anarom_pl 120 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 Podstawowe pytanie do grających. jak odwrócić hollow? mam tą lalkę, ognisko i dupa wyskakuje mi napis, że nie da się teraz tego zrobić więc biegam z połową życia A po co Ci ognisko? Czy ty nie próbujesz jej spalić przypadkiem? Normalnie używasz jak humanity w DS1 i wracasz do żywych Btw, czy nie popadamy za bardzo w paranoję z tymi spoilerami, nie sądzę, żeby ta informacja komuś zabawę popsuła? Masz zupełną rację. Nie zdradzajcie tylko za dużo fabuły i tyle. Ale o rzeczach technicznych, jak najbardziej nawijajcie bez spoilerów. Dzięki wam będę przygotowany do walki, którą zacznę już w piątek Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 anarom moze powrot do przeszlosci i jakis co-op kiedys? Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Z największą przyjemnością . Oczywiście z dwa dni trzeba ogarnąć co i jak i potem możemy pojechać. Ps.Dobrze pamiętam że to ty farmiłeś w Demonie na mantach żeby dobić do mojego wysokiego levelu. Pamiętam że wyczyn był nieludzki. Takiej cierpliwości jeszce nie widziałem. Szacuneczek. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 No ja, tez pamietam to bo bylo nudne jak nie wiem co, ale warto bylo Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 "See this unbelievable gift I received from my friends at From Software :D :D" Yoshida Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Czy dwoch bossów w fortecy kogoś wam przypadkiem nie przypomina ? . O co chodzi z tym typkiem siedzącym pod drzewem w kniei olbrzymów, to jakis sub-boss? Eh no i zacinka gdzie nie pojde na bossa to mnie kładzie na glebe. Edytowane 13 marca 2014 przez Ma_niek Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 O co chodzi z tym typkiem siedzącym pod drzewem w kniei olbrzymów, to jakis sub-boss? To taki neutralny mob - dopóki go nie ruszasz to on też nie atakuje. Niezły mieczyk z niego wypada. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 zajo gierka. 3h minely jak z bata a ja musze przerwac Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 A powiedz mi jak wsadzic czary bo przy ognisku wyskakuje mi ze brak miejsca. Cytuj
ornit 2 962 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Musisz mieć wolne attunement slots. Może nie zainwestowałes odpowiedniej ilosci punktów w statystyki przy levelowaniu? Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 O boze cudowna gierka Mam już z 6 godzin, troche błądze teraz zatrzymałem się na drugim bossie i nie moge go uwalic Robie żarełko i dzisiaj nocka, prowiant zakupiony i jutro (pipi)ać uczelnie Cytuj
ornit 2 962 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Mi ta gra znowu przypomniała, że cierpliwosć popłaca Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Do tych co grają - i jak, godny kontynuator mesjasza? Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Bardzo godny, nie moge się oderwać, ale znowu jest bardzo trudno a powiedziałbym nawet że trudniej no i jeszcze mi życie utrudnia język polski bo tam gdzie wszystko było już znane na pamięć tak tu musze poznawać od poczatku, aktualnie ubiłem 2giego bossa = meeega staysfakcja, i znowu zastygłem bo doszedłem do 3ciego "bossa" i po prostu MASAKRA. Cytuj
ornit 2 962 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Ja załatwiłem trzech. ostatniego giganta unikałem rollami jak na nindzę komando przystało, Pursuera tak samo, czekałem po prostu jak skończy bić i wkraczałem z 2h do akcji, natomiast Dragonraidera tylko okrążałem czasem blokując -> strasznie mnie zawiódł jako boss :confused: . Niemniej wydaje mi się, że DS2 będzie można postawić na tej samej szali co DS1. Ani gorsza ani lepsza, za pierwszym razem będzie tak samo trudna aż przy n'tym przejsciu zmieni się w banał. Mi się w każdym razie gra bardzo podoba i póki co nie rozczarowałem się, dawkuję sobie ją jednak powoli. Mam już 28 zgonów edit: nowi gracze zapłaczą, gra nie wybacza Edytowane 13 marca 2014 przez ornit Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Nie wiem ktora jest lepsza, ale jak narazie dwojka mi sie bardziej podoba pod wzgledem swiata i lokacji. Pieknie to wyglada. Kto biega w convenancie championsow? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 nie ja masochistą nie jestem Pytanko mam w co radzicie iść jeżeli chodzi o pierwszych bossów bardziej siła czy zwinność. Bo ja Souls 1 przechodziłem jako wojownik z duuuuuużym mieczem i teraz nie wiem. Mam bułat i mieczyk co skalują się z siłą ale wolniejsze są Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Ja nie moge przestac z przyzwyczajenia dawac na poczatku w HP i stamine. Ale nie wiem moze w tej czesci bedzie inaczej. Napewno tarcza dziala jakby gorzej/inaczej w stosunku do jedynki. No i dual wield mnie ciekawi ale moze pierwszy raz w historii zagram sobie magiem albo cos skoro pozniej mozna reset statow zrobic. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Ja chyba znowu polazłem tam, gdzie jeszcze nie powinienem, bo Zabiłem starego giganta, Pursuera, 3 Sentinelów. Mam broadsword +4, nie jestem w stanie rozwalić 3 gargulców naraz Piękna gra, nie spodziewałem się takiego buta na ryj po platynach w DeS i DaS. Swoją drogą bronie wydają się mieć wyższe stat requirements w stosunku do DaS1. Edytowane 13 marca 2014 przez Qjon Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 mam dość ..... chyba zacznę od nowa za dużo dusz w siłe wpakowałem i chyba powinienem jakąś broń ulepszyć oraz w staime dać Jestem w kropce i w żadną stronę nie mogę się ruszyć no i pewnie skilla brak:) Dark Souls nie odpalałem od prawie 2 lat NA dziś kończę ide spać i jutro poczytam może jakieś strategie Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 Jest przedmiot - lordvessel - który pozwala rozłożyć statystyki na nowo, więc nie trzeba od nowa zaczynać Jedna sztuka jest do nalezienia w Forest of Fallen Giants tylko, że trzeba mieć kamień Pharrosa. Cytuj
Lipert 102 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 no i jeszcze mi życie utrudnia język polski bo tam gdzie wszystko było już znane na pamięć tak tu musze poznawać od poczatku Zmień język na angielski w ustawieniach systemu konsoli i odpal gre. Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 Jak dla mnie najtrudniejsze soulsy. Strasznie dużo jest gangbangów gdzie obrywasz od 4-5 typów.Do tego przebudowane leczenie(itemy leczące nie lecą prawie wcale ,a w takim demonie to hurtowo wypadały) i zmienione działania tarczy(sporo ataków nawet na bloku nas bije i nawet początkowi wrogowie nie odbijają się atakując nas na bloku jak to było wcześniej). Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 (edytowane) No ale dość szybko zdobywa się IMO całkiem mocną średniej wielkości tarczę Drangleic Shield - 100% phys 50/55/50 mag/fir/ligh i 55 base stability - do znalezienia razem z Drangleic setem i GSem tuż za Pursuerem. Sam armor set też wydaje się ok (choć trochę ciężki), GS ma za to dość wysokie stat req 25/20 str dex (albo na odwrót, 20/25), więc nie byłem jeszcze nawet w stanie go wypróbować Minusy to wymagane 16 STR i Twinkling do upgrejdu. Edytowane 14 marca 2014 przez Qjon Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 Ogólnie to w DSII gra się trochę inaczej niż w pierwszą część, przynajmniej mi. Jakby ktoś chciał sobie trochę ułatwić zabawę to: W odróżnieniu od pierwszej części gdzie szybki roll i latanie w szmatach było bardzo opłacalne, tak tutaj lepiej sprawuje się ciężki pancerz i mocna tarcza. W Majuli można kupić zajebistą tarczę za grosze, chyba Great Shield się nazywa albo Tower Shield. Mobki tracą nam mało staminy i blokuje praktycznie 100% fizycznych obrażeń. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi