Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek, wszyscy tu widzą (poza Tobą oczywiście) kto zgrzyta zębami :) Jakoś to nie ja piszę wszystkim po statusach co jest najlepszą konsolą, a co do tej dyskusji z Kaszq, to pozwolę sobie zacytować to i owo, żeby pokazać kto ma jakie problemy:

Moja pierwsza porada w temacie gdzie gościu pyta się jaką konsolę kupić:

Ja bym brał to co mają znajomi. Można razem grać, pożyczać sobie gry, robić ustawki na lan/splita itp. Najczęściej się sprawdza.

Pierwsza porada Mendrka:

No nie mając PS3, to PS3 + Playstation Plus to mega combo, od razu 10 mocnych gier na start, beta wersje, zniżki i triale byś mógł sobie godzinę pograć w pełną grę i wyrobić o niej zdanie. Do tego zawsze możesz ściągnąć sobie free-to-play'owe DC Universe Online jeśli jesteś fanem MMORPG i komiksów, to masz w pełni licencjonowane uniwersum w pigułce. Jest też PS Home, głównie towarzyskie MMO z dodatkiem nawet ciekawych gier i misji społecznościowych, a także stref gier.

W Polsce (i Europie) króluje PS3, jeśli chcesz grać z Polakami bardziej i Europejczykami, bez ryzyka że "komuś się abonament skończył i już go na sieci nie ma", to też na Twoją korzyść powinno przemawiać PS3. także większa oferta na Allegro, gametrade i w komisach.To

Jeśli dobrze wspominasz czasy PSX-a (a nawet masz jakieś gry) i PS2, to PS Store jest bardzo bogaty w klasyki i klasyki odświeżone HD. Front Mission za 18 PLN? Vagrant Story za 22 PLN? Tak, to na PS Store.

Jeśli planujesz mieć PS Vita/PSP (a może masz?) to też powinno Cię bardziej interesować PS3. PS3 współpracuje z PSP, dostarczając np. Ad Hoc Party i remote play, a także z PS Vitą gdzie można grać z jej użytkownikami przez Cross Play i kupować gry w jednej cenie na obie platformy (Cross Buy), a także dzielić usługi Plusa i dzielić trofea.

Do bijatyk pad od X360 się nie nadaje, dlatego bijatyki na X360 nie są tak oblegane, a na turniejach gra się w wersje z PS3. W zasadzie jeśli zamierzasz aktywnie grać w bijatyki to PS3 powinno być jedynym wyborem, no chyba że upierasz się przy X360 to wtedy przy okazji dolicz sobie kupno arcade stick'a, albo pada z normalnym krzyżakiem.

Poza tym PS3 w 2013 będzie miało nie tylko multiplatformy, ale i bardzo dobre gry na wyłączność, natomiast X360 pod tym względem będzie bardzo skromny.

Musisz sobie zadać pytanie czy to co wyżej napisałem Cię kręci. Jeśli ponadto wolisz jednak Halo, nie przeszkadzają Ci opłaty, cross voice game chat jest dla Ciebie niezbędny, i masz więcej kumpli na X360 - to może wtedy faktycznie X360.

W skrócie - kraj playstation i łzy graczy :D Dodaj do tego spamowanie dziesiątek statusów innych userów i inne podobne akcje i wychodzi bardzo smutny obraz :)

Wszyscy widzą kto tu jest agentem jakiegoś kawałka plastiku i co kto komu na siłę wmawia i na pewno nie jestem to ja :)

Pozdro 600 heh

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

a ty bardziej wierzysz w gdybanie yahoo?

Opublikowano

DonSterydo, akurat tam Menderek mówi głównie fakty. Stara jak świat zasada ,, O nas dobrze albo wcale, o innych źle ". Porównał zalety PS3 do wad Xboxa 360 - to chyba jasne, co się okaże lepszym wyborem wedle takiej logiki.

Ale ja np. z argumentem ,, komuś się skończył Gold i go na sieci nie ma " to po prostu muszę się zgodzić,bo sam wiele razy zapraszałem i musiałem obejść się smakiem.

Oczywiście Mendrek to główny defensor Sony na tym forum, ale obecnie samo Sony daje już argumenty by się wybronić.

Choć fakt bycia redaktorem portalu jednej z konsol napewno waży na obiektywności w oczach innych. Od zawsze kojarzysz się z Xboxem, i tyle.

Edyta : nie mogę Cię tam znaleźć. Przestałeś tam pisać ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Don ty też jesteś agentem kawałka plastiku, tylko sprytnie nie piszesz o tym wprost jak Mendrek. Wystarczy dobrze poczytać twoje posty by zauważyć, że jesteś "fanbojem" kloca. Nie odwracaj tylko kota ogonem, że masz też PS3 :) Zawsze wymieniasz zalety Xboxa 360 nie widząc jego wad. Z drugiej strony próbujesz być obiektywny w stosunku do PS3, ale na końcu, prawie zawsze musisz dać negatywną puentę na temat PS czy to w formie żarciku czy twoich ulubionych faktów( dla mnie często są to twoje domniemania) lub statystyk. Niby chcesz być obiektywny, ale w ogóle ci to nie wychodzi :)

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

MeSSer: To nie są fakty, a zbiór opinii podkoloryzowanych i starannie wyselekcjonowanych tak żeby wyszło na "moje". Jakbym chciał to bym zestawił największe zalety X360 i wyeksponował wady PS3 i taki sam tekst bym napisał tylko w drugą stronę.

Dixi: Tak, tak... Facet pisze, że ma w rodzinie ludzi z PS3, ja piszę żeby brał konsolę gdzie ma więcej znajomych, ale to ja jestem nieobiektywny. :D

Opublikowano

Robisz to w sprytny sposób :) Ja to wiem i ty też, że wolisz zdecydowanie klocka.

Opublikowano

Robisz to w sprytny sposób :) Ja to wiem i ty też, że wolisz zdecydowanie klocka.

Heh, w jaki sprytny sposób XD To że wolę X360 wszyscy wiedzą bo tego nie ukrywam, jest tylko jedno "ale" - ja wolę X360, ale nikomu nie wmawiam, że to jest najlepsza konsola i nie wciskam, że jak chce kupić konsolę to MUSI X360 bo PS3 to szajs i każdy to przyzna nawet jak mnie nie lubi, heh. Zawsze pisałem, że każdy wybiera sprzęt pod swoje indywidualne upodobania.

MeSSer: Nie mam już czasu na granie, a tym bardziej na codzienne pisanie o grach.

Opublikowano

No patrz, a ja myślałem, że taką właśnie argumentację używają głównie twoi koledzy w tym temacie, którzy posiadają Xboxy. 360. Uczepiłeś się Menderka zresztą nie tylko ty, ale mogę ci wymienić teraz 5 osób gorszych od niego, którzy właśnie uważają jak napisałeś, tylko w odwrotną stronę :) Bądź wreszcie obiektywny i w taki sam sposób oceniaj ich zachowanie jak Menderka.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

,,Ja to wiem i ty to wiesz, ale się nie przyznajesz " xD - mnie to raz ojciec tak zniszczył jak zostawili chałupę wolną, ofc jak tylko znikli z zasięgu wzroku to się zleciało towarzystwo, następnego dnia posprzątałem, wszystko cacy a on z takim tekstem.

Opublikowano

, mogę ci wymienić teraz 5 osób gorszych od niego

Przecież to oksymoron xD

Dawaj,pisz,czekamy

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Dixi, za krótko jesteś w temacie. Mendrka jadą wszyscy za akcje w stylu wymyślania sobie niestworzonych historii i pisania, że to fakty; nie znania się zupełnie na niczym a robienie z siebie największego eksperta; wcinanie się dosłownie wszędzie i obrzydzanie innym dyskusji. Nie ma drugiego takiego usera na forum, mało tego - Mendrek był tyle razy wulgarny, że każdy zwykły użytkownik by został za to co wypisywał 5x zbanowany, ale on nie ponosi żadnych konsekwencji i jak później 100 raz widzisz teksty w stylu "nikt mi nie wmówi, że czarne jest czarne" to ludziom puszczają nerwy i jak to powiedział kiedyś nasz kolega - Mendrek jest jedynym userem, który wszystkim działa tak na nerwy, że na ulicy by dostał cegłą w łeb.

Powiedział to co wszyscy myśleli i dostał bana :P Mendrek nie raz pisał teksty o pen*sach i kto kogo wali w tyłek (wersja ugrzeczniona) i nic. Jest Moderatorem i może wszczynać flejm, obrażać innych userów, a ja dostaję warny i czasowe bany jak napiszę, że ktoś się wreszcie pisać nauczył (true story).

PS. Dzisiaj forum będzie miało drugiego po Stonie męczennika :)

Opublikowano

A to nie było czasem tak, że sam Stona chciał

(pipi)nąć Mendrka cegłą w ryj ?
Opublikowano

A to nie było czasem tak, że sam Stona chciał

(pipi)nąć Mendrka cegłą w ryj ?

I ban na wirtualne forum mu to uniemożliwił? ;)

Napisał, że to jedyny taki użytkownik, którego jak się czyta, to ma się taką ochotę. To była metafora. Chyba nie myślałeś, że Stona miał w planach noszenie w kieszeni cegły tak na wszelki wypadek :P

Opublikowano

Don, przejrzałem tamte posty i wychodzi na to, że Stonie wysiadły nerwy i chłopak prosto z mostu wygarnął to co napisałem wyżej -

jesteś jedynym na tym forum którego czasem chciałbym ... cegłą w ryj

Dodał ponadto, że może być zbanowany, ale post ma zostać jak jest. I został.

Ja rozumiem pojazdy po innych, ale tak prosto z mostu nie można.

Nie chcę nikogo pod****lać, tutaj zdarzają się naprawdę chamskie odzywki, ale takie coś - to nawet regulamin zmusza.

Natomiast co do fanbojów xboxa/ps3, to jest mniej więcej po równo. Niektórzy jadą po bandzie, z innymi się dogadasz.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

ale mendrek już teraz wygląda jakby dostał cegłą po ryju.

6p68eh.jpg

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

MeSSer: Regulamin jest naginany na wszystkie strony. Administracja na forum generalnie nie istnieje i są sami moderatorzy. Moderator może być bucem itp. i nikt z tym nic nie zrobi, a regulamin obowiązuje wszystkich. A jak ktoś z ogółu może wszystko bo nad nim nikt nie stoi z batem, to jest jak jest.

Opublikowano

Ale różnica:

Halo 51 milionów

GTR 66 milionów

Ale warto brać pod uwagę fakt, że GTR wyszło 5lat przed Halo, co statystycznie przekłada się na mniejszą ilość fanów.

Halo jako marka jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalna na terenie U.S.A, który stanowi 60% rynku gier, co samo przez się mówi iż jest większym ip.

Nie jestem fanem Halo, żeby nie było.

USA nie stanowi nawet 40% rynku gier kolego

Opublikowano

Don,mi chodzi o to, że oskarżanie Mendrka o jakąś wielką surowość, zastraszanie banem itp. to zwykłe bujdy na resorach, bo wiele osób od dawna drwi z Mendrka i nic się nie dzieje. Oczywiście nikt tak daleko się jak Stona nie posunął, ale nie biorę pod uwagę extremów.

Btw, jakbyśmy się ściśle trzymali regulaminu, to też ja powinien być zbanowany xD

Eksluzwyne DLC do Far Cry 3 na PS3

http://www.ppe.pl/news-19511-Dodatkowe_misje_w_Far_Cry_3_tylko_na_PS3.html

eksluzywne DLC. PATOLOGIA ( nauka o chorobach jakby ktoś nie wiedział )

boję się następnej generacji.

,, Za dodatkową opłatą, istnieje możliwość zmiany poziomu trudności z obowiązkowego easy na medium. Posiadacze konta Premium mogą odpalić ponadto poziom hard, za pół ceny. "

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Mendrek nie może moderować CW :P

Ale i tak o co innego chodziło.

Opublikowano

dobra, zostawcie już tego pajaca, lepiej porozmawiajmy która przedpotopowa konsolka jest lepsiejsza.

Tak swoją drogą, X360 ostatnio długo się się odpala (mój PC robi to dużo szybciej), bo musi pewnie te wszystkie reklamy pobrać. Wkurza też ponowne pobieranie patchy co jakiś czas (np. gdy pobierzemy kilka do innych gier), bo zapisują się gdzieś w cache. Do tego te okładki do gier, jakby się nie mogłyby raz pobrać i zapisać na HDD. Ogólnie całe menu jakoś zamula ostatnio, czytanie wiadomości na LIVE czy przeglądanie profili (szczególnie ostatnio spotkanych graczy) to katorga. Kiedyś, za czasów pierwszej wersji dasha chyba szybciej jakoś to działało.

Opublikowano

Obrażasz Xbox Live ? Spłoniesz na stosie XD

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale ostatnio coraz bardziej Xbox kojarzy mi się z PC. Brakuje exów chyba, nawet Kinect na PC powstał.

Opublikowano

Pudło, Xboxa mam od lat, jakby nie te pare starych gier i split screen to pewnie bym mylił.

Opublikowano

.... dobra do jutra xD ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.