Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Też tak macie, że chcielibyscie sprobowac każdego builda?

ja mam tak i to bardzo, co prawda jeszcze nie w DS2 ale teraz w DS1 gram 4 postaciami na zmiane, magiem, dexem, str, i faith

pewnie w DS2 tez tak bedzie ze zamiast rpzejsc gre raz a dobrze to zrobie kilka postaci

Opublikowano

niektórzy (jak ja) to lubią

np w diablo 2 miałem ze 40 postaci najróżniejszych buildów, w diablo3 nie ma czegoś takiego jak buildy bo każda postać ma statsy i skille odblokowywane automatycznie i gra mi sie znudziła po paru godzinach

Opublikowano (edytowane)

mam pytanie: co specjalnego jest w "zablokowanym" ognisku przed wejściem do Bastionu Grzesznicy? czy ono jest zablokowane ot tak?

Samo ognisko to tylko ognisko. Ale wazne jest "to" co go blokuje.

edit: jeszcze jedno: pod ogniskiem w "sali dla służby" w jednym z pomieszczeń znalazłem otwór na klucz pharrosa po wsadzeniu do niego klucza/kamienia

pojawił się tylko hologram na ścianie obok wyglądający jak to wejście na klucz, coś przegapiłem czy to jedyne działanie tego miejsca?

Walnij w to po prostu.

Potem będę chciał robić megakleryka z megafaith. Pamiętam, że w Demon's souls klasa kleryk była tzw. "zabójcą magów". Tutaj też tak jest? I czy jest sens robienia faith buld, jak myslicie?

Tak. Faith build z 50fai, Lightning Dragon Chime i toną Great Lightning Spearów włącza Ci easy mode na ng+ (w pve oczywiście, bo przeciw magom w pvp lepszy będzie hexer+ great magic barrier)

Edytowane przez Lipert
Opublikowano

Panowie, poszukuje jakiegos fajnego mieczyka, ktory jest szybki i mocno bije. Pokonalem juz bossow, ktore blokowaly mi droge do zamku, ale wciaz walcze zakletym ogniem mieczem zdobytym w jednej z poczatkowych lokacji, tam gdzie ziała ogniem Hydra. Rozbudowalem go do +10, ale miecz leje tylko za ok 200 pkt, co w zamku Drangleic moze nie wystarczyc. Uzywam tez Falcjona +7 zakletym blyskawicami, ale on napyrtala niewiele lepiej. Chodzi mi o miecz pod dualwieldera innymi slowy. Jaki jest najlepszy miecz dla tej postaci i gdzie go zdobyc?

Opublikowano

Ja ponad połowę gry pokonałem, dzierżąc Drangleic Sword +2 (później żal mi było Twinkling Titanite na upgrade), w międzyczasie zaopatrzyłem się w Claymore i po rozbudowaniu do +10 jest konkret, choć mogło być lepiej. Sporo też biegam z Zweihanderem +10, ale to już wiegachny kawał żelastwa :)

Opublikowano

Ja biegam w bastard sword+10 i póki co jest moc :<

Będzie w końcu jakiś w miarę oryginalnie/świeżo wyglądający boss? Póki co mam deja vu z jedynki, był już klon Sifa (Szczurek), Nito (Rotten), Quelaag (Najkka) i na upartego Artoriasa (Pursuer). Gierka dalej miodna, ale jednak son i am dissapoint małe ; (

Opublikowano

Będzie w końcu jakiś w miarę oryginalnie/świeżo wyglądający boss? Póki co mam deja vu z jedynki, był już klon Sifa (Szczurek), Nito (Rotten), Quelaag (Najkka) i na upartego Artoriasa (Pursuer). Gierka dalej miodna, ale jednak son i am dissapoint małe ; (

To jest właśnie główny problem dwójki, że nie za wiele oryginalnych będzie :)

Jak to jest z tymi najazdami. Kazdy moze mnie najechac? Mozna sie jakos bronic?

Możesz spalić Human effigy w ognisku, żeby zablokować inwazje na jakiś czas w danej lokacji, możesz grać w trybie Offline, możesz wyciągać kabel podczas najazdu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Z tym wyciąganiem kabla to lepiej uważać. Po iluś tam razach dostaje się "bana" na daną postać i nie można grać z innymi. Można to odwrócić używając Bone of Order ale dostaje się tylko jedną sztukę tego przedmiotu.

Można się jeszcze bronić używając Seed of a Tree of Giants - wtedy przeciwnicy atakują także invaderów.

Edytowane przez DaN3000
Opublikowano

no i chyba też nie można najeżdżać trupa? tzn tylko jak sie gra jako żywy można spotkaść gościa, przynajmniej tak było w DS1, dlatego ja zawsze biegam jako hollow, a jak czasem musze sie ożywić żeby ulepszyć ognisko to odłączam kabel do czasu nastepnego zgonu :P

Opublikowano

Można najeżdżać każdego, także gdy jest hollow. Bycie człowiekiem nie jest potrzebne to ulepszania ognisk a głównie do tego, żeby móc wzywać inne phantomy.

• Plusik 1
Opublikowano

Piszecie, ze Claymore i Bastard Sword sa dobre... Ciekawym jak zostaly te nazwy przetlumaczone na jezyk polski, bo polska wersje wlasnie ogrywam :)  Drangleic Sword tez mam, ale za wolny jest moim zdaniem. Mam tez miecz Grzesznicy (Lost Sinner), ktory wykulem u kowala za jej dusze, ale jestem rozczarowany. Strasznie woooolno bije i ma slaby movement :(  Zweihandera nawet nie rozwazam, bo moja postacia to nawet nie wiem czy go udzwigne :P

Opublikowano (edytowane)

ale jednak son i am dissapoint małe ; (

Że co? Zostań może przy polskim, OK? :)

No+credit+to+SharpWriter+_ddd476cfcbafe6

lrn2internet fggt ; /

a tego, właśnie wszedłem do drangleic castle, dużo do końca? Bo jutro (pipi)m na szkolenie na 4 miesiące i nie wiem czy się sprężać D:

Edytowane przez alienator
Opublikowano

Piszecie, ze Claymore i Bastard Sword sa dobre... Ciekawym jak zostaly te nazwy przetlumaczone na jezyk polski

Jeżeli chodzi o Claymore to została oryginalna nazwa. A Bastard Sword dostał nazwę Miecz Półtoraręczny.

Opublikowano

dlatego nigdy nie gram po polsku, zabawa z porównywaniem nazw z oryginału i informacji na wiki do jakichś polskich nazw to dorabianie sobie niepotrzebnej "zabawy"

• Plusik 1
Opublikowano

Ale na Dark Wiki Souls jest tłumaczone na pol - z tym że tam wiadomo nie ma wszystkich informacji jakie byśmy szukali - no jak ktoś bez przerwy chce coś szukać na wiki to gra po ang, z kolei jak ktos od czasu do czasu, to myśle że nie zaboli go wykombinować chwilke na google co jest czym.