Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pożyczyłem Court of Owls z torrentów w wersji Omnibus. Wszystko fajnie ale ciągle zeszyty z Batmanem przeplatają się z Nightwingiem. Też tak czytaliście? Szczerze mówiąc na razie gdybym pominął wszystko z Nightwingiem to nie czułbym, że coś straciłem.

Nie żeby momenty z Nightwingiem były złe, ale mam wrażenie że czasami troche psują tempo.

Opublikowano
  W dniu 11.04.2016 o 07:05, Qvstra napisał(a):

W dniu 15.03.2016 o 13:27, YETI napisał(a):

okladka-450.jpg

Premiera 13 kwietnia, cena 75zł, 392 str.

Czytał ktoś oryginał? Warto?

Mam oryginał, IMO warto jak lubisz klasyczne DC, albo masz tolerancję na starsze komiksy -  to są lata 80 i wielki event, mnóstwo postaci i dużo czytania w dymkach. Jakby nie było przełomowa jeżeli chodzi o wydarzenia seria, w której posprzątali trochę continuity dzieląc DCU na pre i post Crisis.

Opublikowano

"Kryzys" czytałem jakiś czas temu i też polecam choć nie jest to łatwy event. Nie jest też przejrzysty (przynajmniej na początku). Wiele się dzieje. Sporo postaci płaci wysoką cenę. Ja biorę po premierze zaraz.

W dniu 10.04.2016 o 20:50, Shen napisał(a):

Dobry jest ten nowy Flash? Widze ze egmont wydaje i sie szarpne chyba.

Nie wiem ile obejmuje ten Vol.1 ale zeszyty od #1 do około #23 raczej średnie. Kreska Manapula też mi nie odpowiada. Głównie są pomniejsze historie: trochę Rogues, trochę Grodda no i potyczka z

Pokaż ukrytą zawartość

choć samo jego przedstawienie raczej słabe (jak dla mnie).

Lepiej się dzieje później

Pokaż ukrytą zawartość

, a ostatnio ładne starcie z

Pokaż ukrytą zawartość

. Mocno pozamieniali originy w historiach. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oficjalne designy Arrowa, Supergirl i Superboy'a do Rebirth

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Rebirth już za tydzień więc poruszenie w DC Comics. "Odrodzenie" to też zmiana loga.

DC-Logo-Full-Size.png

Cytat

“While comics continue to be the heart and soul of DC, the brand has evolved to now stand for powerful storytelling across so many different forms of media.  DC is home to the greatest Super Heroes and Super-Villains, and the new logo has the character and strength to stand proudly alongside DC’s iconic symbols.”

Logo obowiązywać będzie dla komiksów, filmów i seriali. Biorą pod uwagę dotychczasowe loga, konkurent Marvela wraca do prostego loyoutu z 72'.

DC-Logos-Timeline.jpg

To nie jedyne zmiany. Z racji krytyki co do ostatnich ekranizacji komiksów WB postanowiło obsadzić Geoff Johnsa w roli szefa DCEU razem z Jon Bergiem. 

Opublikowano (edytowane)

Co tu taka cisza? Słyszeliście co się odj.ebało w Rebirth?

Pokaż ukrytą zawartość

.

:obama:

PS. Ciekawe co na to Moore ;)

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Czytam sobie run Batmana od Snydera i

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

To już dziś. Nowy art pokazuje dwie ważne kwestie

DC-Rebirth-Splash.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

Nie wiem czy to tylko ukłon i połączenie starego z nowym ale mam nadzieję, że nie.

Opublikowano (edytowane)

Wow

Naprawdę dobre, końcówka mocna, wciągnięcie 

Pokaż ukrytą zawartość

Czyta się jednym tchem

Edytowane przez Jeez_PS
Opublikowano
  Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Jestem po pierwszych "Rebirth" od Batmana, Supermana, Green Arrowa i Lanternów. Nawet spoko. Arrow trochę mnie rozbawił.

Pokaż ukrytą zawartość

Batman spoko choć nie wiem skąd

Pokaż ukrytą zawartość

Z eSem jeszcze dziwniej.

Pokaż ukrytą zawartość

Lanternów za dużo.

Pokaż ukrytą zawartość