Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmierdzi map packami na kilometr, a teleporty z każdego ogniska tylko ułatwiają takie rozwiązanie - wszędzie można dorzucić jakąś krainę bo i tak świat w DSII nie jest spójny.

OK, ale dość narzekania (przynajmniej na chwilę:)), bo pytanie mam - czy te mobki (sztuk sześć, dwa razy ten sam zestaw po trzech, żółw z maczugami, mały turban-piromanta i duch) po  drodze do Daklurkera skończą się respić, jeśli ubiję ich odpowiednią ilość razy? Bo nie ukrywam, że "trochę" mi przeszkadzają :)

Opublikowano

Eh, Bandai-Namco coraz bardziej traci w moich oczach. Dark Souls 1 dzień przed premierą DSII to był najlepszy moment dla serii. Wszyscy się cieszyli, że taka seria jest tak popularna i lada dzień miała mieć premierę kolejna świetna część, a Bandai-Namco zrobiło wszystko za co gracze nienawidzą dużych wydawców, a za brak tego kochali FromSoftware.

naprawiłem.

i nie oceniajcie jeszcze rzeczy, o których nic nie wiadomo. Może będą to mięsiste dodatki.

Opublikowano (edytowane)

@Wredny
Tak,przestaja sie respic po jakims czasie.Z drog do darklurkera to bym jednak polecal bonfire "under drangleic castle"

PS-dzieki Yano

Edytowane przez Neo3016
  • Plusik 1
Opublikowano

jak można zrobić turniej w DS2? technicznie pytam - jak można sprawić żeby konkurenci zgłaszający się na turniej trafili na siebie akurat w grze? w dodatku pewnie w konkretnej kolejności itp

Opublikowano (edytowane)

Tak samo jak było w DeS, DkS1 czy chociażby w fight clubach. Jest host, który wzywa do siebie ludzi z białych/czerwonych znaków i oni walczą ze sobą. Akurat z wzywaniem nie ma większych problemów w DkS2 jako, że odbywa się to przez serwer. Trzeba tylko mieć podobne soul memory i wszyscy muszą być na ng lub ng+, ponieważ nie można mieszać tych dwóch przejść.

Edytowane przez DaN3000
Opublikowano (edytowane)

aha to spoko, nie wpadłem na to

no ja tam i tak unikam pvp wiec to nie dla mnie  ;p

chyba miałem 3 spotkania pvp (oczywiscie przypadkowe) z czego jedno wygrałem. ostatnio farmiłem krasnoludy w doors of pharos i biegałem w szmatach więźnia, zapomniałem że tam działa covenant szczura, no i niespecjalnie miałem szane na cokolwiek , stojąc w wodzie praktycznie bez zbroi

kurfa własnie odpalałem gre i okazało sie że zapisałem poprzednio stojąc przy babce levelującej w mejula, i biorąc pada do ręki przypadkiem nacisnąłem guzik i za(pipi)alem ją buzdyganem w łeb:p na szczęście nie śmiertelnie, odrazu wyszedłem z gry na wszelki wypadek, mam nadzieje ze nie bedzie w(pipi)iona :/

Edytowane przez Yano
Opublikowano

czy te mobki (sztuk sześć, dwa razy ten sam zestaw po trzech, żółw z maczugami, mały turban-piromanta i duch) po  drodze do Daklurkera skończą się respić, jeśli ubiję ich odpowiednią ilość razy? Bo nie ukrywam, że "trochę" mi przeszkadzają

Moby w Dark Chasm dropią Bonfire Ascetic. Naprawde warto to wykorzystać po to by później przy ich pomocy banalnie farmić Petrified Dragon Bone potrzebne do upgradu broni z dusz bosów. 

Gość mate5
Opublikowano

Eh, Bandai-Namco coraz bardziej traci w moich oczach. Dark Souls 1 dzień przed premierą DSII to był najlepszy moment dla serii. Wszyscy się cieszyli, że taka seria jest tak popularna i lada dzień miała mieć premierę kolejna świetna część, a Bandai-Namco zrobiło wszystko za co gracze nienawidzą dużych wydawców, a za brak tego kochali FromSoftware.

naprawiłem.

i nie oceniajcie jeszcze rzeczy, o których nic nie wiadomo. Może będą to mięsiste dodatki.

Mowilbys inaczej gdybys zagral w DSII.

Opublikowano

Czarny jar. Zagajnik łowców. Za(pipi)e bobrzych napletów... naprawde nie kumam jak mozna w to grac po polsku. Przeciez nawet jak ktos slabo zna angielski to tutaj wiele nie straci. Ani fabuly ani nic innego. A przynajmniej uniknie tych "swojskich" nazw

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Po prostu wydaje nam sie, że anglojęzyczne nazwy brzmią poważniej, ale weź to sobie w głowie przetłumacz i efekt będzie podobny. Dla mnie, jeszcze przed premierą DkS2, oczywiste było, że bede czytał inne fora, wiki i godzinami grzebał w mugenie (jesli w ogóle powstanie...) wiec jezyk od początku ustawiłem na eng, ale dla kogoś kto po prostu chce sobie pograć, język polski to duże ułatwienie. Cieszmy sie, że mamy wybór.

Opublikowano

Z angielskim jestem za pan brat. Gra uruchomila mi sie po polsku i nawet nie chcialo mi sie zmieniac, bo wg mnie, tlumaczenie jest przyzwoite. Bardziej imo wkurzajace jest jak czytam tutaj slang i spolszczone angielskie nazwy, to jest imo slabe. Ale mam to w d.upie zeby nie bylo. Z olbrzymami juz obczailem ze trucizna ich robi, niemniej dzieki. Teraz jestem w (uwaga) smoczym gniezdzie. Mila odmiana po tych jaskiniach.

Opublikowano

Bardziej imo wkurzajace jest jak czytam tutaj slang i spolszczone angielskie nazwy, to jest imo slabe. 

Slang jest zwyczajnie... "branżowy" :) i zależy od stopnia zaangażowania i liczby godzin z grą spędząnych.

Opublikowano (edytowane)

No ale wchodzisz do jakiejś lokacji i pojawia sie wielki napis "Bełchatów" ..

Oooooo, Bełchatów to bym z mobków wyczyścił do cna, żeby się nie respili ^_^

Edytowane przez mugen
  • Plusik 3
Opublikowano

No ale wchodzisz do jakiejś lokacji i pojawia sie wielki napis "Bełchatów" ..

Oooooo, Bełchatów to bym z mobków wyczyścił do cna, żeby się nie respili ^_^

Spędzałem tam kiedyś wakacje u "przyszywanej" ciotki - spoko miejscówka, jak na taką "dziurę".

Ale komentarz mnie rozwalił - wyplułem obiad na ekran laptopa :)

Jak tylko zrespią mi się plusiki to jeden masz ode mnie :)

Opublikowano

@Wredny

Tak,przestaja sie respic po jakims czasie.Z drog do darklurkera to bym jednak polecal bonfire "under drangleic castle"

Dzięki:)

Pisząc "droga do niego" miałem na myśli bezpośredni dungeon z tym podwójnym zestawem trzech przeszkadzajek, nie "skąd w Black Gulch najlepiej się tam udać" :) Zresztą wolę ognisko w Hidden Chamber (jaskinia tuż przy wejściu na Rottena) - jest dużo bliżej.