Opublikowano 11 grudnia 201212 l Taki temat zakładam, gdyż obecnie się nad takim pytaniem głowię, więc może i ktoś inny, być może już kompletnie niezdolny do podjęcia samodzielnej decyzji uzyska tu od forumowej braci dobre wskazówki. A więc, czy obecnie, kiedy to już Wii U oficjalnie wjechało do dystrybucji, opłaca się wyskoczyć z ~300 PLNów i nadrobić alternatywne zaległości? Zliczyłem sobie ilość tytułów, które przemawiają za sprawdzeniem (ok 15-20), lecz nie jestem pewien, czy w dobie męczenia kozackich pozycji z silniejszych genów, jest sens i wystarczająco duża szansa na wkręcenie się, aby sprawić sobie Wii. Wyznawcy Nintendo, przekonacie?
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Za 300 zł kupisz sobie konsolę, na której chcesz przejść 20 gier. Rachunek jest bardzo prosty - nawet nie masz się co zastanawiać, serio. Na Wii zagrasz w najlepszą platformówkę i jRPG'a tej generacji. Już samo to przemawia za zakupem. Topowe tytuły na Wii nie mają się czego wstydzić przy hitach z 360/PS3 WiiU wjechało jak to mówisz do dystrybucji, ale zanim będzie warte zakupu, to zdąży jeszcze ze 4 razy stanieć. Bierz Wii i się nawet nie zastanawiaj. edit: a jak nie miałeś GC, to dochodzi Ci drugie tyle gier do ogrania. Edytowane 11 grudnia 201212 l przez ragus
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Tez zastanawiam sie na kupnem ale z innego powodu. Na pierwszy strzal interesuje mnie jrpg... i pojawia sie problem gdzie je kupic.
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Polakom pozostaje amazon. Podziękować za to trzeba najchu.jowszemu dystrybutorowi gier na świecie, czyli firmie Stadlbauer. Można też gry odpalać z kopii zapasowych - nie żebym namawiał do piractwa, ale dostać niektóre tytuły na Wii/DS'a w Polsce, to trzeba naprawdę się nagimnastykować. Na Chrono Triggera DS rok polowałem. Edytowane 11 grudnia 201212 l przez ragus
Opublikowano 11 grudnia 201212 l @decoyed Amazon, game.co.uk, shopto.net. W Polsce wpisz w google nazwę gry i słówko "sklep" np.- "Xenoblade sklep" :-) Albo od razu nokaut lub ceneo - Xenoblade i Last Story można znaleźć w kilku miejscach. @Aem Kupuj i nie zastanawiaj się. Kozackie gry są również na Wii. Edytowane 11 grudnia 201212 l przez morciba
Opublikowano 11 grudnia 201212 l @ morciba - Dzieki, te sklepy akurat znam. Wyboru gigantycznego nie ma ale jakos da rade. Przemysle to i chyba sie skusze na zakup po nowym roku.Chetnie ogram tez gry z GC. Rozumiem, ze do tego potrzebuje Wii Classic Controller i momorki z GC. Jeszcze jedno pytanie. Konsole podlacze pod 40'' lcd. Jak oceniacie jakosc obrazu na tego typu tv?
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Classic Controller nie zadziała. Potrzebujesz pada od GC. Co do jakości obrazu, to podpinasz pod 40 cali źródło obrazu o rozdzielczości 480p, także wiadomo, że rewelacji nie ma. Podepnij koniecznie componentem zamiast "czinczami", dzięki czemu kolory będą lepsze.
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Nie wiem co tak narzekacie na brak dostępności gier na Wii w Polsce. Jest masa sklepów internetowych oferujących bogatą bibliotekę na Wii, w marketach od czasu do czasu też się coś znajdzie (chociażby limitka Xenoblade Chronicles w MM i Saturnie klik! ). Sam dorwałem wszystkie interesujące mnie tytuły, których była około czterdziestka, na terenie naszego kraju, zbytnio nie przepłacając. Natomiast co do Wii, nie ma co się zastanawiać, bierz w ciemno
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Classic Controller nie zadziała. Potrzebujesz pada od GC. Co do jakości obrazu, to podpinasz pod 40 cali źródło obrazu o rozdzielczości 480p, także wiadomo, że rewelacji nie ma. Podepnij koniecznie componentem zamiast "czinczami", dzięki czemu kolory będą lepsze. Dzieki za podpowiedz z padem. Jezeli chodzi o dostepnosc gier to owszem cos na necie sie znajdzie ale nie da sie ukryc, ze przy dostepnosci gier na PS3/X360 ilosc gier na Wii wydaje sie niesmacznym zartem. Z innej beki. Jakie jrpg poza Xenoblade Chronicles, Pandora's Tower i The Last Story polecacie. Oczywiscie chodzi mi o takie, ktore spokojnie mozna dostac na Amazonie bez walki o jedna jedyna kopie za cene malego samochodu.
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Dzieki za podpowiedz z padem. Jezeli chodzi o dostepnosc gier to owszem cos na necie sie znajdzie ale nie da sie ukryc, ze przy dostepnosci gier na PS3/X360 ilosc gier na Wii wydaje sie niesmacznym zartem. Z innej beki. Jakie jrpg poza Xenoblade Chronicles, Pandora's Tower i The Last Story polecacie. Oczywiscie chodzi mi o takie, ktore spokojnie mozna dostac na Amazonie bez walki o jedna jedyna kopie za cene malego samochodu. Nie musisz grzebać po amazonie, Pandora's Tower znajdziesz w przystępnej cenie np. na allegro, czy ultimie. Podobnie z Last Story, a Xenoblade właśnie w MM i Saturnie (zwykłą wersje bez kontrolera też mają ). btw. ten sklep ma bogatą oferte gier na Wii: http://www.progaming...ndo-wii/c-1130/
Opublikowano 12 grudnia 201212 l Jasne, ze warto kupic bo ukazalo sie duzo bardzo dobrych gier wsrod ktorych na pewno kazdy znajdzie cos dla siebie. Co do konkretnych tytulow to polecam sprawdzic najnowszy numer PSX Extreme (184), w ktorym sa wypisane najlepiej oceniane przez nich gry, ktore ukazaly sie w czasie 6-cio letniej obecnosci konsoli na rynku. Dla mnie najlepsze gry na Wii to glownie flagowe tytuly Nintendo takie jak New Super Mario Bros, Super Mario Galaxy 1 i 2, Donkey Kong Country Returns, Mario Party 9, dwie Zeldy, Metroid Other M i Prime Trilogy.
Opublikowano 12 grudnia 201212 l Jeśli chodzi o kupno gier - polecam zakupy w Niemczech. Spory wybór tytułów, zawsze można się dowiedzieć, czy dana gra oferuje język angielski, no i przystępne ceny. Koszt przejazdu z Poznania do Berlina polskimbusem to niecałe 40zł w jedną stronę, a rezerwując bilet wcześniej można zejść z ceną do 25zł w obie strony. Bierzemy trochę gotówki i jazda na zakupy Sklepy z używanymi grami mają się tam dobrze, można wyrwać sporo gier w bardzo dobrych cenach, a jak ktoś chce nówki, to sieciówki typu Saturn, albo mniejsze sklepy mają naprawdę bogatą ofertę. IMHO najlepsza opcja, jak ktoś chce się obkupić w grach na konsole Nintendo. Edytowane 12 grudnia 201212 l przez Linek
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Mam na oku za 400 czarne Wii z dwoma willotami, po przeróbce (tu mi akurat dziadów z N nie szkoda kroić, w przeciwieństwie do Sony). Z mojego miasta od ręki. Chyba brać c'nie? Tak sobie spisałem giery mnie interesujące: New Super Marian, Marian Galaxy, Marian Galaxy 2, Paper Marian, Kirby, Donkey Kong, Klonoa, Rayman, MadWorld, Red Steel 2, Resident Evil: UC, The House of the Dead 4, Virtua Tennis 4, No More Heroes, The Last Story, Zelda: SS, Rabbids. Coś jeszcze do tego?
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Ja bym dodał: A Shadow's Tale (Lost In Shadow), Mario Kart Wii, Excite Truck, Grand Slam Tennis, Runaway 2 i De Blob
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Xenoblade nikt nie doda? A pozatym nie podoba mi sie fakt krojenia N
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Najlepiej niech kazdy piraci. To na bank poprawi podejscie N do naszego kraju...
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Piracenie w tej sytuacji wywoła tylko błędne koło. Ja rozumiem, że Nintendo wciąż ma nas w dalekim poważaniu, ale nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie, by zmienić sytuację. Myślę, że trzeba zająć się organiczną pracą u podstaw, zakasać rękawy i popularyzować ich produkty w naszym kraju, jeśli chcemy kiedykolwiek zobaczyć rodzimy oddział firmy na N. Samo narzekanie nic nie da.
Opublikowano 18 grudnia 201212 l No cóz, liczyłem się z takim odbiorem. Mam takie zapatrywanie, że to klienci są dla firmy a nie firma dla klientów. Skoro Sony zaczęło w tej generacji bardzo poważnie traktować nasz rynek, nie miałbym serca kupić tego pendrive'a z przeróbką, jeno odwdzięczam się im od 5-ciu lat wydając już niemałą sumkę na wszystkie oryginały na PS3. Jeśli Nintendo poważnie potraktuje Polskę i będę czuł się doceniony jako klient - nie zawaham się nabywać oryginałów i będę robił to z przyjemnością. Skoro wydawca nie raczy zainteresować się mną jako klientem to dlaczego ja mam zabiegać o jego dobro?
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Nintendo nie zabiega wlasnie m.in z powou piractwa. Przeeklete kolo.
Opublikowano 18 grudnia 201212 l C'mon przecież za czasów PS2 piracono u nas na potęgę, nie mówiąc już o Szaraku i jakoś dało się coś zrobić, na tyle, że obecnie po prostu nie wypada piracić na PS3.
Opublikowano 18 grudnia 201212 l Nie wypada piracic W OGOLE. To nie te czasy co kiedys a Polska nie jest juz szara buda z bazarami gdzie jedyne dojscie do jako takich gier bylo miedzy skarpetami a dezodorantami u rumuna na straganie. Tak czy siak nie jest to temat o piractwie wiec nie ma co dyskutowac i robic offtopa, ale Ty tez nie powinienes urzadzac celowego prowokowania. Co do gier, Xenoblade Chronicles to must have, dla tej gry sie kupuje Wii glownie. Project Zero 2 tez godne polecenia.
Opublikowano 19 grudnia 201212 l Jak nie stać cię na oryginały to nie kupuj konsoli i nie graj. Okradanie i tłumaczenie tego w głupi sposób to idiotyzm. Ja chętnie się skusze na Wii w nastepnym roku ale pewnie dopiero po wakacjach. Kiedy będzie mnie STAĆ na Wii i kilka gier . Interesują mnie jrpgi a obecnie gram w tales of graces F i z tego co wiem to właśnie port z konsoli Wii więc musze obadac te RPgi które na konsoli sony i xbox nie wyszły .
Opublikowano 19 grudnia 201212 l Okradanie gdy kogoś nie stać a o okradanie z wyboru podyktowanego określonym podejściem to spora różnica Zresztą koniec offtopa, EOT z mojej strony. Monster Hunter sprawdzi się dla kogoś kto polubił.....?
Opublikowano 19 grudnia 201212 l Do listy możesz dodać jeszcze do sprawdzenia: Super Smash Bros, Metroid Other M, Okami (chyba, że ograłeś na PS2), Little Kings Story, Fire Emblem, Muramasa, warto sprawdzić PES-a bo to zupełnie inna gra niż na pozostałych konsolach, seria Trauma Center, Pandora's Tower, Tatsunoko vs Capcom, Zack&Wiki, NBA Jam, a Boy and his Blob, Wii Sport Resort, Silent Hill, Mario Strikers Charged. Do tego dwie ciekawe gierki, które nie wyszły w EU, ale na przerobionej konsoli możesz odpalać gry NTSC - Arc Rise Fantasia i Dokapon Kingdom. Ta druga to świetna zabawa w local multiplayer. I musisz wiedzieć, że potrzebujesz Wii Motion Plus, żeby zagrać w niektóre gry - z wymienianych tutaj na pewno Red Steel 2, Zelda SS i Wii Sport Resort potrzebują WM+.