ramzes64 0 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 czy jest tu jakiś Audiofil co się może zna coś na słuchawkach? taki model sobie przymierzałem na sucho (bez słuchania) JVC HA-RX700 i są ZA(pipi)ISTE. Świetnie leżą, ważą, pasują i wyglądają. Cena jest spora, bo w Media Markt 239zl, na Allegro od 185-199zl. Na amazonie jakoś 160-170zł (już z wliczoną wysyłką). I się zastanawiam czy sobie nie zrobić takiego prezentu (bo kolejna gra to bezsens, skoro nie wyrabiam z nimi, to może coś, z czym będę grał... może i muzyki zaczne też znów słuchać). długośc kabla bardzo mi odpowiada 3,5m coś, ktoś może powiedzieć o tym sprzęcie? Niekoniecznie z doświadczenia, może z samych specyfikacji coś się znacie i możecie powiedzieć? http://www.jvc.pl/product.php?id=HA-RX700-E&catid=100060#features_section P.S. przymierzałem jakieś słuchawki Philipsa - ale takie twrade były te gumy na około, że beznadzieja... a w tych JVC całe ucho wchodzi w słuchawkę , duża średnica, wygoda - normalnie szyte na miarę. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 http://www.psxextreme.info/topic/32502-jakie-sluchawki/page__st__320 pod co będziesz podpinać te słuchawki? rozumiem, ze słuchaweczki do domu. Cytuj
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 (edytowane) jak jest tak, jak tam podaja w czestotliwosciach, to te sluchawki musza miec bardzo gleboki bas i dobre wysokie tony, kurde, az sie dziwie,ze az taki poziom, 8Hz to naprawde bardzo mocny głęboki bas, a 25khz to niezle syki, oby to byla prawda bo parametry naprawde zaskakujaco mega dobrze, sam jestem ciekaw jak brzmia z dobrym sprzetem i odpowiedniej jakosci muzyka. Nie sa drogie jak za taka jakosc i wyglad, wiec sadze,ze zakup bedzie bardzo udany szczerze mowiac. Ja mam PHILIPS SHL9560 Pasmo przenoszenia : 12-24 000 Hz Skuteczność słuchawek : 105 dB i jestem bardzo zadowolony, a czym mniejsze Hz z przodu, tym bas głębszy, a czym wieksze Hz z konca czyli juz kHz to tym lepsze wysokie tony, wiec jak u mnie jest BARDZO DOBRZE i spelnia to moje bardzo ostre wymagania w jakosci dzwieku, to w tych JVC juz w ogole musi byc idealnie jak maja 8Hz-25 000Hz. Co do gum na sluchawkach, sa takie w niektorych,ze po czasie robi sie z nich proszek, po prostu sie rozpadaja i sypia, w swoich philipsach mam wysokiej jakosci material i na nic nie narzekam, jedynie ,ze troche w nich cieplo hehe wiec na zime w sam raz ) w lato jest akurat, wazne,ze nic zewnatrz nie slychac a dzwiek idealnie jest w nich rozprowadzony Edytowane 3 grudnia 2012 przez UnexpectedBoy Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 z tym bassem to może być różnie - już dawno przestałem wierzyć w tabelki na stronach producenta Słuchawek trzeba po prostu posłuchać, a najlepiej na własnym źródle. ale z drugiej strony... ludzie raczej nie narzekają na słuchawki hifi od jvc. Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 jak jest tak, jak tam podaja w czestotliwosciach, to te sluchawki musza miec bardzo gleboki bas i dobre wysokie tony, kurde, az sie dziwie,ze az taki poziom, 8Hz to naprawde bardzo mocny głęboki bas, a 25khz to niezle syki, oby to byla prawda bo parametry naprawde zaskakujaco mega dobrze, sam jestem ciekaw jak brzmia z dobrym sprzetem i odpowiedniej jakosci muzyka. Nie sa drogie jak za taka jakosc i wyglad, wiec sadze,ze zakup bedzie bardzo udany szczerze mowiac. Ja mam PHILIPS SHL9560 Pasmo przenoszenia : 12-24 000 Hz Skuteczność słuchawek : 105 dB i jestem bardzo zadowolony, a czym mniejsze Hz z przodu, tym bas głębszy, a czym wieksze Hz z konca czyli juz kHz to tym lepsze wysokie tony, wiec jak u mnie jest BARDZO DOBRZE i spelnia to moje bardzo ostre wymagania w jakosci dzwieku, to w tych JVC juz w ogole musi byc idealnie jak maja 8Hz-25 000Hz. Co do gum na sluchawkach, sa takie w niektorych,ze po czasie robi sie z nich proszek, po prostu sie rozpadaja i sypia, w swoich philipsach mam wysokiej jakosci material i na nic nie narzekam, jedynie ,ze troche w nich cieplo hehe wiec na zime w sam raz ) w lato jest akurat, wazne,ze nic zewnatrz nie slychac a dzwiek idealnie jest w nich rozprowadzony xD www.forum.mp3store.pl Tam zapytaj bo tutaj na pewno nie znajdziesz nikogo kto robił jakiś odsłuch tych nauszników a kupować coś bo ładnie wygląda i dobrze leży na głowie to niezły kretynizm 1 Cytuj
ramzes64 0 Opublikowano 3 grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 grudnia 2012 sprawdze forum ktore na trzech innych forach mi polecono - www.forum.mp3store.pl i zobaczymy co powiedzą. pod co będziesz podpinać te słuchawki? rozumiem, ze słuchaweczki do domu. w domu, pod TV (X360, Wii), laptopa wielkim plusem jest wygoda, wygląd, dlugi kabel o reszte danych technicznych zapytam jeszcze. Cytuj
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 (edytowane) jak jest tak, jak tam podaja w czestotliwosciach, to te sluchawki musza miec bardzo gleboki bas i dobre wysokie tony, kurde, az sie dziwie,ze az taki poziom, 8Hz to naprawde bardzo mocny głęboki bas, a 25khz to niezle syki, oby to byla prawda bo parametry naprawde zaskakujaco mega dobrze, sam jestem ciekaw jak brzmia z dobrym sprzetem i odpowiedniej jakosci muzyka. Nie sa drogie jak za taka jakosc i wyglad, wiec sadze,ze zakup bedzie bardzo udany szczerze mowiac. Ja mam PHILIPS SHL9560 Pasmo przenoszenia : 12-24 000 Hz Skuteczność słuchawek : 105 dB i jestem bardzo zadowolony, a czym mniejsze Hz z przodu, tym bas głębszy, a czym wieksze Hz z konca czyli juz kHz to tym lepsze wysokie tony, wiec jak u mnie jest BARDZO DOBRZE i spelnia to moje bardzo ostre wymagania w jakosci dzwieku, to w tych JVC juz w ogole musi byc idealnie jak maja 8Hz-25 000Hz. Co do gum na sluchawkach, sa takie w niektorych,ze po czasie robi sie z nich proszek, po prostu sie rozpadaja i sypia, w swoich philipsach mam wysokiej jakosci material i na nic nie narzekam, jedynie ,ze troche w nich cieplo hehe wiec na zime w sam raz ) w lato jest akurat, wazne,ze nic zewnatrz nie slychac a dzwiek idealnie jest w nich rozprowadzony xD www.forum.mp3store.pl Tam zapytaj bo tutaj na pewno nie znajdziesz nikogo kto robił jakiś odsłuch tych nauszników a kupować coś bo ładnie wygląda i dobrze leży na głowie to niezły kretynizm Ale czemu Ty mi to mowisz? ja juz mam i to nie ja zalozylem ten temat Wyglad sluchawek na pewno nie jest na 1 planie od razu brany pod uwage, ale jak juz wiesz jak brzmia, to chcesz by dobrze wygladaly, jezeli je sie uzywa wiecej niz tylko w domu. Edytowane 4 grudnia 2012 przez UnexpectedBoy Cytuj
ramzes64 0 Opublikowano 4 grudnia 2012 Autor Opublikowano 4 grudnia 2012 (edytowane) ja bede uzywal w domu i tylko tam. W tych słuchawkach wyglądam jak kierowca czołgu. Wczoraj spradziłem jakieś zwykłe słuchawki do TV Vivanco i konkretna lipa. Jakieś charczenie - bleeeeeeee... to mi uswiadomiło, że MUSZĘ sprawdzić te JVC. także dziś byłem dziś w MM i można było testować... zresztą wcześniej myślałem że one są tylko przymocowane aby nikt ich nie wyniósł. Dziś dostrzegłem, że mają końcówki JACK i można się do woli podpinać. Więc się podpinałem telefonem. Sprzęt nie jest rewelacyjnym odtwarzaczem muzyki, ale przetestować chciałem jak słychać JVC HA-RX700 - normalnie. Audiofilem nie jestem, więc pomyślałęm, może nie przepłacać i kupić jakieś za 30zl byle co, firmy nie znanej. wziąłem kolejne obok, jakieś Philipsy. Dźwięk był chyba podobny, może coś inaczej brzmiało, ale kurde cholernie nie wygodne - więc dyskwalifikacja. Później przymierzyłem jakieś Sony z chyba jeszcze dłuższym kablem (albo grubszym i zwinięty wyglądał na dłuższy) MDR-XD100 i kurde nawet ok, ale wykonanie takie dziwne, że bałem się, że zaraz mi pękną. Czułem w dłoni że jest to kruche. cena 109zl w MM, w Media Expert 99zl Brałem coś innego, ale też niewygodne i odrazu dyskwalifikacja chociażby z tego względu. Innych droższych za 300zl nawet nie planowałem. Po przymiarce nic lepszego niż te JVC, a i nie zamierzam tyle wydać. Wróciłem jeszcze raz na spokojnie do tych Sony MDR-XD100 i pomyślałem, że czemu nie. Później jeszcze raz JVC HA-RX700 i róźnica jednak była spokojnie porównując na korzyść JVC. Po pierwsze te Sony były jakieś ciche, gdy muza w tel była na MAX. JVC były głośniejsze. Sony dostaje też minusa za wykonanie. Strach sie bać - ten pałąk MUSI pęknąć - czuć to w dłoni. JVC solidny CZOŁG. Brzmienie JVC poza głośnością także miało pełniejsze. Z tego co mogłem pomacać na wystawce w MediaMarkt wygrywa JVC - jest to też mój cichy faworyt, a że nic nie pokonało go pod względem wykonania, a na początku nawte myslałem o Sony, to jednak po kilkukrotnym przekładaniu jednych z drugimi. Jednak wole nadal JVC. Zajechałem do Media Expert jeszcze zobaczyć czy coś tam mają i wybór był mniejszy, wszystko w kartonach. Cena tych Sony o 9zł tańsze i w sumie tyle. Jakiegoś Pioniera przymierzyłem, ale tak bez porównania bezpośredniego ciężko stwierdzić. Jednak dużą wadą był wbijający się plastikowy pałąk w czubek głowy. Cholernie nie wygodne, po 10min pewnie łeb by pękał. wygrywa JVC. P.S. sprawdziłem jeszcze po powrocie do domu co piszą, i ile kosztują te Sony. Na allego jakies od 35zl (niby nowe, ale uzywane), nowe ze sklepow od 60zł. pierwsza mini recenzja w googlach - klikam - a tam jest napisane. "totalna lipa... porażka Sony... badziew... kruchy plastik... ciche". Czyli te same spostrzeżenia. Także odpuszczam Sony, bo moje spostrzeżenia sie potwierdziły. Dzieki za odp. zainteresowanym tematem. Edytowane 4 grudnia 2012 przez ramzes64 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Bardzo dobre sluchawki i tak zwana budzetowa podstawka dla kazdego kto chce powoli wkroczyc w audiofilski swiat. Oczywiscie liczy sie tez sprzet pod ktorego podpinasz wiec nie oczekuj cudow od laptopa z zintegrowana karta dzwiekowa, ale PS3 juz w miare ok. Mozesz je smialo brac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi