KOMARZYSKO 373 Opublikowano 27 grudnia 2012 Opublikowano 27 grudnia 2012 Wczoraj zauważyłem martwy piksel koloru czerwonego, na swoim TV - 40" LED Samsunga (TV ma 4 miesiące). Kropka jest centralnie na środku i wpienia mnie na maksa, na ciemnym tle widoczna jest jak gwiazda na niebie, natomiast na jasnym tle praktycznie jest niezauważalna. Da się to jakoś usunąć "domowym" sposobem czy zostaje mi tylko reklamacja? Cytuj
Piwo_HD 5 Opublikowano 27 grudnia 2012 Opublikowano 27 grudnia 2012 Zostaje ci raczej reklamacja u Samsunga.Ja kiedyś kupiłem pare lat temu Plazme Panasonica 65 vt 30 za 4 tys.euro i jak zobaczyłem na starcie duży żółty piksel na ekranie myślałem ze dostanę zawału serca.Co do ledow Samsunga martwe piksele to norma ... Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 grudnia 2012 Opublikowano 28 grudnia 2012 (edytowane) z domowych sposobów to mógłbyś w to miejsce przyłożyć bardzo silny magnes (najlepiej neodymowy), u mojego szwagra zadziałało (też miał samsunga) a co do reklamacji to chyba producent zastrzega sobie że pojedyncze martwe pixele mogą zaistnieć więc wątpie by ci uznał reklamacje Edytowane 28 grudnia 2012 przez Yano Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 28 grudnia 2012 Opublikowano 28 grudnia 2012 To czy wymieniają ze względu na piksele zalezy tylko i wyłącznie od producenta. Standardowo norma ISO przewiduje obecność bad lub hot pikseli więc jeśli producent ma gest to wymieni - w innym wypadku trzeba z tym żyć. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 U sprzedawcy reklamuj , jako niezgodnosc towaru z umową! Cytuj
darek.tyc 2 Opublikowano 18 stycznia 2013 Opublikowano 18 stycznia 2013 Lepiej jest już kupić nowy telewizor niż go naprawiać. Chyba że mamy jeszcze gwarancjek, jeśli się skońyczyła to już nie opłaca się go robić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi