Skocz do zawartości

donGURALesko - Projekt Jeden Z Życia Moment

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gural ma jedne z najlepszych bitów w Polsce jak dla mnie

A oprócz niego słuchasz jeszcze Slums Attack, więc masz rację.

Opublikowano

Nie wiem czy jest teraz jakaś moda na hejtowanie Gurala tym razem ale mi się płytka podoba. Chociaż nie. Podobają mi się pojedyncze single, które słyszałem i każdy wpadł w ucho, głowa się buja elegancko. Co do całej płyty to się wypowiem jak przesłucham. W ogóle z tego co do tej pory sprawdziłem to wyszło mi, że to taki nowy Gural, zupełnie inny niż wcześniej.

Opublikowano

Pojedyncze numery spoko, ale nie bede wracal.

trenuj karkiem nie przebil :<

Zreszta, Rozi, twoje podejscie na forach internetowych mnie niszczy. Zastanawia mnie, czy jest jakas opcja zablokowania uzytkownika na naszym forumku, bo Twoje posty nie wnosza ZUPELNE NIC i tylko w(pipi)iaja oko.

• Plusik 2
Opublikowano

nie noooo, jest rap, jest piotrek, doooobre podklady i po 4 odsluchu propsuje. Rozi niech epke nowa lepiej poleruje tym razem w formie bulgarskiego disko bo gruby to jest jego koldun nad jajami i ksiazeczke ze znizksmi z makdonalda ci dam tylko juz nic nie nagrywaj.

Opublikowano

No Gural raczej nie słynie z tekstów głębokich niczym Jezioro Hańcza :D Jest 100% tego, czego można było się spodziewać - bujające bity pod dobre flow i mamy rozpi.erdalacza

Opublikowano

Ale jak porRownam ten ro.z.p.izdzacz membran z wymienionymi wyzej to wypada cienko IMO. Dla mnie banger to naprawde dobry podklad i koniecznie wykonawcy, ktorych braggadocio poryyyyyje glowe. Nie wiem czego niektorzy szukaja u Gurala wytykajac mu nawijanie o niczym do w wiekszosci bardzo dobrych podkladow - to 95% jego kawalkow IMO. Ja goscia kupuje i szanuje, ze gimberiada? Panowie, kto wam broni sluchac moralizatorskiego rapu? Niektorym sie zwyczajnie przesluchal i fajnie, ze jako konsument i wielbiciel tej muzyki mam wybor. Po co te podjazdy.

Opublikowano

Tylko, że Purpura i Winda są stricte o niczym z założenia - i w jednym i w drugim Gural nawija, że jest za(pipi)isty, w KP wszyscy nawijają, że są za(pipi)iści, a tutaj masz nawet namiastkę przekazu. Wiadomo, na balet to się nie nadaje, ale jako kawałek na płycie, którą się katuję w domu jak najbardziej, no i Smok jak zawsze na propsie. Gdyby nie fakał za dużo z Dodą tylko...

Opublikowano

A do mnie Donguralesko DJ Dziadzior osieroconych plyt selektor zwyczajnie przemawia. Lykam jego filozofie i podejscie. Do tego rozpierdala rymami i bity ma pierwsza klasa. W swojej klasie najlepszy polski raper technicznie. Jak mowi drugi z moich faworytow w polskim mainstreamie, czyli Tede, "co to jest przeslanie, to ze ktos ci wpierdala swoje zdanie?"

Opublikowano

A do mnie Donguralesko DJ Dziadzior osieroconych plyt selektor zwyczajnie przemawia. Lykam jego filozofie i podejscie. Do tego rozpierdala rymami i bity ma pierwsza klasa. W swojej klasie najlepszy polski raper technicznie. Jak mowi drugi z moich faworytow w polskim mainstreamie, czyli Tede, "co to jest przeslanie, to ze ktos ci wpierdala swoje zdanie?"

Uargumentuj to, proszę.

Opublikowano

Rymy: pozwole sobie zacytowac pierwszy z brzegu numer:

mam swoją drogę, słowem tworzę modę, jestem szczery

wchodzę z słów korowodem, to jest KODEX numer cztery

pamiętasz? pierwszy KODEX, proces, potem był wyrok

te nieprzespane noce, gdy potem zlewałeś wyro.

Bity: tutaj swoj autorytet zargumentuje faktem iz znam temat od podszewki i sam siedze w produkcji muzyki juz od prawie 10 lat.

Technika: no nie odmowisz mu lekkosci w spiewaniu, ktora sobie zdazyl przez te nascie lat wypracowac i to po prostu slychac.

Opublikowano

Ale to jego przesadne akcentowanie jest naprawdę nie do zniesienia ;( 'Totem Leśnych Ludzi' słuchałem, jeden, dosłownie JEDEN kawałek zostawiłem. Teraz już nawet nie słucham nic od niego, bo wstyd byłoby, gdyby ktoś mnie utożsamiał z słuchaczami jego wypocin. Niestety, dla mnie to jest zbyt prosty rap. Nawet w kategorii bengerów. Wyczuliłem się strasznie na proste rymy i monotematyczność i co ja poradzę ;(

Opublikowano (edytowane)

no nic no, przeszedłeś na wyższy poziom

ja to jestem prosty chłopek, lubie ze zaj.ebać i kendrikalamara i gurala i jest mi z tym fajnie

JESTEM KUR.WA BIZNESMENEM JESTEM GRACZEM

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Tylko, że Purpura i Winda są stricte o niczym z założenia - i w jednym i w drugim Gural nawija, że jest za(pipi)isty, w KP wszyscy nawijają, że są za(pipi)iści, a tutaj masz nawet namiastkę przekazu. Wiadomo, na balet to się nie nadaje, ale jako kawałek na płycie, którą się katuję w domu jak najbardziej, no i Smok jak zawsze na propsie. Gdyby nie fakał za dużo z Dodą tylko...

Pocczytaj najpierw co to jest braggadocio i ogarnij, ze to robi gural w 90 procent swoich trackow.

Opublikowano

Pocczytaj najpierw co to jest braggadocio i ogarnij, ze to robi gural w 90 procent swoich trackow.

Nie muszę czytać bo się znam, kur.wa

Gość Wściekły Pies
Opublikowano (edytowane)

przesłuchałem kilka razy i stwierdzam że jest to dokładnie to czego się spodziewałem. Na impreze, ewentualnie do jakiegoś wieczornego posiedzenia przy fifie jak znalazł. buja!

laj laj laj... :D

Edytowane przez Wściekły Pies
Opublikowano

Nie muszę czytać bo się znam, kur.wa

To nad czym ty sie zastanawiasz do cholery?