Shen 9 620 Opublikowano 19 września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 września 2013 Zawiodłem się, myślałem że wersja na pc wyjdzie w tym samym czasie co na konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 20 września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 września 2013 Na to bym nie liczył - figurka (swoją drogą słaba) robi swoje, tzw. "limitowana" edycja Dark Souls nie miała tak naprawdę nic ciekawego (artbook i ost), także spokojnie mogli. Teraz dowalą jakieś 300-400zł (a la nowy Batman). Ja tam zawsze wolę edycje w stylu właśnie pierwszego Dark Souls. Artbook,ost i jakieś materiały z produkcji, jakby do tego dali jeszcze steelboxa to byłoby już idealnie. Co mi z tandetnej figurki, która tylko zawyża cenę mimo tego, że sam jej koszt to pewnie 5$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 20 września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 września 2013 http://www.gamersyde.com/stream_dark_souls_ii_tgs_showfloor_gameplay-30825_en.html 10 minut gameplay. Rewelacyjnie wyglądają cienie w ciemnych korytarzach oswietlanych pochodnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 20 września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 września 2013 Spodziewałem się, że gra w wersji na PS3 będzie wyraźnie odstawać od pecetowej (czyli tej, z której robią trailery), ale jest bardzo ok (choć wiadomo jaką jakość ma to widjo). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 20 września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 września 2013 Ale na PC Jakos ch..o sie gra Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 20 września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 września 2013 Podłączasz pada i gra się tak samo, więc imo problem nie istnieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Swoją drogą na TGS zostało też wspomniane, że DaS2 na PC nie wyjdzie jednak równocześnie z premierami na konsole, tylko "w niedalekiej przszłości". Plotki mówią, że From i Namco bojąc się skali piractwa na PC celowo opóźnia premierę (a przecież PC jest ich lead platformą dla tego tytułu), by najpierw zgarnąć pewne profity z releasu konsolowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Jak dla mnie bullshit. DS ma praktycznie stala liczbe wyznawcow ktorzy kupia to na premiere. Piractwo zawsze bylo i bedzie wiec jezeli boja sie o powodzenie DS2 to albo sa debilami albo boja sie ze (jakims cudem) zrobia kupsztajna. DS2 to ich druga gra montowana na PC, tym razem wiekszym wysilkiem i z wiekszym zaangazowaniem niz 'jedynka'. Kolesie nadal sie ucza, male obsuwy sa naturalne (tworcy mowia o "marcu" a nie o "niedalekiej przyszlosci"). Śmierc GFWL i przesiadka na Steam pewnie im w tym nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Śmierc GFWL i przesiadka na Steam pewnie im w tym nie pomaga. Akurat fakt, że tym razem gra będzie na Steam, a nie ten padaczny GFWL to ogromny plus. Ja w sumie nie wiem na co będę brał grę. Skłaniam się ku PS3 ale wersja na piecyki nadal mi majaczy w głowie.Tak czy owak gierkę na pewno biorę na premierę. Akurat to jeden z takich tytułów, które wiem co będą oferować i że mogę dać zarobić From Software za ich świetną pracę. Co się tyczy bazy fanów i sprzedaży to tak jak Django wspomniał, gra jest na tyle specyficzna, że fanów na pewno jakoś dużo nie przybędzie to jest tak jak z innymi tego typu tytułami. Lepiej robić coś pod wąskie grono fanów i mieć pewne zyski niż rzucać się na masowego pożeracza różnorakich crapów i innych smętów bo można się na tym przejechać. Capcom i ich cienkie DMC to najlepszy przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Ja na bank biore wersje pc, jest dużo tańsza, a ps3 i tak sie pozbywam po ograniu Beyond i czekam na ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Lepiej robić coś pod wąskie grono fanów i mieć pewne zyski niż rzucać się na masowego pożeracza różnorakich crapów i innych smętów bo można się na tym przejechać. Capcom i ich cienkie DMC to najlepszy przykład. Tyle, że jak widać Capcom przez całą generację takich praktyk niczego się nie nauczył Jeśli DaS2 miałoby być robione pod wąską grupę fanów, nie pompowano by kasy i takiego wysiłku w jego marketing (wielkie bannery przed E3, akcja ze zbroją). Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Wydawanie hajsu na promocje ≠ celowaniu w mainstream. Im wiecej graczy (a glownie gracze ktorzy siedza w temacie i wiedza co to E3 sa adresatem) sie dowie tym lepiej. Sega pokazala, ze jak nie wpompujesz w ogole kasy w promocje swojej niszowej gierki to nawet centa z niej nie zarobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Dark Souls przecież było również na steam, ale owszem GfWL to rzecz bez której mogli się obyć. Dwójkę na pewno kupię w premierę tylko właśnie nie wiem na co, czy na PC czy jednak na PS3. Bardziej kusi wersja PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Gra się na serwerach GFWL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Dark Souls przecież było również na steam, ale owszem GfWL to rzecz bez której mogli się obyć. Dwójkę na pewno kupię w premierę tylko właśnie nie wiem na co, czy na PC czy jednak na PS3. Bardziej kusi wersja PS3. Wiesz, zawsze lapka/pc mozesz pod TV podłączyć i bawić sie tak samo dobrze z padem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 I tak gram na padzie na PC, ale nie o to chodzi w tym aspekcie. Wersję PS3 po przejściu mogę sprzedać, no i są trofiki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) Imo szału nie ma, wszystko zależy od ceny... Amazon Dark Souls II Collector’s Edition na PS3 - £62.27 Dark Souls II Collector’s Edition na X360 - £62.95 Cena na Muve to 399,99 zł, a na Shopto £89.86, więc oferta Amazona jest o kilkadziesiąt złotych lepsza. Darmowa wysyłka do Polski. Ja odpuszcze, steel box ma byc chyba do preorderow, to mi wystarczy. Edytowane 21 września 2013 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 21 września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 września 2013 Steelbox fajna sprawa. Japońska edycja jedynki taki miała zamiast naszego pudła w wersji Prepare to Die. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 9 października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 października 2013 Sprawdzaliście skrzynki - ma ktoś już kod na betę? Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 9 października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 października 2013 da się jeszcze zapisać na następne rozdanie kodów? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 10 października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 października 2013 (edytowane) Ale bym grał... Edytowane 10 października 2013 przez stoodio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 10 października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 października 2013 (edytowane) Tak sobie oglądam te wszystkie leaked filmiki i jeśli większość uczestników bety prezentuje taki poziom umiejętności gry w Soulsy, to mam nadzieję, że From nie będzie czerpało z betatestów za dużo feedbacku Edytowane 10 października 2013 przez Qjon Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 10 października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 października 2013 Dostałem zaproszenie do bety - będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 10 października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 października 2013 Betka już się ściąga. Jaranko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ds 29 Opublikowano 10 października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 października 2013 witam w klubie;) pytanie taktyczne - czy upublicznianie gameplaya/streamu z bety jest 'legalne'? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi