Farmer 3 277 Opublikowano 20 czerwca 2016 Opublikowano 20 czerwca 2016 To jest właśnie to. Dziś jesteś, jutro już cię nie ma. Nie ma co szukać sensu w tym wszystkim. Trzeba cieszyć się życiem jakby każdy dzień był ostatnim. Szkoda Antona. Ostatnio widziałem go w Odd Thomas. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 Bardzo dobra wiadomość, oby tak dalej! Cytuj
Farmer 3 277 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Stary Sulu też się cieszy ale uważa ten zabieg za strzał w kolano. Cytuj
Tokar 8 276 Opublikowano 9 lipca 2016 Opublikowano 9 lipca 2016 (edytowane) Tendencja zwyżkowa trailerów napawa optymizmem, ale niepokoi trochę duże natężenie czizi karate półobrotów Edytowane 9 lipca 2016 przez Tokar Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 Chyba będzie dobrze ^_^ Ehh trza czekać do 17 sierpnia Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 22 lipca 2016 Opublikowano 22 lipca 2016 "This Trek movie is awesome." "This Trek movie is not as good as Into Darkness." :facepalmz: Cytuj
Farmer 3 277 Opublikowano 22 lipca 2016 Opublikowano 22 lipca 2016 Jako kalka Wrath of Khan jak najbardziej. Cytuj
Shago 3 578 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 (edytowane) Naprawde dobry film, w Imax rewelacja, scenariusz i fabula daje rade ("Yorktown" wymiata!). Aktorsko poziom ten sam, co w poprzednich częsciach. Star Trek: W nieznane >> GW: przebudzenie mocy. Polecam sie wybrac. Edytowane 25 lipca 2016 przez Shagohad Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 Potwierdzam kolegę powyżej jednak W Ciemność ciut lepsze. Frekwencja w kinie przerażająca, sobota g.15 2D liczba osób ok 15. Żona była w niedzielę, co prawda na 10 ale było tylko 5 osób. Weekend premierowy. Ogólnie na podstawie 3 ostatnich filmów oceniam ST>>>>SW. Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 (edytowane) Ja, podobnie jak 3 lata temu będę musiał jechać do Krakowa, gdyż na Podhalu kierownicy wszystkich kin najwyraźniej nie zdają sobie sprawy z tego jak bardzo Trek jest popularny. Edytowane 25 lipca 2016 przez Masorz Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 No właśnie w naszym dziwnym kraju nie jest. A ja obie części poprzednie tak bardzo polubiłem że z żoną kilka(naście?) razy każdą część już widzieliśmy. Jednak frekwencja w kinie martwi U Was pełne sale? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 A ja chcę iśc na to do kina ale kurde w tym tygodniu za dużo spraw mam i moi znajomi więc chcieliśmy w weekend iść a tu tylko tydzień grają .... zamiast tego pójdziemy na nowego bourne'a. Jak mi się uda to wyskoczę do kina jutro sam ale tak trochę głupio iśc samemu o 19 do kina. Nie rozumiem tego tym bardziej że dzień niepodległości w olsztynie był 3 tygodnie wyświetlany ... Cytuj
Farmer 3 277 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 A ja chcę iśc na to do kina ale kurde w tym tygodniu za dużo spraw mam i moi znajomi więc chcieliśmy w weekend iść a tu tylko tydzień grają .... zamiast tego pójdziemy na nowego bourne'a. Jak mi się uda to wyskoczę do kina jutro sam ale tak trochę głupio iśc samemu o 19 do kina. Nie rozumiem tego tym bardziej że dzień niepodległości w olsztynie był 3 tygodnie wyświetlany ... Chodzę tak na wszystkie filmy... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 No i dobrze ci z tym wiec nie ma problemu. Ja lubię jednak z kimś do kina iść. Kiedyś na studiach sam chodziłem ale o 11 lub 13:) . To uczucie ty sam w kinie a i tak puszczają seans;) Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 (edytowane) Byłem dzisja w kinie i mi się bardzo podobało. Fajny film akcji kiepski star trek. Widać że mocno odchodzą od starych star treków już od pierwszego filmu ale tutaj to już jazda po bandzie. Za(pipi)isty Idris Elba jak zawsze. Nieważne jaką rolę dostaje to i tak kozak. Reszta obsady jak zawsze na pewnym równym poziomie. Dobrze nawiązali do śmierci Nimoya. Naprawdę dużo plusów i kudosy za to jak z honorem go pożegnali. Teraz w spoiler największa głupota filmu która w sumie mi nie przeszkadzała ale pokazała jak bardzo inny to jest star trek . UWAGA MEGA SPOILER kawałek Sabotage na ratunek ludzkości. Nic nie może pokonać kosmitów poza piosenką PRzypomniał mi się film Marsjanie atakują. Mimo wszystko scena do muzyki beasty boys to przekozak ! Daje filmowi 8/10 bo się naprawdę świetnie bawiłem Nie jest to film ambitny , nie ma też dużo sensu ale za(pipi)ista zabawa Edytowane 28 lipca 2016 przez blantman Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 "Beyond" podobało mi się najmniej ze wszystkich trzech nowych części, choć odnajduję tu wiele dobrego. Przede wszystkim film trzymają w kupie ciekawi bohaterowie (Karl Urban chyba najlepszy) i interakcje pomiędzy nimi - scena z naszyjnikiem kradnie film, jeśli chodzi o humor. Dla miłośnika kosmicznej rozwałki i fana Mass Effect znalazło się tu dużo dobroci - wszelkie sceny kosmicznych starć to coś pięknego, a tak pomysłowego wykorzystania muzyki w epickiej bitwie chyba nigdy nie widziałem. Do tego fabuła jest w zasadzie bardzo skromna i prosta, co trzeba pochwalić mając na uwadze poprzednią, nieco chaotyczną część. Jeśli chodzi o rzeczy, które mi się nie podobały, to muszę powiedzieć, że po pierwszym akcie film nieco mi się dłużył i raczej ciężko było mi się zaangażować w obserwowane wydarzenia. Było tam dużo gadania, przeskakiwania od obozu do obozu, a wszystko to jakby za bardzo statyczne. Koniec końców brakło mi tu tego magicznego "czegoś", co wlałoby tu trochę duszy. Wpływ na mój negatywny odbiór filmu mogła mieć niestety grupka za mną, a szczególnie jeden osobnik, który chrumkał i rechotał ze śmiechu prawie na każdej scenie. I na koniec muszę powiedzieć, że sceny z Sulu bawiącym się w geja były obrzydliwe. Niech sobie będą geje w filmach o gejach, ale po co na siłę wciskać ich tam, gdzie ich nie trzeba? I do tego z propagandową treścią adopcyjną? Kończy się to tak, że oglądając walący się świat na pierwszym planie dostajemy wystraszonego geja. I jak tu nie kibicować głównemu złemu? Spoiler z Star Wars Episode VIII - Kylo Ren okaże się gejem. Zobaczycie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Ja (pipi)ie co masz do Sulu . W filmie były DWIE sceny z nim i jego partnerem oraz raz pokazany jego partner razem może 25 sekund na 2 h filmu . No co to takie psuło w odbiorze. Nawet za ręke się nie trzymali a na pewno nie lizali Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 A ja nawet nie zauważyłem żadnego podtekstu czy nawet wprost ukazania jego orientacji... W czym niby się to przejawiło? Cytuj
django 549 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Pozytywna recenzja od Red Letter Media którzy raczej hejtowali poprzednie części. Chyba wskoczę na weekend do kina. https://www.youtube.com/watch?v=D_7Pz85XJ7Q Cytuj
Shankor 1 626 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Trochę średniak. Parę rzeczy w fabule mnie trochę odrzuciło (i nie mówię o tu o Sulu), ale akcja na wysokim poziomie. Oficjalny ranking trylogii: 1≥2>>3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi