Skocz do zawartości

GTA Vice City

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, DarkStar napisał(a):

To przy okazji zapytam -- dla kogoś kto nigdy nie grał w VC, nadal lepiej grać dziś w oryginał czy już w Definitive Edition z najnowszym paczem?

Tylko DE - wygląda i chodzi świetnie, ma kilka ficzerów poprawiających doświadczenie (np. kółko wyboru broni/stacji radiowych), a ostatnio dodane klasyczne oświetlenie potęguje klimat. Najlepiej odpal wersję na PS5 (wyższa rozdzielczość) i koniecznie graj na performance mode (Quality niewiele zyskuje, a dramatycznie redukuje liczbę klatek).

Opublikowano

Vice City to akurat nie jest moloch, kilka-kilkanaście godzin i masz z głowy :) Najważniejsze to wyrwać w dobrej cenie, kolekcja nie jest warta dwie i pół bomby. Takie 70-80zł można rzucić, ale nic ponad to.

Opublikowano
49 minut temu, Bzduras napisał(a):

kolekcja nie jest warta dwie i pół bomby. Takie 70-80zł można rzucić, ale nic ponad to.

Obecnie jest za 107 zł za wszystkie 3 gry. Ja nigdy nie grałem w trójkę i VC, a w San Andreas trochę, ale mi nie siadł klimat w tamtym czasie. Jak już dojrzałem do bycia czarnym gangusem, to było kilka (a może i dziesięć) lat po premierze i ostatecznie nigdy nie zagrałem. Ta gra grzeje wiecznie miejsce na ławce rezerwowych w moim backlogu. Pierwsze i jedyne GTA jakie ukończyłem to V. W IV dużo grałem, ale mnie system zapisu pokonał po tym jak musiałem jakąś misję powtarzać i powtarzać i powtarzać i powtarzać... I tego się obawiam obecnie w VC i SA. Ograłem The Lost and Damned parę lat temu na Series X, przynajmniej dodatki do czwórki mają checkpointy.

Opublikowano
6 minut temu, DarkStar napisał(a):

Obecnie jest za 107 zł za wszystkie 3 gry.

W cyfrze to brać, bo nigdy nie było taniej i raczej nie będzie.  A jak Ci nie zależy na wersji PS5 to pudła z PS4 okresowo spadały do 70 zł.

Opublikowano
12 minut temu, DarkStar napisał(a):

Obecnie jest za 107 zł za wszystkie 3 gry.

No to tak na granicy, tak jak dżimi mówi - cyfra taniej to na PC tylko lata (85zł za komplet). Jeśli masz ciśnienie to bierz, trylogia to nadal znakomite gry które świetnie przetrwały próbę czasu.

Opublikowano

Ty, faktycznie :philosoraptor: Nie wiem skąd ta cena mi się wzięła, dałbym sobie rękę uciąć, że za tyle widziałem. Sprawdzając historię cen widzę, że właśnie bym się żegnał z jedną z rąk.