Malibu 940 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Jutro będzie (ja jednak nie będę zbierał), a to jest stary filmik (Hush od Egmontu) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Czekam na paczki. Hush to swego rodzaju perelka. Warto miec. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Jutro z kiosku odbieram, kurde 160zł miesiecznie na same kolekcje, innych komiksow juz nie zbieram. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Ja pewnie będę przebierał, tak jak Wkkmy. Hush kusi, bo za 15 złotych, ale jeszcze druga część za 30. No, a poza tym półki też nie z gumy. Na na szczęście ma się bibliotekę i już dawno przeczytane Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Cienszy papier niz w kolekcji marvela, lakierowana okladka, komiks smierdzi strasznie, ciezko przez to czytac. Nie wiem czy to farba czy klej tak wali. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Do druku przygotowywał Egmont. Ale fakt, śmierdzi jak cholera. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Ja zamawiam w kiosku pod blokiem, babka mi odkładka kolekcje marvela 1 numeru Cytuj
Vril_Dox 152 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Opublikowano 25 sierpnia 2016 U mnie też podobnie jest z przekrzywionym i zdeformowanym grzbietem. Wygląda tak jakby źle skleili pod prasą. Ale nie jest źle.Dla mnie cała kolekcja odpada. Tylko niektóre numery kupię. I niech dadzą inny klej bo ten to naprawdę wali. Cytuj
Gość Opublikowano 25 sierpnia 2016 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Ja wziąłem z empik.com z odbiorem w lokalnym empiku ale przez to odbiore dopiero jutro. Przynajmniej pewnosc ze egzemplarz bede mial u siebie. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 28 sierpnia 2016 Opublikowano 28 sierpnia 2016 Jakie tytuły Batmana polecacie prócz tych, które będą zawierały się w kolekcji DC ? Nic wcześniej nie czytałem, od razu jakieś sklepy gdzie warto się obławiać ? Cytuj
Rockhold 0 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Ogólnie to warto przeczytać wszystko co wydał Egmont w Deluxach i nie tylko. Jak przypadnie Ci do gustu "Długie Hallowen" z kolekcji, to kup koniecznie kontynuację "Mroczne Zwycięstwo" i "Catwoman: Rzymskie wakacje" (oba od Muchy). Po Batka Snydera z "Nowego DC" też warto sięgnąć, ale tam dochodzi jeszcze "Wieczny Batman" (3 tomy). Jak lubisz klimat "Husha", to zerknij też na "Batman - Mroczny Rycerz" z NDC. Pierwszy tom jest średni, ale pozostałe są lepsze i nawet dość brutalne (4 tomy to chyba ma). Jeżeli zaś chodzi o sklepy to ja kupuję tylko w Gildii, albo Aros/Bonito (to to samo, ale cny różne). Pierwszy świetnie pakuje, drugi ma ekstra ceny. Poniżej link do tego co wydał Egmont: http://www.swiatkomiksu.pl/katalog/wyszukiwanie/seria,14.html Jeśli chodzi o Aros/Bonito to fakt mają dobre ceny, dla przykładu 50% na Narodziny Demona, czy chociażby Shazam. Z drugiej strony jest jeszcze nieprzeczytane.pl, które ma jeszcze lepsze ceny, choć czytałem, że niektórzy narzekają na pakowanie. Nie wiem od czego to zależy, ale ja na naście zamówień za każdym razem wszystko było tip top - a przykład jak solidnie mi zapakowali Incal'a to się jeszcze nigdy z czymś tak trwałym nie spotkałem Odnośnie tematu: Mi ostatnio dobrze się czytało Batman - Ziemia jeden, miałem niskie oczekiwania, a się pozytywnie zaskoczyłem. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Spokojnie, drugi tom "Batmana" Snydera jest już dodrukowany, i na dniach pewnie zawita do sklepów. Na Allegro są powystawiane egzemplarze na którym jest nowe logo DC, więc to na 200% dodruk. Zresztą, w Empikach jest tego jeszcze sporo. U mnie są chyba 3 sztuki (stare wydanie), no ale wiadomo - płaci się cenę okładkową, więc średnio opłacalne. Miałeś rację, Miasto Sów jest znowu dostępne w sklepie Świat Komiksu Cytuj
Gość Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Jak tam panowie opinie na temat wielkiej kolekcji dc? Ja po 1tomie mam mieszane uczucia nie wiem czy brac dalsze Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Nie wiesz czemu brać bo? Jak dla mnie każda inicjatywa dająca komiksy w dobrej cenie do szerokiego grona odbiorców jest godna uwagi. Cytuj
Gość Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 No wlasnie nie jestem przekonany bo spodziewalem sie innej jakosci wydania chyba. W tej cenie co ma byc to chyba jednak wole pojedyncze zeszyty sobie kupic niz bawic sie w prenumerate. Cienkie to jakies smierdzacy papier jak ktos juz wspominal szalu nie ma. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Sporo mi z tym Batmanem doradziliście, powiedziałbym, że aż za dużo. Od czego najlepiej zacząć ? Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 (edytowane) zabójczy żart -> trybunał/miasto/śmierć rodziny -> azyl arkham/mroczne zwierciadło to tylko moja opinia Edytowane 31 sierpnia 2016 przez koval Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 zabójczy żart -> trybunał/miasto/śmierć rodziny -> azyl arkham/mroczne zwierciadło to tylko moja opinia "Mroczne Odbicie" taki jest polski tytuł ^_^. Sporo mi z tym Batmanem doradziliście, powiedziałbym, że aż za dużo. Od czego najlepiej zacząć ? Może od Batka z N52? tym bardziej, że został zrobiony dodruk a historia z Sowami jest spoczko i przystępna dla nowego czytelnika. A później to już co będziesz chciał Azyl, Mroczne Odbicie, Rok Pierwszy, a jak zainteresuje Cię samo Gotham to kup Gotham Central (to takie dobre ) Cytuj
zagul 326 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 (edytowane) Dzięki jeszcze raz, już mniej więcej się rozeznałem. Teraz pytanie z trochę innej beczki, za 2 tyg dzień Batmana, może warto się wstrzymać i liczyć na jakieś okazje i promocje ?edit:zdecydowanie na nieprzeczytane.pl najtaniej, ale czy serio aż tak często przychodzą poobijane itp ? Edytowane 1 września 2016 przez zagul Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Dostałem wczoraj tą figurkę obiecana do prenumeraty. Miła inicjatywa, figurkę dam chrzesniakowi Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 @zagul - ja ani razu nie dostałem pozaginanych czy pogniecionych komiksów. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 zdecydowanie na nieprzeczytane.pl najtaniej, ale czy serio aż tak często przychodzą poobijane itp ? zamawiałem kilkukrotnie i, odpukać, zawsze wszystko w porządeczku Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 (edytowane) Dostałem wczoraj tą figurkę obiecana do prenumeraty. Miła inicjatywa, figurkę dam chrzesniakowi Dostałem też, ale w ramach przeprosin, za opóźnienie prenumeraty. Nie mam chrześniaka ... opchnę za 50% (25zł + przesyłka) ; to chyba ta seria https://shop.eaglemoss.com/pl/dc-comics-super-hero-collection (chociaż constantine tam nie ma) ; chętni priv edyta: sprzedane Edytowane 17 października 2016 przez TakeshiX Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 18 października 2016 Opublikowano 18 października 2016 Wciągnąłem niedawno drugi tom Gotham Central, fantastyczna pozycja. Nawet jak ktoś ma uraz do batka to szczerze polecam bo jest tylko cieniem w całej historii. Prawdziwa detektywistyczna robota i zmagania się ze super łotrami z poziomu zwykłych glin. Trzeci tom Skalpu, jezuchryste Aaron <3 Obok Ennisa i Brubakera najlepszy scenarzysta aktualnie. Kreska Guery już mi bardziej siadła i pasuje do tej brudnej opowieści. Przeczytałem też Batmana tom 6: cmentarna szychta i słabo. Pierwsze trzy tomy z serii: miasto/trybunał sów i śmierć rodziny kosa ale dalej takie sobie to story. Tylko dla fanów powiedziałbym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi