fightclub87 9 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Witam, Otóż mam taki problem. Od miesiąca nie mogę połączyć się z XBOX Live ( kabel ethernet ). Konsola łączy się z siecią ale z internetem już nie. Przeszukałem tony internetu i za bardzo nic nie znalazłem. Net na kompie i na PS3 śmiga jak marzenie, więc to nie wina dostawcy. Co do tego bana, to też nie jestem za bardzo pewien. W sumie nie mam za co go dostać ( no dobra, przyznaje się - z rok temu kupiłem lewe punkty na allegro ). Info też żadnego o M$ nie dostałem, że jestem zbanowany. Kiedy wchodzę https://live.xbox.com/pl-PL/Home i loguje się też nic nie straszy. Może karta sieciowa poszła się smażyć? Miał już ktoś coś takiego? Ile wymiana? PS. Na bezprzewodowym to samo. Łączy się z siecią ale z netem nie. Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 A próbowałeś odblokowywać porty dla karty sieciowej boxa ? czasem nie może się połączyć bo porty są zablokowane. Jak jesteś w "przetestuj połączenie" to łączy się z routerem czy od razu błąd wyskakuje ? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Gdyby to byl ban, to zapewne dostalbys odpowiedni komunikat przy probie polaczenia z XL + wiadomosc o banie na maila. Cytuj
fightclub87 9 Opublikowano 2 grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 grudnia 2012 (edytowane) Jak jesteś w "przetestuj połączenie" to łączy się z routerem czy od razu błąd wyskakuje ? Łączy z routerem/kablem ( sieć ) ale przy połączeniu z internetem już wyskakuje błąd. Qvstra: Też mi się wydaje, że bym dostał jakiś komunikat, że mnie M$ zbanował, a tu nic. Więc pewno będzie karta do wymiany.. kur.. Edytowane 2 grudnia 2012 przez fightclub87 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Jak jesteś w "przetestuj połączenie" to łączy się z routerem czy od razu błąd wyskakuje ? Łączy z routerem/kablem ( sieć ) ale przy połączeniu z internetem już wyskakuje błąd. Qvstra: Też mi się wydaje, że bym dostał jakiś komunikat, że mnie M$ zbanował, a tu nic. Więc pewno będzie karta do wymiany.. kur.. W ustawieniach sieciowych przestaw na ustawienia fabryczne, restet konsoli i jeszcze raz spróbuj się połączyć Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Najlepiej zobacz czy masz ustawienia sieciowe są domyślne(automatyczne). Jeśli nie połączy to spróbuj manualnie wpisać mu ip czyli: Adres IP: 192.168.0.2 <------- W tym miejscu możesz wpisać od 2 do 200 (możliwe że 2 nie zadziała gdyż jak napisałeś podłączałeś ps3 i router mógł domyślnie przypisać) Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama: 192.168.0.1 Podstawowy serwer DNS: 194.204.152.34 Zapasowy serwer DNS: 217.98.63.164 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 to mu nic nie da, jeżeli po przywróceniu ustawień fabrycznych będzie dalej lipa to może być faktycznie karta sieciowa. Cytuj
fightclub87 9 Opublikowano 3 grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 grudnia 2012 A więc Panowie dalej lipa. Fabryczne sprawdzone, DNSy powpisywane już na każdy możliwy sposób. Stawiam na tę kartę. Ktoś się orientuje w jakich to cenach zamyka się naprawa karty sieciowej? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 (edytowane) http://www.iksboks.e...oducts_id=219�� nie wiem czy można owy link tu podawać jak nie to prosze usunąć od 79zl w zależności od modelu konsoli . Ale z tego co można wyczytać w necie ludzie płacą /wołają za to 90-180zl Edytowane 3 grudnia 2012 przez canuks Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 sprawdź na innym kablu - jeśli padłaby karta sieciowa na 99% nie dasz rady wejść w opcje ustawień sieci Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Poszukaj Juchego na forum spec nad spece polecam z czystym sumieniem. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 17 grudnia 2012 Opublikowano 17 grudnia 2012 niestety ale jak karta sieciowa jest uwalona to by i siec LAN nie dzialala, najczesciej nic nie dziala, nawet nie wykrywa podpietego kabla, nie mowiac juz o przyznaniu IP wiec na moje oko to raczej nie karta, albo jakies bledne ustawiania w sieci lub jakies blokady portow, albo ban po za tym piszesz ze bezprzewodowo to samo, wiec to oczywiste ze nie karta, karta na kabel jest niezalezna od wifi.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi