Skocz do zawartości

GOTY 2012 144 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza gra 2012 roku to... (max 2-3 odpowiedzi, to do Mendroliny głównie)

• Assassin's Creed 3
    • Borderlands 2
    • Max Payne 3
    • The Walking Dead
    • Hitman Absolution
    • Halo 4
    • Journey
    • Mass Effect 3
    • Sleeping Dogs
    • Dishonored
    • Forza Horizon
    • Dragon's Dogma
    • Trials Evolution
    • Mark of The Ninja
    • XCOM Enemy Unknown
    • Darksiders II
    • Far Cry 3
    • Street Fighter X Tekken
      0
    • Tekken Tag Tournament 2
    • Wiedźmin 2
    • Transformers: Fall of Cybertron
      0
    • Kingdoms of Amalur: Reckoning
  2. 2. Czy 2012 był udany pod względem gier?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Przecież jest wyraźnie napisane "max 2-3 odpowiedzi" :P

Wyraźnie jest napisane "Najlepsza gra [liczba pojedyncza] 2012 roku to...", a dopiero w nawiasie jest dopisane, że max 2-3 odpowiedzi i to "głównie dla Mendroliny". Czyli normalny gracz powinien w ankiecie powinien zaznaczyć jeden najlepszy (jego zdaniem) tytuł, a wyjątki ogrywające tylko gierki z plusa mogą zaznaczyć dwa, trzy tytuły ;) .

Edytowane przez MBeniek

• Odpowiedzi 233
  • Wyświetleń 15,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• WYNIKI GŁOSOWANIA GOTY 2012   Miejsce 10. Sleeping Dogs - 26 punktów   Miejsce 9. Forza Horizon - 32 punkty   Miejsce 8. Journey - 41 punktów   Miejsce 7. Mass Effect 3 - 50 punktów  

• Zrobiłem od nowa ankietę żeby była publiczna, więc kto zdążył zagłosować niech zrobi to drugi raz     To jest GOTY 2012, chcesz głosowanie na największego crapa to zrób własny temat.

• zacznijmy od tego, że proszę uprzejmie by głosować na gry w którę się grało, a nie ograło na YOUTUBIE. Taki Mendrek głosuje na Jorney....szybki rzut okiem na jego profil i co widzę....chłop nigdy nie

Opublikowano

Nie, chodziło o to żeby Mendrek nie zaznaczał 10.

Opublikowano

Nie, chodziło o to żeby Mendrek nie zaznaczał 10.

Aha, ok, tak też można to rozumieć :) . Chociaż wydaje mi się, że lepiej byłoby jakby w ankiecie zaznaczalibyśmy tylko jeden tytuł, a dopiero w poście podawać swoje top 3. I tak poza tym w ankiecie nie ma nawet jednego tytułu z PS+ (a co dopiero dziesięć) ;) ...

Opublikowano

Streszczenie zasad:

Nie głosuj w ankiecie, wpisz w temacie co myślisz i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Obliczyłem stan jak na dzisiaj i powiem że nie wszystko jest jeszcze jasne więc głosujcie śmiało.

Natomiast pomimo apelów o ogarniętość w głosowaniu to są ludzie którzy zarówno kliknęli tytuły w ankiecie jak i wpisali w temacie swoje top3, a są to:

MajorZero64

Zwyrodnialec

decoyed

sosnaa

genjuro

Karas

Dave Czezky

tragedii nie ma, ale ważne będą wasze głosy tylko z ankiety, tak jak jest w zasadach.

Jak nie będę zyebany po uczelni to w niedzielę po północy wrzucę tutaj wyniki.

Opublikowano

usunalem z ankiety.

Opublikowano

1) Hotline Miami

2) -

3) -

Ogarnę jeszcze Real Texas, jeśli jest takie dobre na jakie się zapowiada to wrzucę na drugie miejsce do niedzieli.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

1. The Walking Dead

2. Dishonored

3. (pipi)a ciężko =/ niech będzie hitman

Opublikowano

a ja zedytowałem posta z moją top3 bo zagrałem w parę tytułów i jednak pozmieniałem kolejność. MP3 i tak wygra więc postanowiłem zagłosować i wyróżnić inne trzy tytuły:

1- Okami HD - nieśmiertelny i genialny tytuł, pokazuje że starsze gry są często o wiele bardziej grywalne niż obecne

2- XCOM - genialny reboot, full mnie zgniółt miodem i replayality

3- PES 2013 - mimo, że z błędami to chce wyróżnić Japończyków, że po tylu latach wreszcie nawiązali choć w częsci do czasów świetności z ps2. W offline wg mnie najlepsza piłka nożna generacji. W online niestety przez brak filtrów w wyszukiwaniu przeciwników ustępuje konkurencji i Konami należą się za to gromy, że cała infrastruktura tkwi chyba jeszcze w zeszłym wieku. Mimo wszystko cały czas mam ochotę na jeszcze jeden meczyk.

Opublikowano

Borderlands 2 do końca nie ograny, Dishonored czeka na swoją kolej a na czystą dyszkę w poprzednim roku nic nie zasłużyło ale wiem że...

mały EDIT:

1.Far Cry 3

2.Borderlands 2 ( pokusiłbym sie może o pierwsze ale nie skończyłem jeszcze a już D-day ;) )

3.Wiedźmin 2

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

ku.rwa w żadną z tych gier nie grałem co ja tu robię jeszcze w ogóle smutne

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

WYNIKI GŁOSOWANIA GOTY 2012

10i82yo.jpg

Miejsce 10. Sleeping Dogs - 26 punktów

wcjt50.jpg

Miejsce 9. Forza Horizon - 32 punkty

ndx5yw.jpg

Miejsce 8. Journey - 41 punktów

x4m1ar.jpg

Miejsce 7. Mass Effect 3 - 50 punktów

2whp752.jpg

Miejsce 6. Dishonored - 53 punkty

2rfr0bm.jpg

Miejsce 5. Halo 4 - 55 punktów

3358942.jpg

Miejsce 4. Far Cry 3 - 65 punktów

316nksg.jpg

Miejsce 3. The Walkind Dead - 68 punktów

35irw42.jpg

Miejsce 2. Wiedźmin 2 - 73 punkty

2w6i98j.jpg

Miejsce 1. Max Payne 3 - 90 punktów

11. Borderlands 2 - 22 punkty

12. Hitman Absolution - 22 punkty

13. XCOM - 19 punktów

14. Okami HD - 19 punktów

15. Dragon's Dogma - 15 punktów

16. TTT2 - 10 punktów

17. Mark of The Ninja - 6 punktów

18. Darksiders 2 - 6 punktów

19. Hotline Miami - 5 punktów

20. Trials Evolution - 4 punkty

21. Thirty Flights of Loving - 3 punkty

22. Virtue's Last Reward - 3 punkty

23. Kingdoms of Amalur - 2 punkty

24. Spec Ops - 2 punkty

25. Assassin's Creed 3 - 1 punkt

26. Transformers: FoC - 1 punkt

27. Jak & Daxter Collection - 1 punkt

28. Beat the Beat - 1 punkt

29. PES 2013 - 1 punkt

30. Street Fighter X Tekken - 0 punktów

Ciekawostki:

- głosowało 152 użytkowników rozdając 696 punktów dla 30 gier

- od początku liderem był Max Payne 3, w początkowej fazie głosowania jedynie jedna gra była w stanie chwilowo zremisować z tym tytułem - było to Halo 4

- czarnym koniem okazał się Far Cry 3. Początkowo na szarym końcu w ciągu tygodni uzyskał sporo punktów i wbił się do czołówki, chociaż można powiedzieć że powodem tego była późna premiera gry

- największym rozczarowaniem można jednoznacznie uznać Assassin's Creed 3. Przedwczesne gadki o GOTY i duży hajp grze nie pomół, forumowicze nie zlitowali się nad nowym zabójcą przyznając mu tylko 1 punkt, głos na AC3 oddał Soul

Opublikowano

Szit, wiedziałem, że o czymś zapomnialem - o moim top3 :P Pewnie się już nie będzie wliczał, ale co tam podzielę się:

1. Dishonored

2. XCOM: Enemy Unknown

3. Walking Dead

(z tego co widzę, to i tak nic by to nie zmieniło w wynikach)

Co prawda nie ograłem jeszcze B2 i FC3, ale to "tylko" sequele, więc wątpie, żeby trafiły do mojego top3.

Opublikowano

no akurat B2 to Sequel wręcz idealny, zas FC3 rozni się sporo od poprzednich nudnych części, ktorych nawet nie byłem w stanie ukonczyc. Od 3ki trudno się oderwać!

Opublikowano

Max Payne 3, Game of the Year 2012

LOL, albo jakies nieporozumienie. Przelicz jeszcze raz glosy.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano
  • Autor

lista kmiotów głosujących na Max Payne 3

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jakie ładne i profesjonalne podsumowanie :)

Opublikowano

przepraszam bardzo - widzę błąd, w spoilerze piszesz, że głosowałem na Max Payne3 a ja natomiast :

a ja zedytowałem posta z moją top3 bo zagrałem w parę tytułów i jednak pozmieniałem kolejność. MP3 i tak wygra więc postanowiłem zagłosować i wyróżnić inne trzy tytuły:

1- Okami HD - nieśmiertelny i genialny tytuł, pokazuje że starsze gry są często o wiele bardziej grywalne niż obecne

2- XCOM - genialny reboot, full mnie zgniółt miodem i replayality

3- PES 2013 - mimo, że z błędami to chce wyróżnić Japończyków, że po tylu latach wreszcie nawiązali choć w częsci do czasów świetności z ps2. W offline wg mnie najlepsza piłka nożna generacji. W online niestety przez brak filtrów w wyszukiwaniu przeciwników ustępuje konkurencji i Konami należą się za to gromy, że cała infrastruktura tkwi chyba jeszcze w zeszłym wieku. Mimo wszystko cały czas mam ochotę na jeszcze jeden meczyk.

Nigdy zatem ostatecznie nie zagłosowałem na MP3

Opublikowano

dziwne te top3, nie ukrywam. samograj walking dead na 3 miejscu ? lol

Opublikowano

>Wiedźmin 2

>2012

Bwuh?

Ja rozumiem, że kĄsolowcy dostali grę później, ale to trochę śmieszne, aby opóźniony port w ogóle mógł mianować do jakiegokolwiek goty w takim przypadku. Równie dobrze na tej samej zasadzie można było uwzględnić Arkham City Armored Edition, bo wyszło na Wii U w 2012, albo Persona 4 Golden na Vitę...

Nie aby W2 na to miano nie zasługiwał, ale ktoś tu chyba przespał rok 2011.

Ogólnie "obiektywizm" ankiety FTW. Nieźle się uśmiałem, nie tyle z wyników co postów w tym temacie...

Po fakcie, dla formalności, wrzucam swoją "listę":

1. Transformers: Fall of Cybertron - za "pure fun", fangasm i naprawdę genialne zróżnicowanie rozgrywki przez całą 6-8 godzinną kampanię. Ani chwili nudy, każdy chapter oferuje coś nowego, wciągającego. Nie to co wiele innych shooterków, gdzie jedyną odskocznią od strzelania jest okazyjna sekcja z wieżyczką, albo znalezienie dziesiątej odmiany karabinu maszynowego...

2. FTL - za pomysł, realizację, muzykę i syndrom "jeszcze pięciu minut" (po których się orientuje człowiek, że ranek nastał...)

3. Orcs Must Die 2 - za solidne rozwinięcie pomysłów już i tak świetnego oryginału oraz dodanie co-opa.

Zapewne uwzględniłbym też Walking Dead, Dishonored oraz XCOM, ale jeszcze nie miałem czasu by się za nie zabrać, więc nie oceniam. No i Persona 4 Golden, jeśli mamy się bawić w uwzględnianie reedycji...

A rok ogólnie słaby. Znowu przewaga monotonnych shooterków i przehajpowanych sequeli rozreklamowanych marek. Ziew.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano
  • Autor

Wiedźmin 2 jest w tym roku bo nie było go w poprzednim w forumowym głosowaniu z wiadomych względów, widać nie jest to zbyt oczywiste dla niektórych.

Czekam na kolejne butthurt posty z cyklu "nie zgadzam się blablabla asafdsa".

Opublikowano
Wiedźmin 2 jest w tym roku bo nie było go w poprzednim w forumowym głosowaniu z wiadomych względów, widać nie jest to zbyt oczywiste dla niektórych.
Ach, racja, zapomniałem, że jeśli jakiś tytuł wychodzi na PC to nie jest grą, tylko programem, albo w ogóle nie istnieje, więc klasyfikowanie go do jakichkolwiek rankingów game of the year byłoby komiczne. No przecież! To takie oczywiste. :rolleyes: