Shen 9 610 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Pierwszy tom specjalny w kolekcji DC to Kryzys tozsamosci, jedyne 119,99zl, czyli dwa razy tyle co wydanie egmontu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 No niezle ich (pipi)ło. Kupuje wersje Eaglemossa, ale za tom specjalny podziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Ktos kupi to zlapiesz uzywke taniej. Simple. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jestem w trakcie nadrabiania nowych komiksów. Przeczytałem pierwszy zeszyt Batmana z DC Rebirth: Jak na razie jest nieźle. Chociaż ta akcja z samolotem była jak dla mnie nieco przekombinowana. Jestem ciekaw jakie będą relacje pomiędzy Gackiem a "Gotham" i Gotham Girl Za jakiś czas zamierzam przeczytać Justice League: Co sądzicie o tych dwóch seriach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 832 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Batman jest bardzo dobry IMO, JL okej można przeczytać. All Star Batman, Superman i Action Comics też warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wonder Woman też da się czytać. Wydarzenia w dwóch liniach czasowych. Flash zaczyna grubo bo od Godspeed i speedsterów na każdym rogu ulicy. Chociaż kreska kompletnie mi nie leży. JL mały mayhem, a Titans ścierają się z dawnym wrogiem, którego new 52 wymazało - Abra Kadabra. Nie mogę się tylko pogodzić z przeniesieniem Raven i Beast Boy'a do młodych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki za rekomendacje. Wkrótce przeczytam All Star Batman, Flasha i "Tytanów". Jestem po pięciu zeszytach Batmana z DC Rebirth Początkowo nie podobało mi się przedstawienie Gacka jako postać, którą nic nie powstrzyma, np. ta scena z samolotem o której wspomniałem wcześniej, czy ostatnia walka z Gotham przy pomocy JL. Cieszę się, że Gotham zginął. Była to irytująca postać (przynajmniej dla mnie). Jestem ciekaw jak przedstawią dalsze losy Gotham Girl Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Przeczytałem wszystkie zeszyty Batmana z Rebirth oraz pierwszy tom JL. O ile ta druga seria ma swoje "momenty", to mam wrażenie, że Gacek jest o klasę lepszy. Bardzo dobry tom "I am Suicide", ale głównie dzięki pojedynczym momentom, np. spotkanie Batmana z Bane'm, który następnie jak zwykle miotał Batmanem gdzie popadnie, krótka historia Bane'a, oraz relacje między Batmanem a Cat Woman. Podobał mi się ostatni zeszyt, który skupił się na relacjach między tą parą. W międzyczasie wyszła nowa mini-seria "Justice League vs. Suicide Squad" Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 JL vs SS dobry sztosik. Lobo zwerbowany do Justice League po tym jak Batman wysadził mu głowę. Co ja czytam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Minął prawie rok od megabomby w postaci "Rebirth" i chyba wreszcie doczekamy się wyjaśnienia końcówki. Nadchodzi crossover Batmana i Flasha. Jeśli nie czytaliście Rebirth albo nie zaznajomiliście się z finałem tego zeszytu to nie otwierajcie spoilera Pokazano też alternatywną okładkę z pewną osobistością z uniwersum Flasha Strój wskazuje, że będziemy mieć do czynienia z wersją z przed Flashpointu. Może być grubo Crossover będzie 4-częściowy (po dwa na Gacka i Flasha) i startuje 19 kwietnia wraz z Batmanem #21 Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Czytał ktoś crossover Batmana i Flasha z DC Rebirth "The Button"? Ja jeszcze mam kilkanaście dobrych zeszytów do nadrobienia, oraz wszystkie zeszyty z Super-Manem, oraz Nightwingiem. Edytowane 28 Maja 2017 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Mam za sobą pierwsze nr tego crossovera i jest sztos jak na razie. Wracają kultowe postacie by chwilę potem "samiwieciekto" zrobił im z dupy jesień średniowiecza Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ja ostatnio wciągnąłem się w lekturę "Nightwinga". Moim zdaniem jest to jedna z lepszych serii z DC Rebirth. Dobre połączenie akcji z humorem. W pierwszym tomie "Better than Batman" Dick Grayson poznaje Raptora, pierwszy raz spotkali się podczas misji w Moskwie, w zeszycie drugim. W między czasie spotyka się również z Batgirl. W pierwszym Tomie Dick wraz z Raptorem walczą z Trybunałem Sów Pozostał mi jeszcze jeden zeszyt z tomu pierwszego, jak dla mnie "Nightwing" to pozytywne zaskoczenie, wcześniej jakoś nie za bardzo lubiałem tą postać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Ostatnio wydano DARK DAYS: THE FORGE #1 to pierwszy z dwóch one-shotów, stanowiących prolog do startującego w sierpniu DARK NIGHTS: METAL "Mroczne Multiwersum nie jest krzywym odbiciem "naszej" Ziemi z DCU. To ocena możliwości bazująca na koncepcjach mrocznej materii i mrocznej energii." http://dcmaniak.blogspot.co.ke/2017/06/cbn-comic-book-news-150.html?m=1 Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Gotham Central dobre? Moge miec omnibus za 250zł i sie mocno zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Omni sie ujowo czyta. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Gotham Central dobre? Moge miec omnibus za 250zł i sie mocno zastanawiam.ZAJEDWABISTE, bierz i nie myśl za dużo. Przygotuj się tylko na to, że to nie jest historia o Batmanie, a o policjantach z Gotham - to NIE JEST superhero :-) A jak nie podejdzie (w co wątpię) to sprzedasz :-P Wlasnie wiem, o czym to jest i dlatego sie zastanawiam nad zakupem, mam przesyt komiksow o superbohaterach. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 To ogarniaj Skalp, Bekarty z południa np.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Skalp, bekarty, Ludzie Gniewu. Aaron jest przekocur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Skoro pojawił się temat Skalpu - Aaron będzie pisał scenariusz do projektu Marvel Legacy - historia to... Avengersi milion lat przed naszą erą: w składzie między innymi Ghost Rider na płonącym mamucie (wiem, średnio pasuje do tematu o DC) :V Edytowane 29 Lipca 2017 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Wtf?? Ironman w drewnianej zbroi - woodman, Hulk neandertalczyk - neahulk, spajderman będzie się huśtał na szyjach stegozaurów i drzewach. Pewnie będzie jeszcze bardziej wymyślnie. Co ten marvel? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie wiem ale Aaron moze z tego zrobic cos za(pipi)istego :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Francuzi dostają coś takiego. Kolekcje DC olałem, nie mój klimat, ale Batmana bym brał oj tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Czyta ktoś z was jeszcze DC Rebirth? A może ktoś kupił polskie wydania? Ja od ponad miesiąca nie mogę zabrać się za nadrabianie jedenastu serii w oryginale. Za mało wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja czytam i ostatnio nadrobiłem zaległości z ostatnich miesięcy. I to będzie złota jesień w DC Comics. Flash - Od czasu crossovera z Batmanem dzieje się dobrze. Wrócił dawno zaginiony (znów), Flash z negatywną mocą, a ostatni nr to już full metal Akira. Tylko kreska boli dalej. Batman - Joker I Riddler mają chyba okres. Pierwszy się nie uśmiecha (nie wspominając już o śmianiu się), a drugi dzierga sobie "?" ostrzem na klacie. No i rozpętują wojnę na dow(nene)y i zagadki. A i Gacek się oświadczył. Wonder Woman - Nadeszło rozwiązanie tajemnicy, która dręczyła Amazonkę od pierwszych nr. Wraz z finałem scaliły się wątki prowadzone równolegle - początki WW i teraźniejszość. Sama tajemnica lekko mnie zawiodła. Nie było dupnięcia. Na plus relacje Diany i Cheetah. Jednak nowa historia zaczyna się od konkretów: Herkules zostaje zabity i wraca Grail z gówniarzem Darseidem. Będzie moc. Titans - po walce z Kadabrą mamy starcie z Psimonem i Fearsome Five, zdrajcę w szeregach Tytanów, trójkącik Wally-Donna-Arsenal i Lazarus Contrackt (specjal), który ponownie rzuca Tytanów (i Młodych) przeciwko Deathstroke'owi. Dzieje się grubo. Detective Comics #965 - Tylko ten jeden nr, a to ze względu na to, że przywracają Tima Drake'a. Chłopak wraca z niewoli, a tożsamość porywacza kopie w jaja. Jadą z grubej rury i dlatego też chyba zainteresuję się Action Comics bo ta postać jest tam bardzo ważna. Justice League - Po kilku krótkich historyjkach nadszedł czas na "Legacy" (#26). W skrócie w odwiedziny z przyszłości wpada dzieciarnia Ligi. Barry i Jessica mają trójkę dzieci (bliźniaki świecące kolorami pierścieni i speedsterkę), Cyborg - cyfrowego syna, Mera i Arthur córkę, a Wonder Woman syna i to nie z Trevorem. No ciekawe kto jest ojcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Jak to bywa w komiksach w przyszłości Liga nie istnieje bo wybiła ich jedna laska, a dzieciarnia w poszukiwaniu pomocy cofa się w czasie. Oczywiście coś się po drodze (pipi)i sromotnie i wszystko trafia jasny szlag. Jest też cameo Cable Aquamana. Pachnie mi to mocno Next Avengers ale czyta się przyjemnie. I teraz najlepsze bo wystartował Dark Nights METAL i cytując klasyka kto nie czyta METAL niech lepiej zacznie. co tam się odpie.rdala . Czego boi się Batman? Co sprawia, że nawet Joker jest przerażony? Co się dzieje, że starzy bogowie pakują walizki, porzucają Olimp i spieprzają w podskokach jak najdalej od Ziemi? The Forge #1 przewraca wszystko do góry nogami (dosłownie). Wątki sięgają dużo dalej niż Crisis on Infinite Earths i czasów gdy Krona sięga początków multiversum i dotyka Boga. Wszystko jest powiązane. Hełm Dr Fate'a, trójząb Aquamana, przedramienniki Wonder Woman, etc. Wszystkie mocarne artefakty łączy metal. A Batman jest w centrum tego wydarzenia, zwiastunem ciemności. Powracają kultowe postacie jak Hawkman & Hawkgirl, Dr Fate czy Dubbilex. Polecam zaczynać tak jak leci od Dark Days: The Forge #1 Jest dobrze, a przecież na horyzoncie już widać Doomsday Clock od Geoff Johnsa i Gary'ego Franka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi