Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ale różnica:

Halo 51 milionów

GTR 66 milionów

Ale warto brać pod uwagę fakt, że GTR wyszło 5lat przed Halo, co statystycznie przekłada się na mniejszą ilość fanów.

Halo jako marka jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalna na terenie U.S.A, który stanowi 60% rynku gier, co samo przez się mówi iż jest większym ip.

Nie jestem fanem Halo, żeby nie było.

USA nie stanowi nawet 40% rynku gier kolego

Nie?
  • Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

znaczek half life-a na dzwiach, a goty 2012 to walking dead.

Opublikowano

Za(pipi)ista okładka.

Opublikowano

Mamy inne informację.

Wystarczy porównać liczbę sprzedanych konsol

Świat: Wii+X360+PS3+3DS+NDS+PSV=264,5

Północna Ameryka: Wii+X360+PS3+3DS+PSV=117

USA stanowi 90% rynku gier Północnej Ameryki

0,9 * 117=105,3

105,3/264,5=0,39

Jeśli liczylibyśmy dodatkowo nds i psp to:

Świat: Wii+X360+PS3+3DS+NDS+PSV+PSP=492,8

Północna Ameryka: Wii+X360+PS3+3DS+NDS+PSV+PSP=194,2

USA stanowi 90% rynku gier Północnej Ameryki

0,9 * 194,2=174,78

174,78/492,8,5=0,35

Wychodzi że USA to między 35% a 39% rynku gier. Opierałem się na danych vgchartz.

Opublikowano
  • Autor

Obrażasz Xbox Live ? Spłoniesz na stosie XD

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale ostatnio coraz bardziej Xbox kojarzy mi się z PC. Brakuje exów chyba, nawet Kinect na PC powstał.

Garry jak zwykle czarodziej

http://www.youtube.com/watch?v=cKDRcHab6mc

Opublikowano

Opierałem się na danych vgchartz.

yFtfY.gif

z dnia na dzień jesteś coraz bardziej komiczny. Weź się schowaj z tymi swoimi analizami i matematyką :)

Jeśli chodzi o łączną ilość sprzedanych konsol w poszczególnych regionach to ich dane są precyzyjnie. Dodatkowo ich dane są najbardziej precyzyjne z USA gdyż opierają się na danych npd i co jakiś czas aktualizują swoje dane. Więc danych usa możemy być pewni. Żeby obliczyć jaki procent rynku to usa wystarczą same dane z usa gyż mamy informacje od producentów dotyczące ilości dostarczonych do sklepów. Nie wiem czego chcesz?? W tej generacji tylko w przypadku x360 w usa stanowi 51% sprzedanych konsol microsoftu na świecie. Odnoszę wrażenie że według Ciebie na rynku gier USA=Świat. Liczby nie kłamią i USA to tylko a może i aż około 40% rynku gier.

Opublikowano

właśnie kupiłem sobie za 1$ kilka gierek:

• Darksiders
  • Metro 2033
  • Red Faction Armageddon
  • Company of Heroes + dodatki

tak, wszystkie za jeden dolar, oczywiście na PC... ciekawe ile by wyszło $$$ za nie na tych zacofanych konsolach, gdzie tekstury to jakaś sraczka i ledwo trzyma śmieszne 25 fps.

jak widać te wasze PS+ wymięka przy promocjach na PC. :)

ps. kurde, że Steam nie ma jakiś opcji co do limitu prędkości pobierania. :confused:

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Andrew21, zapomniałeś dodać kto ile kompów kupił w danym regionie.

Opublikowano

Nie dziwię się że za 1$. THQ to prawie bankrut a kasa potrzebna

Ciekawe która firma przejmie marki po THQ jak już upadnie. Stawiam na Ubi

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

I co z tego jak

Teraz pojawiła się informacja, że THQ nie jest w stanie spłacić wziętego kredytu na 50 milionów dolarów, które udzieliło Wells Fargo. Ilość możliwej kwoty do spłaty przez THQ jest aktualnie na poziomie niższym niż 12%, co spowodowało panikę w firmie i natychmiasatowe rozmowy z pożyczkodawcami.

Czyżby powolny i odwlekany koniec THQ? Miejmy nadzieję, że mimo wszystko uda im się powstać z popiołów.

Opublikowano

Jak są takie promocje, to wszyscy producenci mogliby wpaść w problemy finansowe xD

Jak oni nie mogą spłacić 50 mln dolców, to źle z nimi.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Strasznie mi zal THQ, chociazby za Darksidersow... mam jeszcze Metro do ogrania, a to ponoc tez godny tytul.

Opublikowano

metro jest swietne! ojcowie stalkera nad nim dlubali, co widac i czuc. swietny survival horror FPS.

Opublikowano

Wrong. Darksiders mam z Plusa, dwojka w premiere, a Metro kupilem dawno temu nawet bez promocji na Steamie i dalej mam nie ograne.

Shot it, missed, shit on a hit

Opublikowano
  • Autor

• Darksiders
  • Metro 2033
  • Red Faction Armageddon

tak, wszystkie za jeden dolar, oczywiście na PC... ciekawe ile by wyszło $$$ za nie na tych zacofanych konsolach, gdzie tekstury to jakaś sraczka i ledwo trzyma śmieszne 25 fps.

ps. kurde, że Steam nie ma jakiś opcji co do limitu prędkości pobierania. :confused:

Jestes wszystkim co jest zle z grami, prosze idz sobie.

(pipi)a, 1$. To trzeba miec jakis perfidny rodzaj autyzmu.

Opublikowano

No szkoda jakby THQ upadło,ale najbardziej szkoda tych serii. Metro,Darksiders czy Saints Row. Najlepszym rozwiązaniem tego problemu byłoby wykupienie THQ lub samych praw do marek przez innego wydawce(Ubisoft,Take Two np)

Opublikowano

To żałuj, bo za kasę za dwie nówki, płacąc teraz 1 $ za cały komplet, miałbyś jakieś 50 - 60 kompletów do rozdania.< żydcebulak>

I więcej gier do wyboru.

Opublikowano

A ja kupiłem nówko Darksiders II i Saints Row 3.

Tym samym przyczyniłem się bardziej do ratowania tej firmy I CO TERAS?

To, ze zarowno ja jak i Ty wje.balismy kase :)

Opublikowano

• Darksiders
  • Metro 2033
  • Red Faction Armageddon

Jestes wszystkim co jest zle z grami, prosze idz sobie.

(pipi), 1$. To trzeba miec jakis perfidny rodzaj autyzmu.

ale dupa boli, co nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.