Opublikowano 16 lutego 201312 l Zobaczymy co to jest w praniu to będziemy gdybac o kolejnych odsłonach.
Opublikowano 16 lutego 201312 l Teraz jeszcze wyczytałem, że seria ma być tetralogią a ostatnia odsłona ukaże się w 2019 roku - czyli wydawanie nowej odsłony co dwa lata. Cóż, patrząc na wydawcę, to powinniśmy się cieszyć, że daje chociaż te 24 miesiące developingu. Wszystkie gry Activision mają co najmniej 2 letni cykl produkcyjny. Zresztą nie wiem kto przy zdrowych zmysłach by się cieszył jakby grę wydawano co 3 lata. Trzeba być masochistą żeby się niby cieszyć z czekania tyle czasu na kolejną odsłonę ulubionej serii, a jeśli ktoś łupie w multi to już w ogóle oszukuje sam siebie. Edytowane 16 lutego 201312 l przez DonSterydo
Opublikowano 16 lutego 201312 l Źle się wyraziłem, chodziło mi o odstępy pomiędzy kolejnymi odsłonami. Edytowane 16 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 16 lutego 201312 l Źle się wyraziłem, chodziło mi o odstępy pomiędzy kolejnymi odsłonami. Wiesz, nikt Cię nie zmusza do kupowania co roku Call of Duty - tym bardziej, że seria idzie osobnymi torami gdzie gry robią praktycznie osobne teamy. Modern Warfare to nie kontynuacja Black Ops i na odwrót.
Opublikowano 16 lutego 201312 l Sam przyznaj, że pod względem oprawy, Modern Warfare 3 to był krok w przód patrząc przez pryzmat takiego Black Opsa. Jest jedna rzecz, którą lubię w Acti, i tym samym nie trawię w przypadku EA. Acti nie zmienia zaraz nazwy jakiegoś przygarniętego studia, natomiast Elektronicy zaraz mianuj.a to na "EA-coś". Mam nadzieję, że firma potrafi dostrzec potencjał Bungie i Destiny i daje developerom całkowicie wolną rękę. Edytowane 16 lutego 201312 l przez Nemesis US
Opublikowano 16 lutego 201312 l Zresztą nie wiem kto przy zdrowych zmysłach by się cieszył jakby gręwydawano co 3 lata. Trzeba być masochistą żeby się niby cieszyć z czekania tyle czasu na kolejną odsłonę ulubionej serii, a jeśli ktoś łupie w multi to już w ogóle oszukuje sam siebie. Chłopie, ja się nie cieszę z czekania, ale z tego, że przez 3 lata zrobi się więcej niż przez 2. Większość sequeli teraz powstaje 24 miesiące, i w większości przypadków widać jak na dłoni, że to za mało czasu, żeby zrobić z serią coś większego, weź Mass Effecta 3, co tam jest nowego? Modyfikacja broni i Shepard może robić fikołajki, no super (pipi)o, ale to trochę mało, nie uważasz? A teraz CDRED robi Wiedźmina 3 właśnie trzy lata i co? No i są efekty w postaci otwartego świata. Ja rozumiem, że ty należysz do osób, które nawet przy Halo 24 wydawanym co miesiąc, będziesz tupać nóżkami z radości, ale nie nazywaj mnie od razu masochistą, bo wolę trochę dłużej poczekać i dostać lepszą grę. Nie gram w 5 serii na krzyż, także wątpliwe, żeby przez ten rok dłużej się nudził i nie miał w co pykać na swej konsolce. PS. Nie ogarniam tych cytatów. Edytowane 16 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 16 lutego 201312 l Jest jedna rzecz, którą lubię w Acti, i tym samym nie trawię w przypadku EA. Acti nie zmienia zaraz nazwy jakiegoś przygarniętego studia, natomiast Elektronicy zaraz mianuj.a to na "EA-coś". EA w takiej sytuacji działa w swoim interesie, trudno im z tego powodu robić jakieś wyrzuty. Acti nawet jakby chciało, to nie mogą tego z Bungie zrobić bo nie są ich właścicielem.
Opublikowano 16 lutego 201312 l Tak, mają ich tylko pod skrzydłem wydawniczym. Ale też na pewno wspierają ich finansowo. Nie wiem jaki jest kapitał zakładowy Bungie, więc się tylko domyślam.
Opublikowano 16 lutego 201312 l Kre3k: Wierz mi, gdyby CDPR było stać zatrudnić więcej ludzi, to tego Wiedźmina 3 byś zobaczył po 2 latach, może nawet by tak było gdyby w międzyczasie nie bawili się w konwersję na X360 Why so defensive? Edytowane 16 lutego 201312 l przez DonSterydo
Opublikowano 16 lutego 201312 l Teraz jeszcze wyczytałem, że seria ma być tetralogią a ostatnia odsłona ukaże się w 2019 roku - czyli wydawanie nowej odsłony co dwa lata. Cóż, patrząc na wydawcę, to powinniśmy się cieszyć, że daje chociaż te 24 miesiące developingu. W dokumentach było - co 2 lata sequel, a w latach pomiędzy rozszerzenia, także co roku by coś z serii było.
Opublikowano 16 lutego 201312 l Czyli szykuje się po prostu trylogia? Od teraz do 2019, przez sześć lat mamy całe trzy odsłony. W takim razie Bungie już stworzyło całe uniwersum, teraz będą realizować resztę.
Opublikowano 16 lutego 201312 l W dokumentach było - co 2 lata sequel, a w latach pomiędzy rozszerzenia, także co roku by coś z serii było. No ale chodziło o DLC-ki tak? Czyli zwykłe map packi, bez przesady więc z tym "co roku". Czyli szykuje się po prostu trylogia? Nie trylogia, tylko TETRAlogia, czyli 4 odsłony. Widocznie trylogie wyszły z mody i się przejadły. 2013 - Destiny 2015 - Destiny 2 2017 - Destiny 3 2019 - Destiny 4 A i tak po tym 2019 się okaże, że zyski zbyt duże by kończyć, i zrobią nową tetralogię (ale już nowe studio, bo Bungie znów zapragnie stworzyć coś nowego). Edytowane 16 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 16 lutego 201312 l W dokumentach było - co 2 lata sequel, a w latach pomiędzy rozszerzenia, także co roku by coś z serii było. No ale chodziło o DLC-ki tak? Czyli zwykłe map packi, bez przesady więc z tym "co roku". Jakby chodziło o zwykłe map packi, to by nie było napisane w dokumentach "expansion pack". "Bungie also agreed to put out four downloadable expansion packs code-named "Comet," every other year beginning in the fall of 2014." http://www.latimes.com/entertainment/envelope/cotown/la-et-ct-bungie-activision-contract-20120521,0,3463781.story
Opublikowano 16 lutego 201312 l Autor W dokumentach było - co 2 lata sequel, a w latach pomiędzy rozszerzenia, także co roku by coś z serii było. No ale chodziło o DLC-ki tak? Czyli zwykłe map packi, bez przesady więc z tym "co roku". > Czyli szykuje się po prostu trylogia? Nie trylogia, tylko TETRAlogia, czyli 4 odsłony. Widocznie trylogie wyszły z mody i się przejadły. 2013 - Destiny 2015 - Destiny 2 2017 - Destiny 3 2019 - Destiny 4 A i tak po tym 2019 się okaże, że zyski zbyt duże by kończyć, i zrobią nową tetralogię (ale już nowe studio, bo Bungie znów zapragnie stworzyć coś nowego). Musi to być niezły pewniak skoro tyle przed nami
Opublikowano 16 lutego 201312 l W dzisiejszych czasach to mało popularne, wydawać duży dodatek, prościej jest zrobić sequela, chyba że gra jest...MMO. Edytowane 16 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 16 lutego 201312 l W dzisiejszych czasach to mało popularne, wydawać duży dodatek, prościej jest zrobić sequela, chyba że gra jest...MMO. Nie ma znaczenia czy uważasz czy to popularne, czy nie. Taki jest zapisane w ich kontrakcie, to tak najprawdopodobniej będzie.
Opublikowano 17 lutego 201312 l Autor Teraz jeszcze wyczytałem, że seria ma być tetralogią a ostatnia odsłona ukaże się w 2019 roku - czyli wydawanie nowej odsłony co dwa lata. Cóż, patrząc na wydawcę, to powinniśmy się cieszyć, że daje chociaż te 24 miesiące developingu. 4x co 2 lata sequel ... i pomyśleć że przy takiej Zeldzie developing trwa średnio co 5 lat
Opublikowano 17 lutego 201312 l Jeżeli gra faktycznie zmierza na X360/PS3 to mam kurde nadzieję, że zobaczymy dzisiaj gameplay z tych konsol bo jak mi walną jakimś teaserem z cieniem jakiejś postaci, to się załamię Edytowane 17 lutego 201312 l przez DonSterydo
Opublikowano 17 lutego 201312 l Zrobiłem odliczanie do ujawnienia (dokładny czas potwierdzony na neogafie): EDYTA: Jakie to forum jest upośledzone - informacje będą o 19.00 naszego czasu. IGN wysypało się z konceptami: http://www.metacafe.com/watch/9917841/destiny_concept_art_analysis/ Edytowane 17 lutego 201312 l przez DonSterydo
Opublikowano 17 lutego 201312 l -At least 3 classes: Hunter (Sniper), Warlock (Magic - maybe pets as well), Titan (looks like an assault class)-Always connected "mmoish" - no subscription fee-City on Earth as a social hub-Mars and Earth Moon as visitable Locations-"Space Zombies" Edytowane 17 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 17 lutego 201312 l Ciekaw jestem jak w rzeczywistości będzie wyglądał ten sieciowy aspekt. Liczę jednak, że będzie w tym przewaga fabularnego podejścia do rozgrywki. Edytowane 17 lutego 201312 l przez DonSterydo
Opublikowano 17 lutego 201312 l Jeszcze filmik z IGN potwierdza, że gra również zmierza na next-geny. No i jak myślicie, co to będzie? Borderlands tylko za dużo większe pieniądze i ze skalą uniwersum? Edytowane 17 lutego 201312 l przez Kre3k
Opublikowano 17 lutego 201312 l Jeszcze filmik z IGN potwierdza, że gra również zmierza na next-geny. Prawdziwą bombą będzie jak się okaże, że będą wspólne serwery: X360 + NextBox (w ramach Xbox Live) i PS3 + PS4 (w ramach PSN). Edytowane 17 lutego 201312 l przez DonSterydo