Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Rayos bo jak widze ja czy inni garcze pvp taki set z bronia to pojawia sie usmiech na twarzach i w 99% jest to noob. Zobacz na to polaczenie jak wyglada, to jak bys zalozyl sandaly czy klapki i do tego skarpety (pipi)ie mnie pvp Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Rozumiem. Jednak postac ma wygladac i byc klimatyczna imo, a nie jak parodia nooba. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Odezwał się gościu w tiszircie z czarną madonną 5 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 (edytowane) laboga, nie wiem jak mi ten kretyn bonhart czy jak mu tam przezyl walke z tym gigantem bossem poszperalem potem troche po innych drzewach i trafilem na 2 inne wspomnienia, goty, spotkalem znowu kolesia i dal mi swoj stuff w drugim wspomnieniu jakis koles dal mi helm i tez trofeum wpadlo generalnie duzo ciezej sie w tej czesci zgubic, jak w DkS sie co chwila gubilem, tak tu praktycznie ciagle wiem mneij wiecej gdzie isc Edytowane 6 kwietnia 2016 przez Rayos Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 (edytowane) DONE final boss padł za 1 razem, choć nie powiem, jak miał połowe HP, ja bez kukiełek i z dwoma estusami, to miałem stan przedzawałowy, ale na szczęscie nie okazał się jakoś bardzo trudny. Jestem gotów na DkS3 Teraz jeszcze tylko poczytać o LORE bo czuję, że jest jeszcze bogatsze niż w jedynce i mnie milion rzeczy ominęło zapomniałbym! jeszcze trzeba dokończyć ng++ w Lords of the Fallen Edytowane 6 kwietnia 2016 przez Rayos Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Sam rozwaliłeś tą serie bossów czy wcześniej już tam wchodziłeś ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 (edytowane) Sam rozwaliłeś tą serie bossów czy wcześniej już tam wchodziłeś ? ktora serie? mowisz o straznikach tronu + final? nope, za pierwszym razem tam wpadlem i pokonalem trio, ale z drobna pomoca 2 summonow jak widze summony NPCow to korzystam (pewnie dlatego wpadly mi te trofea za przedmioty, bo teraz już sprawdzam sobie wiki i inne pierdoły) Szkoda tylko, że prawie padli na strażnikach i przy final padli po ciosie nawet nie dotykając bossa. Podszedłem na próbę do Vendricka, zjechałem mu z 10% hp, zaczął mnie atakować, padłem po 2 ciosach, git gud. Te dusze gigantów mam zjesc, czy co z nimi zrobić? PS a co, miałem nie korzystać z pomocy NPCów? Edytowane 6 kwietnia 2016 przez Rayos Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 tylko wstrętne każule używają summonów... Tfu. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 summonów innych graczy jeszcze zrozumiem, bo sam z nich nie korzystam, ale npców? skoro robi to ze mnie causala, to trudno, I regret nothing, przynajmniej trofiki powpadały a z tego co już poczytałem, to nie wiem jakim cudem mi się udało zebrać wszystkie trofea związane z npc bez poradnika xD Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Jakim cudem nie masz compatibility pack 4 ? Nie walczyłeś z Aldią ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 A co to to compatibility pack? Żeby z nim/nią walczyć musiałbym zabić vendricka przed final bossem, tak mówi wiki. Pamiętaj, że ja gram w podstawowe dks2 na ps3. nie scholarsy z dlc, może to coś robi? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 A rzeczywiście zawsze łotra jednego zabijałem dlatego się ździwiłem teraz. Compatibility pack 4 wprowadza Aldie, drugie zakończenie i pare poprawek. Nie martw się nawet wer PS3 musi to mieć Możesz to odrobić na NG+ . Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 A rzeczywiście zawsze łotra jednego zabijałem dlatego się ździwiłem teraz. Compatibility pack 4 wprowadza Aldie, drugie zakończenie i pare poprawek. Nie martw się nawet wer PS3 musi to mieć Możesz to odrobić na NG+ . a, to mów, że chodzi o patch jakiś Spoko spoko, nie widzę potrzeby walki z Aldiamem, chyba, że dla samego wyzwania Póki co to dziś wieczorem może jeszcze chwilkę pogram i zgarnę brakujące trofea za covenanty i Vendricka, a platynkę będę robić w wakacje zgodnie z planem Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Sam rozwaliłeś tą serie bossów czy wcześniej już tam wchodziłeś ? Podszedłem na próbę do Vendricka, zjechałem mu z 10% hp, zaczął mnie atakować, padłem po 2 ciosach, git gud. Te dusze gigantów mam zjesc, czy co z nimi zrobić? Dusze gigantów po prostu masz mieć w ekwipunku podczas walki z Zombrickiem A jeśli chodzi o bronie z dusz bossów, to dla mnie wszystkie są hooyowe - najlepsze dla mnie były Black Knight Halberd (choć już nie taki gamebreaker jak w pierwszym Dark Souls) oraz Murakumo na +10 - konkret kosa. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Ufff, padł ale miałem problem, bo nie miałem już laleczek, a hp na 50%.. ale trochę poczytałem i okazało się, że mogę temu zaradzić nie przeszkadzało to za bardzo w walce z vendrivkiem, bo i tak miał mnie prawie na hita, no ale... jakos wieksyz komfort czulem, gdy miałem 100% hp wvwalce z nim Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 ciezka platyna w tej czesci? duzo farmy? BB zaliczone, Dark Souls 3 pewnie na dniach dobije, chcialem sie wziac teraz za to. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Mi po ostatnim bossie zostały do zebrania czary, hexy itd itp. Musisz dojść do ng++ bo tam dostaniesz ostatnie czary. Farmy nie ma żadnej praktycznie, musisz tylko 2 covenanty wymaksowac, z czego jeden robisz w fajny sposób, bez nudnego grania pvp :-) Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 musisz tylko 2 covenanty wymaksowac, z czego jeden robisz w fajny sposób, bez nudnego grania pvp :-) W sumie to 3 Covenanty: Heirs of the Sun - 30 medalików (najlepiej pomoc online, choć niby można też farmić offline, ale to uciążliwe) na trzecią rangę, za którą dostajemy Sunlight Spear Pilgrims of Dark - pewnie o tym piszesz, że "robisz w fajny sposób", dla mnie nie był on fajny, bo dungeony trudne, a Darklurkera (najbardziej tani boss ever) do dziś nie ubiłem, muszę pod niego cały build przerobić i zagrać wbrew sobie, jak gej - magiem (no i jeszcze Human Effigy na każde wejście...) A trzeci to Bell Keepers - osiągnąć drugą rangę, czyli trzeba wygrać 30 pojedynków na wieży, żeby dostać czar Hidden Weapon, niby też można offline to jakoś na NPCowym Black Phantomie zrobić, ale nie testowałem jeszcze. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 musisz tylko 2 covenanty wymaksowac, z czego jeden robisz w fajny sposób, bez nudnego grania pvp :-) W sumie to 3 Covenanty: Heirs of the Sun - 30 medalików (najlepiej pomoc online, choć niby można też farmić offline, ale to uciążliwe) na trzecią rangę, za którą dostajemy Sunlight Spear Pilgrims of Dark - pewnie o tym piszesz, że "robisz w fajny sposób", dla mnie nie był on fajny, bo dungeony trudne, a Darklurkera (najbardziej tani boss ever) do dziś nie ubiłem, muszę pod niego cały build przerobić i zagrać wbrew sobie, jak gej - magiem (no i jeszcze Human Effigy na każde wejście...) A trzeci to Bell Keepers - osiągnąć drugą rangę, czyli trzeba wygrać 30 pojedynków na wieży, żeby dostać czar Hidden Weapon, niby też można offline to jakoś na NPCowym Black Phantomie zrobić, ale nie testowałem jeszcze. tak, o pilgrims of dark mowie. Wole solo trudne dungeony niz meczyc sie online ale o itemku od bell keepersach nie wiedzialem, musial umknac mojej uwadze Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 OK, odnośnie Bell Keepers... Właśnie testuję na własnej skórze metodę farmienia zwycięstw offline, więc mogę podpowiedzieć, jak to wygląda w przypadku PS3 w wersji płytowej (to niestety ważne, bo posiadacze tej wersji będą mieli łatwiej). Zasiadamy przy ognisku Bellfry Sol Approach, konsola wydaje z siebie 2 charakterystyczne zgrzytnięcia, wstajemy i zasiadamy znów - dopóki są 2 - nic się nie dzieje. Jeśli natomiast usłyszymy trzecie - oznacza to, że gra zrespiła na górze NPCa Mad Warrior (ten taki Predator), którego należy ubić. Po 30 ubiciach typka, dostajemy czar Hidden Weapon. Próbowałem przed chwilą robić uczciwie online na wieży, ale wchodzą tam takie koksy, w full setach Havela z łbem Smeltera itp do tego lagi, typ jeździ i się teleportuje - odechciewa się wszystkiego. W każdym razie beka, czego to ludzie nie odkryją podczas żmudnego grindu, kto by pomyślał - zgrzytnięcia czytnika Nie wiem, czy na X360 też się da to usłyszeć, jeśli nie, to czeka Was kilka nudnych przebieżek po drabinie więcej, by sprawdzić, czy typ się pojawił, tak jak na filmiku poniżej: Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) O, good to know, wykorzystam ten trick w wakacje jak będę robił platynkę Ale ten koleś nie respi się przypadkiem tylko jak jesteśmy odłączeni od sieci? Niewazne, pomylilo mi sie z innym fantomem. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez Rayos Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Wczoraj w końcu przeszedłem Dark Souls II na PS3 - w pierwszym przejściu zrobiłem max co mogłem zrobić i całość zamknąłem wynikiem 175 level/105 godzin Zebrałem wszystkie czary/hexy/piromancje i cuda, które w pierwszym przejściu dało się zebrać (tak, pokonałem Darklurkera, za pierwszym razem, bo Soul Vessel, zmiana klasy i dojechałem go magiem, jak gej...), nie paliłem żadnego Bonefire Ascetic, więc te dusze zdobywane w NG+ będę musiał zdobyć, normalnie walcząc z bossami. Do platynki chcę obrać jak najkrótszą drogę, więc teraz nie wstydzę się przyzywać pomagierów na potęgę - nikomu już nic nie muszę udowadniać, przeszedłem normalnie, a teraz ma być speedrun, czyli ubijam tylko to, co ma być ubite i odwiedzam tylko miejscówki, które odwiedzić trzeba. Na rozkładzie póki co The Last Giant (ubity w asyście Patchesa), Pursuer (tu dwójka żywych ludzików - jeden jako przynęta, a ja z drugim za balistami - normalnie pluton egzekucyjny, aż mi się żal myndy zrobiło), Rotten (tu też NPC, ale szybko padł i sam ubiłem zgnilaka), oraz Ruin Sentinels (NPC dzielnie walczył, ale z ostatnim Sentinelem zostałem 1:1 - w każdym razie bez kumpli był słaby). Teraz Gargulce (tu chyba trzeba samemu) i Lost Sinner. W sumie to zastanawia mnie, czy w sieci jest jakiś opis najkrótszej możliwej drogi, którą mógłbym dotrzeć jak najszybciej do napisów końcowych... Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 (edytowane) a po co gargulce? one są opcjonalne wydaje mi się, że: last giant -> krukiem do bastylii -> sentinele -> lost sinner heide tower -> pogadac z babka od cudow maluja -> odblokowac sobie droge do iron keepa dzieki babce od cudow przez huntsman copse -> earthen peek -> iron keep -> old iron king maluja -> kupic drabine i zejsc do gulcha -> rottena maluja -> odblokowac sobie droge do shaded woods -> dojsc do brightstone -> pajaczek wrocic do shaded woods -> pojsc do drangleic -> shrine of amana -> krypty wrocic do shaded woods -> aldia's keep -> smoki wspomnienie duzego giganta -> drangleic -> throne of wants -> end drangleic -> throne of wants -> end Wspomnienia innych gigantów można śmiało olać, bo vendricka nie trzeba zabijać, doors of pharros mozna w zasadzie pominac, podobnie jak grave of saints, tak samo no man's wharf, belfry lune/belfry sol oraz undead purgatory. mozliwe ze cos pomieszalem, ale chyba to wszystko co opisalem trzeba zrobic Edytowane 26 kwietnia 2016 przez Rayos 1 Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 27 kwietnia 2016 Opublikowano 27 kwietnia 2016 Można na nowym ng+ natrzaskać milion dusz i iść od razu do Drangelic, bez ubijania czegokolwiek wcześniej. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 kwietnia 2016 Opublikowano 27 kwietnia 2016 Milion trzeba mieć na ng, na ng+ więcej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi