Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No ale jest obv, że na dopasionym kompie gry będą wyglądać lepiej niż na 6letniej konsoli. O czym tu deliberować? Dla mnie szokujące jest to, że koleś mi poleca kupno kompa za 2k po to, żeby pograć w ładniejsze wersje gier występujących na konsolach. WTF?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

bo są tańsze i ładniejsze

Opublikowano

No ale jest obv, że na dopasionym kompie gry będą wyglądać lepiej niż na 6letniej konsoli. O czym tu deliberować? Dla mnie szokujące jest to, że koleś mi poleca kupno kompa za 2k po to, żeby pograć w ładniejsze wersje gier występujących na konsolach. WTF?

kup pc bedziesz mogl grac w gry z miliarda konsol wliczajac wii i ile zaoszczedzisz na grach :D

Opublikowano

@GregZPL

A czy ja z lns rozmawiałem o tym o czym piszesz? Najwidoczniej posty pececiarzy zlewają Ci się w jedno, bo chyba mylisz mnie z Fenikzem. Z lns rozmawialiśmy o sytuacji, w której konsolowiec ma mocnego PC a mimo to w multiplatformy woli pograć na konsoli. Tego dotyczyła rozmowa, bo tego nie jestem w stanie pojąć a wy mi tu wyskakujecie z abstrakcją pokroju feelingu i jakimiś exami.

Edytowane przez greah

Opublikowano

No zależy. Bo Ci wielcy pecetowcy w większości mają kompy kupione przez rodziców "do nauki", do tego monitorki 19 cali i głośniki za 50 zł. A u rodziców 42 cale i kino domowe. Więc jak jest wolny TV, tata nie ogląda Discovery, a mama Na Wspólnej to wolą grać na konsoli. Też bym wolał. To coś jak Mendrek, który do swojej biedy (która nie jest niczym złym) dorabia ideologię godną lepszej sprawy.

W innym wypadku niż opisałem podzielam Twoje zdanie ^_^

Opublikowano

Ja tam wspolczuje PCiarzem, ponad 90 procent to konwersje z konsol xD Troche przykre.

no i co z tego?

Nic. Ale wmawiasz ludziom, że lepsze tekstury w Most Wanted w PC za 2k > słabsze tekstury w Most Wanted + Forza Horizon + Halo 4 na konsoli za 0.5k. Dla mnie jakaś abstrakcja

tylko że ja mam te lepsze tekstury w MW i mogę też zagrać w Forze H i Halo 4, bo mam X360. I jeśli już piszesz konsole za 500 zł (ciekawe gdzie), to możemy wziąć pod uwagę "mój" składak za 700 zł, gry masz na nim ładniejsze niż na stacjonarkach.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

możesz się śmiać, ale jak się dobrze dobierze części to nie ma z nim żadnego problemu i według mnie, nie ma sensu wydawać 2k żeby pograć w te 3 gry więcej (gta, bf3 i... ?).

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

No i osom, że masz też konsole. No ja, na szczęście, jeszcze nie jestem aż takim growym z(pipi)em, żeby mieć 4 konsole i jeszcze PC za kilka tysi żeby pograć w ładniejsze wersje niektórych gier. Ale spoko, rozumiem jeżeli kogoś to kręci

Łap Xboxy za 500 zł

http://allegro.pl/xbox-360-60gb-z-hdmi-pad-zasilacz-kinect-redy-i2740572275.html

http://allegro.pl/xbox-360-elite-120gb-pad-okablowanie-falcon-i2742679975.html

http://allegro.pl/xbox360-lt3-0-hdmi-komplet-promocja-419-zl-i2735744950.html

Więcej aukcji Ci wkleić, czy starczy?

A, te Twoje screeny to rozumiem z tego kompa za 700 zł, tak?

Opublikowano

Ten za 419 jest przerobiony :P

Opublikowano

z "kompa za 700 zł" już jeden wrzucałem, na dniach wrzucę jeszcze więcej i dodatkowo sprawdzę jak sobie radzi z BF3 i GTA4 (chyba najbardziej wymagające tytuły).

i po raz kolejny bo nie dociera, nie potrzeba PC za kilka tysięcy żeby normalnie pograć, nawet w nowości. Aha, ja części podawałem nowe do PC, a te Xboxy to stare i używane modele bez gwarancji, taką drogą to ja również mogę poszukać wszystko używane i też wyjdzie mi z 500 albo nawet mniej.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

A ile muszę dać za kompa w którego pogram normalnie w Diablo? Pytam serio. I bez wynalazków, chodzi mi o normalnego kompa, nie żadnego potwora

Opublikowano

z "kompa za 700 zł" już jeden wrzucałem, na dniach wrzucę jeszcze więcej i dodatkowo sprawdzę jak sobie radzi z BF3 i GTA4 (chyba najbardziej wymagające tytuły).

i po raz kolejny bo nie dociera, nie potrzeba PC za kilka tysięcy żeby normalnie pograć, nawet w nowości. Aha, ja części podawałem nowe do PC, a te Xboxy to stare i używane modele bez gwarancji, taką drogą to ja również mogę poszukać wszystko używane i też wyjdzie mi z 500 albo nawet mniej.

Weź nie pyerdol ze złożysz pc do grania za 700pln i to na nowych częściach :wallbash:

Sama obudowa z jakimś ujowym zasilaczem to +/- 150

Ram ze 4GB -70

Płyta główna noname - 100/150

HDD- 100+

Grafika ze 300-400

A gdzie,procek, monitor,napęd,kawierka i myszka

I powodzenia w graniu w jakieś gry wydane po 2005r

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

A ile muszę dać za kompa w którego pogram normalnie w Diablo? Pytam serio. I bez wynalazków, chodzi mi o normalnego kompa, nie żadnego potwora

jesli czesci uzywane to w okolicach 400zl zmiescisz sie z wymaganiami minimalnymi ( sry moj blad) :)

kudlaty

monitora sie nie liczy.

w takim razie do konsoli trzeba by doliczyc 1000zl+ za telewizor. Chyba, ze zalozymi ze kazdy ma rodziców z tv, ktorzy pozwalaja na nim grac w przerwach miedzy discovery i na wspolnej ;)

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano
Ja to widzę z trochę innej perspektywy - wielu graczy konsolowych jest na swój sposób uzależnionych od tych wszystkich pucharków i duperelek, które dostaje się za np. podskoczenie 100 razy w jednym miejscu. Tłumaczą to sobie w ten sposób jak napisał Radovan - "liczę na fun z gry, a nie koniecznie wodotryski w full HD" zupełnie jakby FHD automatycznie usuwało ten "fun" a w rzeczywistości ten "dodatkowy fun" to tylko "brzdęk" i 10 punktów do gamescore.

greah, a może nie mam ochoty się ciskać z jakimiś originami, uplayami, sztimami, rejestrowaniem produktów etc? Cokolwiek kupię to musze potem rejestrowac przez internet. Może nie chce siedziec przed monitorem, skoro mam wiekszy tv i kanape przy nim? Moze wole grac na platformie, gdzie mam 100 znajomych i jak kupie hita to zawsze mam go z kim ograc? Może też wolę mieć jedną wspólną listę znajomych a nie oddzielną z origina battleloga, steama i xfire?

I tak jak Ins mówi - moge zakupić grę na PC jeśli rzeczywiście będzie się różnić jakościowo od edycji konsolowych. Dlatego gram w BF3 na PC. To że twórcy wrzucą jedynie, olaboga, troche wyższą rozdziałkę do wersji PC to dla mnie równie wielkie lenistwo co te całe rimejki HD na konsolach.

Sprowadzanie tego do jakiś achievementów i trofeów to błąd bo przecież na Steamie również masz osiągnięcia.

Opublikowano

Szewczyk, 400 zł i pogram sobie swobodnie w Diablo 3? A co konkretnego by to miało być?

Opublikowano

grafika za 250 zł wystarczy spokojnie.

Greg, na PW Ci napisze co i jak, nie chce zbytniego offtopa robić tu.

Opublikowano

Dzięki. Bo tak z 500 zł na Diablo 3 mógłbym przeznaczyć

Opublikowano

Chu.j z diablo. Czekam jak pojawi sie cos na poziomie Q3CPMA. Ups sorry, wyszlo przeciez tyle retardfieldow i cofanie sie w rozwoju duty ...

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W Diablo 1 i 2 spędziłem setki godzin. Dlaczego miałbym olać 3? Poza tym jest jeszcze Company of Heroes

Opublikowano

(pipi)a, ktoś powinien zabronić pisania o PC w dziale konsolowym. Od tego jest osobna kategoria na forum...

Tak jak w ś.p. CW4, czytałem dziesiątki stron o PC i zaczynało mnie to drażnić ale nie dlatego, że nie lubię PC tylko dlatego, że w kółko przewijała się gadka o słuszności jednego nad drugim (najlepsze było z kwestią wygody jak się spierali czy lepiej pograć na konsoli podpiętej pod Tv czy bawić się w przenoszenie kompa pod TV). Takie jałowe gadki powodują nudności, serio :D\

Dobra, pytanie z innej beczki: jaka była faktyczna ilość złożonych pre-orderów na Halo 4 na trzy tygodnie przed premierą?

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Za gadanie o PC w CW powinien być ban na 24h.

Opublikowano

Dokładnie. Niedługo o pralkach zaczną tu rozprawiać. No bez przesady...

a o telewizorach mozna? W koncu w telewizorach sa zainstalowane lepszy gry niz na ps3 :(

Opublikowano

Jeszcze brakuje typów co to będą podawać swoją konfigurację kompa i pytać, czy gra im pójdzie i na jakich detalach.

Opublikowano

Dobra, pytanie z innej beczki: jaka była faktyczna ilość złożonych pre-orderów na Halo 4 na trzy tygodnie przed premierą?

Nie wiadomo. Jedno jest pewne - listą z VGC nie ma co się sugerować, bo nie da się brać na poważnie listy gdzie niby BO2 ma na X360 50% tego co miało MW3, a Halo 4 ma mniej niż Halo Reach.

Wiem tylko, że jakiś miesiąc przed premierą (czy nawet więcej) w samej sieci Gamestop w USA Halo 4 miało ponad 1 mln preorderów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.