Opublikowano 15 grudnia 201212 l Miał ktoś kiedyś takiego rozdzielacza? Zdaję to egzamin? Sygnały się nie zakłócają, jakość obrazu się nie pogarsza? Mój TV ma tylko jedno wejście HDMI, nowego nie jestem w stanie kupić to muszę się posiłkować takim czymś. Podpięta do niego będzie ps3, x360 i dekoder cyfry. Mowa o tym. da radę?
Opublikowano 16 grudnia 201212 l Teoretycznie nie powinno być problemu, a w paktyce to różnie bywa, zależy jak to wygląda w środku. Tutaj już musiał by się wypowiedzieć ktoś kto posiada dokładnie ten model.
Opublikowano 16 grudnia 201212 l ja kupilem na ebayu za 2 funty bodajze z wysylka , dziala bez zastrzezen
Opublikowano 17 grudnia 201212 l ja do takich rzeczy nie mam zaufania, widziałem ich sporo... na ogół są problemy z zachowaniem jakości obrazu, a i dość szybko to siada no i nie zawsze przepuszcza wszystkie sygnały... widywałem pudełka puszczające np. obraz z dekodera Nki, a nie puszczający obrazu z DVD czy konsoli
Opublikowano 17 grudnia 201212 l co do zasady powinno działać bez problemów, a sygnał jest cyfrowy więc straty na jakości nie powinno być. Problem jest z obsługą kodowania HDCP, czyli standardu zabezpieczeń dla treści video-audio. Może się okazać, że rozdzielacz nie puszcza sygnału HDCP i będzie tak jak mówi pepusz - pójdzie np. komp, ale konsola i n-ka już nie.
Opublikowano 17 grudnia 201212 l Na tym za 2GBP ps3, cyfrowy polsat i ogolnio wsio dziala, a utraty jakosci nie zauwazylem:) Edytowane 17 grudnia 201212 l przez erix
Opublikowano 17 grudnia 201212 l Autor Z tego co jest napisane na tej aukcji, przypomnę: Wysokiej jakości ROZDZIELACZ Switcher HDMI na pilota kompatybilny z HD-DVD, SKY-STB, PS3, Xbox 360 oraz wieloma urządzeniami HDMI zgodny z protokołem HDCP 1.2 dzięki któremu możesz podpiąć niemal każde urządzenie np. dekoder TV i Blu-Ray Podpiętych może być maksymalnie 3 urządzenia Cechy: 1. Obudowa plastikowa 2. Zgodny z protokołem HDCP 1,2 3. Wsparcie 30/36bit kolor. 4. Wsparcie do 1080p/60HZ. Wsprawcie xv-YCC. 5.Digital format audio, DTS-HD/Dolby-True-HD/LPCM7. 1/AC3/DTS/DSD. 6.Wsparcie Blue-Ray 24/50/60fs/HD-DVD/xvYCC 7.Wsparcie HDMI retiming sygnał, kaskadowo powyżej 3 Full HD layersin formatu 1080p. 8. Brak utraty jakości. wynika, że wszytko to co chcę podłączyć powinno działać. O tym HDCP też wspominają, o Xboxie i PS3 również jak byk jest napisane. O dekoderze (nie konkretnie Cyfry, ale zawsze) też. Wiadomo jak to jest na aukcji, a jak jest w rzeczywistości ale sklep wygląda na solidny, patrząc na oceny i komentarze. Za tego ebaya muszę podziękować bo zależy mi żeby doszło przed świętami, z resztą nigdy nic nie brałem na ibeju. Zaryzykuję, jak się uda to ligowo, jak będą problemy to dogadam się czy mogę odesłać i w tedy będę się martwił na nowo. Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano 19 grudnia 201212 l Autor (pipi), kupiłem. Dzisiaj przyszło. Musiałem wydać jeszcze 30zł na kabel żeby podłączyć to z tv no ale nie ważne. Podłączyłem PS3 i dekoder Cyfry. Wszystko działało. Działało, dopóki włączony był i plej i dekoder. Jak tylko wyłączam plejaka to dvpa. Nie było sygnału z dekodera o_O Jak tylko włączyłem znowu ps3 to działało i to i to. Sam plej, przy wyłączonym dekoderze działa. Nie działa tylko dekoder, jak jest włączony sam. Czyli bez sensu. Przecież nie będę miał włączonego zawsze pleja. Podłączyłem do drugiego dekodera cyfry w domu i to samo, brak sygnału. Czyli, co, ten pjerdolnik nie działa z tym dekoderem cyfry? No ale przecież jak jest włączony plej to wszystko śmiga jak powinno ;/ Ma ktoś jakieś pomysły? Ja nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
Opublikowano 20 grudnia 201212 l a zamieniłeś podłączenia? w sensie tam gdzie masz ps3 podłączyłeś dekoder i na odwrót? dalej to samo?
Opublikowano 20 grudnia 201212 l Autor Tak, zmieniałem wejścia, wszystko. Kabel hdmi od ps3 podłączyłem do dekodera i na odwrót i dupa Dziwne, ten dekoder co mam to chyba jest najnowszy albo przed najnowszy jaki daje cyfra, i co ten rozdzielacz niby z nim nie działa? Napisałem do kolesia to powiedział żebym odesłał, on sprawdzi... Ale nie wiem czy (pipi)a odeślę bo na tym pilocie była folia, ogólnie on cały był chyba w folii którą ja oczywiście zdarłem i wyebałem. SUPER!
Opublikowano 20 grudnia 201212 l Odeslij i czekaj na nowy, bo nie ma sensu żebyś używał niedziałającego poprawnie.