Skocz do zawartości

HALO 4 - MULTIPLAYER

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo przyjemne headshoty :D Klimaty kosmicznych naparzanek średnio mnie kręcą - wolę CODa, Bfa itp - ale rzekomo jest to onlineowy killer więc trzeba spróbować :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie zlinczujcie mnie panowie - nigdy nie zagrywałem się w Halo - grałem w dwójkę - zakupiłem Halo 4 z uwagi na mega dobre oceny - gram trochę online - dostaję lanie i zastanawiam się co jest wyjątkowego w tej grze, że tak ludzie się w to zagrywają ? :) No offence - nie twierdzę, że gra jest słaba - ale nie czaję do końca fenomenu tej gry :)

Wyjaśnienie jest nader banalne - to nie gra, w której starcie wygrywa ten, który pierwszy zobaczy przeciwnika ;)

Yeti: To nie auto aim większy tylko precyzja sterowania jest jeszcze lepsza niż poprzednio.

Opublikowano

Mam wrażenie, że jest to pierwsza gra, która tworzy matchmaking rzeczywiście biorący pod uwagę skill/kdr czy co tam jest ważne.

Pamiętam że zarówno w Reach, jak w jakiś gearsach na samym początku życia gry, kiedy w multi były miliony osób, gra często dobierała casuali tuż po sesji w Nike Kinect Training i innych takich co to nic nie ogarniają nic a nic, przez co łątwo było o zwycięstwa i tanie fragi.

Tutaj nic takiego nie zawuważyłem. Każdy mecz to jakieś wyzwanie i siły są wyrównane.

Fajnie się gra dzięki temu.

Opublikowano

Czy ktoś ma pojęcie jak działa wyszukiwanie meczy? Czy jest globalnie na cały świat czy regionalnie?Ponieważ puki co jest to jedyna rzecz która mnie krwią zalewa gdy trafiam na burgery i mega lagi :(

Opublikowano

Też to zauważyłem. Gram z Barthami, Razogrizami i innymi prosami to trafiamy na innych dobrych. Szukam ze znajomymi, którzy dopiero zaczynają grać w Halo - trafiamy na leszczyków z levelami 1-5.

Opublikowano

Przeszlismy dzisiaj z Czezkym i jednym ziomiem te 5 Spartan Opsow na Legendary i imo strasznie słabe. Krótkie i bardzo powtarzalne. Każda misja w stylu "musicie wszystkich zabić" ;p

Opublikowano

Ten ukryty skill level to działa czy na razie to plota? Bo ewidentnie trafiam na kolesi, którzy z absurdalną łatwością nabijają 30 killi kiedy moja drużyna ledwo zipie i lata jak w ukropie. Wręcz mam czasem wrażenie, że mi jako cieniasowi dobiera do drużyny innych cieniasów żebyśmy byli mięsem dla fachowych graczy, notoryczne przegrane zalicza drużyna w której gram. Wale też często w te łby seriami i nic a sam zbieram po 2 strzały i bye bye :/ Jakieś rady oprócz "dużo ćwicz" ? ;]

Opublikowano

Powiem Ci, że mam tak samo. Jestem słąby w halo, ale w poprzednich częsciach coś zabijałem, tutaj nie moge mimo, że strzelam w bańki, wydaje mi się że cały czas mam lagi, bo jak kogos zabiję, chowam się za ściane i w między czasie wpadają punkty, w innych grach nie mam takich problemów, ale pewnie to tylko brak skilla...

Opublikowano

Dokładnie, lagi też miewam. Granatem rzucam, widzę z łapy nic nie wylatuje i chwile potem ten granat nagle leci. O znikających mi przed ryjem kolesiach nie wspominając. Czasami ale się zdarzają i działa to na nerwy srogo.

• Plusik 1