MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 grudnia 2012 Opublikowano 29 grudnia 2012 Nowy Rok już za dwa dni. Przyszły rok będzie obfitował w wiele oczekiwanych filmów. Podzielmy się tym na co czekamy i dlaczego. Niektóre filmy ominęły w Polsce 2012 rok więc warto je także wpisać. - Twelve Years a Slave - nowy film Steve McQueena. W rolach głównych Pitt, Fassbender oraz główna para aktorów z Bestii z Południowych Krain i nie tylko. - Pacific Rim - nowy film z wielkimi mechami i stworami od Guillermo del Toro. Do tego GLaDOS. - Człowiek ze stali - film wygląda obiecująco. Ciekawe czy uda się powtórzyć sukces Mrocznego Rycerza. - Django Unchained - myślałem, że w tym roku będzie u nas. ;/ - Wróg nr 1 - tak samo ;/ - Drogówka - zwiastun genialny, zobaczę jak będzie z filmem. - Wolverine - Hugh Jackman jest świetny jako Rosomak, ale się okaże czy tym razem dostanie dobry film. No, ale Wolverine w Japonii może być spoko. - W ciemność Star Trek - Abrams zna się na rzeczy i pewnie wyreżyserował bardzo dobre widowisko science-fiction bez zbędnej żenady. - Only God Forgives - poster bardzo intrygujący. Gosling znów u Refna, po Drive zapowiada się pewnie kolejny szyty na bycie kultowym film. - The Place Beyond The Pines - Blue Valentine było świetne i ciekawy jestem jak reżyser poradzi sobie z kryminałem. Chociaż po zwiastunie widać, że to będzie tylko tło do historii o rodzinie. - Lawless - jestem cholernie ciekawy nowego filmu Malicka oraz takiej obsady. O: Jest jeszcze pewnie wiele filmów, których nie pamiętam. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 30 grudnia 2012 Opublikowano 30 grudnia 2012 Elysium - sci-fi od Neilla Blompkamp, twórcy świetnego District 9. Tego filmu jestem ciekaw najbardziej w 2013. Cytuj
kulak4 12 Opublikowano 30 grudnia 2012 Opublikowano 30 grudnia 2012 (edytowane) A Wreck-It Ralph (aka "Ralf Demolka" w Polszy)? Przecież ta animacja to must-see dla graczy EDIT: Polska premiera 18 stycznia, za Wielką Wodą już jest w kinach od jakiegoś czasu. Edytowane 30 grudnia 2012 przez kulak4 Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 Tak. Jakoś przełom października/listopada. Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 Z tych co kojarzę to oczywiście Django Unchained, Gangster Squad, nowy Gotti z Pacino (to 2013?), Drogówka, nowy Riddick, Hobbit cz.2, Szklana Pułapka 5, X-men: FC2 (ale nie wiem czy to 2013). Poza tym nowy Aronofsky, Fincher, Nolan. No i ma się chrumknąć, że najbardziej czekam to na zapowiedź Niezniszczalnych 3 i Avengersów 2. PS. No i co do cholery z projektem Pacino-De Niro-Pesci????????????????????????????????????? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 aronofsky będzie w 2014 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 stycznia 2013 No właśnie zapomniałem dodać Hobbita. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 Patrzę na zapowiedzi 2013 i widzę dużo interesujących mnie filmów. Moje najbardziej oczekiwane filmy które chcę zobaczyć w kinie: -Django - tu wszystko jest jasne. QT nigdy mnie nie zawiódł i tu będzie tak samo. Dobrze że premiera lada moment. -Drogówka - jak wyżej, Smarzowski to najlepszy obecnie krajowy reżyser, na jego filmy można iść w ciemno. -Wielki Gatsby - melodramat od Baza Luhrmanna, gościu lubi rozmach. W rolach głównych Leoś i Tobey. -Oz Wielki i potężny - Sam Raimi, gorące babeczki i piękne widoczki. Powinien być hicior. -Only God Forgives - to ma być rok Goslinga i tak pewnie będzie. Tu mamy tajski boks, dziwki i koks. I genialny plakat. -The Place Beyond The Pines - tu mamy Drive na motorze. -Gangster Squad - a tu klasyczną gangsterską historyjkę, ciekawe co zostało ze słynnej sceny strzelaniny w kinie. -Pacific Rim - zapowiada się pysznie, del Toro, mechy i pan z The Wire, chociaż po Prometeuszu Idris Elba jest dla mnie Jankiem. -Likwidator - Arnold wraca jako szeryf przygranicznego miasteczka. Plus Forest Whitaker. Kategoria R. Reżyseruje świetny Jee-woon Kim. Jaram się! -Wałęsa - ciekaw jest bardzo tego filmu, ostatnio mistrz nie zachwyca, ale może tym razem wyjdzie coś na miarę jego najlepszych filmów. -Kick-Ass 2: Balls to the Wall - jedynka to był cios między oczy. Film porąbany, krwawy i zabawny. Tu liczę na jeszcze większą dawkę szaleństwa. -Dobry Dzień na Szklaną Pułapkę - kultowa seria z dzieciństwa, cieszę się że to kontynuują. Bruce mimo lat nadal błyszczy w tej roli. Tym razem John McClane jedzie do Rosji. Z synem. I to tyle najważniejszych dla mnie premier. Pewnie jak zwykle pojawią się jakieś czarne konie o których w tej chwili nie mam pojęcia. Zapowiada się dobry rok dla kinomanów. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 Wspomniał ktoś o "nowym" Evil Dead? CZEKAM. Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 Zdecydowanie Pain and Gain , a z polskich Drogowka. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 (edytowane) -Pacific Rim - zapowiada się pysznie, del Toro, mechy i pan z The Wire, chociaż po Prometeuszu Idris Elba jest dla mnie Jankiem. Przecież to się zapowiada na takie lepiej zrealizowane Power Rangers. Jeśli o mnie chodzi to oczywiście czekam na evil dead, nowego refna i drogówkę ale i tak najbardziej oczekuję nowego jarmuscha http://www.imdb.com/title/tt1714915/ "Status: Post-production" Edytowane 4 stycznia 2013 przez mate5 Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 Właśnie, nie miało być kolejnego filmu z Pacino i De Niro? Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 5 stycznia 2013 Opublikowano 5 stycznia 2013 Z wymienionych już powyżej: Django, Wolverine, Evil Dead, Gangster Squad, Star Trek Into Darkness, Man of Steel, Elysium. Ponadto: Stoker - thriller z Nicole Kidman w reżyserii Chan-wook Parka, czyli tego samego co nakręcił genialnego Oldboya Now You See Me - grupa iluzjonistów okradająca banki Thor: The Dark World - pierwsza część była udana więc w kontynuacji liczę na równie dobrą zabawę, a może nawet będzie lepsza. Snowpiercer - postapokaliptyczny thriller w którym niedobitki ludzkości podróżują w pociągu Na razie tyle ale w ciągu roku pewnie jeszcze jakieś dojdą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi