Krolik85 32 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Co do szanownej Moniki, kibicuję jej, ponieważ czasami wylewa się jakiś bezsensowny hejt w jej stronę a jest zupełnie nieuzasadniony. "The Last of Us - NIE! Ryse: Son of Rome - TAK!" Monika "rozliczana" jest z tego, co pisze i mówi, więc hejt w jej stronę mnie nie dziwi nic a nic. Człowieku to jest jej subiektywne zdanie. Nie musisz się z tym zgadzać. Każdy ma własny ulubiony styl growy czy nawet stricte gameplayowy. Hejtowanie kogoś za poglądy w tym przypadku tyczące się gier jest bezsensowne. Nie musisz czytać jej felietonów. Zawsze masz wybór. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 ale powylewać jadu zawsze warto, według polaczkowej przypadłości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 ''The Last of Us - NIE!'' +1 Monika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Zakochałeś się? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Niby czemu? Zgadzam sie z nia w tej kwestii co cytowalem. Pierwszy raz ja widzialem, moze drugi. 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Dwa razy na żywo ją widziałeś? Skubany! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Takie podcasty jak hiv to powinna juz lata swietlne temu nagrywac redakcja PE. Raz w tygodniu 30-40min film z ekipa komentujaca to co zdarzylo sie w branzy, ich opinie itd. Wiadomo, ze logistycznie trudno ale ekipa z wawy moglaby byc stala a jak ktos mialby po drodze z redkacja (patrz Butcher) to by dolaczal. Ale nie, lepiej sklecic jakis hehe pseudo-smieszny twor jak gosc niedzielny albo zabugowany system "trofeow" pod biteclicki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Gość Niedzielny jest akurat spoko. Co prawda koleś wali czasem sucharami, przymykam oko, czuję zażenowanie z jego śmiechu po takim "żarciku", ale jednak gość nie gwiazdorzy. Nie pokazuje swojej japy, na tle "telebimu" - mamy tylko skondensowane informacje z całego tygodnia. Wszystko dla fanów Sony, Microsoftu, a nawet Nintendo. Nie czytam niusów, czasem wejdę do CW, ale Gościa Niedzielnego oglądam co niedzielę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Mnie z kolei newsy srednio interesuja, a bardziej dyskusja na wszelkie branzowe nowinki, bo kazdy ma inne zdanie i mozna czasem poznac zupelnie inny punkt widzenia niz swoj wlasny. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 "Nazywam się Monika" Myślałem że ona ma na imię Monika a to jest jej nazwisko? Miałem kiedyś kumpla co miał na nazwisko Patryk a na imię Robert. Ciekawe co ma pani / panna Monika w dowodzie osobistym wpisane. Marta Monika? Agata Monika? Patrycja Monika? Katarzyna Monika? Małgorzata Monika? Monika Monika?? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 czepiacie się głupiego przejęzyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Takie podcasty jak hiv to powinna juz lata swietlne temu nagrywac redakcja PE. Raz w tygodniu 30-40min film z ekipa komentujaca to co zdarzylo sie w branzy, ich opinie itd. Wiadomo, ze logistycznie trudno ale ekipa z wawy moglaby byc stala a jak ktos mialby po drodze z redkacja (patrz Butcher) to by dolaczal. Ale nie, lepiej sklecic jakis hehe pseudo-smieszny twor jak gosc niedzielny albo zabugowany system "trofeow" pod biteclicki. Logistycznie bardzo trudne, bo nawet bazując na ekipie warszawskiej, to chłopaki też mają swoją pracę, rodzinę itd. Finansowo - dojazdy, udział, zdjęcia, montaż, sprzęt (zakup lub wynajęcie) - jest na co wydać. Efekt? Obawiam się, że max kilka tysięcy wyświetleń (czyli brak perspektyw na zysk) i w sumie trochę strzelanie samobója, bo taki program siłą rzeczy czerpałby z pewnych formatów z pisma, jak choćby Zgrentgen. Pamiętam, że 15-minutowe testy PS4 i XO były efektem prawie całego dnia pracy. Tutaj mówimy o praktycznie normalnym cotygodniowym programie publicystycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 czepiacie się głupiego przejęzyczenia Nawet nie przejęzyczenia, a zwykłego potocznego języka. No ale banda specjalistów z forumka jak zwykle najlepsza we wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Zysk? Masz na myśli finansowy zysk? Z liczby wyświetleń? A bez tego się nie da mam rozumieć, bo ludziom się nie chce za darmo nic robić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Zysk? Masz na myśli finansowy zysk? Z liczby wyświetleń? A bez tego się nie da mam rozumieć, bo ludziom się nie chce za darmo nic robić. Możesz zdefiniować, co przy takim projekcie rozumiesz pod pojęciem "za darmo"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 ussr czepiasz się przejęzyczenia a reszta podłapuje. Fakt jest taki, że teksty (bo trudno mi nazwać to felietonami czy czymkolwiek innym) są słabe i gdyby nie płeć autorki to niczym by się one nie wyróżniały. Serio piszę, słabizna. Zresztą nie chce mi się już tego powtarzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Zysk? Masz na myśli finansowy zysk? Z liczby wyświetleń? A bez tego się nie da mam rozumieć, bo ludziom się nie chce za darmo nic robić. Wiesz, że "Nora Prowokatora", również była finansowana? A ja kiedyś myślałem, że takie coś jest robione za free, z czystej pasji. Tak dla przypomnienia:) Edytowane 7 Listopada 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Zysk? Masz na myśli finansowy zysk? Z liczby wyświetleń? A bez tego się nie da mam rozumieć, bo ludziom się nie chce za darmo nic robić. Możesz zdefiniować, co przy takim projekcie rozumiesz pod pojęciem "za darmo"? Rozumiem że jedynym sposobem na zachęcenie ekipy redakcyjnej gazety PSXEXTREME do prowadzenia podobnego youtube kanału do HIV'a jest kasa jaką mieliby otrzymywać z ogromnej ilości odtworzeń ich filmików. Dziś nie można zdzwonić się komórkami i umówić się na sobotę czy inny dzień, usiąść przed kamerą i pogadać o swojej pasji, o tym co nas boli a co nam się podoba i wytłumaczyć klika kwestii związanych z graniem, z grami, konsolami. No nie da się to jest nie możliwe. Musi być "dla zysku" bo inaczej nie ma zmiłuj. Ah jak mnie wpienia to że wszędzie każdy chce zrobić wszystko dla kasy. Już nawet trofea można sprzedawać na ebayu. Edytowane 7 Listopada 2014 przez ussr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Typie to może ty idź do swojej pracy i rób rzeczy za darmo. Ciekawe jak się poczujesz po miesiącu takiej pracy pro bono. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Czy Wy myślicie, że ktoś będzie się umawiał po pracy albo w weekend i nagrywał glupie filmiki na YT z miłości do głupich gierek? Ludzie opanujcie się proszę Was. Ussr ile Ty masz lat chłopie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Komuś się chyba wydaje, że nagranie takiego filmiku to 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 PSXE SIE SPRZEDAŁO CHCĄ KASY Z YOUTUBA!!!!!!!111 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Ku.rwa bez kitu można narzekać na poziom czasopisma kiedy kupujesz i coś ci ewidentnie nieodpowiada, ale te wpisy to już kurde zakrawa na absurd. Jedna strona wypocin Moniki - trzeba wywalić bo źle pisze, lol. Nie pasuje ci to kurdę wyrwij sobie jedną strone typie i po sprawie, jak byłem małym szczylem to totalnie nie ogarniałem o co chodzi starowi w dziale rpg, ale czy mi wtedy przyszło do głowy strzepić klawiaturę na forum (a raczej wtedy listownie) o to, że trzeba Stara wywalić z czasopisma bo mi się nie podoba? Większość osób piszących do PE robi to pewnie po godzinach (co czasem widać w doborze materiału - full mainstream, ale kij z tym to się sprzedaje więc ok) i jeszcze mają poświęcać weekendy na nagrywanie jakiś podcastów i to za free i zajawki. Ussr jak tak tego pragniesz to albo sam coś zacznij nagrywać albo zasponsoruj to redakcji PE przecież masz zajawkę i chętnie poświęcisz swój prywatny czas na jakieś filmiki, którego chyba nikogo nie będą obchodzić. Edytowane 7 Listopada 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Monika kiedyś i tak w końcu zniknie. Najpierw dostała prestiżowe miejsce wśród innych felietonów, potem została przerzucona na końcówkę magazynu, a obecnie zajmuje już tylko niepełną stronę obok Hyde Parku. Może i fajna dziewczyna, ale nie oszukujmy się - nie ma zbyt wielkiego pojęcia o growej branży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Takie podcasty jak hiv to powinna juz lata swietlne temu nagrywac redakcja PE. Raz w tygodniu 30-40min film z ekipa komentujaca to co zdarzylo sie w branzy, ich opinie itd. Wiadomo, ze logistycznie trudno ale ekipa z wawy moglaby byc stala a jak ktos mialby po drodze z redkacja (patrz Butcher) to by dolaczal. Ale nie, lepiej sklecic jakis hehe pseudo-smieszny twor jak gosc niedzielny albo zabugowany system "trofeow" pod biteclicki. Logistycznie bardzo trudne, bo nawet bazując na ekipie warszawskiej, to chłopaki też mają swoją pracę, rodzinę itd. Finansowo - dojazdy, udział, zdjęcia, montaż, sprzęt (zakup lub wynajęcie) - jest na co wydać. Efekt? Obawiam się, że max kilka tysięcy wyświetleń (czyli brak perspektyw na zysk) i w sumie trochę strzelanie samobója, bo taki program siłą rzeczy czerpałby z pewnych formatów z pisma, jak choćby Zgrentgen. Pamiętam, że 15-minutowe testy PS4 i XO były efektem prawie całego dnia pracy. Tutaj mówimy o praktycznie normalnym cotygodniowym programie publicystycznym. Ok. Tyle, ze ekipie, z GT (InvisibleWalls) udawalo sie x lat tworzyc taki podcast (najpierw tylko fonia, pozniej video). Ludzie z cda robili audio podcast przez scype'a. Material po obrobce to ok 30min do 45min. Wiec ile to mozna nagrywac live? 2h? Tydzien w tydzien nie da rady? No to co 2 tygodnie, co miesiac moze. Niech nawet Soq z Rogerem sobie pogadaja i tez wystarczy. I bez przesady, ze tematy by sie dublowaly albo czerpaly ze Zgrentgena. 4 stron pisma pokrywaja calosc branzowych wydarzen? No chyba nie. Co do zyskownosci to sie klocic nie bede bo masz zapewne wieksze rozeznanie. Mi chodzi tylko o to, zeby na polskiej scenie powstal program gdzie toczy sie ciekawa dyskusja o wydarzeniach minionych dni w branzy. Bez smihow-hichow i pajacowania. I zeby taki program byl sygnowany dobra marka. Za randomy z yt to ja podziekuje. Pierwszy temat: 10- dla Mordoru od Zaxa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi