Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżyłem sobie dwójeczkę na Decku to jak nowa gra, wciąż się broni. Oczywiście zacząłem z Coventant of Champions, ale rzeczywistość szybko mnie zweryfikowała xD.

BTW jaka ta gra jest wolna to już zapomniałem, mimo 60 fps o builda pod dexa wszystko jakby 2x wolniejsze niż w Eldenie :). 

Zadziwiające dla mnie, że na PC wciąż są ludzie do coopa, invade'a też miałem. Community wiecznie żywe, no do czasu aż wyłączą serwery przynajmniej :). 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pograłem wczoraj pare godzin, ujebałem dwoch bossow, w hubie mam juz merchanta ktory sprzedaje nielimitowane ilosci life gemow. Nie wiem jaki mieli zamysł z tym, moge sobie ich kupić 99 i leciec przez kazda lokacje nie martwiac sie o hp

W dniu 3.01.2024 o 01:49, KrYcHu_89 napisał(a):

Oczywiście zacząłem z Coventant of Champions, ale rzeczywistość szybko mnie zweryfikowała xD.

Czym weryfikuje? Dołączyłem na samym starcie i w sumie nawet nie wiem co robi ten covenant xd Lece na razie jak przecinak, gierka jest łatwa.

Opublikowano
20 minut temu, Szermac napisał(a):

Łatwa i zjebana :obama:

Nawet najgorsze soulsy to jednak dobra gra. Trzeba zaliczyć, jak wszystkie inne gry from.

• This 1
Opublikowano
52 minuty temu, Figaro napisał(a):

świetna gra!

nie no, gra ma bardzo dużo różnorodnych setów i dużo lokacji. a że są boleśnie przeciętne? no trudno.

no i majula. 

swietny boss, rozjebalem go z balisty w 10 sekund

Opublikowano

Wydropiłem na farcie fajny armor, jak juz wypadl to postanowilem wydropic reszta, tak siedze juz ze 4h i wpadly tylko 2x rekawice, jeden miecz i drugi armor:frog:

Opublikowano
10 godzin temu, Shen napisał(a):

Pograłem wczoraj pare godzin, ujebałem dwoch bossow, w hubie mam juz merchanta ktory sprzedaje nielimitowane ilosci life gemow. Nie wiem jaki mieli zamysł z tym, moge sobie ich kupić 99 i leciec przez kazda lokacje nie martwiac sie o hp

Czym weryfikuje? Dołączyłem na samym starcie i w sumie nawet nie wiem co robi ten covenant xd Lece na razie jak przecinak, gierka jest łatwa.

A to nie wiem, zobacz w Iron Keep :D 

Cytat

Being a member of this covenant substantially increases the game's difficulty level by making every enemy deal more damage (up to 50% in some cases, especially bosses), have more HP, and have approximately 20% damage resistance (tested on bosses under identical circumstances in SotFS), similar to playing in NG+ or using Bonfire Ascetics, while being in NG and without having to use ascetics at every bonfire. In addition, being in this covenant also disables cooperative play, removing the player's ability to summon anybody, including NPCs. Other players are still able to invade your world. This covenant also increases the range at which enemies will notice you.

4 godziny temu, Figaro napisał(a):

świetna gra!

nie no, gra ma bardzo dużo różnorodnych setów i dużo lokacji. a że są boleśnie przeciętne? no trudno.

no i majula. 

Wspaniałą gra z magicznymi hitboxami 

Opublikowano

Kilku bossów ubiłem no i ubogo, nic ciekawego jeszcze nie spotkałem. Do BB czy DS3 nie ma startu na ten moment, ale chociaż secik wydropiłem.

190d73e3a9c1-screenshotUrl.thumb.jpg.0a2e6d2b7d6220b25707a4496a2a0b14.jpg

Opublikowano

Cieżkie są te dlc? Jak wejde to jestem tam uwieziony az do ukonczenia? Ubiłem bossa w Iron keep i kawałek za nim odblokowałem jakiś teleport do lokacji z drzwiami i z tego co sprawdzilem w necie to wlasnie lokacja z dlc.

Opublikowano

Jak nie robisz opcjonalnych bossow to nie. Zalezy tez od levelu z jakim tam pojdziesz. Ja zostawilem sobie na koniec.

• Plusik 1
Opublikowano

Kolejny boss rozjebany za pierwszym podejsciem, tym razem pająk walony po mordzie, walnął mnie może raz. Kolejny raz za to się utwierdzam w tym, ze jedyny pomysł jaki mieli stażyści na bossów w ds2 to zrobić ich kilku albo nasrać minionów.

I nie mam pojecia gdzie isc  teraz:sapek:

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Wróciłem po przerwie, bo miałem przesyt soulsów już się wkurwiłem na starcie, jestem w Shrine of Amana i chuja to widac, gdzie przepasc a gdzie isc, juz sie dwa razy spierdoliłem w otchłań :wujaszek:

Opublikowano

Skończone, walne klasyka, najsłabsze soulsy, nadal dobra gra. Lokacje strasznie nierówne, niektóre  robiły wrażenie nawet po tylu latach, a sporo mnie zwyczajnie irytowało. Z bossow też specjalnie nic mi nie zapadło w pamięć, chyba ten rycerz z lustrzaną tarczą miał najlepszy pomysł na siebie. Raczej nie wróce po latach jak do jedynki.

Opublikowano
14 minut temu, MEVEK napisał(a):

Tak właśnie sie zastanawiałem czy w końcu skończyłeś ta cześć, kiedy ja juz dawno zapomniałem o platynie w DS1  :pawel:

Musiałem pograć w coś innego. Takie maratony serii bywają męczące, jedynka, kolejne przejście eldena z dodatkiem i potem dwójka.

Opublikowano

Teraz dopiero zobaczylem wiec juz po japkach, ale w Amanie przepascie dobrze widac jak sie wyekwipuje pochodnie.

Swoja droga jakos mocno prezentowali ten item na trailerach a w sumie tylko tam jest naprawde uzyteczna.