Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może pograj w coś łatwiejszego po prostu skoro sie nie potrafisz dostosowac do minimalnie zmienionych elementow walki w DS2. Co to bedzie jak w BB zagrasz, albo nie daj boże mechanizm walki w DS3 bedzie jeszcze inny minimalnie niz w DS1 i DS2 

Opublikowano

Może po prostu nie umiesz grać? Ostatnio jak grałem to jednym ciągiem bez śmierci zabiłem kilku bossów, w tym np. Old Dragonslayera i byłem ogromnie zdziwiony tak niskim poziomem trudności tych starć jak i walk pomiędzy tymi bossami z mobkami...

Opublikowano

Może pograj w coś łatwiejszego po prostu skoro sie nie potrafisz dostosowac do minimalnie zmienionych elementow walki w DS2. Co to bedzie jak w BB zagrasz, albo nie daj boże mechanizm walki w DS3 bedzie jeszcze inny minimalnie niz w DS1 i DS2 

No najwyraźniej. Niemniej grałem w Bloodborne i tam sterowanie było tip-top, prawie że godlike.

Opublikowano

Old dragon slayer jeden z łatwiejszych bossow. Kilka prostych ruchów jeszcze bardziej prostych do uniknięcia. Lol troche ciezko uwiezyc ze koles naparza sie bez problemu w DS1 z 4 na raz a w niemal identycznym DS2 ma problem z dwoma. Jeszcze jakies hitboxy, prosze cie. Kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. W DS2 względem DS1 są na tyle minimalne zmiany ze powinienes sie w 15 minut dostosowac. Ja przeszedłem 3 razy ds2 i dwa razy ds1. Serio gdyby nie to co piszesz to nawet bym nie wiedział o tym, moze w PvP ale ty grasz PvE

Opublikowano (edytowane)

No sorry, że dostrzegam gorszą kontrolę nad postacią czy hitboxy. Tak, to jest ważne. A że nie mogę się dostosować do pewnych ułomności odsłony, trudno. Może niedługo kliknie.

Zmiany względem DS1, choć małe, są na tyle znaczące, że psują mi odbiór. A to dlatego, że zmiany dotyczą walki, a to jest 90 procent Soulsów.

Albo kto wie, faktycznie dziadzieję i robię się każulem. Niemniej nie sądzę.

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Ja się jeszcze wypowiem, chociaż wiem, że gifaro mnie ignoruje i nie widzi moich postów:

W DkS2 grałem po ponad roku od jednorazowego przejścia DkS1. Skutek? nie miałem żadnego problemu z dostosowaniem się do sterowania, ani tym bardziej do mechanik czy walki. Pomimo długiej przerwy, od razu jak to powiedział figar: "kliknęło". Także również nie mogę ogarnąć jak człowiek grający namiętnie w DkS1 (a takim jesteś) i nie mający żadnego problemu nagle tak straszliwie lami w DkS2... 

Gość mate5
Opublikowano

Nie daj sobie wmowic Figaro, ze sobie "nie radzisz". Sterowanie, system walki i hitboxy sa spier.dolone w tej grze.

Opublikowano

Nie daj sobie wmowic Figaro, ze sobie "nie radzisz". Sterowanie, system walki i hitboxy sa spier.dolone w tej grze.

Jesli ktos pisze ze nie radzi sobie z 2 przeciwnikami, to hmmm jakby to powiedziec, jednak sobie "nie radzi". Jestes nielogiczny.

Opublikowano (edytowane)

No nie radzę sobie z lekką ułomnością systemu walki.

No nie radzisz sobie z lekką ułomnością samego siebie :gayos:

Jezu, w DkS3 rak Jerome przeżarł temat, DkS2 przeżre zaraz rak Figaro :/

Jeden 100% profesjonalista, 1 na wyimaginowanych rankingach, a drugi ciamajda co sobie nie może dać rady bo STEROWANIE JEST MINIMALNIE INNE.. litości...

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Nawet rajos sobie z nią radzi. 

No nie radzę sobie z lekką ułomnością systemu walki.

No nie radzisz sobie z lekką ułomnością samego siebie :gayos:

Pięknie powiedziane Kryspin.

3 razy ogarnąłem ds2 , raz z dlc, ani jednego hitboxa, figaro rozegrał 1/4 gry, juz hitboxów w chu.j, postac nie reaguje na jego polecenia. DS2 2/10. Mocna akcja. 

Opublikowano

Hitboxy :D Nawet nie wiem, co to, a platynę wykręciłem. Trzeba się nauczyć grać, tarcza i dobre nią operowanie to podstawa. Po Bloodborne miałem inny styl grania i jak te 3 szkielety dały mi w kość, że myślałem, że wywalę grę, poczytałem trochę poradnik na pssite, poćwiczyłem na mobkach i szedłem jak przecinak. To jest gra dla cierpliwych.

Opublikowano

Hitboxy :D Nawet nie wiem, co to, a platynę wykręciłem. 

lol

Opublikowano

O grubo Figaro może po prostu spróbuj inną postacią jak ci tą nie idzie :D Czym ty tam grasz że tak ci źle.

Znam jednego ziomka, który zaczął przygodę z Soulsami od dwójki i nie poradził sobie nawet z Things Betwixt po prostu odłożył grę i stwierdził że usiądzie do niej kiedyś jak będzie miał cierpliwość. 

Opublikowano

Dobra, ale już zejdźcie z chłopaka, to nie jego wina ze grać nie umie :dunno: tzn jego, ale wiecie o co chodzi :kaz: Wytłumaczcie mu najdokładniej jak potraficie jak grać w DkS2 to może ogarnie :potter: 

Opublikowano

Tak, tak, hitboxy poprawione, Kazub, najpierw twoje gadanie o ME3, teraz to, a kiedyś myślałem, żeś rozumny gracz :gayos:

O grubo Figaro może po prostu spróbuj inną postacią jak ci tą nie idzie :D Czym ty tam grasz że tak ci źle.

Już nie przesadzajmy, prawie każdego bossa do tej pory położyłem za pierwszym razem, teraz ten Dragonslayer mnie zirytował, ale tylko ze 2-3 razy go konfrontowałem. 

Ze zwykłymi przeciwnikami też mam zero problemów. Dopiero gdy wchodzę do małej lokacji, a tam gangbang 3 mobków naraz, wtedy na wierzch wychodzi problem ze sterowaniem i problemy z kontrolą. Ta sama sytuacja w Dks 1/DeS i nie miałbym żadnych problemów z nimi. 

Opublikowano (edytowane)

Uff, ale żem dziś pograł. Zacząłem koło 20tej, a właśnie kończę bo powoli ślipia mi się zamykają. Wrażenia z gry trochę mi się poprawiły. Bardzo podoba mi się Majula i jej sekrety. Eksploracja domu (w którym w piwnicy było zombie) okazało się mega klimatyczne. 

A gra w sumie nie wydaję się jednak trudna. Poprzednie części sprawiały więcej problemów. Teraz napotkałem się na tych dachowych gargulców i oni chyba przyniosą mi trochę wkurzenia, ale chyba dam radę. 

Ogólnie świetna giera, żadna seria nie potrafi przykuć mnie do TV na kilka godzin bez przerwy oprócz Soulsów :P

edit i jednak zdecydowałem się nie być lamer i kontynuuję swą tradycję nieużywania NPCów i innych pomagaczy. Nie mogę splamić swego honoru, hababa.

Edytowane przez Figaro