Skocz do zawartości

Far Cry 3

schabek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FarCry3_FeaturedImage.jpg

trophy_hidden_m.png0, trophy_bronze_m.png38, trophy_silver_m.png10, trophy_gold_m.png2, trophy_platinum_m.png1

trophy_bronze.png

- First Blood: Escape the pirates and survive in the wilderness

- Magic Mushroom: Return to the doctor with the cave mushrooms

- Worst Date Ever: Rescue Liza from the burning building

- One of Us: Complete the Rakyat initiation

- Hands Off My Stoner: Rescue Oliver from the pirates

- Retake Wallstreet: Rescue Keith from Buck

- Higher Than a Kite: Use your wingsuit to reach the Southern island

- Deep Cover: Complete Riley's interrogation

- Free Fall: Freefall more than 100m and live (Single Player only)

- Inked Up: Earn 5 skill tattoos

- Money to Burn: Spend $5000 at the shop

- Aftermarket Junkie: Buy all attachments and paint jobs for one weapon

- Rebel With a Cause: Liberate 3 outposts

- Unheard: Liberate an outpost without triggering an alarm

- Bagged and Tagged: Complete a Path of the Hunter quest

- Road Trip: Complete a Supply Drop quest

- In Cold Blood: Complete a WANTED Dead quest

- Let the Trials Begin: Beat any Trial of the Rakyat score

- Hunter Hunted: Lure and kill a predator

- Poacher: Hunt and skin a rare animal

- Artsy Craftsy: Craft 5 upgrades for your equipment

- Needle Exchange: Craft 25 syringes

- The Good Stuff: Craft a special syringe

- Say Hi to the Internet: Find the lost Hollywood star

- Heartless Pyro: Kill 50 enemies with the flamethrower (Single Player only)

- Love the Boom: Kill 4 enemies simultaneously with one explosion (Single Player only)

- Rock Always Wins: Fully distract 25 enemies with rocks (Single Player only)

- Never Saw it Coming: Kill an enemy with a takedown from above from a glider, zipline or parachute (Single Player only)

- Improper Use: Kill an enemy with the Repair Tool (Single Player only)

- Toxophilite: Kill a target from 70m or more with the bow (Single Player only)

- Island Paparazzi: Tag 25 enemies using the camera (Single Player only)

- Fearless or Stupid: Dive more than 60m (Single Player only)

- Here We Come: Complete "Ready or Not" Co-op map (Online/Offline)

- Return to Sender: Complete "Sidetracked" Co-op map (Online/Offline)

- Rocking the Boat: Complete "Overboard" Co-op map (Online/Offline)

- Hide and Seek: Complete "Lights Out" Co-op map (Online/Offline)

- Late Night Pick-up: Complete "Rush Hour" Co-op map (Online/Offline)

- Getting Even: Complete "Payback" Co-op map (Online/Offline)

trophy_silver.png

- Have I Told You?: Survive the encounter with Vaas and escape

- Taken for Granted: Kill Vaas

- Poker Night: Kill Hoyt

- Island Liberator: Liberate all outposts

- Full Bars: Activate 9 radio towers

- Archeology 101: Gather a total of 60 relics

- Dead Letters: Gather all "Letters of the Lost"

- Memory to Spare: Gather all the memory cards

- Jungle Journal: Unlock 50 entries in the Survivor Guide

- Poker Bully: Win $1500 playing poker

trophy_gold.png

- What a Trip: Attend the final ceremony

- Fully Inked: Earn every tattoo by learning all the skills

trophy_platinum.png

- Mastered the Jungle: Obtain all the Trophies

Jeśli dobrze widzę to nie ma pucharka za mililard punktów i godzin w multi. Jak gierka okaże się faktycznie taka dobra jak się zapowiada to nie wypuszczę dopóki nie wyplatynuję :)

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Gość Szprota
Opublikowano
Rock Always Wins

Fully distract 25 enemies with rocks (Single Player only)

Dosyć czasochłonne trofeum i jedno z – moim zdaniem – głupszych w “Far Cry 3”. Za pomocą rzutu kamieniem (prawy przycisk na krzyżaku) musimy odwrócić/zwrócić uwagę przeciwnika. Niestety, pełne rozproszenie zaliczone jest nam dopiero wtedy, gdy wróg uda się w kierunku, gdzie rzuciliśmy kamień, a następnie powróci na swoje miejsce. I tak w kółko. Niestety często, za którymś razem katowany przeciwnik zaczyna się irytować i rozpoczyna poszukiwania gracza. Wtedy najlepiej go odpuścić i zająć się rozpraszaniem kogoś innego.

Opublikowano

Trofea są proste do zrobienia. Niekiedy nawet nie trzeaba zbierać wszystkiego aby zdobyć platyne. Oprócz tych kamieni mam już wszystkie 'trudniejsze' trofea. Na moje oko poziom trudności oceniam na 2/10. Gra dość długa więc nie nadaje się na szybkie zaliczenie platyny.

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś robi platynę, a nie gra w świetną grę, to idzie tu wszystko zrobić w 25h (razem z co-op'em). Ani szybka, ani wolna platyna - czasowo średnio po prostu :) Poziom trudność jest żaden, bo przecież można jechać na easy i nie trzeba robić wszystkiego co jest do zrobienia.

ode mnie 2/10

Edytowane przez Kalinho_PL
Opublikowano

Pożyczyłem grę więc nie mam za dużo na nią czasu i w pierwszym run'ie chcę zdobyć platynkę także mam pytanie co do trofeów - da się jakieś przegapić? Jeśli tak to jakie ?

Opublikowano (edytowane)

bez drugiej osoby zapomnij, nawet easy jest wymagające o atakach psów nie wspomnę jak dopadną to bez współpracy ani rusz

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano

Jeśli będziesz nieostrożny, to teoretycznie dwa trofea mogą Ci nie wpaść: Niesłychany (wyzwól posterunek bez włączenia alarmu) i Dziara po całości ( odblokować wszystkie tatuaże, ucząc się umiejętności).

Jeden z tatuaży wymaga cichego wyzwolenia dwóch posterunków.

Może Ci się też przytrafić, że trofea za coopa się zglit(pipi)ą i nie będą wpadać w publicznych meczach. Ja tak miałem i dopiero jak byłem hostem, to wpadały. Co się przy tym wku.rwiałem to moje ;) Po kilkanaście/kilkadziesiąt razy musiałem zaczynać mecz aż mi dało hosta.

W razie czego tutaj masz poradnik do trofeów: http://www.ps3trophies.org/forum/far-cry-3/181574-far-cry-3-trophy-guide-roadmap.html

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znacie jakąś dobrą miejscówkę, żeby zrobić zabicie z tyrolki? No i jakiś sposób na zabicie 4 osób jednym wybuchem, bo jakoś ciężko mi zebrać 4 osoby w kupie, żeby do nich z RPG przywalić :(

Opublikowano

4 osoby jednym wybuchem łatwo zrobić na jakimś posterunku, robisz zadymę żeby przyjechały posiłki i walisz z RPGa :P (zazwyczaj przyjezdzaja 2 auta obok siebie)

Opublikowano

Znacie jakąś dobrą miejscówkę, żeby zrobić zabicie z tyrolki? No i jakiś sposób na zabicie 4 osób jednym wybuchem, bo jakoś ciężko mi zebrać 4 osoby w kupie, żeby do nich z RPG przywalić :(

1. Będzie taka misja gdzie kilka razy z rzędu będziesz zjeżdżał na tyrolce, a co najlepsze z przeciwnikami pod sobą, będziesz wiedział.

2. Podłóż ładunek wybuchowy, zwab (np pojawieniem się) typków i kaaa bum.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Każda nowa gra ma w zestawie Online Pass jeśli taki jest wymagany. Jeśli nie miałeś w zestawie a kupiłeś nową grę to znaczy że Cie ktoś w trąbę zrobił. Spotkałem się z tym w UK - przepakowywane gry bez oryginalnej folii która nie ma oznaczenia PS3.

Z tego co kojarzę TR nie wymaga Online Pass'a (ale tutaj mogę się mylić ponieważ grę mam z cyfrowej dystrybucji).

sorrki, ale prawie kazdy tu na forum skarzyl sie na FARCRY 3, ze nie ma OnlinePass'a w zestawie, ktory jest potrzebny do chociazby co-op'eracji. co prawda co-op'a mozna ukonczyc w splicie, ale to inna bajka.

edit.

gra byla nowa ze sklepu sieci gamestop.ie

Edytowane przez MEVEK
Gość Szprota
Opublikowano (edytowane)

Przecież do każdej nowej kopii Far Cry 3 był dodawany OP. Nawet zdjecie zrobiłem z mojej kopii

01084080484060728981.jpg

Edytowane przez Lionel
Opublikowano

Mevek - pierwsze słyszę żeby ktoś się skarżył że nie miał w nowej grze Online Pass'a. Może ostatnio za mało forum przeglądam ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

(pipi)a platyna musi być :) brakuje mi tylko pucharków z multi, i jeszcze zabicie z tyrolki lub paralotni, ale nie chce wpaść choć zabiłem zjeżdżając pirata pistoletem więc nie wiem co jest nie tak bo pucharek wciąż nie wpadł  

Opublikowano

z paralotni jest bardzo prosty. lecisz prosto na gościa i nic nie robisz, kill następuje automatycznie, kiedy wpadniesz na niego.