ornit 2 938 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ja mam problemy z kolorami i dla mnie czytanie tekstów Jokera w tym komiksie to była prawdziwa męczarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Egmont podał plany na kwiecień, co do DC, 22.04 pojawi się Kryzys Tożsamości za 90zł (264 str.) i Batman Ziemia Jeden za 70zł (144 str.). Skarbonka będzie nieco odchudzona Tu reszta komiksów które mają zamiar wydać w marcu/kwietniu. http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/zapowiedzi Nastały piękne czasy dla fanów komiksów w naszym kraju, chyba lepsze niż w latach 90 z Tm-Semic. Pewnie to zasługa dużej popularności filmów z facetami w kalesonach i Wielkiej kolekcji komiksów marvera. Czekam z wywieszonym jęzorem na takie perły jak Arkham Asylum, Superman Unchained czy The New Frontier. Ja (pipi)e, dwa wydanie delux w każdym miesiącu, trzeba jechać po nową półkę do ikei. Edytowane 9 Lutego 2015 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 nowe hellboy'e i lucyfery <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Kucyk Pony Komiks - Przyjaźń To Magia, Tom 1 . Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mały OT: Dzieciakowi kupiłem "Porę na przygodę", straszne gówno. Denne dialogi i jescze gorsze historie. Ale fakt. Małemu się podobało. Bardzo się cieszę, że wydadzą te komiksy po polsku. Przy obecnym kursie dolara zakup oryginalnej wersji to masakra. Trochę żałuję, że kupiłem OHC Superman Unchained. Jakby ktos nie wiedział - nie kupujcie takich rzeczy z DC, ich jakosć to kpina. Pod folią widziałem pofalowane strony jak przy 85% wilgotnosci powietrza, po dzis dzień się nie wyprostowały. Klejenie najgorsze z możliwych, trzeba by było "rozłupywać" komiks żeby pzreczytać co jest napisane w ramkach blisko wewnetrznej krawędzi strony. OHC Marvela>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>HC Marvela=HC DC=OHC DC Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Jest może jakieś info czy 100 naboi mają wydać od początku czy kontynuować to co wydała Mandragora? Bo nie wiem czy urządzać polowania na alledrogo. ;/ Edytowane 9 Lutego 2015 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) z innych wieści, jakoś w czerwcu oficjalnie kończy się the new 52. nie oznacza to żadnego rebootu, ale dc będzie wydawać miesięcznie na start jakoś 49 tytułów, w tym około połowy to nowości takie jak: robin: son of batman (scenariusz i rysunki dominic gleason obecnie rysujący batman & robin) black canary, cyborg, dr fate, bizarro, martian manhunter, midnighter, red hood/arsenal czy starfire. kontynuować numeracje mają: Action Comics Aquaman Batgirl Batman Detective Comics Batman/Superman Catwoman Deathstroke (dość świeża seria od tony'ego s. daniela) The Flash Gotham Academy (też świeżak o nastolatkach z internatu pod gotham) Gotham By Midnight (zaje.bisty tytuł o oddziale gotham PD zajmującym się sprawami paranormalnymi z the spectre na czele, niestety ben tamplesmith niedługo nie będzie go już rysował ) Grayson (taki se szpiegowski komiks o dicku pod nową tożsamościa kiedy zdemaskowano go jako nightwinga podczas forevel evil) Green Arrow Green Lantern Harley Quinn Justice League Justice League United Lobo (ten nowy metroseksualny lobo, na razie nic specjalnego) Secret Six (marne popłuczyny po zaje.bistej serii sprzed rebootu z bejnem i paroma innymi, tzn w tej statej był bejn tutaj go nie ma) Sinestro New Suicide Squad (drugi wolumin, w składzie harley quinn, black manta, deathstroke, joker's daughter, deadshot, boomerang i reverse flash) Superman Superman/Wonder Woman Teen Titans Wonder Woman Edytowane 9 Lutego 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
amsterdream 51 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) http://www.alejakomiksu.com/gfx/newsy/Egmont_DC_DELUXE_2015.pdf http://www.alejakomiksu.com/gfx/newsy/Egmont_N52_2015.pdf Edytowane 17 Lutego 2015 przez amsterdream 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zapowiada się piękny rok, szkoda tylko że Wyzwolony dopiero w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Właśnie skończyłem pierwszą część i jak dla mnie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Ja czekam na papier. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Mucha do końca czerwca wyda min. Justice, DD Żółty o czym już pisał ktoś i Tales of Batman. Justice Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Oburzeni fani wymuszają na DC zmianę okładki „Batgirl” z Jokerem Kontrowersyjna okładka autorstwa Rafaela Albuquerque została opublikowana w sieci w ubiegłym tygodniu. Szybko zebrała się fala krytyki. Odbiorcy uważają, że nawiązanie do mrocznej i brutalnej historii „The Killing Joke” jest tutaj niepotrzebne i nie pasuje do bardziej pozytywnego tonu obecnej serii o Batgirl. Na Twitterze szybko nabrało na popularności hasło #CHANGETHECOVER. Teraz oficjalnie ogłoszono, że okładka nie ukaże się w czerwcu zgodnie z oryginalnym planem. DC Entertainment potwierdza, że ta okładka w ogóle nie ujrzy światła dziennego w żadnej formie. Źródło: DC W poniedziałek wieczorem Rafael Albuquerque opublikował oświadczenie na portalu Comic Book Resources, w którym przeprasza oburzonych fanów. Szybko zdał sobie sprawę, że u odbiorców trafiło to w czuły punkt. Szanuje on opinie czytelników i podkreśla, że nie miał zamiaru nikogo zdenerwować ani urazić. DC w oświadczeniu broni swojego autora i krytykuje fanów. Podkreślają, że mogą się nie zgadzać, ale rzucanie groźbami jest złe i takie rzeczy nie mogą mieć miejsca. Cameron Stewart, współscenarzysta serii o Batgirl wyjaśnia, że chodzi o groźby skierowane do osób, którym się ta okładka nie podobała. Nikt autorowi nie groził. Twierdzi on, że nie ma tutaj cenzury i tak naprawdę scenarzyści serii komiksowej i sam artysta wspólnie uzgodnili, że ta okładka jest niestosowna i trzeba z niej zrezygnować. Zobacz także: Nowy kostium komiksowej Wonder Woman wzbudza emocje Cała sytuacja wywołała burzę w branży komiksowej, gdzie o kontrowersji wypowiadają się różni artyści. Można w opiniach dostrzec równy podział – jedni chwalą mądrą i rozważną decyzję, inni krytykują kroki, które mogą dokonać regresu branży. Tak na sytuację zareagował znany komiksiarzom Ray Dillon: Autor: Ray Dillon http://naekranie.pl/aktualnosci/oburzeni-fani-wymuszaja-na-dc-zmiane-okladki-batgirl-z-jokerem Okładka świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Głupi ci amerykanie. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 DC skończyło się na Watchmen. Potem już tylko Vertigo. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 @up: xD. podobno zaje.bista ta nowa batgirl po przetasowaniu w Creative teamie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Classic Doomsday Dillona Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 hahahah jaki twist na koniec 50 numeru batman eternal, je.błem ze śmiechu xD. pod koniec poprzedniego też nieźle wyje.bał bejnowi odrzutowcem na ryj Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jezu no, co się podziało z tym Batmanem... Jeszcze początki New 52 były świeże, a potem męczące Zero Year, fajnie zapowiadający się Eternal, który jednak zrobił się nudny jak flaki z olejem i teraz jeszcze okazuje się, że za wszystkim stał Cluemaster ? Really? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 jako taka cotygodniowa seria do poczytania bez wczuty się sprawdza. wiadomo ma momenty lepsze i gorsze, ale to zrozumiale przy takiej rotacji twórców. lubie od czasu do czasu komiks z Batmanem gdzie autorzy mogą sobie poszaleć z odmiennymi klimatami i duza galeria postaci. eternal to takie tour de Force po uniwersum gacka gdzie wielu villainow i cale bat-family (w tym bardzo fajny dodatek w postaci Harper jako blackbird) dostaje swoje piec minut. do klasyki raczej nie przejdzie, ale moim zdaniem warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 chce zaczac czytac batmana - podrzuccie tytuly zeszytow, ktore kazdy powinien znac, ewentualnie tych od ktorych powinienem zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 year one killing joke dark knight returns (ale to troche oldskulowo wyglada) long halloween venom kolejnosc nieprzypadkowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ja bym do listy dorzucił jeszcze to co możesz w dobrej cenie wyrwać na aukcjach: Batman vs Predator (wszystkie trzy) Batman / Judge Dredd Batman Black&White I i II Potem jeszcze Earth One (niedługo premiera wersji PL) A na drugie czytanie: Joker Joker's Asylum I i II Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 a jak nie przeszkadza ci, ze zamiast wayne'a maske nosi dick grayson to polecam z calego serca "black mirror". Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 knightfall Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi