Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Nie chce być złym prorokiem ale jeśli potwierdzą się spoilery podane przez jednego z użytkowników imdb to najgorsze odcinki i shitstorm z nimi związany dopiero przed nami Spoilery: Oliver który pojawił się w dzisiejszym odcinku to prawdziwy "brain surgeon". Jest synem dr. Vogel którą oczywiście ubije. Dex będzie miał swojego padawana. Deb wspólnie z Dexterem zabiją Hannah oczywiście nakryje ich Joey. Nadal kocha Deb więc nie piśnie o tym słowa. Wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie. Edytowane 5 sierpnia 201311 l przez Timmy
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l To weź te spojlery w spojler wrzuć i je napisz, bo tutaj FPE a nie IMDB ;/. A oszczędzisz w ten sposób życia nam wszystkim, bo szkoda czasu na tą bajkę. Edytowane 5 sierpnia 201311 l przez raven_raven
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Autor Najlepszy odcinek do tej pory z tego sezonu. Prorokuję, że serial skończy się tak - 1. Dexter nauczy młodego jak zostać jego następcą 2. Vogel zginie gdzieś po drodze, zresztą było dziś mówione o tym jej podejrzanym akcencie, więc pewnie nie jest do końca tym za kogo się podaje, albo ma inne grzeszki na sumieniu 3. Dedra zakocha się w tym szefuniu i będą razem szczęsliwi 4. To samo Joey i Jamie 5. Pomimo spięć Dex wróci do Hanny i na sam koniec spyerdolą gdzieś za granicę, żeby Dexio mógł dalej karmić swego Dark Passengera w bezpiecznym miejscu. 6. Masuka pojedna się z córą i będą happily ever after 7. No i możliwe, że dostaniemy spin-off 'Zach', ale to raczej mało prawdopodobne. Dyskutujmy.
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Zakończenie i tak będzie max średnie. W tego typu serialach, żeby zrobić dobre zakończenie, to musi ono być zwieńczeniem serialu, a nie sezonu. House, 24, Prison Break - to są przykładowe seriale których zakończenie nie miało nic lub bardzo mało wspólnego z poprzednimi sezonami, dlatego były bez szału. BSG już np. miał wporządku zakończenie, bo związało ono (aczkolwiek nie do końca) wątki i motywy, które istnieją od początku serialu, a absolutnym mistrzem zakończeń był The Shield. Tam właściwie od drugiego sezonu każdy ważniejszy wątek zmierzał do tego jednego zaje.bistego zakończenia, która było pewnie zaplanowane już wtedy mniej więcej. I takie stopniowe budowanie gruntu pod nie przez te wszystkie sezonu sprawiło że, no nie ukrywajmy, bo chyba wszyscy się zgodzimy, zakończenie rozje.bało kosmos na pół W Dexterze z kolei zakończenie to będzie zwieńczenie elementów, które zaczęły się w tym sezonie + wyjątkowo hania z poprzedniego. Vogel to taka desperacka próba nawiązania do korzeni Dextera, bo twórcy nic innego nie mają, bo wszystkie wątki pozamykane są, ale to stanowczo za mało. Gdyby się ona pojawiła 3 sezony wcześniej razem z Zachiem i od tamtej pory kreowany byłby wątek następcy, to tak, wtedy by coś z tego wyszło. Ale tak nie jest i finał, który dostaniemy będzie po prostu zwykłym finałem sezonu, a nie czymś co jest godne nazwy "finał serialu". Wszystko jest winą tego, że twórcy doją dany serial, zamiast ustalić sobie jakieś plan na określoną ilość sezonów i napisać szkic fabuły.Dlatego też nie ma się co jarać zbytnio, nie będzie niczego odbiegającego od finałów poprzednich sezonów. Edytowane 5 sierpnia 201311 l przez Dahaka
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Cieżko czasem im jakoś sensownie zakończyć serial gdy nie wiedzą czy dostaną zielone światło na następny sezon czy cancela po 3 odcinkach. Dlatego lubie mini serie lub jakies pozycje co maja jeden dluzszy sezon i koniec
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Cieżko czasem im jakoś sensownie zakończyć serial gdy nie wiedzą czy dostaną zielone światło na następny sezon czy cancela po 3 odcinkach. Dlatego lubie mini serie lub jakies pozycje co maja jeden dluzszy sezon i koniec Dlatego właśnie powinno się mieć w głowie jakieś zakończenie od początku i dokładać do niego cegiełki przy każdym sezonie ala the shield. Jak będze cancel, to chvj, trudno, urywa się serial, tak jak np FF, a jak chce się zrobić więcej sezonów niż planowano, to się dodaje nowe wątki w środku, ale mając w głowie do czego to ma zmierzać. A jak się wymyśla wszystko na bieżąco, to jest guwno.
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Dlaczego Deksio w tym sezonie całkowicie olewa Kodeks ciepłym moczem? No ja rozumiem, że rozwój głównego bohatera, staje się bardziej człowiek itd. ale żeby aż tak?
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Autor Widocznie stwierdzil ze nie musi sie go az tak sztywno trzymac, ale zeby znowu go olewal to daj przyklady.
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l W Domu "brain surgeona" były kamery, w ten sposób nakrył Deksa na całym myszkowaniu. Pierwsza sprawa, to dlaczego Dex, przeszukując jego dom, nie sprawdził, czy są właśnie jakieś kamery? Kodeks właśnie mówi mu, żeby był ostrożny, a zwracanie uwagi na detale to częsć jego osobowości. Dlaczego coś takiego przeoczył? Nikt nie może być sprytniejszy od niego? Druga sprawa też związana z kamerami - zazwyczaj kamery zapisują albo jakąś część albo całość zapisu video z dnia. Dlaczego więc Dex tego nie usunął? Też przeoczył? Jeśli dzięki czemuś takiemu wpadną na jego trop, a na jego trop MUSZĄ wpaść, jeśli ten serial ma się choć w połowie dobrze skończyć, to ja pyerdole. Zawsze można założyć, że żadnych zapisów nie ma itd. ale to też lipa jakaś.
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l mnie bardziej dziwi takie coś: każdy po(pipi)any morderca zawsze ma kompa na którym trzyma swoje ulubione kawałki, foty itp. Komp ten zawsze musi być na widoku i tylko z wyłączonym monitorem. Broń boże aby wyłączyć a o haśle już nawet nie mówię
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Nawet hasło nie powstrzyma Dekstera! No przecież "zhakował" komputer Debry podając poprawne hasło za drugim razem. A jakby nie dał rady to pewnie podpiął by ajfona i ajfon by znalazł hasło. Ten serial przestał być logiczny po czwartym sezonie. Te kamery właśnie przelały moją czarę goryczy.
Opublikowano 6 sierpnia 201311 l Fakinpassword. Aż se takie gdzieś ustawie, ciekawe czy ktoś zhakuje.
Opublikowano 15 sierpnia 201311 l Że nie wspomnę już o tym, że Dexter zabija na prawo i lewo mając gdzieś kamery i świadków i mówi o tym na każdym kroku, a krąg osób, które wiedzą, że jest mordercą to już chyba pół Miami. I jeszcze rzuca tekstami typu "nie złapali mnie, bo jestem ostrożny" ;D Te ostatnie sezony 7 i 8, bo 6 w sumie nie pamiętam o czym był, to parodia serialu raczej.
Opublikowano 15 sierpnia 201311 l No wiadomo, że formuła serialu się rozmyła i wypaliła. Mam tylko nadzieję, że finał będzie znośny. Bo na porządny raczej nie ma co liczyć.
Opublikowano 15 sierpnia 201311 l Po tym, co zobaczyłem w tych 7 odcinkach jestem pewny, że mnie finał nie zadowoli. Zresztą po desperackim finale 6 i 7 sezonu już miałem obawy czy nie rzucić tego serialu w (pipi)et, ale oglądam z ciekawości przy okazji patrząc na kolejne głupoty, a w nowym sezonie nawarstwienie się kolejnych wątków, które rosną jak grzyby po deszczu. Dochodzi nawet do tego, że scenarzyści mają czas na przedstawienie nam sytuacji rodzinnej Masuki czy problemów Quinna i niańki Dextera, a nie mają pomysłu na jakieś dawkowanie napięcia. Trochę telenowela się zrobiła, ale całe szczęście, że podjęli jedyną słuszną decyzję żeby skończyć. Może jakiś sentyment mnie ruszy i jeżeli odważnie zakończą serial to chociaż nie będę się czuł zażenowany.
Opublikowano 19 sierpnia 201311 l Autor Też mnie rozwalił Lem, a dzisiejszy odcinek był bardzo spokens i po zapowiedzi następnego dalej będzie sie działo.
Opublikowano 20 sierpnia 201311 l odcinek nie byl zly jak na ten serial. strahovski jak zwykle na propsie. moze koncowka rzeczywiscie bedzie ciekawa, mam nadzieje, ze lem zabije dextera.
Opublikowano 20 sierpnia 201311 l ogladajac scene z kolacja wesolej gromadki, zadawalem sobie pytanie ile takich glupot jeszcze wytrzymam zeby zobaczyc koniec tego serialu.
Opublikowano 20 sierpnia 201311 l I tu świetnie sprawdza się tytuł tego odcinka - "Daleko jeszcze?". Też już bym najchętniej obejrzał koniec sezonu, ale na całe szczęście małym światełkiem w tunelu jest ten nagły zwrot akcji pod koniec odcinka, choć mam wrażenie, że znowu trochę na siłę. Poza tym odcinek nie zachwycał. Od tych miłosnych uniesień i sceny rodem z Casablanki robiło mi się trochę niedobrze. Nie oglądam nigdy zapowiedzi następnego odcinka, ale widać, że sezon się rozkręca i szykuje do czegoś wielkiego jak to zazwyczaj bywa.
Opublikowano 21 sierpnia 201311 l obejrzałem 3 ostatnie odcinki podczas prasowania, i nie było źle, Strahowski to w sumie ciekawa du,pa, ale siostra Masuki lepsza. Zabicie mlodego całkiem niezle, no i Lem ;( moze cos z tego bedzie na koniec
Opublikowano 21 sierpnia 201311 l Strahowski to w sumie ciekawa du,pa, ale córka Masuki lepsza. fixed xD to co chyba wiadome już , ze vogel bedzie brain surgeon