Rudiok 3 370 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia No niestety, też kiedyś pisałem, że to gówno. Jedyne co fajne to charakterystyczne postacie, które dość szybko się przebiły do kanonu. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia 18 godzin temu, Rozi napisał: Kupiłem trzy tomy Batman Metal, to był najgorszy zakup komiksowy, jaki zrobiłem. Okropne kurwa gówno. Wymiękłem na drugim tomie (podobno najlepszym z trzech), puste, efekciarskie pierdolenie, sztampa, klisza, bułki, wędliny, itp. Myślałem, że to będzie skupione na samej postaci Batmana, a nie na bandzie chuja i nijakości, czytaj Justice League. No cóż, trzeba się tego pozbyć i wyleczyć, odtruć Knightfallem. Internet Ci odłączyli? Metal to jednen z najgorszych kasztanów. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia A mnie się zajebiście podobało. Przeczytałem z wszystkimi tie-inami, chyba ponad 30 zeszytów. Niedługo robię przymiarkę do Death Metal 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia Ja zacząłem czytać Gotham Central. Początek jakiś nie porywa i wybitnie mi nie leżą rysunki. Ale lecę dalej, bo kupiłem z rozpędu wszystkie cztery tomy. Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia https://egmont.pl/Gotham-Central.-Na-sluzbie.-Tom-1.,606578,p.html Właśnie jest promka na pierwszy tom, 28 złotych. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Tanio. Mi wyszło ponad 200 za 4 tomy. Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Jezu, jaki ten Knightfall jest zajebisty, jestem w drugim tomie i nie mogę się przestać zachwycać. A i nie ma nic lepszego niż kreska i okładki Kelleya Jonesa, ubóstwiam go. Lata 80 i 90 to najlepsze lata dla komiksu superbohaterskiego, nie zapraszam do dyskusji 3 Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia True. Dlatego czekam aż wydadzą kiedyś w PL zbiorczą sage Death & Return of Superman (no chyba że już jest). Lata 90-te, czarna krew i Doomsday robiący z dup JLA jesień średniowiecza Good times. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia To jeszcze sztosik, ale nie dam rady z miejscem, 7 tomów po 500-600 stron 1 Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia (edytowane) 11 minut temu, Shen napisał: To jeszcze sztosik, ale nie dam rady z miejscem, 7 tomów po 500-600 stron No. Jakie to jest dobre, szczególnie jak się czyta po 5 tomach knightfalla + Epidemii i Dziedzictwie. Wczoraj pół na raz wleciało, ciężko się oderwać. 46 minut temu, Farmer napisał: True. Dlatego czekam aż wydadzą kiedyś w PL zbiorczą sage Death & Return of Superman (no chyba że już jest). Lata 90-te, czarna krew i Doomsday robiący z dup JLA jesień średniowiecza Good times. W tym roku będzie wydane. Potwierdzone info. Edytowane 18 stycznia przez Jeez_PS 2 Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 50 minut temu, Farmer napisał: True. Dlatego czekam aż wydadzą kiedyś w PL zbiorczą sage Death & Return of Superman (no chyba że już jest). Lata 90-te, czarna krew i Doomsday robiący z dup JLA jesień średniowiecza Good times. W tym roku, byczku 6 minut temu, Jeez_PS napisał: No. Jakie to jest dobre, szczególnie jak się czyta po 5 tomach knightfalla + Epidemii i Dziedzictwie. Wczoraj pół na raz wleciało, ciężko się oderwać. Oj tak, po skompletowaniu Knightfalla (zostały dwa tomy), wjeżdżam z Epidemią i Dziedzictwem, a potem Ziemia Niczyja. Szkoda, że w tym roku tylko 3 tomy mają wyjść 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 5 godzin temu, Farmer napisał: True. Dlatego czekam aż wydadzą kiedyś w PL zbiorczą sage Death & Return of Superman (no chyba że już jest). Lata 90-te, czarna krew i Doomsday robiący z dup JLA jesień średniowiecza Good times. Mam pierwszy tom kupilem, kilka lat temu za kilka groszy nówkę. Chyba poszukam jakiegoś omnibusa, bo to sztosik jest faktycznie. Omnius tobą ponad 1300 stron. Juz mi przeszło Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Ostatnio wyszły też dwa specjale na 30 rocznicę śmierci i powrotu, ci sami scenarzyści i rysownicy. Pierwszy przeczytałem, nawet spoko nawiązuje do wydarzeń ze śmierci ale dzieje się teraz, bardziej do oglądania niż do czytania. Powrót jeszcze przede mną. 3 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Ja jak ostatni debil kupiłem "Death of Superman" i "Reign of Superman" a zapomniałem całkowicie o domówieniu "Return" z myślą "a to kiedyś się dokupi". Tylko że Return tak w chuj podrożał że czekam na Omnibus. Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia W ogóle pytałem na grupce, czy jest możliwość wydania runu Batmana od Moencha i Kelleya, ale zostałem sprowadzony na ziemię przez Tomka Sidorkiewicza - nie istnieją dobrej jakości materiały, żeby zrobić przedruk. Nawet to amerykańskie wydanie z 2014 się nie nadaje A mogłoby być tak pięknie: Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia 31 minut temu, Rozi napisał: W ogóle pytałem na grupce, czy jest możliwość wydania runu Batmana od Moencha i Kelleya, ale zostałem sprowadzony na ziemię przez Tomka Sidorkiewicza - nie istnieją dobrej jakości materiały, żeby zrobić przedruk. Nawet to amerykańskie wydanie z 2014 się nie nadaje A mogłoby być tak pięknie: Zapytaj Muche czy nie chce wydać. Z The Spectacular Spider-Man nie mieli problemu i mamy unikatowe na skale światową wydanie zbiorcze. W zadnym innym kraju tego nie wznowiono, właśnie z uwagi na brak dobrej jakości materiałów do części zeszytów. Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia A to Egmont nie ma całych praw do wydawania DC w Polsce? Tak samo Elseworldy batmanowskie mogłyby wyjść, łatwy piniondz. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia 2 minuty temu, Rozi napisał: A to Egmont nie ma całych praw do wydawania DC w Polsce? nie wiem, marvela wydaja jedni i drudzy Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia 9 godzin temu, Rozi napisał: A to Egmont nie ma całych praw do wydawania DC w Polsce? Tak samo Elseworldy batmanowskie mogłyby wyjść, łatwy piniondz. No przecież Mucha wydała ten paździerz Sprawiedliwość i pewnie coś tam jeszcze. Cytuj
Gość MacLSkr Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Godzinę temu, Hubert249 napisał: No przecież Mucha wydała ten paździerz Sprawiedliwość i pewnie coś tam jeszcze. Ale to było lata temu. Od 2016 bodajże prawa do wydawania komiksów DC w Polsce ma tylko i wyłącznie Egmont. Nawet na komiksach jest logo "DC Polska". Jest jeszcze kolekcja, ale te żądzą się swoimi prawami. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia 2 godziny temu, MacLSkr napisał: Ale to było lata temu. Od 2016 bodajże prawa do wydawania komiksów DC w Polsce ma tylko i wyłącznie Egmont. Nawet na komiksach jest logo "DC Polska". Jest jeszcze kolekcja, ale te żądzą się swoimi prawami. Marvela też wydawali. Zapomnialem nawet, że mam ten komiks Cytuj
Gość MacLSkr Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Marvela nadal wydają. Ostatnio wydali Ghost Ridera i X-Menów Jima Lee, a w tym kwartale mają wreszcie wydać Marvels. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia 18 minut temu, MacLSkr napisał: Marvela nadal wydają. Ostatnio wydali Ghost Ridera i X-Menów Jima Lee, a w tym kwartale mają wreszcie wydać Marvels. jakieś powiększone wydanie czy z jakimiś dodatkami? Mam wydanie z kolekcji WKKM, ale to jeden z moich ulubionych komiksow, to bym zainwestowal w wersje premium Cytuj
Gość MacLSkr Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia (edytowane) 4 minuty temu, Shen napisał: jakieś powiększone wydanie czy z jakimiś dodatkami? Mam wydanie z kolekcji WKKM, ale to jeden z moich ulubionych komiksow, to bym zainwestowal w wersje premium Marvels? Podobno ma to być wydanie z okazji 25-lecia. Amazon.com: Marvels: 25th Anniversary: 9781302919870: Busiek, Kurt, Ross, Alex: Books Edytowane 22 stycznia przez MacLSkr Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia 3 minuty temu, MacLSkr napisał: Marvels? Podobno wzorują się na wydaniu z okazji 25-lecia. Amazon.com: Marvels: 25th Anniversary: 9781302919870: Busiek, Kurt, Ross, Alex: Books no to must have, historia i rysunki topka wszechczasów, ładne wydanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi