Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zayeb.alem zbroje Havela, greatsword +10 i od razu mi się lepiej i przyjemniej gra XD dobra gra - zmiany względem starej wersji naprawdę na plus, 60 klatek :banderas: do dlc łatwo dojść czy musze poradnik ogarnąć w necie?

Opublikowano

akurat DLC w DkS2 latwo odnalezc. 

Po ważniejszych 2 bossach

W Black Gulch i Iron Keep

gdzie bedziesz mial primal bonfire do zapalenia i w

Shrine of Winter czy jak to sie tam zwalo

,  znajdziesz obeliski przenoszące do każdego z trzech DLC

Opublikowano

akurat DLC w DkS2 latwo odnalezc. 

Po ważniejszych 2 bossach

W Black Gulch i Iron Keep

gdzie bedziesz mial primal bonfire do zapalenia i w

Shrine of Winter czy jak to sie tam zwalo

,  znajdziesz obeliski przenoszące do każdego z trzech DLC

W SOTFS trzeba najpierw znaleźć klucze. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie czy bastard sword to dobra inwestycja czy czekać na ultra GS jakiś? Gram raczej na siłę ale myślę czy nie pujsc w quality build.

Opublikowano

Dzięki - pierwsze wrażenia - sterowanie straszne drenwo. Niestety ograłem najpierw BB potem DS3 a potem DS1 i DS2 to niestety nie ta liga. Ale to dalej solusy i wciąga jak diabli. To co na pewno męczy początkowo to teeeeemmmpoo i hitboxy. Akcje też są wg mnie bardziej przegięte żeby Ci dokopać niż w reszcie. Jestem dopiero w Lost Bastile ale nie myślę żeby odpuszczać. Zostaną mi tylko Demonsy do ogrania i w sumie po to trzymam ps3 jeszcze. 

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No jak się ogrywa w złej kolejności to niestety wrażenia nie najlepsze. Ja grałem jak Pan Jezus przykazał, więc każda kolejna część robiła na mnie coraz większe wrażenie... aż nadeszło DSII i po początkowym zachwycie zacząłem zauważać masę tanich zagrań, umieszczonych tylko po to, by w końcu udupić gracza. Ale to nadal zayebisty szpil i go uwielbiam :)

• Plusik 1
Opublikowano

Jestem w drangleic castle i gra się super. Do tempa się przyzwyczaiłem i jest git. Zastanawiam się tylko czy nie będę op jak wejdę pod koniec do dlc. Nie chcę mi się bawić w ng+

Opublikowano

A ja tylko dodam że jak nie bossowie to same lokacje. Frigid outskirts czy iron passage z swoimi kombinacjami mobów to jest prze beka, zawsze jak grałem to zanim zacznę przez lokację po prostu przebiegać to musiałem ją raz całkowicie wyczyścić i sprawdzić każdy kąt. Tutaj odpuściłem bo serio są jak dla mnie utrudnione ale w strasznie chamski sposób, byle było ciężej.

Opublikowano

O tak, przebieganie Frigid Outskirts na pałę z kroplami potu na czole, pamiętam to chore przeżycie.

Opublikowano
4 godziny temu, messer88 napisał:

A ja tylko dodam że jak nie bossowie to same lokacje. Frigid outskirts czy iron passage z swoimi kombinacjami mobów to jest prze beka, zawsze jak grałem to zanim zacznę przez lokację po prostu przebiegać to musiałem ją raz całkowicie wyczyścić i sprawdzić każdy kąt. Tutaj odpuściłem bo serio są jak dla mnie utrudnione ale w strasznie chamski sposób, byle było ciężej.

Czy mowimy o takim samym poziomie spier.dolenia jak pomieszczenie w Tomb of Giants z pierszego DS gdzie na kilku metrach kwadratowych bylo 5 duzych szkieletow i jakis amber do zabrania? Jak sie nie bylo rangerem lub magiem to zostawala tylko opcja kamikadze.

Opublikowano

Tam to była jakaś opcja manewru przynajmniej, tutaj w iron hujni momentami jest tak ciasno że ciężko coś zrobić, masz magów do których nie podejdziesz z danej sali aby ich zdjąć, plus kolejne moby co rzucają spella który spowalnia Ci postać xd W tomb of giants nie pamiętam żebym się w(pipi)iał na grę, tutaj już jak najbardziej. 

• Plusik 1
Opublikowano

Undead crypt to jakiś (pipi)a żart. Nie dość że są (pipi)owe dzwonki które w kółko respawnują mobków (oczywiście można je roz(pipi)ać ale zanim się skapniesz o co komon to już 5 razy restart) do tego podpaliłem o jedną pochodnie za dużo = +- 10 npc inaderów to jeszcze nie doczytałem że merchant wspomina żeby (pipi)ć z ogniem i (pipi) z zakupów bo się kolo w(pipi)ił (nie doczytałem bo za leciał peleton invaderów). Po(pipi)any level. Dobrze że już za mną. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wróciłem sobie do dwójki, żeby sobie na spokojnie ograć przed remasterem jedyneczki i sporo rzeczy mi umknęło i jest wręcz dziwnych po wymaksowaniu trójki. Czy warto w tej części pakować w endurance więcej niż 20? Czy tylko w tej części softcap tu jest taki niski?

Opublikowano

Niby 20 to soft cap ale dużo ludzo leci do 30 czy nawet 40. Sam powinieneś wiedzieć czy masz wystarczająco staminy. Zależy np od broni jaką grasz. Jak grasz tylko pve to 20 wystarczy.

• Dzięki 1
Opublikowano

Wg mnie adaptability jest kluczowe głównie przez zwiększenie agility. Bazowe wartości są tak niskie że prawie nie ma inv frames przy rolce.