PRQc 705 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Mam PES 13 (PS3) i jak chodzi tak samo PES 14 po sieci 1vs1 to ja dziękuje... gra offline a online to inne bajki. proszę o porównanie działania online PES13 i PES14 ? (płynnosc głównie) kupił bym tą 14, ale interesuje mnie głównie online, jezeli gra sie tak jak w 13 to wybiorę smieszną fife:) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Po nowym patchu da się już normalnie grać. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 ok, a porównasz do PES nr 13? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Jedyny dobry PES na sieci to byl PES 6. Gameplayowo rowniez. 14 jest ok. Napewno najlepsza w tej gen. Zaraz po 6. 1 Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Przecież w 13 grama lagów nie było. No chyba, że się miało grę z jakiegoś dziwnego regionu i grało z Australią czy z 'muricą, albo nie wiem, może na łączu 128 kilo. Online w trzynastce to był ideał i jedyne czego brakowało to matchmakingu opartego na wybieranym teamie, żeby cały czas nie grać z Realem/Barceloną. Jak czytam, że po patchu przełączanie się między zawodnikami działa nadal gorzej niż w zeszłorocznej edycji, to mnie pusty śmiech ogarnia. To jest kluczowy element, bez którego nie da się skutecznie grać w obronie. Tutaj też mieli prawie idealny system z pes 2013, ale nieeeee, trzeba doje/bać nowy silniczek, nad którym sami nie są w stanie zapanować, żeby teraz przez kolejne 10 lat metodą prób i błędów kombinować, aż może w końcu na edycję przed nowy silnikiem wszystko naprostują, by za rok znowu to spier/dolić. Chyba jednak odpuszczam w tym roku. Jak mam poświęcić czas na uczenie się wszystkie od podstaw tylko po to, żeby się powkur/wiać, to chyba jednak podziękuję. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Chlopaki, a jak sprawa wyglada z ociezaloscia pilkarzy? Nadal tak dlugo zabieraja sie do wszystkiego? Mam kupic i was zmiazdzyc? W demie przerazila mnie ta dynamika oraz flipper. prosze o odpowiedz. Edytowane 22 listopada 2013 przez Jaczes Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Jest lepiej, są zwrotniejsi, szybsze tempo jakby i mniej pinbala, choć nada l jest jeśli, są opóźnienia na online. Jest lepiej, codziennie pykam jakieś sesje o przed patchem miało miejsce z 5 razy. Teraz 5 meczy to jest na rozgrzewkę. Można pograć choć nadal czego brakuje. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 (edytowane) Jest efekt, jeszcze jeden szpil i ide spac. Mowa o multi, czyli udalo sie. Po patchu ta gra ma ogromny potencjal aby za rok na NG konsolach zmiesc Fife. Bedzie bitka. Edytowane 25 listopada 2013 przez ChevChelios 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Jest efekt, jeszcze jeden szpil i ide spac. Mowa o multi, czyli udalo sie. Po patchu ta gra ma ogromny potencjal aby za rok na NG konsolach zmiesc Fife. Bedzie bitka. Same here. Nawet udało mi się wygrać 8 meczów pod rząd. Potem trafiłem na kolesia z rankiem 800(SUPER STAR!), wziął Argentynę z super szybkimi karłami i przegrałem 1:6 <3 Co mnie irytuje to właśnie przesadna przewaga prędkich zawodników. Sam z tego korzystam rzadziej bo wolę konstruować składniejsze akcje niż biegnięcie przed siebie. Te pajace robią nawet dziwaczny rozstaw zawodników w taktyce(ofensywni porozrzucani praktycznie po rogach boiska), żeby tylko łatwiej im było "przebiec" obok moich obrońców. Dno. Do tego często najlepsi kopacze wyskakują mi z białą formą. Aż za często. Pytania - jak do cholery jasnej wychodzi się w końcu bramkarzem? Widzę, że jest to mocno sknocone, ale ciągle mam nadzieje, ze ja jednak coś źle wciskam. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Czyli chyba sporo zmienili tym patchem, bo wcześniej takiego Messiego bez problemu doganiało 8/10 obrońców, ale z tą niską formą najlepszych nadal nic nie zrobili (np.Ribery, Messi mają ze 3X rzadziej dobrą formę niż pozostali). Znowu powrót do klasycznej PESowej bolączki z przegiętymi skrzydłami? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Przegięte to jest ONE-TWO. Wystarczy po rozpoczęciu meczu, pyknąć od razu to zagranie i trzecie podanie do tego który wystartował na bramę. Bramka otwarta niemal w 95% przypadków. Jeśli random na sieci nie ogarnia obrony, to od razu aplikujesz mu szmatę w 1 minucie i zniechęcasz. Choć ostatnio prowadziłem 4:0 by przegrać 5:2 <3 yebany Messi. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Przegięte to jest ONE-TWO. Wystarczy po rozpoczęciu meczu, pyknąć od razu to zagranie i trzecie podanie do tego który wystartował na bramę. Bramka otwarta niemal w 95% przypadków. Jeśli random na sieci nie ogarnia obrony, to od razu aplikujesz mu szmatę w 1 minucie i zniechęcasz. Choć ostatnio prowadziłem 4:0 by przegrać 5:2 <3 yebany Messi. Jest to w ogóle możliwe by prowadząc 4-0 przegrać 5-2? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 yebłem się prowadzić 4:0 i przegrać 5:4. Nie wiem skąd te liczby, myślę o PS4. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 (edytowane) dokladnie tak przegralem cwierc czy tam polfinal na mistrzostwach polski na ps2 5 bramek tottiego na czerwonej strzalce w 20 minut czasu gry. Khem. Edytowane 25 listopada 2013 przez Jaczes Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 listopada 2013 Opublikowano 26 listopada 2013 KAŻDY SIĘ PRZECHWALA A NIKT NIE MA ODWAGI WEJŚĆ ZE MNĄ NA STADION I ROZEGRAĆ MECZ ONLINE. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 26 listopada 2013 Opublikowano 26 listopada 2013 KAŻDY SIĘ PRZECHWALA A NIKT NIE MA ODWAGI WEJŚĆ ZE MNĄ NA STADION I ROZEGRAĆ MECZ ONLINE. jak kupię to zaproszę na pojedynek, ale tylko bez barc/realów i spamowania trójkątów... Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 Tylko klasowy football klasowymi drużynami. Ani raz nie zagrałem Barceloną i nie zagram. Cytuj
ted360 17 Opublikowano 28 listopada 2013 Opublikowano 28 listopada 2013 Że niby Barcelona i Real to drużyny nieklasowe? :> W końcu się skusiłem, po 4 godzinach grania chciałem sprzedać, ale im więcej meczów, tym bardziej doceniam to, co próbuje zrobić Konami. Próbuje, bo w wersji na PS3 nawet po patchu gra przypomina wczesną alphę Faktem jest, że dawny PES bezpowrotnie zniknął, ale mimo drastycznych zmian w gameplayu jakimś cudem udało się zachować jego duszę. Choć nie powiem - wciąż brakuje mi beztroskiej swobody w dryblowaniu i błyskawicznych reakcji na komendy i wiem, że wielu moich kumpli, z którymi spędziłem dnie i noce przy PS2 powiedziałoby, że ta gra nie ma nic wspólnego ze starym dobrym PES-em. Chciałem realizm, to go dostałem. Niestety trochę kosztem czystej radości z gry.... Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Giera dziś dotarła, z chęcią zagram jakies sparingi online:) ID: PRQc Cytuj
Binioll 0 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Przegięte to jest ONE-TWO. Wystarczy po rozpoczęciu meczu, pyknąć od razu to zagranie i trzecie podanie do tego który wystartował na bramę. Bramka otwarta niemal w 95% przypadków. Jeśli random na sieci nie ogarnia obrony, to od razu aplikujesz mu szmatę w 1 minucie i zniechęcasz. Choć ostatnio prowadziłem 4:0 by przegrać 5:2 <3 yebany Messi. waśnie prosze o pomoc w celu uniknięcia takich zagrań,nie gram one-two... Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) PES 2014 Data Pack 3 Announced Data Pack 3 will add the originally pre-order exclusive stadiums, while also including new kits for the national teams of Germany and Spain. An exact release date has not been announced yet, but it can be expected to be released before Christmas, if it follows the example of the last years. Edytowane 11 grudnia 2013 przez Pawlo Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Są już jakieś ciekawe Option File, które współgrają z nowym patchem oraz data packami? Gram sobie w LM i mnie irytują chociażby te fake'owe nazwy klubów. Cytuj
Mat_Mac 3 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Nie ma. Nawet moderzy przestali w to coś grać Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) Konsola, czy PC? Jeśli PC, polecam PESEDIT 2014.COM PATCH 2.0, na konsole chyba nie ma jeszcze kompatybilnego z najnowszymi poprawkami KONAMI. Edytowane 12 grudnia 2013 przez Pawlo Cytuj
Emtebe 2 543 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Na jakiej zasadzie pobiera i instaluje się te data packi (PS3)? Czy to jest jako normalny update, który pojawia się po włączeniu gry, czy trzeba gdzieś dalej, z poziomu samej gry pobierać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi