Gość ragus Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Smucicie mnie bo chciałem zagrać . Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 FFXII > FFX Mówię jak jest. Wolę przyjemną grę ze szczątkową fabułą, niż przeciętną liniową grę z debilną fabułą. I jak na gierkę z dużą ilością grindu, to ten w FFXII był mimo wszystko przyjemny. Ja tam nie wiem, czy będę miał czas i siły przechodzić remastera, ale niedowiarkom pozycję tę jak najbardziej polecam. Ot po prostu trzeba podejść do gry z nastawieniem, że to nie jest "klasyczny" Final. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 ffx nie jest bez wad, jest obrzydliwie liniona ale ma przynajmniej fabule (a nie jak w przypadku XII tylko fajny seeting fabularny), fajny sphere grid, klasyczny dla serii system walki (a nie mmo offline i samograj jak sie ustawi gambity) mimo wszystko uwazam ze i tak o ffxii ze to ostatni fajnal jaki trzymal jako tako poziom, komrpomitacja ffxiii do piet jej nie dorasta Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Pelna cene wolaja, ja podziekuje. FFX ile kosztowalo na premiere? 120 czy tam 150? A dostawalismy dwie gry. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 SE to są takie rekiny biznesu. Dalej mam bekę za te ich FF'y po 7 dych na google play. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 (edytowane) Nie będę czarował - łyknę, jak tylko będzie dostępne. Mam bardzo dobre wspomnienia z tej części, mimo wszystkich jej problemów mam ogromną słabość do twórczości Matsuno. Info nt. gry: -based on FINAL FANTASY XII INTERNATIONAL ZODIAC JOB SYSTEM -Background, character model, fonts and all 2D parts are higher resolution -Movie scenes are higher resolution -Uses current-gen graphics tech -7.1 surround sound -higher quality audio -Japanese and English voice -Option between original BGM and newly recorded BGM -shorter loading time -auto-save feature -turbo mode Edytowane 7 czerwca 2016 przez Hela Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) Trochę po cichu zapowiada się mocno przerobiona edycja jednego z najlepszych RPG-ów zeszłej dekady, robiona w większości przez tych samych ludzi, którzy robili oryginalną grę - a więc wręcz "Director's Cut". 100 godzin wspaniałej rozgrywki znacząco zmienionej względem tego, co przechodziliśmy 10 lat temu? Można wydać pieniądze gorzej. Więcej można przeczytać w wywiadzie z producentem i reżyserem: http://www.usgamer.net/articles/how-and-why-final-fantasy-xii-the-zodiac-age-is-getting-the-band-back-together- Największe zmiany są faktycznie wypisane w poście wyżej. Po pierwsze, już wersja Zodiac (niewydana po angielsku) była zmieniona względem oryginału. Zwłaszcza chodzi tu o system rozwoju postaci - wybór zawodu zamiast dość uniwersalnej siatki, na którą większość osób narzekała. Gra nadal przechodzi bardzo dużo małych zmian - w balansie gry. Chodzi tu o statystyki, ceny, rozstawienie sklepów, skarbów, potworów. Prawdopodobnie w efekcie główny wątek będzie łatwiejszy (podany przykład, że np. gambit o używaniu ognia na potwory słabe wobec niego dostaniesz szybciej, by móc się z tymi potworami od razu tak mierzyć), a wyzwaniem mają pozostać boczne zadania oraz nowy tryb typu "arena" - twoja ekipa wchodzi na serię 100 starć i starasz się je zaliczyć. Nawet na maksymalnym poziomie ma to wymagać sporo pomyślunku. Grafika przechodzi nie tylko podniesienie rozdzielczości, ale też wszystko jest ponownie rozpatrywane i dodawane są różne elementy typu faktura materiału itp. Oczywiście płaczki będą jęczeć, że guano rozmazane z PS2, ale tak naprawdę gra i tak jest ładniejsza, niż większośc współczesnych gier. Dziwny wydaje mi się ten "tryb turbo", czyli przyspieszenie gry 2x lub 4x. W sensie, no pewnie bym z tego korzystał, ale wydaje mi się, że to dość dziwacznie wpływa na nastrój gry. Może jestem dziwny, ale się grając w "dwunastkę" nie nudziłem, a teraz jak ludki będą podbiegiwać na zawołanie niczym w Benny Hillu... no zobaczymy. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Fabula sie nie zmieni, wiec kosmetyka ogolnie. Mysle ze kiedys kupie, ale jak zejdzie ponizej 100zl. Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Jak dodadzą fabułę to chętnie kupię, jak nie to meh. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Biorę w ciemno bo Dwunastki nigdy nie ukończyłem, zagrzebałem się gdzieś w połowie. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 bo do polowy jest znosna i ma jakas fabula, dalej juz nie ma nic i jest mmo offline ja bym rozwazal zakup jakby robili port na vite, a tak to fuck off, wole wreszcie zabrac sie za nigdy nie skonczona ffx-2 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 No, jeszcze X-2 i X-3 nieograne, ech Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Elegancko, FFXII nie zdążyłem nigdy poznać na ps2, idealna opcja by nadrobić. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 istnieje x-3?Tak, "Lightning Returns". Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 No to raczej chyba XIII-3 Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 W Japonii wyszła powieść mająca miejsce po wydarzeniach X-2. Jednak nosi tytuł "Final Fantasy X-2.5 ~Eien no Daishō~". To chyba najbliżej X-3, co istnieje. O pół numerka. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 A w tej powieści 100% zakończenie FFX-2 jest kanonem? Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 (edytowane) No wiadomo kto czycha na spoilery od Jarka, dlatego co do treści tylko mogę polecić Google'a, skąd i ja mogę tylko sprawdzić bo przecież japońskiego nie znam. Ale myślę, że odpowiedź jest oczywista. A tak serio Masorz. W sumie to w pewnym sensie XIII-2 i XIII-3 to niezłe gierki. Mają swoje zalety. Zresztą dla wielu osób XIII-2 to znacznie lepsza odsłona od poprzednika, a na pewno obracająca o 180 stopni wiele spośród największych zarzutów. Trochę żal mi, że Square włożyło tyle wysiłku w stworzenie tak dużych gier, które jako "sequele poboczne" są nieco ignorowane. Może lepiej by było, gdyby zrobiil z nich gry od przejścia w 10-20 godzin i zamiast tego bardziej dopracowali. Bo tak jak sama "trzynastka", cierpią na duży chaos i nieogar pewnych moim zdaniem fajnych ambicji. Edytowane 1 września 2016 przez ogqozo Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Przecież XIII-2 i XIII-3 są strasznie nijakimi nieprzemyślanymi grami zrobionymi po to aby zwróciły się koszty tworzenia projektu "Tabula Nova Cristalis" i to w trybie "Now" . Bo spokojnie zamiast "poboczniaków" można było pomóc zespołowi od Versusa XIII-2 gra "ciut: przyjemniej niż XIII ale to wciąż słabe gry. nawet jakby zmienić im tytuły to się nie bronią. A co do XII strasznie sie ciesze,że wkładają tam trochę serducha a nie lecą po najniższej linii oporu i dopakowują swoje Remake'i . Chętnie ogram 12 w wersji zodiak a tryb turbo będzie fajny do farmienia. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Faktycznie powaliło mi się z Trzynastkami 2 i 3, które również mam do zaliczenia. A w X-2 pograłem z 10 godzin. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 (edytowane) Przecież XIII-2 i XIII-3 są strasznie nijakimi nieprzemyślanymi grami zrobionymi po to aby zwróciły się koszty tworzenia projektu "Tabula Nova Cristalis" i to w trybie "Now" . Bo spokojnie zamiast "poboczniaków" można było pomóc zespołowi od Versusa XIII-2 gra "ciut: przyjemniej niż XIII ale to wciąż słabe gry. nawet jakby zmienić im tytuły to się nie bronią. A co do XII strasznie sie ciesze,że wkładają tam trochę serducha a nie lecą po najniższej linii oporu i dopakowują swoje Remake'i . Chętnie ogram 12 w wersji zodiak a tryb turbo będzie fajny do farmienia. FFXII Zodiac Age to nie remake tylko remaster czyli stara gra poprawiona graficznie (lepsze tekstury, wyższa rozdziałka) o remake'u mówimy gdy starą grę tworzy się na całkowicie nowym silniku "od nowa" i ewentualnie dodaje jakąś zawartość, której nie było w oryginale. Na obecnej generacji w zasadzie w pudełkowym wydaniu powstał tylko jeden "remake" (The Legend of Zelda: The Wind Waker HD). Reszta to porty lub remastery a to duża różnica. Edytowane 2 września 2016 przez chrno-x Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Ok ok Powinienem powiedzieć remaster wymsknęło mi się Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Przecież XIII-2 i XIII-3 są strasznie nijakimi nieprzemyślanymi grami zrobionymi po to aby zwróciły się koszty tworzenia projektu "Tabula Nova Cristalis" i to w trybie "Now" . Bo spokojnie zamiast "poboczniaków" można było pomóc zespołowi od Versusa XIII-2 gra "ciut: przyjemniej niż XIII ale to wciąż słabe gry. nawet jakby zmienić im tytuły to się nie bronią. A co do XII strasznie sie ciesze,że wkładają tam trochę serducha a nie lecą po najniższej linii oporu i dopakowują swoje Remake'i . Chętnie ogram 12 w wersji zodiak a tryb turbo będzie fajny do farmienia. FFXII Zodiac Age to nie remake tylko remaster czyli stara gra poprawiona graficznie (lepsze tekstury, wyższa rozdziałka) o remake'u mówimy gdy starą grę tworzy się na całkowicie nowym silniku "od nowa" i ewentualnie dodaje jakąś zawartość, której nie było w oryginale. Na obecnej generacji w zasadzie w pudełkowym wydaniu powstał tylko jeden "remake" (The Legend of Zelda: The Wind Waker HD). Reszta to porty lub remastery a to duża różnica. W sumie Ratchet&Clank na PS4 to remake/reboot jedynki z 2002 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi