Skocz do zawartości

Dark Souls II

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można grać w Dark Souls 2 bez zapoznania się z jedynką? Są jakieś smaczki czy nie? Niedługo skończę Demon's Souls i chętnie bym pograł w coś podobnego, a że DaS nie ma na PSstore, to zostaje mi tylko DaS 2. 

Opublikowano

Można grać w Dark Souls 2 bez zapoznania się z jedynką? Są jakieś smaczki czy nie? Niedługo skończę Demon's Souls i chętnie bym pograł w coś podobnego, a że DaS nie ma na PSstore, to zostaje mi tylko DaS 2.

Dark Souls 2 teoretycznie dzieje się po wydarzeniach z Dark Souls. Moim zdaniem lepiej najpierw zagrać w jedynkę. Nie ma aż tak dużo powiązań ale jednak lepiej jest wtedy wychwycić wszystkie nowe rzeczy, smaczki itp. No i zdaniem wielu jedynka jest lepsza niż dwójka (moim też), co nie znaczy oczywiście że 2 jest słaba. :)
  • Plusik 1
Opublikowano

Można spokojnie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• Plusik 1
Opublikowano

Bloodborne (...) rynna (...) praktycznie zero secretów.

Stopped reading here :usmiech:

kod okazał się kluczem do season passa, a w środku trzy mini pliczki do DLCków. czyli są na płycie i zabezpieczyli się po prostu przed rynkiem wtórnym. w dalszym ciągu kwas.

Nie, DLC pobierasz w patchach, ponieważ nawet nie płacąc za nie, możesz coopować w obszarach DLC jako white phantom.

Dual wield nie jest tam dobrym ficzerem jak można się było spodziewać - ot, dostajesz dostęp do nowego movesetu + kiedyś były fajne, zgliczowane imba zestawy do dual wieldu, ale wszystko popatchowali.

To wymieniaj mi te niesamowite secrety w Bloodbornie tylko nie wspominaj przypadkiem o pójściu w lewo zamiast w prawo ścieżką, bo umrę ze śmiechu. Ta gra jest uboga pod każdym względem i nie ma porównania z ilością ukrytych pomieszczeń i ścieżek, które znajdziemy w DS2.

Opublikowano (edytowane)

zacząłem warriorem i chyba żałuje. latam z maczugą znalezioną w majula i już tęsknię za broniami dex. 15 str i 11 dex na start u warriora.....chyba pójde w dexa....to 15 str przyda się do wymagań jakichś fajnych dexowych broniek  ? dorzucę faith albo int na buffy, zależy co pierwsze znajdę    

którego z początkowych NPC warto ukatrupić dla itemków tak, żeby nie przepadł jakiś quest z nim albo inne wydarzenia ? wiecie, coś jak merchant z undead burg. 

Edytowane przez Kazub
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, dokładasz tylko 30 czy tam 40zł, a przynajmniej masz lepszy framerate :kaz:

Choć z kolei online community na pastgenie będzie pewnie większe.

Edytowane przez Qjon
Opublikowano (edytowane)

Bloodborne (...) rynna (...) praktycznie zero secretów.

Stopped reading here :usmiech:

kod okazał się kluczem do season passa, a w środku trzy mini pliczki do DLCków. czyli są na płycie i zabezpieczyli się po prostu przed rynkiem wtórnym. w dalszym ciągu kwas.

Nie, DLC pobierasz w patchach, ponieważ nawet nie płacąc za nie, możesz coopować w obszarach DLC jako white phantom.

Dual wield nie jest tam dobrym ficzerem jak można się było spodziewać - ot, dostajesz dostęp do nowego movesetu + kiedyś były fajne, zgliczowane imba zestawy do dual wieldu, ale wszystko popatchowali.

To wymieniaj mi te niesamowite secrety w Bloodbornie tylko nie wspominaj przypadkiem o pójściu w lewo zamiast w prawo ścieżką, bo umrę ze śmiechu. Ta gra jest uboga pod każdym względem i nie ma porównania z ilością ukrytych pomieszczeń i ścieżek, które znajdziemy w DS2.

Uboga? Sam swiat i ilosc sciezek, skrutow itd gniecie DkS2 bez popitki. Ja wole jesli mowimy ogolnie DkS2 niz DkS, ale jesli chodzi o swiat to sam swiat BB niszczy budowa i konstrukcja ten z DkS2, wiec te pare razy kiedy walniemy w sciane i za nia bedzie skrzynia nikogo.

Edytowane przez Jerome
  • Plusik 1
Opublikowano

To chyba godzinę grałeś w DS2 jeżeli twierdzisz, że ilość skrótów, ukrytych pomieszczeń (ukrytych za niewidzialnymi ścianami a nie zakrętami w lewo lub prawo) i rzeczy do znalezienia jest mniejsza niż w ubogim krewnym zwanym Bloodborne. Przecież to właśnie w Bloodborne większość sekretów jest schowana za beczkami, wazami itp. pierdołami. A gdzie choćby niszczenie ściany beczką jak w DS2? Na dobicie dodam tylko cytat z innego forum.

Nope, not really. Seems like the game was rushed. It's gorgeous no doubt, but there are literally 15 melee weapons, 8 ranged weapons, and 11 arcane tools/spells. To put it in perspective, Dark Souls 1 has 108 Melee weapons, 11 ranged weapons, 20 spellcasting tools, 20 Pyromancy spells, 28 Sorcery spells, 23 Miracles. 3 Covenants vs 9 Covenants in Dark Souls, I'm not taking the time to count the armor pieces or rings... I'm sure those are just absurd in comparison.

Nie mylmy więc designu z rozbudowaniem świata gry, bo to drugie zostało ścięte o połowę (jak nie więcej) względem gier z serii Souls. Dodatkowo Bloodborne ma minimalne replayability więc za 2-3 tygodnie większość ludzi, która kupiła tę grę będzie ją sprzedawać, bo nie będzie co w niej robić. Żeby chociaż dobre PvP zrobili, ale to też jest spłycone przez brak prawdziwych covenantów.

Opublikowano

lokacje, ilość różnych ścieżek, sekrety, wszystko to jest nieźle rozbudowane względem jedynki. w forrest of fallen giants dwa razy spodziewałem się bossa za fog gate. podoba mi się swoboda, do lost bastille mogłem dostać się z trzech różnych miejsc. teraz jestem w huntsman corpse i jest bardzo klimatycznie. ogólnie nie zauważam powodów do narzekań, póki co.....

ludzi do coopa nie brakuje, ale nikt mnie jeszcze nie invadował. nikt mnie nie chce wezwać z blue sentinel, aż zdjąłem w końcu pierścień, bo szkoda slota....

• Plusik 2
Opublikowano

To chyba godzinę grałeś w DS2 jeżeli twierdzisz, że ilość skrótów, ukrytych pomieszczeń (ukrytych za niewidzialnymi ścianami a nie zakrętami w lewo lub prawo) i rzeczy do znalezienia jest mniejsza niż w ubogim krewnym zwanym Bloodborne. Przecież to właśnie w Bloodborne większość sekretów jest schowana za beczkami, wazami itp. pierdołami. A gdzie choćby niszczenie ściany beczką jak w DS2? Na dobicie dodam tylko cytat z innego forum.

Nope, not really. Seems like the game was rushed. It's gorgeous no doubt, but there are literally 15 melee weapons, 8 ranged weapons, and 11 arcane tools/spells. To put it in perspective, Dark Souls 1 has 108 Melee weapons, 11 ranged weapons, 20 spellcasting tools, 20 Pyromancy spells, 28 Sorcery spells, 23 Miracles. 3 Covenants vs 9 Covenants in Dark Souls, I'm not taking the time to count the armor pieces or rings... I'm sure those are just absurd in comparison.

Nie mylmy więc designu z rozbudowaniem świata gry, bo to drugie zostało ścięte o połowę (jak nie więcej) względem gier z serii Souls. Dodatkowo Bloodborne ma minimalne replayability więc za 2-3 tygodnie większość ludzi, która kupiła tę grę będzie ją sprzedawać, bo nie będzie co w niej robić. Żeby chociaż dobre PvP zrobili, ale to też jest spłycone przez brak prawdziwych covenantów.

Nie. 1100h i sprzedalem ps3, wiec wiecej sie nie nabilo. Sekrety w DkS2 sa, ale co z tego jak konstrukcja swiata biedna w porownaniu do BB i chodzilo mi o to, ze w tym aspekcie ogolnie patrzac DkS2 to najbiedniesza czesc serii Souls i BB. Jednak imo lepsza ogolnie niz DkS. Demonsy i tak na pierwszym miejscu. BB to inny klimat troszke, ale tez 11/10 :)

Opublikowano (edytowane)

Żurom jak liczysz czas w gierkach na ps3? Bo coś czuje, że epicko ściemniasz premiera Dark Soulsa II była w marcu, a wg twojego psnprofile skończyłeś już granie czerwcu od marca do czerwca to jest ledwo 90 dni, ktore równa się 2160h a ty mówisz, że przegrałeś 1100h w ciągu tych 3 miesięcy? :yao: wychodzi średnio 12h dziennie lol

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

No akurat większość soulsowych graczy pvp ma więcej niż jedno konto (buildy sie nie mieszczą) wiec w sprawdzanie bym sie nie bawił. Jednak i to nie zmienia faktu, że sam sie dziwie skąd Jerome bierze te liczby. Jak kasowałem swój najstarszy save z pierwszego DkS miałem ok 1300godz. Ciągle w to grywam to pewnie teraz mam 1,5-1,7k. Niby troche lat już minęło od premiery ale jak czasem czytam, że ktoś w to nabił ponad 3k to mi sie wierzyć nie chce. No chyba, że sie jest yukasem który streamuje non stop i chyba nigdy nie śpi.

Opublikowano

Swoją drogą że chciało się obliczać i sprawdzać. Może sie machnął z tym zerem ;)

Bawi mnie to jak żerom (LEGENDA SOULSÓW) lubi zakrzywiać czasoprzestrzeń. 

@Lipert, bóg soulsów ma dwa konta, ale na drugim tylko bloodborne :teehee:

Opublikowano (edytowane)

Żurom jak liczysz czas w gierkach na ps3? Bo coś czuje, że epicko ściemniasz premiera Dark Soulsa II była w marcu, a wg twojego psnprofile skończyłeś już granie czerwcu od marca do czerwca to jest ledwo 90 dni, ktore równa się 2160h a ty mówisz, że przegrałeś 1100h w ciągu tych 3 miesięcy? :yao: wychodzi średnio 12h dziennie lol

No akurat większość soulsowych graczy pvp ma więcej niż jedno konto (buildy sie nie mieszczą) wiec w sprawdzanie bym sie nie bawił. Jednak i to nie zmienia faktu, że sam sie dziwie skąd Jerome bierze te liczby. Jak kasowałem swój najstarszy save z pierwszego DkS miałem ok 1300godz. Ciągle w to grywam to pewnie teraz mam 1,5-1,7k. Niby troche lat już minęło od premiery ale jak czasem czytam, że ktoś w to nabił ponad 3k to mi sie wierzyć nie chce. No chyba, że sie jest yukasem który streamuje non stop i chyba nigdy nie śpi.

Akurat Lipert moze potwierdzic. Jesli chodzi o DkS to z Fighterem nabilismy najwiecej. Lipert mnie zna to cos wie na ten temat. Do tego w DkS2 starczylo mi slotow, kamieniami zmienialem sobie levele dzielac punkty od nowa, wiec bylo wszystko na tacy. Z DkS bylo trudniej, bo uzywalem kilku kont, ale kiedys liczylismy z grupy i pisalismy o tym. Wiec jak Bambinoo nie masz o tym pojecia to nie pisz.

I nie zakonczylo sie w czerwcu tylko w listopadzie, wiec nawet tego nie umiesz sprawdzic.

Edytowane przez Jerome
Opublikowano

Do Zgniłka mam jeszcze spory kawałek, ale juz teraz prosze o rade. Czy pierwszy dodatek DLC ( i w ogole dodatki) ogrywac od razu "z marszu" czy najpierw skonczyc gre i potem sie za nie zabrac? Jest tam trudniej jak w podstawce?

Opublikowano (edytowane)

Możecie odpalić grę? Po naciśnięciu panelu dotykowego w głównym menu wywala komunikat: "Wypisano się z PSN. Nastąpi powrót do ekranu tytułowego." Po tym znowu wita mnie ekran tytułowy... inne gry normalnie śmigają i jestem fizycznie zalogowany do PSN.

Przeinstalowywałem grę + wywaliłem sejwy lokalnie/w chmurze i dalej to samo.

Rozwiązanie:

Profilaktycznie restart routera ale docelowo odpalenie gry będąc nie podłączonym do neta, następnie będąc w menu tytułowym przełączamy się do menu konsoli i w ustawieniach włączamy połączenie z netem powrót do menu głównego gry i wio śmiga :)

Edytowane przez Sydney
Opublikowano (edytowane)

W każdą grę z serii Souls grałem, w każdej wbita platyna i bawiłem się z nimi wyśmienicie, masa osób bluzgała na DS2 a mimo to gra mi bardzo podeszła, kupiłem więc wersję na PS4 z PS Store i to był chyba mój największy błąd, czy From Software zamierza zrobić coś, ze skopanym durability (przecież ta gra jest przez to niegrywalna) ? Zacząłem grę odkrywcą, machnąłem mieczykiem 10x i po broni... przecież to jest paranoja, w przypadku innych broni wcale nie jest lepiej, jak to ma tak wyglądać to usuwam z dysku i zostaję przy Bloodborne.

Edytowane przez Pelle
Opublikowano

Mi na Łoniaku gra juz trzy razy sie wykrzaczyla w sensie takim, ze nagle zapetlal sie dzwiek i freezowalo ekran. Po restarcie gra mnie zawiadamia, ze powinienem wychodzic przez polecenie Wyjdz, ale zadnych konsekwencji typu corrupt save nie ma. Co do ogolnego dzialania to problemy z framerate`m niestety wystepuja. Czuc "zaciaszki" w kilku miejscach bardzo wyraznie. From Software pod tym wzgledem nie odrobilo zadania domowego. Co do natomiast gownianego durability broni to ja juz nauczylem sie biegac co najmniej z dwoma rownorzednymi broniami, np jeden toporek +6, a drugi +5, ale z blyskawicami. Ulepszam je nieomal rownolegle.

PS: Wszystko powyzsze nie zmienia faktu, ze to nadal genialna i megauzalezniajaca gra...