Skocz do zawartości

Virtue's Last Reward

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miał ktoś ten problem http://www.destructoid.com/alert-save-corrupting-bug-in-virtue-s-last-reward-on-3ds-237971.phtml    czytałem że niektorzy tracili save po kilkunastu godzinach gry

Nie zapisuj gry w pokojach "PEC" oraz "Crew's Quarters" (niezależnie od tego, czy w trakcie puzzli, czy historii) - poza tym powinno być OK. Ja przypadkowo zapisałem w PEC i po wczytaniu save'a miałem czarny ekran.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wreszcie udało mi się skończyć 999, niestety trafiłem chyba na najgorsze zakończenie z trumną. Teraz wziąłem opis bez spoilerow i opisu zagadke zeby zaliczyc normal i true end. Mam nadzieje ze te pozostale zakonczenia cos wyjasnia. Co do minusow to moge sie przyczepic do tego ze malo sie dowiedzialem o bohaterach, chyba ze to przez to slabe zakonczenie.

Edytowane przez Guernica
Gość ragus
Opublikowano

Serio twórcy gry nie wydali jeszcze łatki, która naprawiłaby problem z kasowaniem save'ów? W ogóle się w tej sprawie nie wypowiedzieli? Chciałbym kupić tą grę, ale na pewno nie z takimi dziurami.

Opublikowano

Zostaje wersja na vite. Z tego co patrzyłem jest chyba tylko jeden slot na save wiec nawet zapasowego nie ma jak zrobic. Masakra, szkoda ze o bugu dowiedzialem sie po zakupie.

Opublikowano

Serio twórcy gry nie wydali jeszcze łatki, która naprawiłaby problem z kasowaniem save'ów? W ogóle się w tej sprawie nie wypowiedzieli? Chciałbym kupić tą grę, ale na pewno nie z takimi dziurami.

Nigdy jej nie zrobią, więc czekanie nie ma sensu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pograłem chwilę i mam pytanie, czy po pierwszym przejściu gry nadal będę miał dostępne te "segmenty" które zaliczyłem i będę sobie mógł przeskoczyć do miejsca gdzie był np. wybór ścieżki? Bo granie od zera w 999 nawet z tym przewijaniem tekstu trochę nudziło.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

kurcze az tak dobra ta gra? odpalilem kiedys na vicie i jakos sie nie przekonalem, chyba trzeba dac jej druga szanse, tym bardziej ze to najlepsza wersja

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Pytanie zieloniaka. Z 1,5 roku temu grałem na Vicie i nieludzko się zdziwiłem, gdy po kilku godzinach zobaczyłem "koniec", a potem powrót - naprawdę myślałem, że coś zrobiło mi się z sejwem :D. Teraz chcę wrócić i zagrać raz jeszcze od początku i tutaj pytanie: tych alternatywnych finałów jest kilka, jak widziałem w tym drzewku. Ale jak "skończę" jeden, to nie ma szans, bym przez złe wybory powtórzył raz jeszcze tę samą ścieżkę? Za każdym kolejnym razem będzie już inaczej, aż w końcu dobiję do "ostatecznego końca"?

Edytowane przez Kasias
Opublikowano

Ok. Ale po każdym kolejnym "finale", jak ruszę dalej od początku, to mimo podobnych ścieżek będę dobijał do kolejnych zakończeń?

Opublikowano (edytowane)

Nope, scenariusz jest uzalezniony od dokonywanych wyborow, musisz wybierac tak zeby dojsc do konkretnych zakonczen.

Ogarnij sobie drzewko z zakonczeniami na gamefaqs, nie ma tam spoilerow.

Chyba, ze Ci chodzi o zakonczenia na 1 savie to tak, za kazdym razem zaczynasz od nowa i wszystkie zakonczenia sie na nim zapisuja.

Edytowane przez Copper