El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Dziekuje dam ci extra urodzinowego + !! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 (edytowane) dzięki, w takim razie dodam że jeśli nasycisz broń to może ona zyskać lub pogorszyć scaling, np nasycenie ogniem zaczyna scalować ogniowy dmg z twoją ogniową statystyką (która zależy od int) a nasycenie błyskawicami scaluje sie z błyskawicami (zależnymi od faith) itp, zarazem nasycone bronie najczęściej pogarszają literki skalowania jakie pierwotnie miały. ale to ci sie przyda dopiero w pozniejszej grze Edytowane 21 lipca 2014 przez Yano Cytuj
django 549 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Hajp na DLC powoli mi spada do zera. Troche info o bosach: It's literally a piece of shit. One of the boss fights consists of fighting Havel AGAIN (now with a different name) and 2 random goons. Then the last boss fight is Nashandra AGAIN (now named Elana) She's got the same attack pattern as Nash but can summon random bosses (a przynajmniej widziano jak summonowala Veltstada) Boss o nazwie Sinh. Oczywiscie mały smok, attack pattern to praktycznie Kalameet tylko, ze o wolniejszych ruchach Jak mozna byc tak leniwym? Chyba przeczekam i kupie wszystkie DLC na wyprzedazy bo nie zamierzam 'nagradzac' From placac za takie (pipi) pelnej ceny. Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 I to w cenie pudelkowego dark soul 2. Olac. Przechodze i sprzedaje. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 A-ale na pewno będzie przynajmniej trudne! Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Po dwóch tygodniach znerfują 1 Cytuj
ornit 2 990 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Ja tu widzę pole do popisu dla great resonant souls Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 ja tu widze pole do popisu dla rage quit, 3 kolesi jednocześnie, kurna masakra... Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Smutne to w chu.j. :C Boss polegający na tym, że dali fikuśne imiona trzem npc, których nawet zbroje wzięli z recyklingu. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Nawet nie wiedzialem ze tak mozna parowac jestem nedzny w te gre Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Przypominam że kretyni z From Software w ostatnim patchu przywrócili (spatchowane w 1.06) zwiększone parry frames Monastery Scimitara Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 no nie wiem jak wy, być może jesteście zbyt zajęci pierdzieleniem smutów, ale ja dziś zakupiłem zdrapke 200zł na psn i jutro kupuje season pass do DS2 może i recycling bossów jest wkurzający, może gra ma bugi, ale kurfa porównajcie sobie to do 80% współczesnych gier! nadal niebo a ziemia! nie dość że trudna to daje zabawy na minimum 50h (osobiscie nabiłem póki co ok 80h) , więc nie żal wydać mi na nią 180zł + 104zł na dlc (jasne wolał bym całość mieć w pudełku ale niestety wszyscy dziś doją graczy) i tak te niecałe 300zł da mi znacznie więcej zabawy niż masa współczesnych gier na które sie wyrzuca 200zł a po 8 godzinach wyrzuca się samą gre i nie chce wyjść na miłośnika dlc, też mnie to wkurza, ale seria DS nawet dojąc kase z dlc i tak stoi znacznie wyżej niż masa współczesnych gier które dają kilka godzin zabawy a potem każą sobie płacić nawet 250zł za dlc podobnie mam z monster hunterem, on akurat nie miał nigdy płatnego DLC (za to miał sporo darmowego), ale każda osłona tej serii dawałą mi 200-300h zabawy, i z radością zapłace twórcom za tak świetną gre. nawet jak by kosztowała 500zł to mam zabawy na rok, gdzie w innych grach za 200zł kupuje się zabawe na 2 wieczory Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 ja dziś zakupiłem zdrapke 200zł na psn i jutro kupuje season pass do DS2 No i właśnie to jest problemem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 (edytowane) wole to niż 5x dlc do CODa za 55zł/szt i każde z 4 mapkami serio DS i tak daje więcej zabawy będąc w tej samej cenie co inne gówna które mają 8h gameplauy Edytowane 22 lipca 2014 przez Yano Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 wole to niż 5x dlc do CODa za 55zł/szt i każde z 4 mapkami serio DS i tak daje więcej zabawy będąc w tej samej cenie co inne gówna które mają 8h gameplauy Nigdy nie zrozumiem tego argumenty, a ludzie go dość często stosują. - A jest chu.jowe - To prawda, ale B jest bardziej chu.jowe W jaki sposób, to że coś jest gorsze usprawiedliwia chu.jowość tego "A"? From leci w (pipi).a z fanami, przez lata ich gierki miały wąskie grono zapaleńców, później Demon's Souls stał się popularny i tacy jak ja dowiedzieli się o i grach, potem stali się jeszcze bardziej popularni i stwierdzili, że ok jest stosować s(pipi)ysyńskie zagrywki i tworzyć "bossów", ktorzy są niczym innym jak offline'owym gankiem. Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 (edytowane) U mnie ds2 - 200h. Na chu.jowa gre nie poświeciłbym procenta z tego czasu. Inna sprawa, że z dlc do ds1 sporo czekałem i tutaj tym bardziej poczekam. Jak się okaże że nie jest to nic wartego uwagi (krótkie, nudne lokacje, nudni wrogowie) to się nie kupi i tyle. Póki co hajpu nie ma. Edytowane 22 lipca 2014 przez CheeseOfTheDay Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 tak jak mowi cheese - może i DS2 jest słabsze względem DeS i DS1 w oczach jakichś uber fanbojów, ale DS2 to nadal gierka 100 razy lepsza od 99% gier tej generacji. ja w żadnym razie nie uważam jej za (pipi)ową. dała mi już 8 razy więcej zabawy niż większość współczesnych gier, dlatego jestem w stanie dopłacić im troche grosza Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 wole to niż 5x dlc do CODa za 55zł/szt i każde z 4 mapkami Bardzo zły przykład. Ja Np CoD-a uwielbiam i średnio kupuję 2-3 zestawy map na daną część. Jeśli potem na każdym z dodatkowych zestawów map spędzam circa about 20 h to co...za 55 zydli się nie opłaca?! Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 (edytowane) Yano nie wziął też pod uwagę tego, że mimo że podstawka starcza na setki godzin gry, to to dlc trwa około trzy godziny :+) a że bossowie to nieciekawe rehashe niepewne jest jego replayability (coś, co np. w dlc do das1 było wysokie ze względu na to, że każdy boss tam był naprawdę bardzo dobry). Edytowane 23 lipca 2014 przez Qjon Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Turniej w Dark Souls 2 (PS3) Termin 26-7-14 Sobota Start ok 20 czasu PL Turniej w Dark Souls 2 (PS3) Chętni wpisywać nicki. Turniej w ten lub kolejny weekend. Termin 26-7-14 Sobota Start ok 20 czasu PL Mordeks strimu? Arena: ognisko przed pająkiem - Chapel Threshold NG+ SM ponad:12 SL:150 Walka Red vs Red Hostuje streamer Walka rozpoczyna się po ukłonie Gramy BEZ BUFFÓW Nie leczymyn się( magia też zakazana) Oszustwo z SL skończy się banem z grupy i forum Ziółka i bomki dostępne Łuki tym razem zakazane( nie będziemy się nimi dobijać)- chyba, że wolicie inaczej Magia, cuda, hexy i puto dostępne(oprócz tych leczących) Monastery Scimitar zakazany bo parruje sam:P Chaos Blade zakazany(po pathu jest OP) Myslałem nad Coseplay Tournament ale nie wiem czy wypali. Macie propozycje lub pytania- pisać. www.dark-souls.pl/index.php?file=Forum&page=viewtopic&forum_id=26&thread_id=974&p=1 Strona e-znajomego, możliwe, że będą nagrody Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 to to dlc trwa około trzy godziny 3h za ok 33zł (przy seson passie) to i tak nie tak źle, bywają dlc za 50zł trwające 40 minut w dodatku trzeba też doliczyc ze oprocz samych lokacji dlc da też nowe bronie i czary do wykorzystania ogolnei w grze, wiec nie jest tak że wejdziesz do lokacji dlc zrobisz i koniec, można z niego "wynieść" przedmioty przydatne w całej grze Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 (edytowane) Ja to wiem i sam mam zamiar przekazać ciężko zarobione pieniądze tym partaczom, którzy patche zaczynają wydawać w jakości duetu EA/DICE, ale jestem też w stanie zrozumieć hejt na dlc do tej gry. //EDIT: Pograłem trochę w DLC - o ile level design jest w miarę ok, tak rozmieszczenie przeciwników to pokaz totalnego lenistwa i raka drążącego drugą część Darków (czyli na(pipi)ać oponentów na małą przestrzeń i niech gracz się męczy). Hej, nie chce nam się wymyślać nowego bossa, a że już dwóch zrehashowaliśmy, to co wstawimy? Ej, mam pomysł - zróbmy bossa ganksquad! Ekipa Full Havel + Dual scimitar + rapier/greatbow na pewno będzie fajną odskocznią od tych wszystkich humanoidalnych bossów z podstawki, co? Co? Nie? Naprawdę ta trójka to najgorszy pomysł na bossa chyba w całej serii, była megafrustrująca dla pure melee builda (na dodatek robię DLC na NG+), bo nie dość, że mają więce HP niż miałby ludzki oponent, to jeszcze oczywiście poisu mają jakieś kosmiczne ilości - walę z 2HR1 BKH i nie jestem w stanie zastunować jakiegoś faggota w ubranku machającego rapierkiem? Naprawdę, dziękuję za to wspaniałe doświadczenie From, dziękuję ze daliście mi możliwość respecowania mojej postaci i brejndedowego zarzygania tej trójki magicznymi strzałeczkami. No fun allowed. Edytowane 23 lipca 2014 przez Qjon Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 (edytowane) marudni jesteście ;p ja przed chwila wrocilem do domu, kupilem seson pasa, sciagam dlc, patrze 100kb, czyżby dlc było już na plycie? no ch** z tym przynajmniej odrazu pogram, odpalam gre i patrze patch 600mb .... grrr w sumie ściągneło sie w trakcie pisania tego posta Edytowane 23 lipca 2014 przez Yano Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Też wracam do DS2 W sam raz na letni wieczór beta destiny i inne giereczki mogą się schować Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 pograłem z godzine, dotarłem dopiero do 2 ogniska pierwszej lokacji (swoją drogą nieźle ukryte, znalazłem je tylko dlatego że przeszukuje każdy kąt) jak narazie jest fajnie , podoba mi sie nowa lokacja, fajne ma te mechanizmy, w sumie więcej takich akcji by sie przydało w całej grze. w pierwszej chwili nie wiedziałem o co chodzi, jakieś słupki, nie da się na nie kliknąć, dopiero przy którymś była wiadomość od gracza żeby sprobować ataku fajnie też że można je podnosić i opuszczać atakując ponownie (btw nie wiem czy tak jest zawsze ale chyba pierwszy mechanizm przy którym siedziało 2 ziomków uderzył ich w trakcie podnoszenia i zabrał 90% życia, wiec jeśli to dziala zawsze to ciekawa metoda żeby ułatwić sobie zabijanie) w dodatku z tego co widze pojawiły się nowe przedmioty, nie tylko bronie ale też pierścienie i jakiś item który po zjedzeniu czasowo podnosi siłe, ciekawa sprawa, jak narazie nie żałuje wydanej kasy, a to dopiero początek dlc, myśle że przy mojej prędkości zwiedzania to ponad 4h zajmie mi jego przejście Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi