Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Wysokie przy jakiej rozdzielczości i klatkażu? Sięga 60? Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 (edytowane) Tak, na serio ciagle ludzie wrzucaja tu heheszkowe filmiki z mimika z gafa zamiast pisac opinie. Naperdalal bym maczetami. Edytowane 16 marca 2017 przez hav7n Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Tak, na serio ciagle ludzie wrzucaja tu heheszkowe filmiki z mimika z gafa zamiast pisac opinie. Naperdalal bym maczetami. Dlatego się zapytałem czy faktycznie tak to wygląda. Sam nie mam jak tego ograć: - nie mam x1 - na lapku nawet tego nie odpalam, bo pewnie medium z 30fpsami to max. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 dobra pogralem troche i biere na premiere bardzo mi się to podoba, nie bede sie rozpisywal, bo powtarzalbym sie po myszy czy orzeszu mam jeszcze z 8h triala ale nie gram dluzej bo i tak na ps4 bedzie grane od nowa byle do 23.03 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 (edytowane) Jedni krytykują bo gify. Drudzy chwała, bo tak, bo szepard słabo podrywał ufoludki. Pachnie jak mocne 8/10. Dzie dzięki. Edytowane 16 marca 2017 przez ragus Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Jedni krytykują bo gify. Drudzy chwała, bo tak. Pachnie jak mocne 8/10. Dzie dzięki. Czyli jedni krytykują bo nie grali, drudzy chwalą bo grali. Hmm. 1 Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Żaden mesjasz to nie będzie ale bankowo lepsze od inkwizycji ze względu na walkę. Kupi się używke jak sie persone i niera ogra Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Inkwizycja w sumie fajne rpg na 40h wiec i w androida pewnie z chęcią zagram. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 po 1 misji nadal nie ma jazdy typu :o urwa, GOTY, ale wątek jest ciekawy, taki hm... Interstellar btw. gameplay (walka) w tym ME to już nie jest Gears-podobne tpp, to jest Vanquishno i w sumie to na + Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Wysokie przy jakiej rozdzielczości i klatkażu? Sięga 60? 1960x1080, po zmianie na wysokie jest stałe 60, na ultra gdyby nie te czkawki byłoby podobnie, czyli dej łan pacz pewnie tutaj będzie zbawicielem. Aha, przy większych zadymach gra nie dropi czyli optymalizacja jest na poziomie. Imo im dłużej gram, tym bardziej ta gra zaczyna przypominać inkwizycje, co jest o tyle dobre ile bioware wyciągnęło wnioski. Fajnie się zwiedzało (chociaż walki w tej pierwszej lokacji było w cholere, jak na mój gust za wiele) i miałem banana na ryju, jak mój Ryder coś tam pobrzdękał o tych lokacjach które wcześniej zwiedziłem w jednej cutscence. Sama walka jest bardzo fajna, jest też różnorodność w mocach i umiejętnościach chociaż jak dla mnie 3 sloty na nie to za mało, mam nadzieje że dalej w grze można jakiś dodatkowy odblokować. Największe minusy jak dla mnie to te animacje, mimika no i niestety... dialogi i sam scenariusz. O ile fabuła jako tako się prezentuje i jest pretekst, żeby brnąć dalej (chociaż żadnych ochów i achów jeszcze nie odczułem), to dialogi momentami wołają o pomstę do nieba a przy niektórych momentach to po prostu się śmiałem. (do bólu przewidywalny wątek zostania "pionerem" przez głównego bohatera). Design tych nowych kosmitów też zdecydowanie do kosza. Gierka na 7, może 8 jeśli nie będzie powtórzonych baboli z inkwizycji. Można poczekać do przeceny ale jak dla mnie fan mass effecta może śmiało brać day one. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 No to kolejny wydatek na kwiecień się szykuje. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 No, jakie tam potwory stworzyliście w kreatorze postaci? Chyba nikt nie gra podstawowymi facjatami, lol. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 A czy ktoś doszedł do momentu, kiedy załącza mu się mapa galaktyki na statku i można gdzieś pognać? Jest pełna dowolność wyboru misji? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Hehehe ja gram na domyślnej mordzie. Sam stworzyłbym coś jeszcze gorszego i w sumie mi ta twarz nie przeszkadza @CZezare dam ci znać dzisiaj bo wczoraj skończyłem grać jak statek dostałem:) Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Czyli po opiniach można śmiało ogrywać inne sztosy najpierw a później kupić ME:A bez ciśnienia na premierę. Będzie granko pod koniec roku jak używki zejdą z ceny. Dzięki chłopaki za opinie. Bioware to już nie to samo studio co kiedyś. Szkoda. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 ludzie chwala gierke po wlasnych odczuciach a ci "to co mowicie ze slabe guwno? ok dzięki" Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 (edytowane) Chwalą ale bez szału. Dobra gra ale nie bardzo dobra. Dla mnie jasny przekaz jak na półce leży nietknięty Nioh, Nier, GR2 czy Horizon. A zaraz premiera P5. Edytowane 17 marca 2017 przez ireniqs Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Jak dobra gra to nic tylko się cieszyć. Po prostu pewnie wyszedł słaby Mass Effect, ale ogólnie bardzo dobra gierka. Cytuj
MYSZa7 8 959 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 (edytowane) Ktoś tu wspomniał o loadingach to jeszcze przyczepię się do wczytywania w trakcie przeglądania mapy galaktyki. W poprzednich częściach było to w miarę sprawne, ale teraz byle zmiana planety i mamy tę irytującą animację lotu statkiem z jednej do drugiej planety, która bawi może do drugiego razu. Z jednej strony rozumiem, bo wtedy pojawia się nam krajobraz całej planety na mostku kapitana statku, ale kurde mogłoby się to jednak szybciej wczytywać. Edytowane 17 marca 2017 przez MYSZa7 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 ja jeszcze mapą galaktyki się nie bawiłem. Ale loadingi w nexusie czy na statku szybsze niż we wcześniejszych częściach. Nic mnie tak nie wkurzało w me 1-3 jak robienie questa na cytadeli (jak trzeba było w 3 różne rejony pójść) albo rozmowy z kompanami znajdującymi się w innym miejscu wczytywania na statku :D Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Te krzywe mordy są tylko z bety czy oni realnie chcą poprawić te twarze na premiere? Przy premierach w ostatnich dniach takich sztosów, mass effect wypada jako pół produkt, ewentualnie jako gra do plusa miesiecznego Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Lead designer MEA na swoim twitterze napisal, ze na premiere nic juz nie beda poprawiac. Spatchowanych animacji twarzy to w ogole bym sie nie spodziewal Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Mo-cap, lipsync czy ogolna mimika to nie jest raczej cos co mozna ot tak w patchu sobie poprawic chyba, podejrzewam ze sam mo-cap do scenek musieliby pewnie ponownie nagrywac w studiu. Takze nie liczylbym na zbyt wielka lub nawet jakakolwiek poprawe pod tym wzgledem. Dalej jestem w szoku jak najnowsza czesc gry ma modele postaci i mimike gorsza od poprzedniczek. Mam nadzieje ze story i klimat beda to nadrabiac mocno i ze po 15-20 godzinach nie zacznie wiac nuda jak w Inkwizycji, bo widze tu niestety troche podobienstw w glownych zalozeniach rozgrywki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi