Skocz do zawartości

Zeus [2012] Zeus. Nie Żyje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie odpalam. będzie relacja na żywo. "hipotermia" jak do tej pory kawałkiem roku. przypomina mi "I ain't done" slaine'a.

to jest okładka tego albumu:

zeus-nie-zyje-b-iext13050234.jpg

Opublikowano (edytowane)

30. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #01] Znasz Mnie | spoko numer singlowy taki szybki 4/6

31. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #02] Mr. Underground | bardzo dobrze numer społecznie/politycznie/historycznie zaangażowany 5-/6

32. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #03] Hipotermia | MIAZGA - ILE TRZEBA TEGO ZEŻREĆ ŻEBY NIE CHCIEĆ UUUMNRZEĆ 10/10

33. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #04] Śnieg i Lód | mocny numer o branży, mocne bębny i sample pocięte prawie tak dobrze jak na nowej epce roziego 5/6

34. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #05] Symfonia Smaków | numer o piciu wina ze swoją dziewczyną i o rozstaniu taki prawdziwy i patetyczny 4/6

35. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #06] ODP.| numer o fanach, trochę funku na start może być 3/6

36. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #07] Lekcja Patriotyzmu | za follow-up do kendryka lamara nie jestem w stanie dać mniej niż 6/6

37. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #08] Kobiety Swoich Mężczyzn | znowu jakiś tam wokal jęczy w tle, bębny zamieniają czaszkę w kaszkę, numer jest chyba o związkach ztj wojnie męsko-żeńskiej 4+/6

38. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #09] Muzyka, Miłość, Przyjaźń | taki krótki jakiś dziwny numer strasznie szybki z ciekawym bitem 3+/6

39. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #10] Obcy Sufit | numer prawie tak dobry jak "jaka kochanie twoja cena" karramby, DOBRY NA RUCHAŃSKO taki subtelny 5-/6

40. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #11] Świt | podkład taki, że japier.dolę, tekst też niegłupi 5+/6

41. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #12] Słońce | za samą linię basu daje 5/6

42. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #13] Tony Halik | chyba jeden ze słabszych numerów na płycie coś jak "globtrotter" PCP 3-/6

43. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #14] Strumień | kolejny numer o samodoskonaleniu, doskonały 5/6

44. Zeus - [Zeus. Nie Żyje. #15] Gwiazdy | idealne zamknięcie niemal idealnego albumu 6/6

podsumowując - DOBRA PŁYTA NA DOBRYCH (pipi) BITACH

zapraszam do dyskusji.

Edytowane przez tk___tk
  • Plusik 1
Opublikowano

Podobnie, słuchałem całej dyskografii, poziom trzyma, ale jaranka w ogóle. Z tej płyty 'Gwiazdy' najlepsze.

Opublikowano

chyba cię po(pipi)ało. lajka to się słuchać nie da. nie wiem ku.rwa co ze mną - lata czekałem na ten album a tu chu.j słucham i takie miałkie mi się wydaje strasznie.

Opublikowano

z lajkiem jest beskitu roznie

po dluzszym molestingu jego plyty stwierdzam, ze poza lulaj syneczku moj i jeszcze jakimis 2 bodaj kawalkami, jes tbigos. W Lajku jes tzayebiste to, jak on duzo emocji wklada w swoje rapowanie i to slychac. Warstwa bitowa na plycie tez zayebista. Najbardziej w(pipi)ia ta grafomania i pseudorozkminka.

Solowymi kawalkami wciaz sie jaram, ale do cedeka nie wracam

Opublikowano (edytowane)

ja pamiętam jak po szeregu featów luźnych numerów etc ludzie zaczęli go dostrzegać szczególnie w rejonie bo jeszcze nie na polske a tu nagle BOMBA wychodzi "folwark zwierzęcy". to było objawienie. no, a teraz wyszedł ten album to tak jak mówię. nie wiem może wrócę jeszcze i się przekonam.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

A ja właśnie co raz lubię odpalić Milczmena i świetnie mi się tego słucha i dalej nie nudzi. Podobnie zresztą z Biszem, którego i tak stawiam na pierwszym miejscu w tym roku. Zeus chyba zamknie top 3, też bardzo dobry album. Z tym, że z Zeusem mam tak, że dosyć szybko mi się nudzi i po pewnym czasie wracam tylko do poszczególnych utworów (swoją drogą, że często to przynajmniej połowa utworów z płyty) i tak też chyba będzie tym razem. Kurde, niech PN wydadzą w grudniu tak jak kiedyś zapowiadali albo RDI swoją solówkę to będzie można coś wrzucić na podium. Ale pewnie w tym roku nie zdążą, a za rok przecież pierwsze miejsce zarezerwowane dla producenckiej Szopsa :(

Opublikowano

Na prawdę spoko płyta Zeusa. Fajnie go znów słyszeć no i zawsze to trochę energii w ten szary listopad.

Co do Laika to po prostu lubię jego głos, ale ma zwyczaj lepiej wychodzić na featach niż u siebie. Jeden z mistrzowskich numerów to dla mnie "Absurd" (, że się tak pozwolę odezwać swojemu lokalnemu patriotyzmowi)

Opublikowano

Co do Laika to po prostu lubię jego głos, ale ma zwyczaj lepiej wychodzić na featach niż u siebie.

;/

Laik jest jak Kendrick - nie ma słabej zwrotki i zawsze zjada.

Opublikowano

Och, jak dobrze, że Wszechwiedzący Adam uraczył nas swoją obecnością! Jak żyć?