MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 polacy nie potrafią robić trailerów Masz rację. 3 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 grudnia 2012 Autor Opublikowano 19 grudnia 2012 o ku.rwa. ja to się nie wypłacę na kino po nowym roku chyba. ciąg trwa od końca października xD. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 Przybylska psuje cały zwiastun. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 Osobiście mam już trochę dosyć Grabowskiego. Przydałoby się trochę nowych aktorów, albo jakieś ciekawe powroty. Tak jak np. w Sępie: cieszę się że wraca Franek Kimono i Olbrychski. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 grudnia 2012 Autor Opublikowano 19 grudnia 2012 simlat powinien być gwiazdą w tym momencie wg. mnie Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 Do tego Sępa muzykę robi Archive. Jakby co. Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 (edytowane) Ile nawiązań (easter eggów hehe) do Wesela w trailerze. A tak po za tym to zajebiście, że właśnie "klimaty Wesela" wracają po ciężkiej (ofc świetnej) Róży, jaram się. Edytowane 19 grudnia 2012 przez SłupekPL Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 grudnia 2012 Opublikowano 19 grudnia 2012 Zamaszyste wyciągnięcie przez Despera iPhone'a wygrywa wszystko. Idę chyba jutro do kina. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 stycznia 2013 Autor Opublikowano 22 stycznia 2013 http://www.kinonh.pl/aktualnoscm.do?id=2673 polecam! Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 (edytowane) Właśnie wróciłem z kina i zachęcam wszystkich do zapierdolu na sale kinowe. Film mnie rozwalił doszczętnie pierwszą humorystyczną połowa po czym wgniótł w fotel od połowy do samego końca. Większość scen przejdzie do klasyki. Ten film na pewno trzeba bedzie zobaczyć jeszcze raz aby wyłapać wszystkie smaczki i odniesienia. Edytowane 1 lutego 2013 przez Dud.ek Cytuj
marjano 161 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 za duzy hype o tym w mediach. nie ide Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 Lepsze niż dom zły i róża. Bardziej przypomina wesele i trzyma jego poziom. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 Nie widzialem ale nie ma lepszych filmow niz dom zly Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 Kompleksowe dziełko. Trzeba zobaczyć. Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 Dla mnie też najlepszy film Smarzowskiego. Polecam z całego serca. Smarzowski <3 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Podbijam bo Smarzowski znów na topie.Trzy filmy w jednym: przerysowana, czarna komedia, łysy Jason Bourne i zawiłe korupcyjne szambo. Świetnie zrealizowany ponury i brutalny klimat. Główne role pierwszej próby, idealnie dopasowane. Plejada drugoplanowych znanych twarzy.Smarzowski nie boi się odważnych tematów i scen [trochę wyolbrzymionych] w odróżnieniu od pacykowanych produkcji. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 bylem wczoraj, bawilem sie wybornie. film jest za(pipi)i.sty co tu duzo mowic. mordy ktore tam wystepuja wywolywaly usmiech na mej twarzy przez caly seans (dziedziel, jakubik!). bylo sporo smiechu, sporo obrzydliwosci (dzi.wka wypluwajaca sperme jakubika xD) ale tez akcja i fajna intryga. trzeba obejrzec. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Rozwaliła mnie zalana morda pana Maślanki w jego mieszkaniu. Ogólnie film zayebisty, nie wiesz czy najlepszy, ale na pewno trzyma poziom poprzedników, można powiedzieć, że po "Róży" Smarzowski wraca do korzeni i robi takie 2 w 1, "Wesele" i "Dom zły". Jak dla mnie najbardziej zamotany. Paru motywów nie zdążyłem rozkminić i dodam też że nie lubię, jak w filmie pada dużo nazwisk, akcja szybko się rozwija a ja przez parę minut muszę rozkminiać kogo ścigają, albo kto nie żyje, to tak ogólnie o filmach. Tu na przykład nie zrozumiałem tego: skąd się wzięło te ostatnie nagranie, co wypłynęło do neta. Kto to nagrał, jak to się stało że ci politycy tego nie zauważyli, skąd to miała dziwka Lena?Czemu zabili Dorocińskiego? On to wszystko nagrywał dla szantażów i hajsu, czy nagrywał to dla wyższych ludzi, bo chodziło o te przetargi na autostradę (tego wątku też nie do końca zrozumiałem)? Jeśli to drugie, to jaki był prawdziwy motyw jego zabójstwa, co zrobił że się go pozbyli? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 skąd się wzięło te ostatnie nagranie, co wypłynęło do neta. Kto to nagrał, jak to się stało że ci politycy tego nie zauważyli, skąd to miała dziwka Lena? Czemu zabili Dorocińskiego? On to wszystko nagrywał dla szantażów i hajsu, czy nagrywał to dla wyższych ludzi, bo chodziło o te przetargi na autostradę (tego wątku też nie do końca zrozumiałem)? Jeśli to drugie, to jaki był prawdziwy motyw jego zabójstwa, co zrobił że się go pozbyli? To nieistotne. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 (edytowane) Rozwaliła mnie zalana morda pana Maślanki w jego mieszkaniu. Ogólnie film zayebisty, nie wiesz czy najlepszy, ale na pewno trzyma poziom poprzedników, można powiedzieć, że po "Róży" Smarzowski wraca do korzeni i robi takie 2 w 1, "Wesele" i "Dom zły". Jak dla mnie najbardziej zamotany. Paru motywów nie zdążyłem rozkminić i dodam też że nie lubię, jak w filmie pada dużo nazwisk, akcja szybko się rozwija a ja przez parę minut muszę rozkminiać kogo ścigają, albo kto nie żyje, to tak ogólnie o filmach. Tu na przykład nie zrozumiałem tego: skąd się wzięło te ostatnie nagranie, co wypłynęło do neta. Kto to nagrał, jak to się stało że ci politycy tego nie zauważyli, skąd to miała dziwka Lena? Czemu zabili Dorocińskiego? On to wszystko nagrywał dla szantażów i hajsu, czy nagrywał to dla wyższych ludzi, bo chodziło o te przetargi na autostradę (tego wątku też nie do końca zrozumiałem)? Jeśli to drugie, to jaki był prawdziwy motyw jego zabójstwa, co zrobił że się go pozbyli? O właśnie, podbijam. Też nie załapałem, za głupi na takie filmy jestem. Znaczy się, jestem w stanie przyjąć konwencję "bo tak, są przekręty, wszystkiego wiedzieć nie możemy itd.", ale jednak chciałbym się dowiedzieć, czy jest to na pewno słuszne myślenie. btw. jak weszły napisy końcowe, to usłyszałem taki tekst od typiary siedzącej za mną: NO JAK TO MIAŁA BYĆ KOMEDIA, TO IM NIE WYSZŁA XDDDDDDDD Edytowane 7 lutego 2013 przez ragus Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Film rewelacyjny, byłem w poniedziałek i wystawiam z czystym sumieniem 9+/10. Tyle dobrych scen, że nie opłaca się wymieniać. Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 skąd się wzięło te ostatnie nagranie, co wypłynęło do neta. Kto to nagrał, jak to się stało że ci politycy tego nie zauważyli, skąd to miała dziwka Lena?Czemu zabili Dorocińskiego? On to wszystko nagrywał dla szantażów i hajsu, czy nagrywał to dla wyższych ludzi, bo chodziło o te przetargi na autostradę (tego wątku też nie do końca zrozumiałem)? Jeśli to drugie, to jaki był prawdziwy motyw jego zabójstwa, co zrobił że się go pozbyli? Ja sobie wytlumaczylem to tak, ze jakas dziwka albo ktos chciala uwiecznic ta impreze. Za zgoda politykow ofkoz. Nagrali sobie zeby miec pamiatke. Oczywiscie wpadli na ten pomysl pod wplywem i na trzezwo nie byliby pewnie tak glupi. A Dorocinskiego zabil w koncu ten grubas co sie powiesil czy jak? Bo jesli on no to chyba z zazdrosci, dowiedzial sie jakiej fortuny dorobil sie Dorocinski i go odpalil a potem sprawy mu sie wymknely z pod kontroli. Btw w te przekrety kto w koncu NIE byl umoczony? Mlody Stuhr, prokurator, jak sie okazalo tez mial cos na sumieniu. Z tych wyzej postawionych to chyba tylko Dziedziel byl czysty. Film trzeba obejrzec kilka razy zeby wszystko wylapac, jeden watek goni drugi i pogubic sie mozna z latwoscia Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Lisowskiego i tego grubasa oraz na samym końcu Króla zabiła ta sama 'organizacja', czy ludzie odpowiedzialni za przekręty z wykupem ziemi pod przyszłą autostradę. A młody Stuhr z tego co widać na końcu, wydawał rozkazy do zabójstw, to chyba nie przypadek, że akurat sobie z balkonu oglądał jak ciężarówka wjeżdża z ogromnym impetem w Króla. Ja to tak rozumiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi