Skocz do zawartości

Mass Effect: Andromeda

Gość Szprota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(pipi) wreszcie jakiś porządny trailer, od początku trzeba było takie coś pokazywać a nie jakieś popłuczyny i godziny walki. Jak kermit prawi słabo to jest sklejone, ten narrator też jakiś mrawy i bez pasji w głosie, ale jest znacznie lepiej niż wcześniej.

Choć zastrzeżenia są - główny wątek i motyw z Nexusem zbyt bardzo przypomina ME3 - im mniej Andromeda będzie to przypominała tym lepiej. Gra wydaje się zbyt duża jak na możliwości bioware. W inkwizycji było drewno pod względem zadań pobocznych a tutaj gra zapowiada się 5x większa. No zobaczymy. Dobrze że tego triala dają to się zobaczy co i jak, ja liczę na sukces. Niech to nowe bioware przestanie produkować same szroty, to może i kotora 3 dostaniemy, tak nie?

Opublikowano

Jak oni mają zamiar wyjaśnić podróżowanie pomiędzy różnymi układami gwiezdnymi bez przekaźnikow masy? Wyruszyli gdzieś pomiędzy me 1 i me 2 więc nie powinni dysponować niczym bardziej zaawansowanym a to jak działały przekaźniki masy było nadal tajemnicą.

Opublikowano

Jak oni mają zamiar wyjaśnić podróżowanie pomiędzy różnymi układami gwiezdnymi bez przekaźnikow masy? Wyruszyli gdzieś pomiędzy me 1 i me 2 więc nie powinni dysponować niczym bardziej zaawansowanym a to jak działały przekaźniki masy było nadal tajemnicą.

Andromeda nie dzieje sie po ME3 wiec przekaźniki dalej istnieją.

Opublikowano

Projekt Andromeda zaczyna się przed trójką, a wydarzenia w samej grze 600 lat później. Trzeba sprecyzować o "jaką" Andromedę chodzi, czy o grę czy o projekt.

Opublikowano (edytowane)

Andromeda nie dzieje sie po ME3 wiec przekaźniki dalej istnieją.
W drodze mlecznej, nie galaktyce Andromeda gdzie mamy latać pomiędzy różnymi układami gwiezdnymi

Racja, wylatują pomiędzy me 2 a me 3 ale nawet w me3 do poruszania niezbędne były przekaźniki masy, których w andromedzie nie ma.

Co z tego, że akcja dzieje się 600 lat później jak lecą cały ten czas tym samym statkiem i wszyscy są w stanie hibernacji?

Edytowane przez Sebas
Opublikowano

Ten ostatni trailer o eksploracji wlał we mnie trochę optymizmu i coś czuję, że będzie z tego dobra kosmiczna przygoda.

Z drugiej jednak strony, DA:I też miał ładne zwiastuny a jak się skończyło, wszyscy wiemy...

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

mam nadzieje, że wytłumaczą logicznie czemu w systemie andromeda nie było przekaźników masy, zdaję sobie sprawę że nie dało rady skolonizonwać całego wszechświata tam w 200 lat powiedzmy, bo wychodzi na to, że reapery tylko robiły czystke na drodze mlecznej co cykl? a andromeda sobie stała nietknięta?

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

No i niech wytłumaczą też dlaczego miliard innych galaktyk nie został zniszczony. Bez tego moja wiedza o uniwesum będzie niepełna.

Chyba troche za dużo wymagacie od gierek. Na pozostałe galaktyki to by im czasu we wszechświecie nie starczyło.

Edytowane przez bloody_gipsy
Opublikowano

Embargo na recki mija w poniedzialek 20go, dzien przed premiera. Beta multi skasowana. Ktos tu sie boi? Pozostaje liczyc na opinie ludzi z accessem.

Trailer o eksploracji - AVP w ME = Power w DA:I

Bardzo jestem ciekaw recenzji i opinii na temat scenariusza. 

Opublikowano

mam nadzieje, że wytłumaczą logicznie czemu w systemie andromeda nie było przekaźników masy, zdaję sobie sprawę że nie dało rady skolonizonwać całego wszechświata tam w 200 lat powiedzmy, bo wychodzi na to, że reapery tylko robiły czystke na drodze mlecznej co cykl? a andromeda sobie stała nietknięta?

No Reaperzy byli problemem naszej galaktyki, technologia przekaźników masy też była "tutejsza", co tu więcej wyjaśniać ? W Andromedzie wymyśli się jakiś ichniejszy sposób na szybką podróż i tyle. 

Dla mnie bardziej bezsensowny jest cały wątek poszukiwania planety do życia tak daleko od naszej galaktyki, która, jak powszechnie wiadomo, ma dosyć sporo do zaoferowania w tym temacie, a przynajmniej w serii ME nic nie wskazywało na to, że miejsce się nam kończy i trzeba szukać nowego domu. O ile nie pojawi się gdzieś w scenariuszu wątek ucieczki przed Reaperami (a czuję, że się pojawi), to całe założenie fabularne jest naciągane w chooj. 

Opublikowano

Najpierw przez ~4 lata rzucają nam jakieś ochłapy typu artwork, a teraz nagle parę miechów przed premierą pokazują nam pół gry. Dziwna kampania, chyba zbastuję z oglądaniem tego. Niech rzucą jakiś fajny story trailer (może na premierę będzie) a nie pokazują całe misje i levele lol.