Velius 5 709 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Dodam ze w 80% przypadkow przyzywanie kogos na Ancient Dragona mija sie z celem bo phantomy dosc szybko gina i zostajesz sam z trudniejszym bossem. Vendrick z 4 duszami jest do ubicia, wystarczy unikac ciosów i go karać co jakiś czas. Gral ktos moze Dex/Faith? Zastanawiam sie czy ktos probowal takiego buildu. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 (edytowane) Mam wrażenie, że w tej części taki build nie ma za bardzo sensu - Wrath of Gods wymaga megagrindu albo NG++, pozostałe miracle są zbyt defensywne dla Dex (czyli stricte ofensywnej) postaci, a jedno Sunlight weapon nie sprawia, że opłacałoby się inwestować tyle leveli w wiarę. Jedynym sensownym pomysłem wydaje mi się wtedy pójście w Lightning infusion + Sunlight buff. Rzucanie piorunami nie ma sensu w PvP, bo musielibyśmy jednocześnie podgrindować ATT, żeby mieć szybszy casting. Wydaje mi się, że dla DEX lepiej jest więc zrobić słabszą hybrydę 20/20 INT/FAI i używać Dark infusion (które świetnie sprawdza się u dexpostaci w tej grze) z hexem Dark weapon + Piromancja (fire damage skaluje się jednocześnie z int i fai). 20/20 wystarcza też, żeby używać Black Witch's staff, które pozwoli nam na rzucanie wszystkich typów hexów, więc do buffka możemy dorzucić jeszcze Darkstorma (zmniejszamy o 1 fai requirement za pomocą Spice'a) albo Great Resonant soul (tu jednak oprócz zmniejszenia wymaganego Fai trzeba by jeszcze dorzucić do niego ze 3 levele) Edytowane 6 kwietnia 2014 przez Qjon Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Ja tu widze duzy potencjal dla Faith. Wrath of Gods to tylko 150 killi na inwazjach, na wersji PC podczas premiery pewnie w kilka dni mozna to wyfarmic. Dark skaluje sie od NIZSZEGO, a nie wyzszego stata miedzy int a faith. INT mi sie w ogole nie podoba bo wieje nudą, Hex latwo sie counteruje, pyro jest fajne ale to jako dodatek. Bardziej sie zastanawiam co z tym DEX'em uzywac, halabardy pewnie albo batów na poison. Nie wiem czy ADP jest tak samo przydatne na PVP jak na PVE, ale jezeli dodam w to punkty to moze z batami dla jaj bede biegal. Ciezki wybor bo duzo mozliwosci jest. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 (edytowane) Sprawdź mój edytowany post chyba 5 razy go edytowałem. WoG to nie "tylko" 150 killi, a AŻ 150 killi, jako Blue baaaardzo ciężko o inwazje na NG. Dodatkowo w przeciwieństwie do czerwonych, walcząc na Arenie niebieskich za każdym razem tracisz Tokena. Do tego samego WoGa dostajesz tylko 1 cast ;/ Do dex w drugą rękę idealnie sprawdza się jakiś Poison rapier Edytowane 6 kwietnia 2014 przez Qjon Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 WoG z hoodem od Felkina to 2 casty wiec nie jest zle Z faith sa ciekawe comba ktore moga wyjsc. Gram obecnie int/faith glownie jako hexer i jest nudno. Jest jeden czar ktory jest OP i mam zamiar go uzywac zawsze, nawet jako melee ale chyba casterem mi sie nie chce za bardzo grac, chyba ze jakims awangardowym, napewno nie resonant soulem. W ogole ludzie placza ze dark jest OP a ja nie mam wiekszych problemow z hexerami jak sie ladnie uzbroje w dark resist + zaloze pewien zwalony ring z NG+ heh. Najgorsze narazie z czym sie spotkalem to double whip + bow z poison arrowami. Jak koles jest ladnie ograny to nie uzyjesz estusa bo cie zabije, poison moss sie kiedys skoncza a ich uzycie to tez kawalek animacji i koles tylko na to czeka. A jak nic nie uzyjesz to zdechniesz. Taki build wymaga pewnie duzo skilla bo rzadko widuje ale 2 razy sie napatoczylem na tego samego goscia z dual whipami i RAZ mnie trafil i mialem full poison pasek Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 (edytowane) Z Vendrickiem nie ma kłopotu jak stoi w miejscu, wtedy obchodzimy go w kółko i punktujemy. Największy problem jest z jego odskokami i ze zbliżaniem się do ściany. Jak ktoś chce go zmieść bez większego problemu, wystarczy zaopatrzyć się w tarczę Havela. Wtedy w razie błędu tarcza bez problemu wytrzymuje kilka jego ciosów i nie zbija do końca staminy. Także, praktycznie jesteśmy nietykalni. Jak ktoś nie ma buildu str, wystarczy użyć Soul Vessel i zmienić specjalnie na tę walkę staty . Edytowane 6 kwietnia 2014 przez anarom_pl Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Jest gdzieś opisane co dają te "lampy" w różnych lokacjach jak sie je zapali? (np. tą co sie obok McDuff'a zapala żeby ze skrzyni zszedł). Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Zdaje się że inne lampy dają tylko światło. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 (edytowane) mam pytanko do zawodowców: skoro moja defensywa opiera sie glownie na blokowaniu, zadko na przewrotach, to czy warto inwestowac w lekkie zbroje? czy od razu dopierdzielic drangleic set, ktory znalazlem juz jakis czas temu? narazie zaperdalam z podstawową zroja, ktora otrzymujemy na początku, ta skorzana, którą mam dopakowaną na +4 bojdaze. Nie daje za duzo ochrony, a ja głownie gram z blokiem. Czy ciezkozbrojna postac jest wyraznie wolniejsza w poruszaniu sie, czy tylko te przewroty robi takie jak grube dziecko? i czy z czasem rozwoju postaci, jak dopakuje duzo sily, to zacznie robic je normalnie, mimo tego ze nosze ciezka zbroje? Edytowane 7 kwietnia 2014 przez Andżej Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Ja tam też gram taką postacią i zainteresowałem się pierścieniem +1 zwiększającym Pose. Skurczybyki teraz walą w tarczę ile wlezie, a stamina mi schodzi w 1/10 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 mam pytanko do zawodowców: skoro moja defensywa opiera sie glownie na blokowaniu, zadko na przewrotach, to czy warto inwestowac w lekkie zbroje? czy od razu dopierdzielic drangleic set, ktory znalazlem juz jakis czas temu? narazie zaperdalam z podstawową zroja, ktora otrzymujemy na początku, ta skorzana, którą mam dopakowaną na +4 bojdaze. Nie daje za duzo ochrony, a ja głownie gram z blokiem. Czy ciezkozbrojna postac jest wyraznie wolniejsza w poruszaniu sie, czy tylko te przewroty robi takie jak grube dziecko? i czy z czasem rozwoju postaci, jak dopakuje duzo sily, to zacznie robic je normalnie, mimo tego ze nosze ciezka zbroje? To jak bedziesz rollowal zalezy od udzwigu i vitality. O ile pamietam progi to 25% udzwigu,50% i 70%. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 (edytowane) Aha czyli pakować w udzwig ? i jeszcze jedno - latam z fire longsword plus 6 i jest coraz slabszy - kiedy znajde lepszy miecz? taki ktory tez bedzie dawal bonus od magii, narazie mam laczony dmg fire longswordem jakies 250 i jestem zaraz przed ruin sentinels. wszystkie pozostale mozliwe lokacje przed nimi, mam wyczyszczone. nie wiem tylko, jak sie dostac do studni w Majuli, do jamy fire lizardsow i nie potrafie otworzyc drzwi, ktore są po lewej przed wejsciem do areny w ktorej walczymy z ostatnim olbrzymem Edytowane 7 kwietnia 2014 przez Andżej Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Czy ciezkozbrojna postac jest wyraznie wolniejsza w poruszaniu sie, czy tylko te przewroty robi takie jak grube dziecko? i czy z czasem rozwoju postaci, jak dopakuje duzo sily, to zacznie robic je normalnie, mimo tego ze nosze ciezka zbroje? Ja gram w ciężkiej zbroi. Nogawice i tarcza od Havela, góra od Mastodonta, troszeczkę lżejszy hełm i rękawice( Nie pamiętam od którego projektanta ). Do tego mieczyk Curved Dragon. Nałożyłem sobie odpowiednie dwa pierścionki i przy Vitality coś lekko ponad 30, skaczę jak króliczek. Troszeczkę puszysty króliczek 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 7 kwietnia 2014 Opublikowano 7 kwietnia 2014 (edytowane) Nvm nie doczytalem Edytowane 7 kwietnia 2014 przez ornit Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 (edytowane) Panowie gram czystym wojownikiem i czasami przez nieuwagę jestem na jednego strzała magią. Mimo ponad 1800 hp. Gdybym był na dwa strzały to bym nie płakał, ale to już jest chyba przesada. Chciałbym pierwszy raz w życiu pobawić się magią i w związku z tym mam pytanie. Proszę napisać, jakie są najmocniejsze 2 czary dla maga i Hexa. Mam rękawicę pyro na maxa, ale nic tam nie robi takich obrażeń i łatwo przed wszystkim uciec. Edytowane 8 kwietnia 2014 przez anarom_pl Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Great Resonant Soul dla hexa, dla maga to chyba Soul Spear Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Z tego co widziałem to Climax dla Hexa też daje radę. Ja chyba zostanę wojownikiem i w miarę będę posiłkował się Pyro. W sumie dają radę Flame Swathe i Forbidden Sun. Po głębszej analizie, dam sobie spokój z magami. Jakoś nie widzę siebie ganiającego w sukience i punktującego z dystansu . Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Ale kwas. (pipi)a niedługo ta gra zacznie diablo trzy przypominać. Mają w następnym patchu znerfić Lost Sinner, Freje i moby z Flexible Sentry. Znerfią tez moonlight greatsword, wydłuża casting time piromancji typu firestorm, WoG nawet znerfić dmg i wydłuża casta wtf?! A najlepsze ze wydłuża casting time i zmniejsza damage soul greatsword. Nie gram nagiem ale zeby mieć problem z uniknieciem tego czaru trzeba naprawdę być paralitykiem. Po tym patchu moja ocena dla gry poleci -1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 A co jest do nerfienia w sinnerze i flexible sentry? Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Lost Sinner ma mieć mniej hp i ma zadawać mniej damagu tak samo jego piromanci w ng+ Pisze z telefonu wiec nie podam linka do wszystkich zmian. Lucatiel i ten drugi maja mieć za to większą wytrzymalosc Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 anarom - Climax zje ci wszystkie dusze, jakie masz przy sobie, a Great Resonant Soul tylko 500. Dla maga chyba najskuteczniejszym w pvp czarem jest Soul Geyser, bo wszelkie soul missle, speary itd jednak jest dość prosto wyrolować, a gejzer okupuje większą przestrzeń i naprowadza się. @ornit: oj tam, oj tam - przecież pvp to tylko dodatek do singla 1 Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Dziwne te nerfy trochę. Nie spotkałem się tu jeszcze z takimi przeginkami jakie były w DS1 typu Tranquil Walk of Peace czy Fag Ring. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Zdaje się że inne lampy dają tylko światło. No właśnie nie, np. koło walki z pursuer'em jak zapalisz wszystkie to odblokowuje Ci się skrót do niego i to duży (tak mi kumpel mówił, ja osobiście nie chciałem sie w to bawić). Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Czy gra na ps3 jest dobra pod wzgleden technicznym? Brak niespodzianek w stylu blighttown? Bo zastanawiam sie czy brac na ps3 czy pc. Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Jest ok, nie ma blighttown nigdzie. Ja bym się chyba jednak wstrzymał do premiery wersji PC i zobaczył jakość konwersji, zastanawia mnie czy gra będzie wyglądać na PC tak jak wyglądała na trailerach. Może tym razem nie spieprzą tego tak jak przy DS1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi