Skocz do zawartości

Mass Effect: Andromeda

Gość Szprota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nie wiem, grałem w ME1 gdzieś w 2014 i później od razu w ME2.

Przeskok, ogrom wszystkich usprawnień gameplayowych między tymi dwoma tytułami był niesamowity. Jak na dłoni było widać wtedy jak wiele ME1 dziedziczyło jeszcze archaizmów albo rozwiązań, które później zostały usprawnione.

---

Z pierwszym Wiedźminem to fakt - jeszcze gorsza sprawa niż ME1 ;)

Opublikowano

odnośnie starych części i ich modelu rozgrywki, ME1:

-winda

-winda

-winda

-winda

-pogadanka

-winda

-strzelanie

-winda

-winda

szału nie było

Z windą w ME jak z Meksykiem w RDR, ilu graczy, tyle opinii. Pierwsze zupełnie mi nie przeszkadzało, w drugim szału na mnie nie zrobiło. Oba traktuję jako nieodłączne i konieczne elementy gry.

Co do Andromedy jak na razie większość opinii to niepotrzebne czepialstwo, ocenię za jakiś czas osobiście. 

Opublikowano

Jak ktoś uważa, że main plot w ME 1-3 był dobry to ja nawet nie. Fabułę można streścić w jednym zdaniu:

Źli Żniwiarze co 100 tys. lat demolują Galaktykę, więc Szepard wraz z przyjaciółmi postanawia skopać im tyłki, co w końcu się udaje.

Nie mam absolutnie żadnej nadziei na to - znając Bioware i ich gry - że w Andromedzie będzie pod tym względem lepiej.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Mierna fabula jak w większości gier Czezare, siła tkwi w sposobie, w jaki to osiągniesz, a ten z trylogii ME mi się bardzo podobał. Ani chwili się nie nudziłem (no, może podczas skanowania planet w ME1 :D).

• Plusik 1
Opublikowano

Czezare nie ogarnia, że Bioware operuje wśród pulpowych rejonów fantastyki (z każdym swoim IP) - to co robią, robią bardzo dobrze. Z tej perspektywy zawsze troszkę mnie śmieszy narzekanie na jakość "pisania" w ich grach, jakby obiecywali ambitne opowieści z wielopłaszczyznowym przesłaniem.

Generalnie nie zawiodłem się na ich scenariuszach. Chyba, że mowa o początkach studia, gdzie silili się na poważniejsze historie. Od czasu KOTORa jednak jest zazwyczaj dobrze.

Opublikowano

Modern Bioware  :dafuq:

tumblr_om3ug8aQCM1rdewwro1_540.gif

xDDD

Co za drewno. I ta mina babki, nawet im sie nie chcialo zrobic jakiegos grymasu podczas wyprowadzania ciosu. Zalosnie to wyglada.

Opublikowano

Jak ktoś uważa, że main plot w ME 1-3 był dobry to ja nawet nie. Fabułę można streścić w jednym zdaniu:

Źli Żniwiarze co 100 tys. lat demolują Galaktykę, więc Szepard wraz z przyjaciółmi postanawia skopać im tyłki, co w końcu się udaje.

Nie mam absolutnie żadnej nadziei na to - znając Bioware i ich gry - że w Andromedzie będzie pod tym względem lepiej.

jeden z najciekawiej wykreowanych plotów ubiegłej generacji 

ale nie no...

szanuję Twoją konstruktywną krytykę xD

Opublikowano (edytowane)

Najlepsza seria poprzedniej generacji i jedna z najlepszych trylogii w jakie bylo mi dane grać...

...a ja mam wy-e-bane na andromede. Bioware coś bardzo popsuło. Co widzę jakiś urywek to mnie skręca. 

poziom chce-to = zero/10

Gdzie jakiś porządny story trailer? Ciągle tylko jakieś urywki i "zostań ścieżkoznajdem" czy coś. 

To ja juz poproszę bardzo ładnie jakąś reedycję hd ME 1-3 i dodatków... ehhh można mieć nadzeję

Edytowane przez qraq_pk
Gość Orzeszek
Opublikowano

nie spodziewam się epickości po androbiedzie, te studio od czasów me 2 nie zrobiło dobrej gry (oczywiście moim zdaniem) przez 4 lata byliśmy karmieni koncept artami, potem jakieś marne gameplaye na pro i nijakie trailery, no nie widze tu przesłanek by gra dorastała poziomem nawet me3, które fabularnie było guwnem obesranym. Grę kupie, ale nie licze na zerwanie gaci, te modele postaci i mimika to simsy mi przychodzą na myśl xd

Mam wrażenie, że gra jest robiona na od'pie'rdol małymi nakładami pracy by uzyskać jak największy hajs na marce, nawet marketing tej gry jest słaby, jak nie EA ;/

EA od czasów wydania inkwizycji jak by zmienili podejście do tematu gierek ich wydawania i marketingu. Takie mam wrazenie.

Opublikowano (edytowane)

Frosbite to gunwo obesrane i postacie wyglądają na tym silniku jak manekiny w każdej grze ale co do reszty krytyki wstrzymalbym się do premiery chodź moim zdanie też gierka nie scisnie za jaja. Mass effect to jednak mass effect więc Day1 będzie w moim czytniku.

Edytowane przez simonldz
Opublikowano

No w końcu jakieś lepsze materiały! Mam nadzieję, że jednak będzie więcej nowych ras w kosmosie, bo jak kolejny raz widzę Krogan czy Salarian to trochę mnie skręca :/

Opublikowano

obrazy super ale sam montaz i prezentacja w trailerach jest mega slaba, jakby im sie nie chcialo tego jakos fajnie montowac i mieli wyje.bane