porównania 3DSa zeszło 275 tysięcy) w Północne Ameryce w Black Friday weekend. Dodatkowo o 300% wzrosła liczba wykupionych subskrypcji PS+ w porównaniu z zeszłym rokiem.

http://gematsu.com/2...es-break-685000

W ameryce łacińskiej wzrost sprzedaży PS3 w tym roku wynosi 200%.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Właśnie porażka Vity może wyjść nam na zdrowie. Bo oznacza definitywnie, że to nie bebechy "robią" tylko unikalne funkcje. Wii miał ruch, NDS ekranik dotykowy, 3DS 3D, Xbox 360 online i society. A PS3? PS3 nic. Dobrze, że Sony coś zostało po sukcesie PSXa i PS2, więc mieli się czym ratować. Działali jak dzieci we mgle, ale jednak jakoś dali radę. I to też nie dzięki bebechom, a dzięki fajnym rzeczom typu Plus, gry dla dzieciaków i tak dalej. Więc jest duża szansa, że PS4 to nie będzie kupka krzemu tylko konsola z krwi i kości. A ładowaniem w bebechy niech się bawią piecowcy. Ja na konsolach chcę grać w gry konsolowe, a nie pecetowe fpsy

Opublikowano

nie tylko bebechy bo Vita można też wszędzie dotykać :blush: i to największe zło dla tej konsoli, może casual to doceni ale nie stary wyga

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Właśnie porażka Vity może wyjść nam na zdrowie. Bo oznacza definitywnie, że to nie bebechy "robią" tylko unikalne funkcje. Wii miał ruch, NDS ekranik dotykowy, 3DS 3D, Xbox 360 online i society. A PS3? PS3 nic. Dobrze, że Sony coś zostało po sukcesie PSXa i PS2, więc mieli się czym ratować. Działali jak dzieci we mgle, ale jednak jakoś dali radę. I to też nie dzięki bebechom, a dzięki fajnym rzeczom typu Plus, gry dla dzieciaków i tak dalej. Więc jest duża szansa, że PS4 to nie będzie kupka krzemu tylko konsola z krwi i kości. A ładowaniem w bebechy niech się bawią piecowcy. Ja na konsolach chcę grać w gry konsolowe, a nie pecetowe fpsy

Ps3 miało bluray heh. Tak jak poprzednie konsole Sony, Ps3 "wprowadziło" nowy napęd.

W każdym bądź razie, według mnie to nie Plus i gry dla dzieciaków zaczęły rozkręcać Ps3 (to dopiero od niedawna). A zwyczajnie, po prostu dobre gry które W KOŃCU zaczęły się pojawiać.

Wiem na swoim przykładzie gdzie praktycznie do 2008 roku, Ps3 dla mnie nie istniało. To była konsola gdzieś tam z zapowiedziami gier, wysoką ceną no i właśnie bluray.

W 2008 coś powoli zaczęło drgać. Był Uncharted 2007, 2008- mgs4 (tu pojawiło się pierwsze sensowne zainteresowanie Ps3 z mojej strony i zazdrość exa), LBP - również mi ślinka ciekła. Aż w końcu w 2009 wyszedł K2, za chwilę miał wyjść Infamous, GoW3 nabierał kształtów, HR I TAK DALEJ I TAK DALEJ. Potem U2 no i, no i w końcu w 2009 Ps3 było konsolą którą z czystym sumieniem było można kupić dla gier. Oczywiście to mój punkt widzenia.

Unikalne funkcje, unikalnymi funkcjami w next genach - owszem. Ale przede wszystkim chciałbym żeby to było konsole do grania bez przesadnych udziwnień.

Microsoft pewnie wyda nowego Xboxa w wersji bigger, better and more badass. Mocnego, stabilnego z konkret online, bebachami (ale bez przesady żadnych "mocarzy" się nie spodziewam), Kinectem na pokładzie i blu rayem (?). I zapewne będzie to konkret konsola - boję się tylko o awaryjność i przewagę "fpsów, strzelanek". Chciałbym żeby zaskoczyli różnorodnością gatunkową jak na początku w Xboxie 360.

A Ps4 a raczej wielkie japońskie umysły to jak dla mnie wielka niewiadoma. Boję się, że naprawią większość błędów co zrobili teraz (łatwe programowanie!!!) ale pier.dolną gafę na jakimś innym, oczywistym polu heh. (599$ :P)

No ale oczywiście się modlę o to, że obydwie konsolki roz(pipi)ią na starcie. I od początku będą walczyły zażartą walkę na polu exów, gier. No i naprawdę jestem ciekaw jak za rok będzie wyglądała sytuacja z WiiU. Pewnie na E3 posypią się konkretne zapowiedzi konkretnych gier, nie zeszłorocznych portów.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Kolejni spejs marine z kosmosu!

Black Tusk Studios is dedicated to creating immersive, AAA games that push the limits of Microsoft's entertainment platforms. Located in downtown Vancouver, Canada, we are part of the Microsoft Studios family, and we are growing. Do you have what it takes to keep pace with the best talent in the industry? Do you want to help define Microsoft's next big entertainment franchise? Let's talk.

Black Tusk has assembled a team of seasoned game industry veterans who are united in their passion to create emotionally engaging AAA gaming experiences.

We hire the best talent from Vancouver and around the world, and our global recruiting effort is reflected in the diversity of cultures and backgrounds on our team.

Our people are talented, creative, fun-loving professionals with a desire to be part of something big. Something really big.

jbo6p7dcYiu32y.png

Wyczytałem w wywiadzie z "szefem" studia, że średni staż pracowników studia przy wysokobudżetowych grach to 12 lat. Może będzie drugie 343 Industries.

Opublikowano

Szkoda tylko że biorą się za kolejnego FPS'a , może na zastępstwo Gears'ów (oj ja naiwny) nic zobaczymy jak wyjdzie nie wyróżniający się niczym FPS to ja podziękuje choćby nie wiem jak oczo(pipi)ną by miał oprawę.Chciałby przeczytac że MS dłubie nad czymś nowym świeżym nie będącym FPS'em ani ścigałką :ermm:

Opublikowano

JUD6S.png

Zaje.biscie :) :) :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Yaaay, kolejna strzelanka scifi na X-a. Chciałbym by zaskoczyli czymś innym, drugim LBPem, albo coś z lżejszym klimatem... wszystko tylko nie marines w kosmosie z ufokami...

Opublikowano

Mi tam pasi bo na wysokobudżetowe gry akcji science fiction od innych devów nie ma co liczyć - większość się rzuca na coś w rodzaju Modern Warfare. Liczę, że to i nowa gra Bungie wypalą z grubej rury.

Figaro: Nie masz X360 to nie możesz być zmęczony space marines więc to zwykła hipokryzja z Twojej strony :) Lżejszy klimat? 3 części Viva Pinata, Kameo, nie pasuje? No tak, bo jest na X360 lol.

Karas: Nie wiadomo czy to FPS. Szuter, ale z jakiej perspektywy to nie wiadomo.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Grając w takie tytuły jak Journey czy Heavy Rain ciesze się że posiadam ps3 :) Na x360 takich produkcji bym nie uświadczył...

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Wiedziałem mogłem napisać szkoda że kolejna strzelanka zamiast FPS :blush: Od MS oczekuje czegoś świeżego(nie będące strzelanką ani ścigalką no chyba że oba typy zmiksowane w jeden tytuł hm) MS ma szerokie pole do popisu jesli chodzi o gatunki dla nowych ex'ów a tu o czym słyszymy ? o kolejnej strzelance heh nic pożyjemy zobaczymy co nam MS zaserwuje w nastepnej generacji....
Opublikowano

Ciekawe które wielkie serie z obecnej generacji, upadną w następnej. Ciekawe które dalej będą wielkie. Ciekawe czy nadal fpsy będą rządzić, czy coś innego zdominuje next geny. Ciekawe jakie exy z obecnej generacji staną się multiplatformami w następnej. Ciekawe które multiplatformy staną się np. czasowymi exami na start generacji (popularny zabieg na początku). Ciekawe czy CoD dalej będzie niszczył sprzedażą (i czy dostanie nowy silnik :P).

I co ostatnio mnie bardzo ciekawi, ciekawe czy ND podtrzyma tradycję i wypluje tylko nowe marki(ę). Czy raczej wyda U4- osobiście myślę, że jednak U4 nie zabiją ani nie oddadzą innemu devovi. A normalne wypuszczą kolejną część; Czwórkę.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Nie kupię żadnej gry od Black Tusk. Nie nie nie. Skończy się na obietnicach tylko.

Dobra sprzedaż BF konsol, cieszy mocno.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wiedziałem mogłem napisać szkoda że kolejna strzelanka zamiast FPS :blush: Od MS oczekuje czegoś świeżego(nie będące strzelanką ani ścigalką no chyba że oba typy zmiksowane w jeden tytuł hm) MS ma szerokie pole do popisu jesli chodzi o gatunki dla nowych ex'ów a tu o czym słyszymy ? o kolejnej strzelance heh nic pożyjemy zobaczymy co nam MS zaserwuje w nastepnej generacji....

No tak "ooo kolejny szuter", ale wychodzi Max Payne 3 i wszyscy robią pod siebie, Far Cry 3, to samo, Crysis 3, BF3 wiadomo, heh.

Jakoś nikt ich nie chce, a wszyscy w nie grają :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No tak "ooo kolejny szuter", ale wychodzi Max Payne 3 i wszyscy robią pod siebie, Far Cry 3, to samo, Crysis 3, BF3 wiadomo, heh.

Jakoś nikt ich nie chce, a wszyscy w nie grają :P

Niech MS wyda nawet 10 ex'ow będących strzelankami byle dla równowagi wydał kolejnych 10 ex'ów reprezentujących inne gatunki.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Dominacja FPS to fakt, ale miło by było ujrzeć coś innego AAA od MS.

Opublikowano

JUD6S.png

Ah, 2 część najbardziej widowiskowego slashera tej generacji. Już się nie mogę doczekać :).

Opublikowano

A ile to tak naprawdę tych space shooterów widzieliśmy w tej generacji?

Halo? Ok.

Killzone też.

Gears of War? W tej grze nie ma w ogóle kosmosu, a Locusty to rodowici mieszkańcy planety.

Dead Space to bardziej horror (aczkolwiek teraz się zmienia w shooter :/)

Mass Effect? No od biedy można to nazwać shooterem.

Wszystkie te serie są zayebiste, mają fajne uniwersum i dobrze się sprzedają - więcej takich gier, mniej nudnych szuterków gdzie strzela się z kałacha do brudasów.

Opublikowano

Najbardziej śmieszne jest, że z tych wszystkich space FPS nikt nie wpadł na genialny pomysł zrobiena go na największej marce - FPS Star Wars ( Możliwość pogrania jako Boba Fett, szturmowiec Imperium albo zwykły śmieć )

A ile to tak naprawdę tych space shooterów widzieliśmy w tej generacji?

Halo? Ok.

Killzone też.

Gears of War? W tej grze nie ma w ogóle kosmosu, a Locusty to rodowici mieszkańcy planety.

Dead Space to bardziej horror (aczkolwiek teraz się zmienia w shooter :confused:)

Mass Effect? No od biedy można to nazwać shooterem.

Wszystkie te serie są zayebiste, mają fajne uniwersum i dobrze się sprzedają - więcej takich gier, mniej nudnych szuterków gdzie strzela się z kałacha do brudasów.

A właśnie, fajne by było coś a la Jedi Academy na Move bo na Kincecta średnio, to był fajny patent, coś jak to nowe MG Revengeance czy jak tam było, pamięta ktoś ? Wcielić się w Vadera czy innego zakapiora i kosić pedalskich Jedi ( z wyjątkiem Obi Wana i Mistrza Yody, na PS3 - Mistrz YLODa )

I powtarzać za Kodeksem Sithów ;

Peace is a lie, there is only passion.

Through passion, I gain strength.

Through strength, I gain power.

Through power, I gain victory.

Through victory, my chains are broken.

The Force shall free me.

Opublikowano

Było w tamtej generacji Republic Commando. I to była genialna giereczka

Opublikowano

Planowałem już kupić sobie te "PS2 z pilotem" ale zapomniałem, że mogę to wszystko mieć na emulatorze w 1080p z AA. Ciekawe kiedy do "X360 z tablopadem" zrobią emu... :whistling:

Opublikowano

JUD6S.png

Ah, 2 część najbardziej widowiskowego slashera tej generacji. Już się nie mogę doczekać :).

Widziałeś w ogóle Bayonettę? :ph34r:

Opublikowano

To zes mu dal przyklad widowiskowosci po wcisnieciu 2 przyciskow :ninja:

Obie gry rozniace sie stylistyka ale obie w ch.uj dobre. Nie wiem po kiego wzniecac kolejna wojne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.