Kszaqu 12 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Mam następujący problem. Kupiłem tv z mpeg4 i tym całym ustrojstwem do odbierania cyfrowej tv. Powiedzcie mi, co jeszcze potrzebuję ? Anteny do podłączenia? Czy może kabel antenowy mi starczy ze względu na fakt, że w ścianie (blok) mam wyjście do tv +radio (obstawiam, że to zbiorowa antena) Pomóżcie, bo żona seriale chce oglądać :< 1 Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Kupujesz dowolną antenę, podlączasz kablem i działa. Zbiorcza antena raczej odpada, chociażby z tego względu, że w 99% przypadkach nie działa Cytuj
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 (edytowane) Mam następujący problem. Kupiłem tv z mpeg4 i tym całym ustrojstwem do odbierania cyfrowej tv. Powiedzcie mi, co jeszcze potrzebuję ? Anteny do podłączenia? Czy może kabel antenowy mi starczy ze względu na fakt, że w ścianie (blok) mam wyjście do tv +radio (obstawiam, że to zbiorowa antena) Pomóżcie, bo żona seriale chce oglądać :< No to bierzesz kabel, podlaczasz to wejscia tv od anteny , pozniej do tv (wersja dla noobow ) a tak serio, no wiadomo, pozniej programowanie czyli wyszukaj z sygnalu naziemnego cyfrowe i analogowe, znajdzie, wybierasz kanal, ogladasz i po sprawie Jak bedzie slaby sygnal, to zglos do spoldzielni by zrobili antene na cyfrowe kanaly, a jak bedzie ok , to po prostu sie ciesz, bo mozliwe,ze juz jest gotowa do odbioru kanalow cyfrowych naziemnych, powinna Kupujesz dowolną antenę, podlączasz kablem i działa. Zbiorcza antena raczej odpada, chociażby z tego względu, że w 99% przypadkach nie działa Po co mu antena skoro juz ma LOL co jak co, jezeli to zwykla, to przeciez zglosi do spoldzielni i ją uaktualnia po prostu, u mnie tak zrobili Bo w koncu niedlugo zwykla bedzie zbedna, bo powoli wylaczaja juz sygnal analogowy i zostanie tylko cyfrowy. Edytowane 13 listopada 2012 przez UnexpectedBoy Cytuj
Kszaqu 12 Opublikowano 13 listopada 2012 Autor Opublikowano 13 listopada 2012 Podłączyłem się kablem zakupionym w auchan no i mam parę kanałów, ale tylko z zakresu TVP (Kultura, Info, Historia) natomiast reszta jest zakodowana (TVN, Polsat itp) Jest na to jakiś sposób ? Cytuj
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 sprawdz w tv jakos sygnalu, widocznie na dachu jest zwykla antena, nie ma naziemnej, stad Ci nie odbiera cyfrowych, musisz zglosic do spoldzielni by zrobili nowa antene na aktualne czasy Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 14 listopada 2012 Opublikowano 14 listopada 2012 Masz kupić antenę i wystawić ją przez okno . Ta zbiorcza jest tylko i wyłącznie do kablówki . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi