szejdj 2 804 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Nie śledzę tematu, mam tylko krótkie pytanie - czy Andromeda jest połączona fabularnie z trylogią? Czy to, że nie ukończyłem tamtych stoi na przeszkodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Zamiast zadawać takie pytania to kupuj trylogie i graj, bo to jedna z najlepszych serii poprzedniej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 nie grac w trylogie? gdziescie sie uchowali? wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 NIE O TO PYTAŁEM MAM WYSŁAĆ RAPORT O SPAMIE? Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Nie śledzę tematu, mam tylko krótkie pytanie - czy Andromeda jest połączona fabularnie z trylogią? Czy to, że nie ukończyłem tamtych stoi na przeszkodzie? Andromeda nie jest połączona fabularnie z trylogią. Z innej beczki: wczoraj pojawił się filmik '101 Questions And Answers About Mass Effect Andromeda' z udziałem Maca Waltersa, można go obejrzeć TUTAJ. Z najważniejszych nowych wiadomości na temat Andromedy: nie będzie Żniwiarzy i towarzyszy Sheparda z całej trylogii, uczestnicy Inicjatywy Andromeda nie będą mieć kontaktu z Drogą Mleczną (a zatem nie dowiemy, jak wygląda sytuacja po inwazji Żniwiarzy), żaden z towarzyszy Rydera (główny bohater Andromedy) nie powinien zginąć w trakcie gry. Edytowane 9 Listopada 2016 przez Vexilium Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 W sumie szkoda, no ale wynika to pewnie z tego, że zakończeń trójki było kilka i raczej się wykluczały W ogóle, w którymś z materiałów padło hasło, że ekipa ma być młodsza, luźniejsza w przeciwieństwie do doświadczonych twardzieli z trylogii, no nie wiem, jakoś mnie nie to nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 430 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Historia podobno ma dziać się w innej galaktyce i innej strefie czasowej. @kotlet Mi Shepard jako protagonista w ogóle nie zaimponował tym zero jedynkowym podejściu do pewnych spraw/rozmów + ten jego kij w dopsku. W trójce to już w ogóle przegieli z tym patosem trochę. Ma być kosmos, walki statków, nienaturalne ekspolzje w przestrzeni kosmicznej i epickie starcia na planetach z ogoromnymi robalami/robotami. Do tego ruch*anko w stylu wiedźmińskim czyt. subtelne romanse wplecione w fabułe. Chyba nie da się tego spieydolic? Świeży protagonista na pewno dla trochę świeżości tej serii. Liczę na jakieś nawiązania do Normandy w głebi serca by sobie powspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Zakochałem sie w universum Mass Effect, przez co Andromeda to najbardziej wyczekiwana gra przyszlego roku. Natomiast zastanawia mnie jedno: skoro podróż ku Andromedzie trwała ponoc 600lat, wiedzac, ze galaktyka w pierwszej serii przetrwała, to czy w przeciagu tych 600lat nie dokonal sie postep na tyle, zeby wyslac ponownie nową flotę, szybszą, lepiej zoorganizowaną i zobaczyć, czy pierwsza ekspedycja dotarla?. A tak to mamy zupelne odciecie sie od wczesniejszych czesci, przez co troche smutno mi z tego powodu, bo Normandia mogłaby być moim domem i milo by bylo spotkac jakieś nawiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Dwa nowe screeny: I garść nowych informacji z podcastu GameInformer: Notable things I've heard is that: the intro of Andromeda is very similar to Mass Effect 1. You're introduced to the humans (though there is one Asari doctor there, apparently) and then you get to a planet and shit hits the fan like Eden Prime. Being a Pathfinder is what will allow us the wide array of skills / being able to respec / combat flexibility, etc. BroRyder and SisRyder won't just die or disappear if you don't choose to play as them. Instead, you will be able to interact with them and they will most likely have a storyline of their own. There is also apparently a lot more "variety" when it comes to gender in comparison to mShep and fShep... it makes more of a difference, apparently. Loyalty missions won't affect the ending like in Mass Effect 2. The team will banter on the Nomad. There is apparently no Mako "cannon" but you can drive into enemies (you'll still take damage). Open world sounds similar to Dragon Age: Inquisition's. Planets will be optional. There will be sidequests if you go there but you don't have to. The planets will have various "hazards". For example, the sand planet Eladdin (I'll look up how to spell it later) which is similar to the Haestrom in ME2 / some of the planets in ME1 where the temperature will affect your health. Other stuff is acid pits and plants that can eat you. There will be behemoth monsters like Dragon Age: Inquisition's High Dragons. And like those High Dragons, you may not be able to kill them if you are under leveled. You can go back and kill it. There are no elevators in the Tempest. You can access every room of the ship without having to deal with load screens. GameInformer will reveal more about the Kett as the month goes by. Additionally: the ‘tutorial’ level is going down to the surface of Elaaden to complete a mission for Krogan. Then they mentioned the thing about Elaaden being similar to the Haestrom mission in ME2, where being in sunlight drops your shields. And then they said that the krogan don’t have the same problem with the heat on Elaaden as you do with an offhand comment about ‘basking on a rock’. ŹRÓDŁO: http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2016/11/09/new-mass-effect-andromeda-screenshots.aspx, https://www.reddit.com/r/masseffect/comments/5cbew8/gameinformer_show_mass_effect_andromeda/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Wygląda to jak połączenie Skyrima i DA: Inkwizycji. Duży otwarty świat/galaktyka, z różnymi zapchaj dziurami questami i planetami różniącymi się kolorami + kilka epickych momentów w głównych liniach fabularnych (pewnie lojalki i główny wątek). Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Jedna z nowych ras w Andromedzie: http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2016/11/14/exclusive-look-at-the-kett-mass-effect-andromedas-mysterious-new-race.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Najbardziej boję się, że będzie właśnie druga inkwizycja, bo jednak mass effect to nie był sandbox co było jego wielką zaletą i nie trzeba było przerywać ogrywania fabuły na jakieś (pipi)y z dupy. Kiedy do (pipi)a skończy się ta moda na sandboxy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Nowa rasa wyglada trochę jak mieszanka Turian z Proteanami. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Najbardziej boję się, że będzie właśnie druga inkwizycja, bo jednak mass effect to nie był sandbox co było jego wielką zaletą i nie trzeba było przerywać ogrywania fabuły na jakieś (pipi)y z dupy. Kiedy do (pipi)a skończy się ta moda na sandboxy? Z Inkwizycji to dupa, a nie sandbox. Inkwizycja to było MMO, ale offline. Ogromne huby, wypełnione jakimiś bezpłciowymi questami pobocznymi. Jeśli Andromeda pójdzie w tym kierunku to... meh. Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Jasne że inkwizycja to nie sandbox ale mass effect 1 i 2 to korytarzowki były z tego co pamiętam (w 3 nie grałem) a w tej inkwizycji to spore mapy i nasrane tych kleksow, że aż głową bolała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wyglada jak skrzyzowanie vanquish z dr3. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 bardziej dragon age 3 z vanquishem . Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 gameplay pokazal wszystko tak jak bym chciał, premiera roku jak dla mnie, byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 ja wieszczę obsuwę na koniec następnego roku ale obym się mylił Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wątpię, że aż tak bardzo przesuną premierę. Pewnie odbędzie się w maju lub czerwcu przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Mam tylko obawy do tej grafiki. wydaje się bardziej komiksowa jak dragon age 3. Wolałbym bardziej w stylu me3 . Edytowane 2 Grudnia 2016 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 no tez wolalbym bardziej mroczne szare odcienie no ale cóż bedzie co ma byc juz wiem ze stad nie zwieje poczekam i popatrze nie cofne kijem wisly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Duzo nie pokazali ale wyglada to obiecujaco. Chce tylko jednego. Niech nie zrobia z tego Dragon Age 3 i bedzie super. Ciekawe czy pojawi sie u nas jakas wypasiona kolekcjonerka np ta z Nomadem. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez decoyed Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 duzo nie pokazali pokazali tak duzo ze do premiery juz raczej nic nie chce ogladac zeby nie psuc sobie zabawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi