Kazub 4 585 Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 nie wiedziałem jak nazwać kija z halabardy. z "tępieniem" chodziło mi o psucie broni. Cytuj
[InSaNe] 2 505 Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 Sam platynowałem Bloodobrne i pewnie tam nawet teraz nie ma problemu, by przechodzić grę w kooperacji, a jak jest teraz jeśli chodzi o DS II? W sumie nadaje to nowy wymiar tej grze, chętnie bym spróbował. Nie ma teraz problemów ze znalezieniem chętnych do gry? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 A jaką broń używać na początku i którą ulepszać, by się łatwo grało? Biegam z morgenszternem (190). niech was nie skusi pursuer polecany przez kanabisa. Dlaczego? Napewno lepszy od halabardy Nie zebym sie kłocił ze lepszy od tego ultra sworda ze skalowaniem S bo nie, ale to bardzo dobra bron. Lepsza imo od BK Great sword napewno Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 w pursuera trzeba wyebać punkty w dex do wymagań, jest nieco krótszy i potrzebuje kostek do upgreadu Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 (edytowane) walczyłem z gromadą szczurów co między nimi jest szczurowy boss, zginąłem i od razu pasek życia do połowy. To jakaś klątwa czy śmierć od nich tak się kończy? Nie ginąłem wcześniej tyle razy żeby mi aż do połowy spadło. Człowieczeństwo załatwi sprawę czy trzeba jakąś odtrutkę? Sprawdziłbym, ale nie mam kukiełek. Tej handlarce w Majuli odnawiają się itemy? kukiełki jej się pokończyły ku.rwa mać. szczura zabiłem i z połową hp żeby nie było Edytowane 17 grudnia 2015 przez D.B. Cooper Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 (edytowane) Ja natomiast już dalej, tzn, gdzie indziej. Po pokonaniu kilku bossów trafiłem do rynsztoka i ginę jak głup...ehh. Mam dość tej halabardy i faktycznie chyba muszę się zaopatrzyć w wielki miecz, albo wielki miecz prześladowcy. Problem w tym, że ten pierwszy powinienem mieć na stanie, ale go nie mam. Coś mi świta, że sprzedałem temu handlarzowi Galvanowi, tylko, że jak wracam do drugiej lokacji, w której ów był Harvest Valley to go już nie ma. Czy mogę go zdobyć w jakiś inny sposób? Zdobyć, kupić, znaleźć, ect.? Edytowane 17 grudnia 2015 przez Epitaph Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 też tam dziś dotarłem, ale było brzydko buro i ponuro, więc nie wchodziłem. Zresztą z połową życia to ja sobie mogę pochodzić. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 też tam dziś dotarłem, ale było brzydko buro i ponuro, więc nie wchodziłem. Zresztą z połową życia to ja sobie mogę pochodzić. nie masz pierścienia co daje więcej życia jak jesteś martwy ? mi jakoś łatwo idzie w tej części i jestem już pod koniec gry. Bossowie są bardzo łatwi nawet jak nikogo nie przyzwamy, a do niektórych to nawet można 2 npc przyzwać xD cały czas biegałem z claymore +10 a dzisiaj zrobiłem sobie tego greatsworda co kazub polecał no i kosi:) Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 dobra dorwałem kukłę i jest dobrze, a pierścienie chyba nie mam. Wymieniłem duszę na miecz prześladowcy, ale póki co biegać sprintem z nim nie mogę, więc odpuszczam. Skąd wziąć tego greatsworda? Halabardą nie gra się źle, jednak swordem w jedynce lepiej mi się grało. co się stanie jak wrzucę żar ascezy do ogniska? Chyba, że coś innego można z tym zrobić Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 Przywrócisz bossa i mapa bedzie o jedno ng większa - przykładowo masz ng to będziesz miał na tej mapie ng+ Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 nigdy nie użyję tego przedmiotu. jutro ruszam do Zagajnika Myśliwych. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 17 grudnia 2015 Opublikowano 17 grudnia 2015 Czasami warto dla jakiejś broni która jest dostępna w ng+ Cytuj
shinian 635 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Tej handlarce w Majuli odnawiają się itemy? kukiełki jej się pokończyły ku.rwa mać. Kukielki odnajwiaja sie sprzedawcom w kolejnym New Game. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Co do (pipi) W scholar też jest ten problem z durability ? Macham old whipem chwilke i już broń do kosza niczym plastusiowy mieczyk z zabawkowego ? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 (edytowane) nigdy nie użyję tego przedmiotu. jutro ruszam do Zagajnika Myśliwych. Błąd, przeciwnicy sa tylko troche mocniejsi w danym rejonie ogniska, boss tez. Warto uzyc np przy pierwszym bossie, nie jest trudny pokonujesz typa i dostajesz w chu.j dusz. dobra dorwałem kukłę i jest dobrze, a pierścienie chyba nie mam. Wymieniłem duszę na miecz prześladowcy, ale póki co biegać sprintem z nim nie mogę, więc odpuszczam. Skąd wziąć tego greatsworda? Halabardą nie gra się źle, jednak swordem w jedynce lepiej mi się grało. Przeciez ten greatsword od kazuba jest jeszcze cięższy od miecza przesladowcy wiec biegac bedziesz jeszcze wolniej. Podbijaj statystyki zeby miec wiekszy udzwig w takim razie. Edytowane 18 grudnia 2015 przez kanabis Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 nigdy nie użyję tego przedmiotu. jutro ruszam do Zagajnika Myśliwych. Błąd, przeciwnicy sa tylko troche mocniejsi w danym rejonie ogniska, boss tez. Warto uzyc np przy pierwszym bossie, nie jest trudny pokonujesz typa i dostajesz w chu.j dusz. dobra dorwałem kukłę i jest dobrze, a pierścienie chyba nie mam. Wymieniłem duszę na miecz prześladowcy, ale póki co biegać sprintem z nim nie mogę, więc odpuszczam. Skąd wziąć tego greatsworda? Halabardą nie gra się źle, jednak swordem w jedynce lepiej mi się grało. Przeciez ten greatsword od kazuba jest jeszcze cięższy od miecza przesladowcy wiec biegac bedziesz jeszcze wolniej. Podbijaj statystyki zeby miec wiekszy udzwig w takim razie. no jak dużo dusz to trzeba było tak od razu. Jutro zaatakuję tego w Knieji upadłych olbrzymów i może jeszcze kogoś bo mam opcje kupić żar ascezy u dupeczki w dolinie żniw. to ch.uj latam dalej z halabardą. Dziś się dowiedziałem, że można 4 pierścionki zakładać a nie 2 jak w jedynce, a to ci heca Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 (edytowane) Dziś się dowiedziałem, że można 4 pierścionki zakładać a nie 2 jak w jedynce, a to ci heca A wiesz, że teraz można też wyekwipować po 3 narzędzia na rękę, a nie tylko 2 jak w jedynce? A itemów do używania pod kwadratem moża mieć podlinkowane 10, a nie tylko 5? Dark Souls 2, więc wszystkiego po 2x więcej. Ech ci współcześni gracze Edytowane 18 grudnia 2015 przez Qjon Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Czasem przy NG++++ ileś tam, w Madżuli nie odblokowywał się ten zajo set motyla? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 nigdy nie użyję tego przedmiotu. jutro ruszam do Zagajnika Myśliwych. Błąd, przeciwnicy sa tylko troche mocniejsi w danym rejonie ogniska, boss tez. Warto uzyc np przy pierwszym bossie, nie jest trudny pokonujesz typa i dostajesz w chu.j dusz. dobra dorwałem kukłę i jest dobrze, a pierścienie chyba nie mam. Wymieniłem duszę na miecz prześladowcy, ale póki co biegać sprintem z nim nie mogę, więc odpuszczam. Skąd wziąć tego greatsworda? Halabardą nie gra się źle, jednak swordem w jedynce lepiej mi się grało. Przeciez ten greatsword od kazuba jest jeszcze cięższy od miecza przesladowcy wiec biegac bedziesz jeszcze wolniej. Podbijaj statystyki zeby miec wiekszy udzwig w takim razie. no jak dużo dusz to trzeba było tak od razu. Jutro zaatakuję tego w Knieji upadłych olbrzymów i może jeszcze kogoś bo mam opcje kupić żar ascezy u dupeczki w dolinie żniw. to ch.uj latam dalej z halabardą. Dziś się dowiedziałem, że można 4 pierścionki zakładać a nie 2 jak w jedynce, a to ci heca No o to chodzi, zar ascezy jest swietny na poczatku, bo niektorzy bossowie to lamusy a ilosc dusz ktore za nich dostajesz jest naprawde miodna do rozwijania postaci. Jak juz dojdziesz to polecam tez tak zrobic z Przegniłym. Tez lama niezła a dostajesz miliardy dusz i w dodatku dwie dusze bossów ktore tez mozesz uzyc i dostaniesz w cholere dusz. Ja zmienilem halabarde na wielki miecz dopiero na koniec gry, wczesniej to bez sensu IMO. Halabarda jest lekka i szybka no i ma niezly dmg. Ładuj w str i dex do 40 a potem w udzwig i jak juz bedziesz mógł spokojnie biegac z mieczem przesladowcy albo greatswordem wtedy na niego zmien halabarde. 1 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 Pytanko - jeżeli jestem powiedzmy w convenancie dziedzice słońca, awansuję na 1+ lvl tego convenantu, później wstąpię do innego, powrócę do starego to resetuje mi rank? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 Nie, mozesz zamieniać ile chcesz. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 (edytowane) chciwy demon zniszczony, jak na razie jeden z łatwiejszych bossów. Zagubiona królowa też nie sprawiła problemów, oczywiście jak spaliłem młyn, dobrze, że są te podpowiedzi przez innych graczy bo w życiu bym się nie domyślił. Teraz jestem w żelaznej warowni, fajna lokacja i chyba mam już walkę z bossem przed sobą, ale wieczorem zaatakuję. Znalazłem tam miecz czarnego rycerza, też dzięki podpowiedzi. Wydaję się solidną bronią tylko żeby nią władać muszę podnieść wiarę z 5 do 12 punktów i inteligencje z 5 do 8. od ch.uja dusz na tym etapie. Wiem, że mogę przenieść punkty tylko pytanie czy warto? Zdobyłem kolejny duży odłamek tytanitu i halabardę mógłbym zrobić +6 i w sumie nie wiem co robić. po spaleniu żaru ascezy w ognisku pokonałem ostatniego olbrzyma i prześladowcę, gdzie teraz opłaca się go spalić? Edytowane 20 grudnia 2015 przez D.B. Cooper Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Spalaj tam gdzie ci łatwo szło z bossami. Mozesz tez spalic jeszcze raz przy olbrzymie. Jest łatwy, gorzej z przesladowca ale przeciez nie musisz ubijac obu Ja bym na tym etapie gry wybrał halabarde i ją maxował, miecz czarnego ryczerza jest troche przywolny imo. Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 do halabardy potrzebuję dużych tytanitów do miecza czarnego rycerza potrzebny jest migoczący, więc przy maksowaniu gryźć się ze sobą nie będą. Dobrze mieć chociaż dwie bronie gotowe do użycia jakby coś szło nie tak. Ch.uj tam, przeniosę parę punktów, trochę dusz zainwestuję i zobaczymy jak będzie. Przecież jeszcze długa droga przede mną. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Szkoda ze nie ma w dark souls mieczy swietlnych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi