Wredny 9 696 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Wielkie dzięki, łap plusika Ha! Właśnie znalazłem moją ulubioną broń z poprzedniej części - Black Knight Halberd - będzie się działo... albo i nie, bo wydaje mi się, że wyjściowe statsy ma trochę gorsze. W każdym razie, póki co dobrze mi się spisuje Drangleic Sword+1, ale nie wykluczam, że po przypływie większej ilości dusz nie podbiję dexa, by znów biegać z halabardą BTW ten zamglony las to bajeczka, wrogowie, na których nie da się lockować, drzewa, które jęczą po trafieniu (wiadomości mówiły o atakowaniu, ale chyba nic szczególnego się nie dzieje) no i merchant, przy którym lekko parsknąłem śmiechem, kiedy zobaczyłem, że może nauczyć mnie nowego gestu (chodzi mi o jego stan:) ) Cytuj
Velius 5 731 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Hehe dzieki. Ja to w ogole mam jakis dziwny build, ale to mi sie w tej grze podoba. Biegam sorciem w pancerzu rycerza na udzwigu 69.9%, w prawej lapie miecz, w lewj lapie laska do czarowania a staty tez takie hybrydowe mocno. Jak juz poznam gre i pvp i bede wiedzial co chce to sie strzeli jakis reset, ale narazie sie bawie w power rangersa. Czasami ludzie nie wiedza co ze mna robic bo jak odejda za daleko na pvp to wale pociski z laski, a jak chca podbiec miedzy czarami to juz miecz na nich czeka. Gorzej jak mi sie nie uda uniknac ciosu i nie zdaze sie szybko na tarcze przelaczyc:D Ale zabawa w odkrywanie buildow jest super. Lubie gierki gdzie mag moze nosic zbroje i miecz i ogolnie jest dowolnosc w tworzeniu postaci. Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Czy mozecie podpowiedziec za ktora czesc Soulsow zabrac sie? (Mam malo czasu na granie) Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Zacznij od jedynki. Ale jak masz mało czasu na granie to może lepiej sobie daruj bo sie tylko sfrustrujesz 1 Cytuj
Velius 5 731 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Moglby sprobowac Demon's Souls. Dark Souls moim zdaniem za trudne jak na kogos kto ma pierwszy kontakt z seria. Albo dwojka, albo demons souls. Ale faktycznie jak masz malo czasu to moze sobie daruj, jak nie jestes za cierpliwy i bedziesz probowal forsowac przejscie to bedziesz musial powtarzac lokacje z kilkaset razy pewnie. Juz chodza informacje na temat ng+ od ludzi ktorzy skonczyli główny wątek, mówią ze jest ze jest niesamowicie wrecz ciezko i o ile pierwsze przejdzie jest bardzo proste (z czym sie narazie zgadzam) to ng+ zamienia sie w istne piekło Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Czasu faktycznie mało, ale jeżeli gra mnie wciągnie, to dodatkowy czas znajdzie się. Dlatego chciałbym wiedzieć w którą część najlepiej zainwestować ten czas... Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) Deamon Souls pierwsza i wg mnie najlepsza czesc serii. Ps. Pokonałem tego bossa co wyglada jak Smaugh z ds ide dalej widze kolesia co mowi ze mnie nie chca i na dole jest jakies ognisko i nie da sie dalej isc. Tam nie ma jakiegos ukrytego przejscia lub cos?. Edytowane 18 marca 2014 przez Ma_niek Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Czasu faktycznie mało, ale jeżeli gra mnie wciągnie, to dodatkowy czas znajdzie się. Dlatego chciałbym wiedzieć w którą część najlepiej zainwestować ten czas... Zacznij od dwójki. Prościej na pewno nie jest, ale przynajmniej nieco przystępniej na początku... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Deamon Souls pierwsza i wg mnie najlepsza czesc serii. Ps. Pokonałem tego bossa co wyglada jak Smaugh z ds ide dalej widze kolesia co mowi ze mnie nie chca i na dole jest jakies ognisko i nie da sie dalej isc. Tam nie ma jakiegos ukrytego przejscia lub cos?. Nie ma ukrytego przejścia tam są areny sparingowe. Aby porozmawiać z tym panem musisz pomóc innemu graczowi online i otrzymać kamień poświęcenia (czy jakoś tak) . Musisz narysować dużym rysikiem znak i czekać aż cię ktoś przyzwie. Polecam miejsca obok bossów. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 W ogóle w pvp w tej części wyjątkowo viable są ścieżki upgrejdu broni Bleed i Poison - to pierwsze nie dość, że przy napełnieniu metera dodaje bonusowe obrażenia to jeszcze upośledza regenerację staminy na kilka sekund; poison za to działa jak Toxic. Gorszy base damage scaling broni w tych ścieżkach nie powinny mieć takiego znaczenia, bo ze względu na słabszy niż w jedynce movement i trudniejsze backstsby nie gra się już do dwóch trafień - te dwa statusy robią więc niezłą robotę. Cytuj
Velius 5 731 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Mozna tez zrobic monka z dwoma clawami w lapach i napieprzac fistami Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Skad moge wziasc Homeward Bone bo zuzyle wszystkie. Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 w majula u sprzedawcy jest 10 sztuk Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Czy ADP wydłuża okienko na parowanie? Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Zaden merchant w majuli nie ma kosci wiodacej do domu. Wiec skad to zdobyc.? Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) Zaden merchant w majuli nie ma kosci wiodacej do domu. Wiec skad to zdobyc.? Być może uwłacza to Twojej godności, ale jeśli zdołasz się przemóc to porozmawiaj z... kotem Dla fanów Dark Souls to nic nowego, choć ten dużo bardziej przypomina rzeczywistego futrzaka - zwie się Sweet Shalquoir i okupuje ostatni dom po prawej. A wracając do Lucatiel to jednak ją spotkałem i to nawet dwukrotnie, tylko wyleciało mi z bani bo zmylił mnie jej strój i maska na twarzy Ponawiam również pytanie o strzały do łuku - jeśli skończą się kowalowi w Majuli to gdzie mogę się w nie zaopatrzyć? W ostatniej chwili wpadło mi do głowy kolejne pytanie - jak duży obszar obejmie działanie Bonefire Ascetic po użyciu w Majuli - wie ktoś może? Bo chętnie pofarmiłbym Human Effigy na szkieletach z piwnicy, ale martwię się o inne okoliczne stworzonka Edytowane 18 marca 2014 przez WrednyPL 1 Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) Wstąpiłem do Bell Keepers bo potrzebowałem titanite chunków. JA (pipi)E! CO SIĘ TAM DZIEJE! Gangbangi gorsze niż w lesie z DS1 tyle, że w drugą stronę! To nie jest nawet smieszne lol titanite chunki za free, co chwila mam summona. 1 summon=1 titanite chunk...Wyleveluję sobie covenant, to tylko 100 zabójstw... Na arenie w Bloodthirsty za to nie ma żadnych zasad. Estusy, kamyki i czego tylko dusza zapragnie :confused: Edytowane 18 marca 2014 przez ornit 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Po początkowym rozczarowaniu bossami jestem zdania,że im dalej w las tym fajniejszy jest ich design.Do tego gra ma naprawdę bardzo dużo lokacji. Wspomnienia gigantów są genialne i żałuję tego iż są tak krótkie Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) OK, pytań bez odpowiedzi ciąg dalszy... Kolejne pytanie już mniej konkretne, jednak nurtuje mnie dylemat natury moralnej poniekąd czy powinienem ubijać tych białych rycerzy, którzy nie zaczepiani tylko sobie siedzą i nie reagują na nas? Na razie ubiłem dwóch takich i właśnie po tym drugim naszła mnie taka myśl - może przepadło jakieś trofeum, dobre zakończenie lub jakaś inna nagroda? Edytowane 18 marca 2014 przez WrednyPL Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 OK, pytań bez odpowiedzi ciąg dalszy... Kolejne pytanie już mniej konkretne, jednak nurtuje mnie dylemat natury moralnej poniekąd czy powinienem ubijać tych białych rycerzy, którzy nie zaczepiani tylko sobie siedzą i nie reagują na nas? Na razie ubiłem dwóch takich i właśnie po tym drugim naszła mnie taka myśl - może przepadło jakieś trofeum, dobre zakończenie lub jakaś inna nagroda? Tak, bij ile wlezie. Nie ma chyba trofeum, za to na ogół dropią cos w miarę ciekawego. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Panowie, usunąłem efekt kamienia na gościu przy klatce z ogniskiem. Teraz powinienem odkamienić laskę, która zasłania mi dźwignię. Tylko że nie mam już czym. Gdzie to mogę zdobyć? Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 W dalszej częsci gry, chyba druga lokacja za Huntsman Copse (jak zabijesz 3 Szkieletory) 1 Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) @ornit - pamiętaj, że naraz możesz mieć przy sobie tylko 99 chunków, niech się nie marnują Edytowane 18 marca 2014 przez Qjon Cytuj
Velius 5 731 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 OK, pytań bez odpowiedzi ciąg dalszy... Kolejne pytanie już mniej konkretne, jednak nurtuje mnie dylemat natury moralnej poniekąd czy powinienem ubijać tych białych rycerzy, którzy nie zaczepiani tylko sobie siedzą i nie reagują na nas? Na razie ubiłem dwóch takich i właśnie po tym drugim naszła mnie taka myśl - może przepadło jakieś trofeum, dobre zakończenie lub jakaś inna nagroda? Tak, bij ile wlezie. Nie ma chyba trofeum, za to na ogół dropią cos w miarę ciekawego. Cos ciekawego to malo powiedziane, pewien mieczyk mozna spokojnie nosic do konca gry. @anarom w Huntsman ale z tego co sie orientuje jest wiecej takich gostkow i nie wiem czy wystarczy tych itemow w jednym przejsciu na kazdego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi